Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית ג'יפ - נפילה גדולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיסקו,

כשהרכב נרכש כבר היו לו באזור ה-250,000 ק"מ והוא כנראה ראה שטח אם כי לא היו בו שום שיפורים ומיגונים לשטח. הרכב היה רכב יעודי שפורקו ממנו מתקנים שונים - מכאן שהיה רכב עבודה ולא רכב פינוקים.

הרכב נרכש מלכתחילה בתור רכב שיעודו יהיה לשטח טכני. בשביל לנסוע בכורכר או סמוך לשפת הכביש/שביל, לא צריך ג'יפ.

אתה לא לוקח רכב כזה ומתחיל להחליף הכל לצורך ישור קו. פעם הולכת משאבה, פעם תרמוסטט, פעם ציריה זו ופעם זו. פעם נהרס צמיג ופעם גם נשבר משהו. הרכב ראה אצלי די הרבה שטח וגם טכני קשה שלא היית מעיז להגיע בלי גיבוי חברים. מראש ידעתי שבחלק מהמקומות לא אעבור ללא סיוע כמו שאחרים ידעו שבמקומות אחרים הם יזדקקו לעזרתי.

רכב שכזה מראש הולך לסדנת שיפורים להחלפת בולמים, להוספת נעילות, כננת, וו-גרירה, מיגונים ועוד ועוד. זה לבד מצטבר לעשרות אלפי שקלים, וכל זה בשביל שהרכב יוכל להיכנס לשטח טכני.

יכול להיות שמי שנכנס לשטח לחצי שעה (מה שנקרא להרטיב את הרגליים), יוצא בזמן, אבל אם אתה נכנס לכמה שעות טובות, אתה תגמור יום שלם ובערב תגיע בקרת נזקים (ואם לא, אז שיחק מזלך). חלק מהתחביב זה האתגר לעבור מכשולים ולפעמים דווקא בלילה גשום ובוצי עד מאוד יצאה קבוצת חברים במטרה להיכנס לשטח - חלק עברו, חלק הועברו וחלק פרשו. נסיעה שכזאת לא עושה טוב לרכב, היא אולי עושה טוב לנשמה שיכולת לאתגר.

כשאתה עובר שטח שיונימוג כשל, זה לא אומר שהיונימוג גרוע, זה אומר שלא כל אחד מוכן לשלם את הנזקים שעלולים להתרחש, יש כאלה שכן, יש כאלה שלא - דבר אחד בטוח: אני לא הראשון, ולא האחרון שעובר במסלולים אלה, משמע הם ניתנים לעבירות, השאלה היא איך. לפעמים ג'יפון יעבור בקלילות היכן שמפלצת עמוסת שרירים תתקשה ולפעמים להיפך.

חוצה ישראל הוא לא מסלול קשה במיוחד והוא לא קנה מידה לעבירות, אם כי גם בו אפשר להתקל בקשיים פה ושם, בעיקר כאשר מזג האויר משנה את תוואי הדרך.

בתקופה שהייתי "חולה" שטח היו גם כמה בעלי לנדרובר דיסקברי שמרוב שהם היו מתקלקלים ונורות האזהרה דלקו פעם אחר פעם, עם סיבה ובלי סיבה, אימצנו להם את השם דיסקו - על תקן ריצוד האורות בדיסקוטק. מתברר שהתופעה הזאת היא מחלה של הרבה דיסקברים.

הרכב עשה אצלי מעל 100,000 ק"מ ונמכר כשהמחלה עברה. אח"כ מתחילים הובי חדש.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר,

אני לא מבין מה אתה מנסה לומר.אני יכול להעיד רק מהנסיון שלי, למעלה מ 10 שנים עם לנדרוברים, עם חבר'ה שמטיילים, ורובם גם יודעים לנהוג. יש תקלות. פה ושם. לומר שאחרי כל טיול נכנסים למוסך - זו הגזמה הכי פראית בעולם.

יצא לנו שרכבים חדשים יחסית התקלקלו, ויצא שרכבים ישנים התקלקלו.

יש בלאי טבעי, שמרבית הסיכויים שהשבר יתרחש בכביש ולא בשטח, מי שמתרגש מבלאי טבעי, ולא מבין שמשאבת מיים לא אמורה לחיות חצי מליון ק"מ - באמת עדיף שיסע במאזדה 3 ליסינג. (כנ"ל בולמים, צמיגים, קלאצ', ועוד...)

