Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר חיפוש שרשורים בנושא התבהרו לי הרבה דברים, אך נשארו עדיין כמה שאלות שלא הצלחתי לפתור...

תחילה אתן רקע על הרכב ועל התקלה/בעיה שבגללה פתחתי את השרשור.

הרכב הוא גולף דור III מנוע 1.8 הזרקה גיר ידני.

הרכב מטופל בקנאות בצמפיון מתחילת חייו ועבר עד היום 154 אלף ק"מ.

לאחרונה (בחודש האחרון) כאשר אני מפעיל את המזגן בימים חמים חום המנוע עובר את ה-90 מעלות ומגיע לאזור ה-100 מעלות וצפונה שם אני מפסיק את פעולתו והרכב חוזר לטמפרטורת עבודה נורמלית (בין 90 ל-95 מעלות) דבר שלא קרה שנה שעברה באותם תנאים, אז הרכב חום הרכב היה מתייצב בעת הפעלת המזגן על 85 מעלות בערך .חשוב לציין שנוזל הקירור הוחלף לפני שלושה חודשים (G12+) והמפלס שלו תקין.

ערכתי כמה בדיקות ואלו התוצאות:(לרכב יש שני מאווררים על הרדיאטור)

בלי מזגן: כאשר חום המנוע מגיע ל-90 מעלות שני המאווררים נכנסים לפעולה(לא ידוע לי אם הם עובדים במהירות גבוהה או

נמוכה-המאווררים) והרכב שומר על טמפרטורת עבודה של בין 90 ל- 95 מעלות בימים חמים בתוך העיר.

עם מזגן: שני המאווררים מתחילים לעבוד בלי קשר לטמפרטורת המנוע(גם עם מנוע קר) ללא הפסקה אך חום המנוע בימים חמים

(רק בהם אני מפעיל את המזגן)עולה לאזור ה-100 עד 105 מעלות בערך ואז אני מכבה את המזגן בכדי למנוע

התחממות יתר של המנוע ואז הטמפרטורה יורדת ומתייצבת שוב בין 90 ל- 95 מעלות.

אציין שהמזגן מקרר מצויין ושהוחלפה ברכב משאבת מים לפני שלושה חודשים ובעקבותיה חידוש הנוזל קירור.

עכשיו לשאלות.

1. האם יכול להיות שהתופעה הזאת נובעת בגלל תרמסטט לא תקין שלא נפתח לגמריי או רדיאטור סתום?

2. האם יכול להיות שהמאווררים לא עובדים במהירות גבוהה (במקרה שיש אופציה כזאת כאן) ולכן הרכב מתחמם עם מזגן?

3. בדקתי את טמפרטורה של המנוע בעזרת vag-com אך אין לי מושג אם יש אפשרות לראות בעזרת התכנה האם יש חיווי

כלשהו לכך שהמאוורר עובד במהירות גבוהה או נמוכה(שאלה זו למומחי ה vag-com ).

תודה

אופיר.

פורסם

טמפ' נוזל קירור שציינת תקינה ויכולה להגיע גם עד 110-115 מעלות צלזיוס שזו הטמפ' שבא תדלק מנורת אזהרה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יכול להיות שהטמפרטורה שציינת תקינה למרות שהיא נראית לי קצת גבוהה.

בכל אופן הרכב לא היה מגיע לטמפרטורות הללו בעבר (בימים חמים יותר), הטמפרטורה שלו בעבר עם מזגן לא היתה עוברת את ה-90 מעלות לעומת היום שהיא עולה ולא נעצרת ב-110 מעלות אלא אם אני מכבה את המזגן! ואז היא יורדת חזרה ל-90.

האם יש דרך לבדוק אם שתי המהירויות בוונטה עובדות?

מרק, ראיתי שאתה די שולט בתוכנה vag-com, אוליי אתה יודע אם יש אינדיקציה בתוכנה עצמה לדעת אם שתי המהירויות בוונטה תקינות?

תודה

אופיר.

פורסם

אהלן אופיר,

יש לי רכב דומה PASSAT 35I מאותו הדור, ובעלת מנוע זהה.

יש יוניט חום (חיישן שמפעיל את המאווררים) שיושב באחד הפינות הקיצוניות-עליונות של הרדיאטור, זה מן פלאג שמחוברים אליו שלוש חוטים.

לאחר שהרכב עובר את ה80 מעלות והטרמוסטת נפתח, תפקדו לווסת את הטמפ' ע"י הפעלת המאווררים.

המאווררים אמורים לעבוד במהירות הרגילה עד 108 מעלות, ב108 מעלות נכנסת המהירות הגבוה של המאווררים עד שהטמפ' יורדת ל85 מעלות בערך ואז המאוורים חוזרים למהירות רגילה.

