Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע שעבר לקחתי פיז'ו 206 שנת 2003 אוטומאט לבדיקה במכון רישוי בירושלים. יש לציין שלפני כן הלכתי עם בעל הרכב למוסך מורשה של פיז'ו שם הוצאנו ועברנו על היסטורית הטיפולים עם מכונאי והרכב עבר טיפולים שוטפים.

הייתי סגור על זה שאני אקח את הרכב אם לא יהיו "הפתעות" בבדיקה ויצאתי משם די מבולבל, הבוחן לא היה הכי נחמד וחוץ מלהוציא דוח עמוס בפרטים לא ממש הסביר, אז אני פונה אל המבינים שבניכם אם תוכלו להסביר לי את מסמעות ההערות ולומר לי על הדרך אם כדאי לי להתרחק...

1.מנוע - רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים, צריכת שמן, נזילות שמן, תושבות מנוע פגומות, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים + מצנן, קורוזיה בית טרמוסטט. הבוחן תיאר זאת כבלאי במנוע.

2. מערכת הפליטה - רועשת + ממיר קטליטי.

3. סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש משולשים במתלה, נקישות במתלה.

4.שילדת רכב (ליקויים בעלי משמעות נמוכה) - תיקוני תאונה, החלפת דלת, תיקונים במרכב - הבוחן ציין שהשאסי נקי.

5. צמיגים - קדמיים + רזרבי פגומים.

6. מערכת תאורה (כולל מצבר) - מתנע פגום , רועש.

7. העברת כח - החלפת הילוכים לקויה + נקישות והשהיה, רעש מתיבת ההילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה.

חוץ מזה, קפיצים, בלמים ומחוונים תקינים.

קבעתי עם בעל הרכב ללכת למוסך מורשה ולשאול את דעתם וכמו כן לקבל הצעת מחיר לתיקונים ההחרכיים (לא שאני עדיין יודע מה הכרחי ומה לא - בשביל זה אני פונה אליכם)

אז מה אתם אומרים?

תודה רבה דרך אגב על העזרה....

פורסם

מכל הרשימה הזאת הייתי מתמקד בנזילת השמן ובודק את הגיר במכון לגירים.

כמה הרכב עשה? האם בוצע טיימינג? כמה הוא מוכן לרדת מהמחירון?

פורסם

הרכב אמור בקרוב לעבור טיימינג, אני באמת הכי חושש מהגיר, כי הבנתי שבפיז'ו הוא די ידוע לשימצה.

הרכב עבר 92 אלף, המחירון שלו הוא 47 הבנתי והגעתי איתו לפני הבדיקה ל 37 וחצי, כמה לדעתך יעלה "לסדר" את האוטו מבחינת שמן וגיר כולל טיימינג וטיפול 10000? הערכה גסה כמובן...נניח שהמצב של הגיר הוא ממש על הפנים.

פורסם

המחיר טוב בהנחה שהגיר כן תקין. כמו שאמרתי מקודם - קח את הרכב למכון גירים שם תקבל חו"ד מקצועית.

אגב, הגיר הנ"ל לא רע כמו שעושים ממנו.

פורסם

יש להחליף תושבות מנוע וגיר, צמיגים וטיימינג. מה הבעייה בממיר הקטליטי? עלות ממיר די גבוהה.

לגבי התיבה - נראה לי כס"תח (כמו שאר ההערות על האוטו). אם אתה ניגש למוסך מורשה- בקש שיחברו מחשב ויבדקו את מצב התיבה (אבל שוב, זה סעיף סטנדרטי למדי).

בסה"כ - רכב במצב לא רע, אלא אם הממיר הקטליטי תקול (גם את זה ניתן לבדוק בעזרת מחשב במוסף מורשה).

פורסם

לגבי הממיר הבוחן דווקא ציין שאין בעיה איתו, וכן - אלוהים יודע למה הוא התכוון כשכתב את זה.

מה העלות של החלפת תושבות מנוע וגיר, צמיגים וטיימינג? ואם הגיר גוסס, כמה עולה חדש? כי אני מתכנן לקחת את העלות של כל ההוצאות האלה ולנסות לפיהן להוריד עוד את המחיר. מקווה להגיע ל 35 אלף אבל זה בהנחה שכל הנ"ל יהיהו בסביבות 3000 שקל, מקסימום 4000.

פורסם

מתי הרכב עבר טסט? שמר צודק ויש לבדוק את מצב הממיר.

עלות טיימינג כולל מ. מים כ-2000 ש"ח

רביעיית צמיגים 1500-2500 תלוי באיכות (עדיף ללכת על הטובה ביותר)

תושבות כמה מאות שקלים

לגבי הגיר קודם תיקח אותו לבדיקה. שיפוץ גיר אוטומטי יעלה כמה אלפיות טובות.

פורסם

הרכב עבר טסט במאי, לגבי הממיר - הבוחן אמר שהוא בסדר וגם בדיקת פליטת גזים היתה טובה.

תמיגים, אני מסכים שלא כדאי לחסוך פה אבל אני צריך 2 פלוס רזרבי. האם תושבות מנוע הן קריטיות או משהו שפשוט

יגרום לאוטו לרעוד קצת בעמידה? נסעתי ברכב בירושלים כמה פעמים והוא מרגיש ממש סבבה.