שוב, מכאן ועד האמירה שכל טיול נכנסים למוסך המרחק רב - אתה יודע מה, אתם צודקים. אחרי כל טיול נכנסים למוסך ומשאירים שם אלפי שקלים. ראו הוזהרתם. (ככה השטח ישאר עם פחות ג'יפים). :-D

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
יום לאחר הקניה בוצע טיפול מעמיק על האוטו 10,000 ועוד.

4. איפה "טיפלתם" ברכב ב 10,000 שקלים?

אני מניח שמדובר בטיפול 10,000 ולא בטיפול שעלה 10,000 :wink:

מי שטוען שאחרי כל נסיעה בשטח צריך להיכנס למוסך לתיקונים - טוב יעשה אם יעבור קורס, שניים או עשרה בנהיגת שטח. ממש אין סיבה להיכנס למוסך אחרי כל טיול. זה קשקוש אחד גדול.

אני יכול להעיד רק מהנסיון שלי, למעלה מ 10 שנים עם לנדרוברים, עם חבר'ה שמטיילים, ורובם גם יודעים לנהוג. יש תקלות. פה ושם. לומר שאחרי כל טיול נכנסים למוסך - זו הגזמה הכי פראית בעולם.

מסכים לחלוטין!

כבר שנתיים עם המוסו(ו 20 שנים עם רכבי שטח). 3-4 פעמים בשנה יורד לטיולי מדבר ארוכים וטקטיים ובנוסף עוד עשרות טיולים חד יומיים. מקפיד על תחזוקה שוטפת ברמה טובה אבל מעולם לא שברתי כלום בשטח או כתוצאה מירידה לשטח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני רוצה להחזיר במהרה את הרכב לאותו בן אדם שאמר לי שהרכב תקין מבחינת מנוע,

ולאחר מכן התגלה שהוא מתחמם ואינו תקין לנסיעה.

כפי שהוסבר לך, אין לך קייס לביטול העסקה.

בפעם הבאה, תהיה חכם. לחבר אין שום אפשרות לדעת מה מצב הרכב, הוא לא מוסכניק. הוא יכול רק להתחייב על מה שהוא יודע.

אין לך גם מה להתלונן על החבר (בלי גרשיים). אם בטיפול 10K במוסך לא עלו על הבעיות, אז מה אתה רוצה מההדיוט שמכר לך את הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דיסקו, bagira,

אתה קורא לזה טיול וזה בדיוק ההבדל ביני לבינך: אתם יוצאים לטייל ואנחנו יוצאים למבחן עבירות.

לטיול יוצאים עם המשפחה וחברים, עוצרים לפיקניק וממשיכים.

כשאתה יוצא במטרה של עבירות בלבד, אתה לא יוצא לפיקניק, כי תמיד יפרס ציוד חילוץ לסייע למישהו, תמיד מישהו יזדקק לתיקון דרך כלשהו (בד"כ קטן). אתה יוצא לטיול ואנחנו יוצאים ל"מבצע" שברור לנו שאין לילדים ומשפחות מה לחפש שם. אין לנו זמן למנגל, בפרט שיוצאים בלילה גשום. בא נגיד שאם אין בוץ טובעני ומחליק, אנחנו לא נצא בחורף ולכן אם יש גשם טוב אנחנו נצא גם בלילה. אל תשכח שהבוץ נכנס טוב טוב לכל פינה ברכב וממש עושה לו טוב. בבוקר המחרת התור בשטיפה לא מבין מאיפה יצאת וגם חייבים להרים את הרכב ולבצע שטיפת גחון טובה.

מעבר טרשים אפשר לעשות גם בקיץ, בעיות העבירות קטנות משמעותית.

בדיוק מהסיבה הזאת, לא מצאתי הגיון בלרכוש ג'יפ חדש או חדש יחסית וחיפשתי אחד שיתאים במחיר יחסית נמוך, הרי גם כך הוא לא הולך להתפנק.

אני לא חושב שבשביל לטייל בשבילי ישראל (לא שביל ישראל) צריך לקנות ג'יפ, גם סתם רכב עירוני יכול להספיק כמעט להכל.

אתה לא קונה אופנוע שטח בשביל לנסוע בכביש, אתה לא קונה אופנוע למסלול בשביל נסיעה עירונית. אופנוע למסלול ואופנוע לשטח ישלמו את מחיר המאמץ והנזקים.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...