Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

ברצוני לאטום בצורה טובה את דלת החדר בבית על מנת שהרעש מהחדר לא יצא, ולא יתפזר בשאר הבית. הדלת היא פורמייקה, ולא מעץ מלא, וגם המשקוף אותו חומר (הכוונה לדלתות הסטנדרטיות שנבנו בבניינים בשנות ה2000 המוקדמות).

האם למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות? כמובן שאני לא רוצה להשקיע הרבה כסף לנושא, ומן הסתם לא להחליף דלת.

פורסם

האופציה היחידה שלך היא להדביק חומר מבודד על הדלת

כמו קלקר. ספוג ביצים. ספוגים מיוחדים שמיועדים לחסום רעש.

אבל תתכונן לדלת עבה בלפחות עוד 3-6 ס"מ.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם אתה מתכוון להפעיל מערכת בעוצמה של 120db, כנראה ששום איטום ביתי לא יעזור לך.

אם כוונתך שלא ישמעו את הנעשה בחדר ברמת שיחת טלפון או דו-שיח עם חברה - חפש בגוגל "רעש לבן" או "מיסוך רעש". בד"כ הפתרונות האלה די מספקים לצורך זה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הפתרון הכי זול לבעיית יציאת הרעשים מהחדר אל יתר הבית- המושב האחורי באוטו.

:wink:

ואם אתה יכול להיתארגן על מיצובישי ספייסוואגון הכי טוב! (המושבים מתקפלים למיטה זוגית :twisted:)

פורסם
ואם אתה יכול להיתארגן על מיצובישי ספייסוואגון הכי טוב! (המושבים מתקפלים למיטה זוגית :twisted:)

הפתרון הכי זול לבעיית יציאת הרעשים מהחדר אל יתר הבית- המושב האחורי באוטו.

:wink:

לא לצורך זה אני אוטם, עם העובדה הזו אין בעיה לאף אחד בבית. :-D

האופציה היחידה שלך היא להדביק חומר מבודד על הדלת

כמו קלקר. ספוג ביצים. ספוגים מיוחדים שמיועדים לחסום רעש.

אבל תתכונן לדלת עבה בלפחות עוד 3-6 ס"מ.

הבעיה היא שזה יכער את החדר, ולא יתן מראה אסטטי, אלא כמו סטודיו.

אמיר- אני אבדוק לגבי זה.

הדלת צריכה למנוע בריחת רעש בעיקר כשאני צופה בסרטים, אני אוהב לשים ווליום גבוה כדי לחוות את הסרט טוב יותר, אך לצערי זה יוצא מאוד רועש, ולא מאפשר לי לנצל את המערכת כמו שצריך.

פורסם

אם זאת הבעיה אני הייתי עושה משהו אחר, ישמע קצת הזוי אבל ניראה לי שהוא ניתן לעשייה:

הדלת שיש לך עכשיו אינה עשויה פורמיקה, פורמיקה זה רק ציפוי לארונות וכדומה.

היא עשויה מ2 דיקטים שבאמצע יש מעט קרטון, אני הייתי לוקח את הדלת, מוריד 3 ס"מ מהסוף שלה(כלומר מקצר אותה ב3 מ"ס) ואז אני מגיע בידיוק לקרטון שבפנים, הייתי מוציא את כל הקרטון החוצה ומכניס בפנים חומר מבודד רעש, שים לב לא לשים את זה ליד המנעול כי אחר כך המנעול לא יעבוד.

לאחר מכן הייתי חותך ממשקוף של דלת מלבן קטן בגודל של הדלת ומכניס לתוך הדלת, מחבר אותו עם ברגים, ועליו מחבר עם ברגים את החתיכה שפירקתי, כמובן שאחריי זה אני עובד עם "שפכטל עץ" על המקומות שחתחתי ומשייף וצובע הכל בחזרה למצב הרגיל.

בנוסף הייתי שם על המשקוף גומי, על מנת לאטום את הדלת והמשקוף, על הדלת עצמה הייתי מחבר משהו בסגנון הגומי שיש למקלחונים/דלתות פלדלת על מנת לאטום כראוי.

אולי זה ישמע לאנשים הזוי אבל אני עשיתי זאת ליותר מדלת אחת(רק שאני לא הוצאתי את הקרטון והכנסתי חומר מבודד).

זמן עבודה חצי שעה עד שעה.

קובי

פורסם

אגב,האם יש סרט/פס גומי או חומר אחר מיוחד שניתן להדביק על קצות הדלת בהיקף שלה במקום שהדלת נצמדת למשקוף? היכן ניתן לקנות כי בשעתו חיפשתי משהו איכותי ולא מצאתי.לא פעם רעש (וגם רוח/חום/קור מסתננים דווקא משום שהדלת אינה נצמדת כראוי למשקוף.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אגב,האם יש סרט/פס גומי או חומר אחר מיוחד שניתן להדביק על קצות הדלת בהיקף שלה במקום שהדלת נצמדת למשקוף? היכן ניתן לקנות כי בשעתו חיפשתי משהו איכותי ולא מצאתי.לא פעם רעש (וגם רוח/חום/קור מסתננים דווקא משום שהדלת אינה נצמדת כראוי למשקוף.

