Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט טיפו ויוקרה לא כ"כ קשורים יחד, אבל לא מזמן יצא לי לראות את אחותה הגדולה של הטיפו (הטמפרה) בגרסה כלשהיא עם גימורים דמויי עץ בפנים הרכב. דווקא מאוד אהבתי את הפנים של הרכב, שידר נוחות והיה מעוצב היטב.

פורסם
ל 164 TS היה מנוע בנפח 1962 סמ"ק.

ללנצ'ייה תמא היה מנוע בנפח 1995 סמ"ק.

הווה אומר - מנועים שונים (והם אכן שונים).

לדגם הטורבו של האלפא 164 היה מנוע בנפח 1995 סמ"ק בדגם ה 4 בוכנות, מה שאומר שהוא אכן נילקח מהתמא.

מכאן מקור טעותך.

בעיקרון אתה צודק, אבל באלפא 164 החל משנת 93 היה מנוע 2 ליטר בנפח 1995 סמ"ק גם בגירסאות אטמוספריות. זה בעצם מה שניסיתי להגיד.

הייתה ברשותי כזאת אלפא. מיקום של אויזרים שונה מדגם קודם ויש לה גם מחליף חום בין נוזל קירור לשמן.

לדגם הזה יש הצתה אלקטרונית, לאומת דגם קודם בנפח 1962 שהיה עם שני דיסטריבוטורים. מערכת הזרקה גם שונה.

הייתה לי הזדמנות להשוות מנוע שלי בנפח 1995 עם מנוע 1962 - יש הבדלים רבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פיאט טיפו ויוקרה לא כ"כ קשורים יחד, אבל לא מזמן יצא לי לראות את אחותה הגדולה של הטיפו (הטמפרה) בגרסה כלשהיא עם גימורים דמויי עץ בפנים הרכב. דווקא מאוד אהבתי את הפנים של הרכב, שידר נוחות והיה מעוצב היטב.

הטמפרה עם הגימורים המיוחדים נשמע כמו רכב די "נדיר" או נאמר שאין הרבה כאלו למכירה.

הטיפו היא מכונית מרווחת שתתאים לבנאדם במימדים גדולים אני מניח צריכת הדלק נמוכה יחסית,מחירי חלפים לפיאט זולים וזמינים,מנוע 1.6 שסוחב כראוי.

בהתאם לתקציב שאמור להספיק גם ליישור קו טיפו זה הרכב.

פורסם
הוא פשוט רוצה רכב גדול ומפנק שיראה טוב?

אני מציע: פורד מונדאו, סיטרואן קסנטיה, יונדאי סונטה - כולן מאמצע שנות ה-90 ומעלה.

שלושתן זולות (לקנייה, אין לי מושג לגבי האחזקה), יפות, מפנקות, ולא נדירות.

סיטרואן קסנטיה ב15 אלף ש"ח זאת צרה שאתה יודע איך אתה נכנס אליה ולא יודע איך תצא.

אבל טוב בטח לא תצא ,במיוחד אם החבר שלך מתכנן להחזיק את הרכב יותר מכמה חודשים.

ואפילו במקרה שלא קסנטיה זה רכב שקשה מאוד למכור אותו.

ממש לא כדאי להתעסק עם מערכת הידרו פניאומטית מאמצע שנות ה90 -אני מתכוון מבחינה כספית.

ברגע שכמה חלקים בה יקרסו -וזה יקרה יותר מהר ממה שאתה חושב זה יכול לעלות כמעט כמו מחיר הרכב.

ורק בשביל שלא יגידו שאני מלא בסטיגמות אז זה סדר הסיטרואנים שהיו לי-BX 88 אחריה ZX 96 עכשיו C4 2008 ובאמצע הייתה גם 205 1.4 מודל 94

שנים חלמתי לקנות קסנטיה ומזל שלא עשיתי את זה,אחר כך הבנתי שזה בור שלא כדאי להיכנס אליו

פורסם

תודה רבה לכל מי שעזר ותרם מהידע שלו. בסופו של דבר נמצאה "כלה" - אלפא 164 שנת 94.

תמונות בקרוב :-)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...