Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

נפל לידי רכב חביב ושמו מיצובישי לנסר סטיישן

הרכב ישן מאוד,שנת 88 בעל מנוע אטמוספרי בנפח של 1500 סמ"ק,גיר אוטומטי והרבה הרבה רעשים מכל מקום.

לפי הנסיעה שלו אפשר להרגיש שהמתלים גמורים לגמרי,הצמיגים והג'נטים לא במצב האידיאלי,המנוע עייף אחרי 390,000 ק"מ

הקלאץ מתקשה לעזור לתיבת ההילוכים שגם היא מתקרבת למותה.

אבל! לאומת כל זאת אני מאוד מאוד מאוד התרשמתי מהרכב!

אז ככה! לרכב יש נעילה מרכזית, כל הוישרים עובדים כולל השפריצרים,הגה כח שאין בהרבה רכבים משנת 88,גם אוטומטי,והמזגן זורק עלייך קוביות קרח בשנייה שאתה מדליק אותו,כמובן גם חלונות חשמל מקדימה והוא בא עם וו גרירה.

עקב כל זה הוא ממש ממש שימושי ואני החלטתי שאני לוקח.

הרכב היה של סבא שלי,והוא עובר אלי בגלל שהוא כבר לא נוהג,וכולם יודעים כמה זה טוב לקחת רכב מזקן.

יש לי כמה תיכנונים לגבי האוטו ואני צריך דעה לגבי מה כדי ומה לא.

1.המנוע גמור לגמרי,אני רוצה להחליף אותו ואם יהיה אפשרות אז למנוע יותר גדול אם קיים,ויותר חזק.

סליחה על הבורות,אבל האם קיימת אפשרות לשים מנוע שלא שייך לרכב הזה ברשיון?

2.הגיר והקלאץ של האוטו גמורים ממש,שחוקים יותר מחבורת חלוקי נחל,אז חשבתי להחליף גיר,אז אם כבר מחליפים גיר אז אולי הסבה לידני וקלאץ ספורטיבי. יש גירסה של האוטו הזה ידנית?

3. אני רוצה לשים לו מיתלים חדשים,עדיף ספורטיבים ועם הנמכה לא רצינית או אפילו בלי,רק שיהיה נורמאלי.

4.אני חייב אבל חייב לשפר את הברקסים,בדחיפות כי הם בולמים עד למצב של נעילה ממש מהר,אז אם מישהו מכיר בולמים טובים שלא ינעלו לי את הגלגלים בגלל שאין לי ABS זה יהיה טוב.

5.אם יש למישהו רעיונות איך אני יכול להאריך את החיים של הרכב כדי שיחזיק קצת שנים זה יעזור.

וסתם לידע כללי,אני רוצה לשים דברים כאלה באוטו כי אם כבר מתקנים אז שיהיה איכותי,אני לא מתכוון לעשות מרוצים עם האוטו אבל אני רוצה שאם אני אראה עוד רכב כזה בכביש אני אוכל לדעת ששלי קצת יותר טוב.:twisted:

תודה לעוזרים,ואם אתם יכולים להגיד לי רק של איזה חברות לקנות,כמה בערך יעלה לי והכל.

זה ממש יעזור

תודה מראש

איתמר

פורסם
כל מה שציינת יעךה לך לפחות פי 4-5 מערך הרכב, באמת אבל באמת שכדאי לך פשוט לחפש רכב אחר טיפה יותר חדש ושמור.

בהיתחשב שערך הרכב בסביבות הריצפה,כלומר אולי 2000,זה בסדר.

חוץ מיזה אני רוצה לגרום לו לנסוע כמו שצריך לכמה שנים טובות.

ואני גם ככה מתכנן לתקן אותו כי אני מקבל אותו בחינם ואני רוצה שהוא יהיה הבובה הקטנה שלי.

אגב,למה הזיזו את זה לפה?

אני לא רוצה יעוץ לגבי לקנות או לא,אני צריך יעוץ לגבי השיפורים שאני רוצה לשים.

פורסם

2.הגיר והקלאץ של האוטו גמורים ממש,שחוקים יותר מחבורת חלוקי נחל,אז חשבתי להחליף גיר,אז אם כבר מחליפים גיר אז אולי הסבה לידני וקלאץ ספורטיבי. יש גירסה של האוטו הזה ידנית? לא הבנתי איזה קלאצ' בדיוק יש לך באוטומט ?

