Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זלמן, קיבלתי... יכולות - אבל לא נוסעות!

אצלנו אי אפשר לסוע 30 ק"מ להרים לאימון - כי באימון הזה תדרוס 50 רוכבי אופניים (שאין לי כלום נגדם וזכותם לסוע שם).

לכן - אצלנו צריך לדעתי:

1. הפרדה בין רכב מירוץ לרכב כביש.

2. מקומות מוסדרים לאימון - ולא סתם בהרים.

3. לא לאפשר לסוע ביום יום להשוויץ בשכונה עם רכב מירוץ - גם אם זה לפי החוקים.

4. גם כשאני נסעתי עם "טסט פלייטס" עם רול באר כדי להעביר את הרכב ממקום למקום - זה לא אומר שזה היה חכם ושצריך לאפשר את זה.

נדב צודק בדבר אחד - צריך פתרון לבחינת הרכב לאחר תיקון - לביצוע הרצה וכו'. לזה יצטרך המתקנן לתת פתרון - זה אפשרי ברמה של תקנות ואין צורך בשינוי החוק. גם אם כן - תיקון החוק עדיף על כך שלא יהיה חוק בכלל ולא יהיה ספורט.

אני מסכים איתך זלמן - שהיה עדיף בלי חוק כנהוג בחו"ל אולי עם מגבלות קלות - אבל:

1. החוק הוא עובדה קיימת - במקום להלחם בו - בואו נסיים את התקנות ונתחיל להתחרות חוקית.

2. בתרבות הקלוקלת של הנהיגה בארץ (שגם אני גדלתי עליה לצערי) - אולי עדיף שיהיה חוק מגביל לפחות בהתחלה - אולי נוכל לשנות בהמשך - להכניס הקלות.

3. לילה טוב זלמן - תביא לי קצת ייגר כשאתה בא... (אתה פה בסופ"ש הבא?)

:wink:

אלון

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם שני הק"מ שלי בעייתיים - אם בעל השטח חורש באותו יום - אם יש גידולים. ברור לי שכשהכל יהיה חוקי - ניקח על עצמנו עוד מגבלות שהיום אנחנו לא לוקחים. למשל הביטוח!!! זו רק דוגמא אחת.

לאימון נוסעים למקום מסודר שאם תתהפך בו יהיה מי שיסייע ויהיה צוות רפואי וכו'. נדב - ימי ה"חפיף" של כולנו (גם שלי) עומדים להיגמר עם כניסת החוק לתוקף... זה יעלה יותר - אבל אין מנוס.

מצד שני - אין בין זה לספורט עממי כל קשר. ספורט עממי יהיה לדעתי נפוץ הרבה יוךתר מהראלי דראג וכל השאר. רק שמישהו צריך להוביל את זה.

אלון

פורסם

למה שלא יהיה רישיון דואלי?

למה אם אני רוצה להרכיב באקטים עם רתמות 5 נקודות ורול באר באוטו שלי בשביל track days או ימי סטייג'ים אני לא אוכל?

ואל תתחילו עם תרבות קלוקלת וכל החרטא הזה, אנשים ללא תרבות נהיגה לא ירכיבו רול בארים תהיו בטוחים בזה.

למה קן בלוק יכול לנסוע למפגשים עם האימפרזה ראלי שלו ואנשים בישראל לא יוכלו?

למה כל גרמני יכול לשים רול באר בM3 E30 שלו ולנסוע לנרבורגרינג ויום אחרי לנסוע למכולת או לעבודה?

לא רק רכבי ראלי רוצים להרכבי רול בארים.

תראו כמה פרוייקטים בחו"ל יש עם מכוניות משופרות חוקיות לכביש עם רול באר.

הציבור הישראלי לא צריך "הגנה" לבינתיים, כי זה בדיוק מה המדינה מנסה לעשות עם איסור השיפורים וכו'.

בדיוק כמו שזלמן אמר, לא צריך לנסות להיות יותר חכמים מאף אחד.

פורסם

נורא קל להשמיע - קשה לקרוא...

לא קראת תמיר - יש תשובות למה לא!

מתי פעם אחרונה נסעת בבאקט עם ריתמות - כמו שצריך? אם נסעת ככה - אתה יודע ששדה הראייה שלך מצתמצם בצורה קיצונית. אתה יודע שרוורס - זו משימה מורכבת ברכב כזה.

מתי בפעם האחרונה נסעת ברכב עם רול באר? אם נסעת - אתה יודע שבתאונה הראש עלול לפגוע ברול באר - מעניין מה יקרה לראש שלך כשיפגע בלי קסדה?

