Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי Carsforum,

אגש לעניין, ברשותי פיג'ו 306 XR, רכיבי השמע שברשותי הם:

יחידת ראש (ר.ד) - Eclipse 7100 (צריך להגיע אליי - יאללה אדגר :cry: ).

מגבר - JL Audio 300/4 (מגבר איכותי, מגביר 4ערוצים כ75WRMS לערוץ).

מגבר מונו בלוק - SUNDOWN 1000D (השבוע בע"ה אעשה את ההזמנה מאליקו).

סט קומפוננט 2 חלקים - Hertz Hi Energy (מיד וופר, טוייטר, קרוס פאסיבי).

סאב וופר - AA Havoc 12" בתיבה אטומה 35 ליטר (ע"פ המלצותיו של אליקו).

חיווט - מתח+מינוס - Rockford competition 4G, זוג RCA שמגיע עם הRockford בערכה, זוג RCA של Stinger Helix, מפצל מתח (כניסה של 4G ו4 יציאות של 8G), חיווט 8G Rockford (ליציאות של המפצל ל2 המגברים), בית פיוז, כבל רימוט בעובי 2.5 מ"מ וכבל O.A לאלמנטים (ובקרוב ארכוש סט נוסף של RCA מכיוון ואני מעוניין לעבוד אקטיבי).

כמה שאלות בבקשה:

אני מעוניין לעבוד בהגברה אקטיבית,

א' - האם זה כדאי עם החלקים שברשותי?

ב' - האם המגבר 4' ערוצים שלי מספיק חזק כדי לדחוף כמו שצריך את זוג המידים ומספיק חלש כדי לתפעל את זוג הטוויטרים מבלי לשרוף אותם?

ג' - האם ישנם עצות כלשהם לגבי כיוונים בHU וחיתוכים בעבודה אקטיבית לסט שלי?

ד' - אילו נקודות כדאי שאדע לפני ההתקנה בעבודה אקטיבית? חוקי ברזל וכד' בכדי לא לשרוף אף אלמנט.

ה' - האם מערכת החשמל ברכב שלי (פיג'ו 306 XR שנת 96) לא תקרוס עם התקנת הרכיבים? (2 מגברים, סאב וופר די חזק וכו') והאם ישנו צורך בשומרי מתח למינהם (קבלים)?

ו' - האם החיווט שלי מתאים לרכיבים?

ז' - אם ישנם עוד עצות ודברים שכדאי שאדע לפני הכל, אשמח לקבל.

תודה רבה רבה :mm_yeah:,

אביעד.

Aviad Vaizman

Fujitsu TEN Eclipse 7100 color

Hertz Hi-Energy HSK165 + ML 28 @ JL Audio 300/4

Ascendant Audio Havoc 12 @ Sundown Audio SAZ-1500D

פורסם

א. כן

ב. כוח זה עניין של העדפה. 130 וואט ינצלו עד תום את הסט שלך, אך הוא יכול להישמע טוב גם עם 75. טוויטרים- תהיה עדין עם הגיין והכל יהיה בסדר.

ג. בדוק את טווח ההיענות של כל אלמנט ותראה שאתה לא נותן לאלמנט לנגן טווח שבו ההיענות נמוכה, ההמלצה שלי היא לא להרחיק מנקודת החיתוך המקורית.

ד. וודא שהכל מחובר כראוי, התחל לכוון ממצב של גיינים סגורים וכל המערכת ב FLAT,

ה. בהנחה שמערכת החשמל שלך תקינה, לא אמורות להיות לך בעיות מיוחדות, אתה אולי לא תנצל את מלוא העוצמה של המערכת, אבל זה די יספיק.

ו. אין לי ניסיון עם הסאנדאון הזה ספציפית אבל מנסיון עם מגברים של 1000 RMS, ה- 8G פשוט לא מספיק, התכתי מספיק כבלים כאלה בחיבור למונו חזק. מומלץ לחבר את ה4G ישירות למונו ולהוסיף עוד כבל של לפחות 8G ל JL.

ז. המפתח להצלחה הוא התקנה נכונה וכיוונים, דרושה הרבה סבלנות כדי לכוון את המערכת כמו שצריך, שים דגש על פאזות נכונות עפ"י המדריך ש eli i העלה או עפ"י המדריך שנמצא בדביק. זכור שככל שאתה מעלה את הגיין במגבר אתה מקבל יותר עוצמה אך באחוז עיוות גבוה יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

srool - תודה תודה ושוב פעם - תודה!

ענית לי בדיוק על כל השאלות שהייתי צריך, מפורט, כמו שצריך!

אגב, אם אתה זוכר אותי מהמפגש בדרום? הייתי מעוניין לרכוש ממך את הSUNDOWN SEA1500D.

עוד שאלה, בהנחה שאני מחווט את כבל ה4G ישירות מהמצבר אל תא המטען ופשוט בסופו מפצל אותו ל2 של 8G זה לא יעבוד כמו שצריך ובכל זאת עדיף שה4G יחובר ישירוט למונו בלוק? האם זה ממש משמעותי או שניתן לעבוד גם עם המפצל ל2 של 8G ופשוט לתת למונו בלוק את החיבור הסופי של ה8G?

אגב, מצב FLAT - פשוט לכוון את האקולייזר במכשיר למצב FLAT (המותאם ע"י המכשיר) או שזה מצב מסויים שיש לכוון?

שוב תודה רבה!

Aviad Vaizman

Fujitsu TEN Eclipse 7100 color

Hertz Hi-Energy HSK165 + ML 28 @ JL Audio 300/4

Ascendant Audio Havoc 12 @ Sundown Audio SAZ-1500D

פורסם

היה לי פיניקס גולד 1000 RMS ב- 2 אוהם שהגביר את ההאבוק 15" שלי וכמה פעמים הותכו לי כבלים של 8 גייג'.

הבעיה נפתרה כששמתי כבל 2 גייג' ישירות למונובלוק.

אתה לא צריך 2 גייג' כי יש לך מגבר חלש יותר, אבל מנסיוני המר, 4 גייג' ישירות למונו מהמצבר בתוספת 8 גייג' ל JL יהיה מעולה, וגם זול יחסית כי תוכל לנצל את ה- 4 גייג' שכבר יש לך, ולהוסיף כבל זול יחסית.

שים את האיקולייזר על מצב FLAT, וודא שכל משחקי הבאס/טרבל/לאודנס/באסבוסט מאופסים (גם באסבוסט מהמגבר אם הפעלת, בכלל לא רצוי להפעיל אותו).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...