5.אם יש למישהו רעיונות איך אני יכול להאריך את החיים של הרכב כדי שיחזיק קצת שנים זה יעזור. רעיון נחמד להאריך את חיי הרכב הוא להעמיד אותו בחנייה ולא להזיז אותו משם כי גם למכור אותו לא משתלם

תודה לעוזרים,ואם אתם יכולים להגיד לי רק של איזה חברות לקנות,כמה בערך יעלה לי והכל. כמה בערך יעלה ?? כמו שאמרו פה בערך כמו רכב מתחילת שנות אלפיים או סוף ה-90

זה ממש יעזור

תודה מראש

איתמר

הערות באדום מצטער אם ציננתי לך את ההיתלהבות מהרכב אבל אתה צריך להבין שהשקעה ברכב כזה היא לא משתלמת .

יצאתי עמבה

פורסם
הערות באדום מצטער אם ציננתי לך את ההיתלהבות מהרכב אבל אתה צריך להבין שהשקעה ברכב כזה היא לא משתלמת .

משתלמת מאוד אפילו,ואני אסביר גם למה.

למשל יעלה לי 10K,זה מחיר שאני יכול להשיג פיאט סבירה מינוס או משהו בסיגנון, נכון?

אז בקיצור אני משקיע את זה על מנוע וגיר חדשים ושיפורים לאוטו,הוא יהיה יותר חזק אמין וטוב מכל אוטו שתוכל להביא ב10K.8)

וגם זה אוטו מאובזר מאוד לגילו,במיוחד בגלל הוו גרירה והעיקרון שהוא סטיישן,אני אשים מיטה מאחורה וכו'

אני יעשה אותו מגניב,אתם עוד תקבלו תמונות של לפני ואחרי על כל דבר שאני יעשה.

ואני נעול על זה,אז אל תנסו להגיד לי שזה לא כדי וכו' זה במקום שאני יעמיד את האוטו ולא יהיה איתו כלום עד שהוא ישפוך מנוע עוד כמה חודשים,חבל.

מישהו יכול בבקשה לעזור לי למצוא את הדברים שאני מחפש?

ואגב,בכל אוטו יש קלאץ,אם הוא אוטומטי או לא. פשוט באוטומט אין לך דוושה כדי להפעיל אותו,האוטו מפעיל לבד כי הוא אוטומטי.

פורסם

בגיר אוטומטי רגיל אין קלאצ'. יש ממיר מומנט שעושה עבודה דומה אבל בצורה שונה לגמרי.

שיפוץ של כל מה שציינת יעלה יותר מ10K ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1.המנוע גמור לגמרי,אני רוצה להחליף אותו ואם יהיה אפשרות אז למנוע יותר גדול אם קיים,ויותר חזק.

סליחה על הבורות,אבל האם קיימת אפשרות לשים מנוע שלא שייך לרכב הזה ברשיון?

2.הגיר והקלאץ של האוטו גמורים ממש,שחוקים יותר מחבורת חלוקי נחל,אז חשבתי להחליף גיר,אז אם כבר מחליפים גיר אז אולי הסבה לידני וקלאץ ספורטיבי. יש גירסה של האוטו הזה ידנית?

3. אני רוצה לשים לו מיתלים חדשים,עדיף ספורטיבים ועם הנמכה לא רצינית או אפילו בלי,רק שיהיה נורמאלי.

4.אני חייב אבל חייב לשפר את הברקסים,בדחיפות כי הם בולמים עד למצב של נעילה ממש מהר,אז אם מישהו מכיר בולמים טובים שלא ינעלו לי את הגלגלים בגלל שאין לי ABS זה יהיה טוב.

5.אם יש למישהו רעיונות איך אני יכול להאריך את החיים של הרכב כדי שיחזיק קצת שנים זה יעזור.

וסתם לידע כללי,אני רוצה לשים דברים כאלה באוטו כי אם כבר מתקנים אז שיהיה איכותי,אני לא מתכוון לעשות מרוצים עם האוטו אבל אני רוצה שאם אני אראה עוד רכב כזה בכביש אני אוכל לדעת ששלי קצת יותר טוב.:twisted:

באדום חברה

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

-ספר לי בבקשה איך קבעת שהמנוע והגיר גמורים ?

-צמיגים אני יכול להסכים, אמנם לא ראיתי אותם והם יכולים עדיין להיות טובים, אבל ג'אנטים ??

אם הם לא עקומים אין סיבה לגעת בהם. אלא אם כן אתה מת לשים ג'אנטים מגנזיום.

-בולמי זעזועים - אתה יודע איך בודקים ? בנסיעה לדעתי הרגשת את תושבות הבולמים גמורות.

לפי מה שאתה אומר, אני מבין שנסיון במכונאות אין לך, לכן חבל שתזרוק סתם חלקים שיעבדו עוד שנים.