נראה לך שביום יום אנשים נוסעים עם רכבי המירוץ שלהם??? אם כן אלו נסיעות חריגות. קראת מה זלמן כתב - נסיעה להתאמן או להשוויץ בעיר. זה מיותר!

אין סיבה עניינית לאפשר את זה - זה לא יעודד ספורט מוטורי - ואת כל התשובות האלו לשאלות שלך יכולת לראות קודם - אילו היית קורא את מה שנכתב - ולא בא רק להעביר ביקורת. אבל זה בסדר... זכותך.

אלון

נ.ב.

באירופה לא חתומים על כל החוכמה בעולם (על רובה אבל לא על כולה) ולא כל מה שמתאים לנורווגיה מתאים לנו.

והכי חשוב - אין שום הצדקה לזה! ספורט עממי תוכל לעשות עם הרכב הפרטי שלך בלי באקט. גם לא תזדקק לרול באר.

אלון

פורסם

ודבר אחרון - נראה לך שקן בלוק נוסע ביום יום עם האימפרזה 530 כ"ס שלו למכולת???

לפגוש את החברים שלו בסיבוב הדאווין השבועי בשכונה.

תתעורר...

כתבת שלא רק רכבי ראלי רוצים להרכיב רול-באר - ובכן - זו בדיוק הבעייה - לא מעניין מה "רוצים" - מעניין מה צריך!

אם צריך רול-באר - זה לרכב מירוץ - ואז אין הצדקה שזה יהיה רכב ליום יום. זה גם לא מעשי - עובדתית (תקרא שוב מה זלמן כתב - האם זה הרכב שלו ליום יום). אם זה לספורט עממי - אין צורך ברול באר. אני אישית - לא רוצה לראות בארץ מירוצים עם רכבי כביש. המירוצים עם רכבים כאלו יזלגו לרחוב - אין לי ספק בכך - ולא יעזור מה יכתבו פה אלף "יפי נפש".

רכב מירוץ במסלול מוסדר. נקודה. לא על הכביש. לא עם רול באר ולא עם באקט ולא כל מיני חצאי רכבים (חצי מירוץ, חצי כביש). רק דעתי הצנועה שנכתבה פעם שנייה עבורך - בתקווה שהפעם גם תקרא.

אלון

ודרך אגב - אתה לא חייב להסכים איתי... אני מכבד את זה!

עובדה - גם זלמן ונדב לא מסכימים איתי ואי אפשר להגיד שאין להם רקע בספורט מוטורי. עדיין אני חושב את מה שכתבתי.

אלון

פורסם

אלון, באקט זה לא כזה נורא, יש רכבים שיותר קשה לעשות בהם רוורס מאשר 106 עם באקט.

ויש הרבה מאוד ג'יפים עם כלוב מלא מסתובבים בארץ

לא התייחסת לרכב עם קשת (לא כלוב מלא).

האם אתה חושב אבו משופרת למשל, אסור לה לנסוע על הכביש? מה עם האוטו של אורן (106 עם טורבו) וכדומה? ברכבים כאלו באקט זה לא רעיון רע בכלל וגם לא קשת (אם מוותרים על המושבים האחוריים).

נו, שיהיה...

כמו שתמיד אמרנו, שיהיה משהו שנוכל להתלונן עליו, כרגע אין כלום.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אלון, אולי קצת הגזמתי עם הדוגמא של קן בלוק.

ואני מסכים שרכבים מקצועיים הבנויים לתחרות בלבד לא צריכים להיות חוקיים לכביש (חוץ מאימונים).

אני חושב שיש מקום לאיזו הגבלה בסגנון ההגבלה על מכוניות אספנות.

אולי ימים מסויימים ושעות מסויימות בהם לרכב מירוץ מותר לנסוע על הכביש לצורך הגעה לאימונים (יהיה מאוד שימושי לדראג ולראלי לדעתי).

אני דיברתי יותר על מה שנדב דיבר עליו.

אני חושב שיש מקום לרישיון דואלי ברכבים שלא בנויים לפי תקנוני סדרות אלא לספורט עממי.

שיהיה היתר לרכבים כאלה גם להסתובב על הכביש.