תנסה עם דבק דו צדדי, רק תזכור לקלף רק צד אחד ולהדביק את הצד השני ם סלוטיפ עך מנת שלא יפתח הדבק וידבק גם לדלת.

קובי

פורסם
אם זאת הבעיה אני הייתי עושה משהו אחר, ישמע קצת הזוי אבל ניראה לי שהוא ניתן לעשייה:

הדלת שיש לך עכשיו אינה עשויה פורמיקה, פורמיקה זה רק ציפוי לארונות וכדומה.

היא עשויה מ2 דיקטים שבאמצע יש מעט קרטון, אני הייתי לוקח את הדלת, מוריד 3 ס"מ מהסוף שלה(כלומר מקצר אותה ב3 מ"ס) ואז אני מגיע בידיוק לקרטון שבפנים, הייתי מוציא את כל הקרטון החוצה ומכניס בפנים חומר מבודד רעש, שים לב לא לשים את זה ליד המנעול כי אחר כך המנעול לא יעבוד.

לאחר מכן הייתי חותך ממשקוף של דלת מלבן קטן בגודל של הדלת ומכניס לתוך הדלת, מחבר אותו עם ברגים, ועליו מחבר עם ברגים את החתיכה שפירקתי, כמובן שאחריי זה אני עובד עם "שפכטל עץ" על המקומות שחתחתי ומשייף וצובע הכל בחזרה למצב הרגיל.

בנוסף הייתי שם על המשקוף גומי, על מנת לאטום את הדלת והמשקוף, על הדלת עצמה הייתי מחבר משהו בסגנון הגומי שיש למקלחונים/דלתות פלדלת על מנת לאטום כראוי.

אולי זה ישמע לאנשים הזוי אבל אני עשיתי זאת ליותר מדלת אחת(רק שאני לא הוצאתי את הקרטון והכנסתי חומר מבודד).

זמן עבודה חצי שעה עד שעה.

קובי זה נשמע רעיון מעולה, אבל נראהלי מסובך מאוד, וגם החומרים בטח לא זולים. אני לא רוצה לעשות סטודיו, אני סה"כ רוצה משהו שיעזור לי למניעת הוצאת רעש. משהו בסגנון הגומי שהועלה פה, שמדביקים מסביב לדלת. השאלה איפה אפשר באמת להשיג דבר כזה?

ד"א, בקשר לחומר איטום שאמרת, שצריך לשים במקום הקרטון, איפה קונים חומר כזה, וממה הוא עשוי?

פורסם

אני לא יודע ממה עשוי החומר בידוד שאפשר להכניס במקום קרטון, בגלל שלא עשיתי זאת עף פעם אבל אני חושב שאם תחפש בכל מקום שמתעסקים בנושא אתה תמצא את מה שאתה מחפש.

לגבי הגומי, אתה יכול ללכת לכל המפעלים של הדלתות פלדלת(אם אתה מאיזור השרון אני יגיד לך איפה זה נמצא בכפר סבא) ולברכוש דרכם, אבל אני לא בטוח שזה יתחבר אצלך בגלל שהדלתות של פלדות מוכנות לכך ואצלך אין הכנה לזה, כנראה תצטרך להדביק זאת.

קובי

פורסם

הרעש לא עובר רק דרך הדלת. גם הקירות לא אטומים.

החדר שהכי מבודד בבית מבחינת רעש זה הממ"ד וגם משם שומעים אם הילדים צורחים מספיק חזק..

פורסם
לא לצורך זה אני אוטם, עם העובדה הזו אין בעיה לאף אחד בבית. :-D

הבעיה היא שזה יכער את החדר, ולא יתן מראה אסטטי, אלא כמו סטודיו.

אמיר- אני אבדוק לגבי זה.

הדלת צריכה למנוע בריחת רעש בעיקר כשאני צופה בסרטים, אני אוהב לשים ווליום גבוה כדי לחוות את הסרט טוב יותר, אך לצערי זה יוצא מאוד רועש, ולא מאפשר לי לנצל את המערכת כמו שצריך.

אז תגיד שאתה נהנה לראות סרט פורנו בווליום גבוהה בגלל הויברציות שזה יוצר בין היתר בקצה. אל תשכח להוסיף סאב כדי למקסם את הויברציות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ד"א, בקשר לחומר איטום שאמרת, שצריך לשים במקום הקרטון, איפה קונים חומר כזה, וממה הוא עשוי?

גם לי יש בעיה דומה בדירה אותה אני שוכר, והרעיון של קובי באמת יכול להיות מעניין ובהחלט נאה יותר מלהדביק ספוג ביצים על הדלת (למרות שבמקרה הספציפי שלי אני לא כל כך בטוח). אני מקווה לנסות בהזדמנות הראשונה.

לגבי מחירים וטיב החומר - חפש בפורום את המילה פלציב. תתפלא כמה מידע תמצא :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...