ברגע שהמהירות הגבוה של המאווררים נדלקת ב108 מעלות, הטמפ' נוזל קרור אמורה להתחיל לרדת בהדרגה ובשום פנים ואופן לא אמורה לטפס למעלה מ110 מעלות.

אל תבהל ככה תכננו את האוטו אל תכבה את המזגן, תן לו להגיע ל108 מעלות ואז הוא ירד מעצמו.

במידה וזה לא קורה ככה, דווח לנו שוב ונעזור לך למצוא את התקלה.

אם יש לך עוד שאלות בקשר לרכב אשמח לענות.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אוטו תקין לא אמור להתחמם עם מזגן. ההיפך- רק להתקרר כי המאוורר/ים עובד/ים קבוע.

במנוע שלך יש רצועה משותפת למדחס ולמשאבת מים, אני משער שאולי הרצועה מחליקה או שהמדחס תפוס קצת ואז המשאבה מגמגמת.

http://www.vintagewatercooleds.com/tech/Techtips/Timbotechnotes/belts/pics/NewACwithPS.gif

לי יש גולף II, עם מכלולי מזגן וקירור דומים עד זהים, ואם בנסיעה עירונית קשה המחוג מתחיל לפזול ימינה אני מפעיל את המזגן ותוך שניות הטמפ' חוזרת לנורמה.

פורסם

OFIR106 , על מנת לדעת אם 2 המהירויות של הוונטות בסדר (מבחינת וונטות/נגד מהירויות), אתר את היוניט חום שעל הרדיאטור שTOSTOS ציין. בחיבור של יוניט זו 3 מגעים, אחד הוא + ושני האחרים עבור שתי המהירויות, גבוהה ונמוכה.

זהה את מגע ה +, קצר לכמה שניות את ה + עם המגעים הנוספים (כל אחד בנפרד) ובדוק אם אכן הוונטות מסתובבות במהירות שונה.

www.JPG

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים...

לאחר שהחכמתי מכם (TOSTOS ו- erezfed)בנושא היוניט חום ואיך לקצר את המגעים שלה נראה לי שעלינו על הבעיה:idea:

כאשר אני מקצר את את הפלוס עם המינוס הראשון המאווררים מסתובבים במהירות נמוכה, אך כאשר אני

מקצר את הפלוס עם המינוס השני לא קורה שום דבר (ניסיתי את כל הסידורים של פלוס ומינוס) ולכן הרכב מתחמם כי המהירות הגבוהה במאווררים לא תקינה!

איך מסדרים את התקלה?

האם יש צורך ללכת למוסך או שאני יכול לתקן זאת בעצמי?

• ספונסר פורום
פורסם

אם המהירות הגבוהה לא עובדת אצלך אז התקלה

כנראה בממסר המאווררים שנמצא מתחת למיכל העיבוי .

מחירו של פריט כזה מקורי כ500 שח ,וזה מאד שכיח שהוא מתקלקל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ככה נראה הממסר מאווררים+מיקום אצלי בפאסט.

ד.א יש גם כאלה ממסרים לא מקוריים, לא מומלץ להשתמש בהם.

תלך לפירוקיות ותנסה למצוא כזה ממסר, אם הוא נראה לך יחסית נקי כנראה שהחליפו אותו בזמן האחרון.

אני קניתי את שלי מקורי, בסכום דומה למה שרון אמר.

Picture ממסר מאווררים009.jpg

New Image1111111111.JPG

• ספונסר פורום
פורסם

אין כאלו לא מקוריים אז חבל שתחפס .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
אין כאלו לא מקוריים אז חבל שתחפס .

אהלן רון, כשהממסר שלי התקלקל חבר שלי מטבריה "ורדי חלקי חילוף" שלח אותי לחנות ענקית בשונצינו שמתעסקת בממסרים כאלו.

אני לא זוכר בוודאות אם יש לו שם מלאי זמין של הממסררים האלה, אך אני זוכר שהוא טען שהממסרים התחליפיים אינם אמינים וגורמים צרות לצרכנים כדוגמת שריפת מנוע מאוורר.

פורסם

עוד שאלה בנושא הממסר.

ישנו פלסטיק שקוף שמתחתיו יש מקום לשני פיוזים. אצלי יש רק פיוז אחד בצד שמאל (20 אמפר) מה תפקידו של הפיוז השני(הימני)?

אני אקדים ואומר שאני יודע שאין קשר בין כך שהוונטה לא עובדת במהירות גבוהה לבין חסרונו של הפיוז.

דרך אגב הפיוז שכן שנמצא תקין.

תודה

• תוכן חדש...