בדיקה של הגיר אני לא יכול לעשות במוסך מורשה?

פורסם

אני לא יודע מה המצב המדוייק של התושבות אבל לרוב זה לא דבר בהול.

גם מורשה פיג'ו יוכל לתת לך חו"ד לגבי הגיר, אם כי בדיקה במכון גירים רציני תהיה עדיפה ומדוייקת בהרבה.

פורסם

נראה לי כסת"ח שגרתי של מכון בדיקות. כל רכב משנתון כזה ירשמו לך רעשים ודפיקות.

לבדוק למה יש נזילות וזהו. מחיר לגמרי בסדר. בAL4 יש השהיה מעצבנת . הנושא נטחן פה עד אבק.

פורסם

דגש נוסף שחשוב לבדוק במוסך הוא נושא הנזילה מבית הטרמוסטט.

המנועים האלו סובלים ממחלה שגורמת לנזילה של נוזל קירור מאטם הראש באזור הטרמוסטט. לפעמים הנזילה אכן נובעת מהטרמוסטט עצמו והתיקון קליל, לפעמים מדובר באטם ראש שנוזל ואז התיקון יקר יותר. לא סיבה להיבהל ולברוח מהרכב, זאת כן סיבה להוריד עוד כמה שקלים מהמחיר כי עלות החלפת האטם היא באזור ה2000 ש"ח.

עלות החלפה של תושבת מנוע - כ500-600 ש"ח במוסך מורשה. יש שניים, אני לא יודע איזו אחת (או שניים) צריך להחליף.

טיימינג - כ1500 ש"ח, אם אני זוכר נכון. לרוב מבצעים את החלפת הטיימינג במסגרת טיפול "גדול" ואז החור בכיס גדול יותר.

צמיגים - לא ציינת מידה, אבל זוג טוב יעלה 700-800 ש"ח לכל היותר.

בסך הכל הרכב נשמע סביר וגם המחיר טוב. אם המוסך יאשר שהכל בר תיקון ובמחיר סביר, זאת יכולה להיות עסקה טובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אתה צריך לדעת שזה אוטו שצריך השקעה ענקית,טיימינג + צמיגים + תושבת מנוע וגיר + סידור הנזילות + החלפת מי רדיאטור לירוקים וגם בדיקת בית טרמוסטט וגם סידור חופש המשולשים כי אחרת האוטו לא יעבור טסט בגלל חופש בהגה וגם להחליף סטביללזרים קדמיים בגלל זה יש נקישות מתלה,זה מחלה בפיג'ו 206 , בקיצור לא יעלה לך פחות 5000 שקל.

בקשר לגיר,עד היום לא ראיתי בדיקה שעברה עם גיר תקין,אולי יש אבל נדיר.

גם אצלי באודי אמרו לי נקישות בגיר,למרות שתוך כדי נסיעה אני לא מרגיש שום נקישות חוץ מנקישה אחת ברגע שאני מעביר מD ל N אחרי עצירה.

בכל מקרה אני הלכתי למוסך מורשה בדקו ואמרו לי שזה תקין וגם חיברו את האוטו למחשב,וראו שהכל תקין.

לכן אני ממליץ לך תיגש עם האוטו לפני שאתה קונה אותו למוסך מורשה פיג'ו שיבדקו את הגיר ויגידו לך אם הוא תקין או לא.

פורסם

אוקיי, אנחנו ביישורת האחרונה.

הלכתי היום למוסך מורשה עם תוצאות הבדיקה של המכון ובקשה לפענוח. הוא כמובן אמר לי שרוב מה שכתוב זה כיסוי משפטי ושהרוב זה הגזמה פראית. הוא הרים את האוטו ובדק את התושבות, המשולשים והנזילות ואמר שאין שום בעיה איתם, אולי שחיקה קלה אבל שום דבר שמצריך החלפה. לקחנו את האוטו לנסיעה של 20 דקותוהוא אמר שהעברת הילוכים היא חלקה ממש ושהוא לא שומע רעשים מוזרים. ואם אני רוצה לחבר את הגיר למחשב הבדיקה עדיין לא תבטיח לי שבמאה אחוז הגיר פיקס.

סה"כ הוא אמר שאני צריך לעשות טיימינג וצמיגים. תקופתי האוטו עבר לפני 10000 ק"מ ולא צריך עכשיו.

כמה קריטי זה לעשות טיימינג במוסך מורשה, ואיזה הבדל כספי יש בין זה למוסך כללי? וצמיגים? איפה לקנות - אוטו דיפו?

ושאלת השאלות, 37 וחצי אלף לפיז'ו XT 206 שנת 2003 92 אלף ק"מ- נראה לכם עסקה טובה בהתחשב בכל האמור לעיל?

המון תודה לכולם על כל העזרה!!

פורסם

אין שום חובה לבצע טיפול טיימינג במוסך מורשה היבואן, כן כדאי לבצע את ההחלפה במוסך מקצועי שמכיר את השטיקים של פיג'ו-סיטרואן.

צמיגים - אל תפסול על הסף רכישה באוטו-דיפו, לפעמים יש שם מבצעים טובים. אני לא מכיר צמיגיות בירושלים, אבל נסה לעשות סקר מחירים קצר בפנצ'ריות מובחרות ברחבי העיר וחזור אלינו עם דגמים ומחירים ונייעץ לך מה כדאי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...