Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מתנצל על שגיות הכתיב כי יש לי הרגשה שיש לי הרבה כאלה :)

פעם, לפני שנה בערך פגעתי, לא חזק, בסבתא שחצתה איפה שאסור. באו משתרה, אמבולנס, בלגנים... אחרי זה באתי כמה פעמים לתחנה לענות על שאלות של החוקר, שזה שווה סיפור בפני עצמו.

בקיצור תוך חודשיים-שלוש קיבלתי מיכתב שנסגר התיק, לא מאשימים אותי בכלום, סע בזהירות.

אז בזמנו אנשים אמרו לי שאם כבר פגעת בהולך רגל היצאת נקי שב בשקט ותשמך. בביטוח אמרו לי שכעירון אזור לתבוע את הולך הרגל גם אם הוא אשם כי ככה...

אז השאלה שלי, האם באמת אסור או שאפשר ואפילו צריך? יש לי קמט די גדול במכסה מנוע(סוזוקי מה רציתם) ובמוסך העריכו את הנזק ב 2500. עכשיו ני כבר לא חושב שאני אלך לבקש כסף מהסבתא בכל מקרה, אבל מעניין לדעת מה באמת אומר החוק וההיגיון...:-D

* קרא את כללי הפורום בענייני חתימה. תודה. *

פורסם

פגעת בסבתא שחצתה כביש? בוא נתחיל מזה שתגיד תודה לה' שהיא נשארה בחיים. באותו הרגע של התאונה אני מניח, שאם אתה בנאדם נורמלי, היית שורף את הרישיון שלך בתנאי שהיא תישאר שלמה ובריאה.

במקום לחשוב על תביעה של 300 ש"ח, תתחיל לעשות דין וחשבון על האירוע הזה ולחשוב איך לנהוג טוב יותר בעתיד.

Xbox12341

פורסם
פגעת בסבתא שחצתה כביש? בוא נתחיל מזה שתגיד תודה לה' שהיא נשארה בחיים. באותו הרגע של התאונה אני מניח, שאם אתה בנאדם נורמלי, היית שורף את הרישיון שלך בתנאי שהיא תישאר שלמה ובריאה.

במקום לחשוב על תביעה של 300 ש"ח, תתחיל לעשות דין וחשבון על האירוע הזה ולחשוב איך לנהוג טוב יותר בעתיד.

קודם כל, זה היה בדרך עירונית לא יותר מ-100 מטר אחרי רמזור, נראה לי אפילו פחות. המהירות היתה מקסחמום 20-30 קמ''ש ועוד הספקתי לבלום חלקית עד הפגיעה. וכן, לא קרה לה כלום נורא, ולא, לא היה לי שום חלק בזה.

וגם לא ענית לי על השאלה

פורסם

תתבע את הסבתא היא אשמה!

אסור לסבתות לשוטט בלילה ברחוב!

אתה שואל ההיגיון אומר? ההיגיון אומר שאתה תפסיד במשפט בגלל ש99% מהפעמים הנהג אשם ולא ההולך רגל האחריות היא עליך גם אם היא קפצה לכביש כדי להפחיד אותך.

אם תציג את זה אחרת אולי תזכה במשפט תגיד שהסבתא פגעה ברכב שלך שהיא נכנסה בו בהליכה.

S2000

פורסם

Tacchi, לא אמרתי שאתה אשם בתאונה. אמרתי שכדאי לך רק לחשוב איך לנהוג טוב יותר בעתיד, כדי שאולי תאונות מסוג כזה יימנעו אף על פי שהאשמה היא לא של הנהג. ההסתברות שתאונה כזו תקרה אצל נהג מיומן היא נמוכה מאוד, מהסיבה הפשוטה: צריך שמספר צירופי מקרים ייקרו ברגע אחד, סתם לדוגמא: הורדת מבט מהכביש ל-2 שניות במהירות של 50 קמ"ש, עברת עשרות מטרים, כשטווח שלהם בדיוק בשנייה הראשונה שהורדת את הראש, הסבתא חצתה ופגעת בה.

לסיכומו של עניין, תביעה קטנה מאוד שכזו לא תהיה לטובתך, זה בטוח. "תעביר את זה הלאה" וסע בזהירות!

Xbox12341

פורסם

זה גם השיקול שלי היה כשלא הגשתי שום תביעה.