האמת שלא משנה עם יהיו חוקיים לכביש או לא כרגע, רק שיעברו כבר התקנות :wink:

פורסם

נדב - לצערי - אני לא חושב שיש מקום לאפשר למפלצות מוסבות כמו של אורן לנוע על הכביש. בידיי נהג לא מיומן זה כלי מוות - ואיך שהוא הרכבים האלו תמיד מתגלגלים בסוף לידיים הלא נכונות. 106GTI לא נועדה להיות מוסבת ל 250 כ"ס ולנוע בכבישי הארץ ביום יום. - זו דעתי (הלא פופולארית) - למרות שהפרוייקט של אורן מדהים בעיניי - רק שאני מפחד ממה שיקרה אחריי שאורן ימכור את הרכב ואם הוא יגיע לידיים פחות אחראיות. הרכב לא נבנה לזה (משקל, חוזק שלדה, בטיחות וכו').

אני מסכים שצריכים לאפשר ספורט זול (כמו "אוטו-גראס", "ספרינט ראלי" זול וכו') וכמובן ספורט עממי - שם לא חייבים באקט ורול באר.

בג'יפים - קשת ההתהפכות בד"כ גבוהה יותר ורחוקה מאוד מהראש. שונה מ 106 או אפילו אימפרזה עם כלוב תיקני. אתה יודע זאת טוב כמוני. אם אין צורך בכלוב או בבאקט לספורט עממי - למה לשים בכוח - הריי מטרתנו להוזיל עליות...

אלון

פורסם

אלון, נדב וזלמן,

לשמחתי יש תשובות לרוב הנושאים שהעלתם.

חבל שאף אחד לא טורח לייצג ולהסביר את הפעילות שבוצעה ומבוצעת ברשות הספורט.

אכן חסרה להם הפצה של המידע, קרי דוברות או פרסום.

בחינה של הרכב - ניתן לבצע בחינה של הרכב לאחר תיקון, גם על רצועת כביש רגילה, אך ע"י בוחן רשמי לנושא זה.

אנחנו נוטים להתבלבל בין הנהג לנווט לאיש הטכני מכיוון שכיום אותו אחד צריך לדעת כמעט הכל. אבל המחוקק דאג להפרדה. האיש הטכני יבדוק את הרכב לאחר התיקון. הנהג, יוכל לנסוע עם הרכב במסלול שהוגדר לכך.

רשיון דואלי - לא יהיה במשמעות הפשוטה, אבל כלי רכב יוכלו לשמש לספורט עממי (תחרויות) ונהיגת כביש. הפתרון - התלייה זמנית של הרשיון. גם על כך דנו והחליטו וגבשו המלצות ברשות הספורט. אכן המימוש יקח עוד זמן אבל הפתרון מסתמן. ניתן יהיה להרכיב ברכב מה שאתה רוצה לקראת המרוץ ובסופו תידרש להחזיר למצבו הקודם לפני קבלת הרשיון הרגיל לשימוש בכביש.

אני לא חושב שזה ישים לגמרי אבל זה מה שיש כיום וזה הכי טוב במגבלות.

כמו שאלון כתב, במקום להתלונן העלו את הבעיות לרשות הספורט והם ידאגו כבר לענות על הנושא או למצא לו פתרון.

אני מאמין כי גם הם רוצים לראות כבר ספורט מוטורי. הם עובדים על זה לא מעט זמן ......

עם כל הרצון, אני חושב שכולנו מכירים את אופיים של רוב הישראלים, ואם נרשה לנסוע עם רכב מרוץ בדרכים זה יגמר לא טוב.

צריך למצא מקום בו ניתן להוציא את האנרגיה, ולהנות מנהיגה מהירה ובמגבלות הרכב.

ממליץ לכל מי שמתעניין שיצא לכל קורס שקיים וילמד את הנושאים גם אם אין לו כוונה להיות "בוחן רכב", "מדריך נהיגה" או נווט מקצועי. לומדים שם הרבה מאוד.לדוגמה, יש אלפי משפטנים אבל רק חלקם הולך להיות עו"ד מקצועי בשכר. תחשבו על זה .............

שיהיה לכולם ערב טוב,

עפר שורץ

פורסם

עם כל הרצון, אני חושב שכולנו מכירים את אופיים של רוב הישראלים, ואם נרשה לנסוע עם רכב מרוץ בדרכים זה יגמר לא טוב

עפר שורץ

אני לא רוצה שזה ישמע כמו ביקורת כלפיך או כלפי כל אחד אחר שעוסק ותרם ולחוק הזה - אני מעריך את כולכם מאוד ואני אפילו לא בעמדה להציג לכם שום טיעון, ואני גם לא בא באיזושבהי תלונה אם זה מה שמישהו הבין.