אם שמת לב, אני מנסה לחסוך לך עלויות, לפחות בטווח המיידי. לדעתי אם לרכב יש טסט

ואין בעיות קריטיות, תבדוק צמיגים, תעשה טיפול שמנים ופילטרים, תבדוק בלמים - יכול להיות

שדרושה הח' רפידות\צלחות. תבדוק צינורות בלם וסע לשלום.

פורסם

תקן מה שדורש תיקון וסע עד שהכרב יפח נשמתו.

בכסף שתחסוך עד אז, תקנה רכב שיש לו מנוע שעבר חצי מהקילומטראז', שכבר יצא מהמפעל עם גיר ידני ומישהו אחר כבר הוציא עליו את הסכומים האסטורנומיים הללו, ואתה מקבל אותו מוכן

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

"בכסף שתחסוך עד אז"

עד אז לא יחסוך שקל, הכל יבלע האוטו. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שיעשה קופת חיסכון במאפרה באוטו. במקום לקנות מסטיק בזוקה, שישים שם את הכסף.

דוד, אי אפשר הכל אתה יודע.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם
-ספר לי בבקשה איך קבעת שהמנוע והגיר גמורים ?

כי אפשר פשוט לשמוע כמה המנוע עייף וכמה קשה לגיר לבצע את העבודה שלו,פשוט שומעים.

וכמה הם שחוקים

-צמיגים אני יכול להסכים, אמנם לא ראיתי אותם והם יכולים עדיין להיות טובים, אבל ג'אנטים ??

אם הם לא עקומים אין סיבה לגעת בהם. אלא אם כן אתה מת לשים ג'אנטים מגנזיום.

אני גם מת לשים ג'נטים וגל יש כמה דפיקות קטנות בצדדים של הגלגל,בברזל,וזה סתם מבאס.

-בולמי זעזועים - אתה יודע איך בודקים ? בנסיעה לדעתי הרגשת את תושבות הבולמים גמורות.

לא,הרגשתי שהאוטו משחק יותר מידי,שאם אתה נותן קטנה עם ההגה במהירות של 40 האוטו שוכב על הכביש,תאמין לי שאני יודע,זה דבר דבר שמרגישים,וגם כל אבן קטנה והנסיעה עצמה מרגישה כמו טיול ג'יפים

לפי מה שאתה אומר, אני מבין שנסיון במכונאות אין לך, לכן חבל שתזרוק סתם חלקים שיעבדו עוד שנים.

ואין בעיות קריטיות, תבדוק צמיגים, תעשה טיפול שמנים ופילטרים, תבדוק בלמים - יכול להיות

אני בסך הכל רוצה לשים את מה שרשמתי,וזהו.... בבקשה בבקשה תעזרו לי בזה במקום להגיד לי כמה זה לא כדי לי,אני נעול על המטרה ואני מבקש שרק תעזרו לי במה שביקשתי,הבנתי כבר כמה זה לא ישתלם.[/quote]

רשמתי באדום,מצטער על הציטוט הגדול

פורסם

אני בסך הכל רוצה לשים את מה שרשמתי,וזהו.... בבקשה בבקשה תעזרו לי בזה במקום להגיד לי כמה זה לא כדי לי,אני נעול על המטרה ואני מבקש שרק תעזרו לי במה שביקשתי,הבנתי כבר כמה זה לא ישתלם.[/quote]

______________________________________________________________________________________

הבנאדם הבין שלא ישתלם לו כמו שהוא אמר תעזרו לו .. הוא הבין כמה שזה יקר ולא משתלם .. מי שרוצה לעזור שיעזור הוא לא צריך שתבאסו אותו יותר עכשיו הבנתי שאתם ממליצים לו אבל הוא אוהב את האוטו ורוצה אותו .. אפאחד ממכם לא יכול להגיד שזה לא כיף לקחת רכב ישן ולשפץ .. אז מי שרוצה שיעזור ..

פורסם

הסבה מאוטומט לידני: אפשרי, אבל בלבול מח רציני(ויקר).

מנוע: לא נראה לי שהיו עוד מנועים ללנסר בארץ. רק 1500.

תקנה מנוע 1500 מיבוא, הכי פשוט. אבל קודם תן למכונאי אמין שיבדוק את המנוע. אולי הוא רק צריך כיוונים? או שיפוץ קרבורטור? או מערכת פליטה? וכדומה..

בולמים+תושבות בולמים ואולי גם קפיצים: תקנה סטנדרטיים לדעתי, מתוצרת איכותית כגון מונרו וכולי.

והכי חשוב: יש לך מוסך מקצוען שאתה סומך עליו?

אם לא, תן מיקום ונמליץ לך.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...