מצד שני, אנשים חוצים בכל מקום ולא אכפת להם לא מעצמם ולא מנהגים. אם כמה הולכי רגל היו מקבלים בראש על חלקם בתאונה אולי זה היה משפר את המצב.

ומה מבחינה חוקית? אפשר לתבוע באופן כללי? כי בביטוח אמרו לי שאסור ביכלל.

פורסם

מה התנפלתם עליו על הבחור?

הוא שאל שאלה אבסטרקטית, האם ניתן לתבוע הולך רגל אשר גרם לתאונה ולנזק?

לדעתי העניין אפשרי, כי אחרי הכל הוא פגע ברכושך. לדעתי הבעיה פה היא להוכיח את זה במשפט.

פורסם

הבחור לא באמת מתכוון לתבוע את הסבתא אלא שואל שאלה תיאורטית - אני לא רואה למה צריך להכנס בו על זה...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

השאלה שאתה מעלה, יש בה מן ההיגיון.

אם אכן זה אסור, גם כאן אני מבין את הלך המחשבה מאחורי זה (אולי כדי להבהיר חד חד משמעית עד כמה האחריות היא לפיתחו של נהג).

מאידך, אם הולכי רגל לכאורה אמורים לשאת באחריות, יהיה זה רעיון טוב שהולכי רגל ירכשו ביטוח ממש כשם שנהגים עושים זאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואם כן הייתי הולך לתבוע אותה אז כן אפשר להיכנס בי? מה שאני שואל כאן זה לא איזה מצב הזוי אלא מקרה מהחיים שלי ממש, וגם מקרה שיכול, אבל אני מאד מקווה שלא, לקרות לכל אחד.

לדעתי זה קצת לא הוגן שבגלל איזה סבתא שהחליטה פתאום מאוחר בערב כשהיא חוזרת עם מלא שקיות של קניות מהסופר, שהיא יכולה לחצות כביש לא מוער ושורץ מכוניות, אני עכשיו צריך לשלם ממיטב כספי בזמן שהיא נהנית מכספי הביטוח. ובאמת מזלה שיצאתי מפנייה אז נסעתי ממש לעט, כי היא באמת יכלה לחטוף איזה מזדה ב-60 קמ''ש באותו מקום.

זה כאילו באתם פעם לבנק ופתאום מודיעים לכם שהלכו לכם 3000 שקל מהחשבון בלי שום סיבה, אלא כח ככה בא להם ואי אפשר לעשות עם זה כלום.:evil:

פורסם

אם אפשר לתבוע בעל כלב שהתפרץ לך לכביש ולזכות, אפשר לתבוע גם אדם שעשה זאת, אבל אני לא מאמין שתמצא עו"ד שיעזור לך בכתב תביעה מסוג שכזה.

Xbox12341

פורסם

וזה שהמשטרה החליטה שאני לא אשם וסגרה את התיק לא אמור לעזור לי? או שההחלטה יכולה להיות הפיכה?

פורסם

התיק שנסגר הוא לא תיק פלילי. זה שמצאו שאתה לא אשם, לא אומר שתזכה במשפט. אם המשטרה הייתה מחליטה שאתה כן אשם, אז היית ניגש עם זה לביהמ"ש, נכון? מה שאתה רוצה לתבוע כרגע זה נזק לרכוש (לא שייך לתיק שנפתח במשטרה, התיק לא מתעסק עם הנזק שנגרם לך לרכב). אם תגיש תביעה, אתה תאכל תגובה מהזקנה שתפרק אותך לגמרי. עורכי דין שמבינים בנזיקין, יוכלו להמציא לך 200 מסמכים שמראים שהתאונה הזאת פגעה בה וביכולות התפקוד שלה, ואז אתה תישאר פעור פה למשך כל ימי חייך, וחבל.

Xbox12341

פורסם

הייתי מציע לך לרדת מזה, אבל אם אתה מתעקש:

עשה חיפוש בפורום אופנועים של תפוז: משתמש בשם Nimitz (מקווה שאני מאיית נכון) כתב שהוא תבע וזכה בתביעה מול הולכת רגל שהתפרצה לכביש וגרמה לו לרסק את האופנוע.

פורסם

סורי אבל זה קצת מפריע לעין.

* משטרה

* חודשיים - שלושה

*מכתב

*תשמח

*שגיאות

תלמד להבא :-)

אם אתה רושם בשגיאות כתיב במודע , למה אתה כבר לא מתקן?

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

• תוכן חדש...