בהתחשב בשלטונות החוק הקלוקלים שלנו (לדוגמא הכתבה שהייתה היום בערוץ 10 על האופנוענים) אני מברך על כל פסיק בחוק הספורט המוטורי אפילו שבכלל לא צריך כזה במדינה מתוקנת.

אבל, בקשר לקטע שצוטטתי:

תחשבו על זה קצת יותר לעומק, וזה גם מכוון קצת למה שאלון אמר על תרבות השיפורים:

אתם באמת שמים את ישראל ישראלי עם הלנד קרוזר שעושה ריסיים במיין street בהרצליה ודורס עוברי אורח בדרך ואת כל משתתפי הMDC, כל מועדני מכוניות הספורט בארץ כמו סקאלה STI PSI רנוספורט וכו' באותה קבוצה?

הרי אנשים בלי תרבות נהיגה לא ייבנו רכבי מירוץ ולא ישתתפו בשום ספורט עממי ושום track day.

ואני מבטיח לכם שגם המיצובישי קולט שמתפרעת במפגשים של מועדון ה5 לא תראה מסלול בחיים.

עריכה: אני רוצה להוסיף שפיתרון שעופר הציג דווקא נשמע מצויין והגיוני, רק רציתי לחדד איזה נקודה בקשר לציטוט למעלה.

פורסם

אלון , קטונתי מלהתווכח איתך ועם שאר אורחי השרשור , אבל דבר אחד חשוב פספסתם פה:

בוא נגיד שמר ישראלי רוצה לנסוע עם רכב המירוץ שלו לקניות בסופר, במדינה דמוקרטית, זו סיבה מספיק טובה לאפשר לו זאת.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

או - פה אתה נכנס לדיון בדמוקרטיה... זה עלול/עשוי להיות ארוך.

אתה טועה במה שאתה אומר. במדינה דמוקרטית - אם משה רוצה לנהוג ברכב המירוץ שלו לקנות ירקות - אכן מותר לו - כל עוד זה לא משפיע על שאר הציבור. עכשיו, סתם לצורך הדיון:

נניח שלמשה 106 ראלי מוכנה למירוצי ראלי והוא נוסע כשהוא חגור בבאקט שלו לסופר מרקט. בכניסה לחנייה - בגלל שחגר את עצמו כמו שצריך - הוא לא מצליח להפנות את מבטו כמו זצריך (גם שטח הראייה מוגבל בגלל הרול באר) והוא מתנגש בדלת של רכב אחר שנכנס לחנייה ופוצע את הילדה שישבה ברכב. תו"כ זה - בעקבות המכה הראש שלו נזרק הצידה ופוגע בקורה. הוא בלי קסדה כמובן (זה לא מירוץ) והוא חוטף זעזוע מוח.

כל הסיפור הזה בא להמחיש - שלמדינה (ולפעמים אפילו למשטרה - זרוע מבצעת) - מותר להתערב במקומות בהן נשקפת סכנה לציבור - ראה ביטול התהלוכה בואדי ערה...

נכון או לא נכון - על זה בהחלט אפשר להיות חלוקים ולהתווכח.

דעתי האישית שאין צורך בזה. עובדתית זה גם לא קורה בחו"ל. אף נהג מירוצים שמכבד את עצמו לא נוסע עם הרכב ביום יום. אני מסכים עם נדב שצריך למצוא פתרונות לנושאי ניוד למינהם לנושאי מבחן וכדומה. אבל עופר הסביר כבר להיכן הולכים בכיוונים אלו ואני מאמין שיינתן לכך מענה מלא.

אלון

נ.ב.

אלכס - לא קטונת... דעתך לגיטימית כמו של כולם פה.

אלון

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3638835,00.html

Mwuahahahahahahahahahahahaha

חוץ מראלי..... עדיין אין מסלול אחד בכל הארץ. עדיין אין מירוצים חוקיים . עדיין אין תחרויות או ליגות או בוחן מטעם משרד התחבורה שיודע לקבוע אם רכב עומד בקריטריונים לרכב מירוץ......אבל מחירון לרשיון רכב מירוץ יש.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

מעל לכל אני מת להבין איך הגיעו לסכומים 58 , 138, 238 , 108 שקלים......... מה יש להם מהשמונה הזה ?

חחחח בטח דנו על זה גם 3 שנים כבר " אם נעגל ל 60 140 240 ו110 אנשים לא יבואו, נוריד 2 ש"ח זה נראה יותר טוב בעין" חחח

• תוכן חדש...