Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להעלות פה משהו , מבלי קשר לניר ספציפית ומבלי למתוח ביקורת על שיפוץ כזה או אחר.

ניתן לראות בתמונות מספר לא מבוטל של פעמים מקומות בהם החלק הרקוב נסגר בטלאי בעוד ברור כי כל הדפנות הפנימיות בתהליך די מתקדם של ריקבון.

אני רואה את זה בכל כך הרבה שירשורי שיפוץ...

אני אישית לא מצליח להבין את הכדאיות בשיפוץ שכזה , אז זה טוב ל5-10 שנים הבאות...סבבה...( וזה גם נהדר אם רוצים למכור לאחר מכן ).

אבל לאחר אותם שנים הבודי כבר יהיה גמור , אולי חיצונית למתבונן הלא מבין זה יראה נהדר אבל השלדה מכרסמת את עצמה בכל המקומות הלא נראים לעין.

לאחר אותו פרק זמן המצב כבר יהיה בלתי הפיך , או הפיך בתקציב שהוא לא הגיוני בעליל.

הרי ברור שהכל עניין של השקעה כספית ולכן אני משאיר את השירשור של ניר בצד , אבל זה פשוט נראה לי לא רציני.

מקרה קלאסי של הטמנת הראש בחול.

דבר נוסף הוא ניקוי חול כללי , אני לא רואה הגיון בניקוי נקודות החלודה המסיביות והשארת כתמים כאלו ואחרים בכל מיני מקומות.

מהו שיפוץ אמיתי ללא ניקוי מלא וצביעה מחדש של כל פח הרכב?

דבר שלישי וזה ספציפית לניר לגבי עבודת הפחח -

באמת שלא ברור לי באיזה מכונת ריתוך הפחח שלך משתמש , אם זה במיג אז הוא ממש רתך על הפנים ומצד שני ממש נראה בחלק מהתמונות שיש שם שאלקה של ריתוך באלקטרודה ( וגם משהו לא מסתדר לי עם צורת ה"פיקים" ועם החירור שנראה בכמה מקומות , למרות שזה ממש לא סביר ).

הפחח מכין את המתכת סביב התפר רק חיצונית , טעות חמורה משום שתפר הריתוך הכי רגיש להתחמצנות עתידית , ואם הוא נעשה על חלודה, בכלל...

ואחרון חביב שיתחיל להבריש את המתכת במקום לשייף אותה, סתם מוריד את עובי הפח ( לפעמים זה הכרחי , לא תמיד ).

כדי ליצור פני שטח מעולים לא צריך הרבה מעבר לסבלנות , פה ושם קצת מיומנות והרבה חומר פחחים...

גם בלי חומר פחחים זה בהחלט אפשרי רק שצריך עוד יותר סבלנות והרבה מיומנות...

אבל גם ללא גרם חומר פחחים, מה כל זה שווה ללא בסיס שיחזיק הרבה זמן?

הרבה בהצלחה

ים

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

KD2 פשוט לקח לי את המילים מהפה ואמר קבל עם ועדה את מה שלי לא היה נעים לאמר. אני חוזר ומדגיש, כמוהו, אין כאן שום ענין של לפגוע או לזלזל חס וחלילה, אלא בעיקר שאלות לגבי בעלי המקצוע, אשר בידיהם אנו משאירים את הנכס היקר לנו, משלמים להם הון תועפות וסומכים עליהם, שיש להם היכולת והידע. לא פעם ראיתי את התיקון החיצוני של ההטלאה והתפלאתי, כיצד מבצעים את ההטלאה הפנימית וחשוב יותר - כיצד צובעים שם בפנים? בסדנת שיפוץ בה בקרתי לפני כ- 10 שנים בשוויץ, פשוט חתכו את החלק הרקוב מהמרכב וייצרו רפליקה בעבודה ידנית ועירגול, שתתאים גם למסגרת החלון. את החלק טבלו במין אמבט (פוספטיזציה?) על מנת שהתוך החלול יקבל הגנה נגד חלודה ואז חיברו למרכב. מיד יקפצו ויגידו - "אבל אנחנו לא בשוויץ!!", אכן נכון, אבל מצד שני (ותמיד יש צד שני...) הבנאדם כאן משקיע הון, תרתי משמע, הכול על מנת שבעוד כמה שנים יראה כיצד החלודה פוררה את היצירה שלו, מבפנים.

בקיצור - דילמה.

(נא לא לפתח השרשור לכיוון של הטפות מוסר. הכוונה שלי היא באמת ובתמים הצד הטכני של הענין ושוב, אני לא מעונין לפגוע באף אחד, חס וחלילה).

פורסם

אני שמח שאני לא לבד פה , כבר חשבתי שאולי אני מפספס משהו...

רק המחשבה על פחחות גורמת לי לחשוב בכיוון רכב פיבר/אלומיניום גם אם יהיה פחות אהוב עלי.

פורסם

אני יותר משמח לביקורת בונה! (בשביל זה אתם כאן, כן?).

KD2, רשמת 3 חלקים, ברשותך אגיב אחד אחד:

• לא ממש הבנתי על מה מדובר, אך אשמח ללמוד. ממה שכן הבנתי, אתה מדבר על חלודה "חבויה" שלא בשכבה החיצונית של פח הרכב:

23vi5xu.jpg

או (???):

28806bm.jpg

אם כן, אשמח לדעת איך אתה מציע לתקן את החלודה הנראית לדוגמא בתמונה הראשונה?

• ניקוי חול, כפי שרציתי בעבר לעשות לכלל הרכב, בהתייעצות מול יגאל (yigaljet) יעלה צפונית ל10,000 ש"ח. אולי למישהו זה כדאי/משתלם/מתאים, לי זה לא.

• באמת שלא ברור לי באיזה מכונת ריתוך הפחח שלך משתמש , אם זה במיג אז הוא ממש רתך על הפנים ומצד שני ממש נראה בחלק מהתמונות שיש שם שאלקה של ריתוך באלקטרודה ( וגם משהו לא מסתדר לי עם צורת ה"פיקים" ועם החירור שנראה בכמה מקומות , למרות שזה ממש לא סביר ).

המכונה היא אכן מיג ישנה עם חוט רץ. אשמח לתת לו עצות טכניות לריתוך "טוב" יותר אם תעזור לי להגדיר מה הבעיה.

• הפחח מכין את המתכת סביב התפר רק חיצונית , טעות חמורה משום שתפר הריתוך הכי רגיש להתחמצנות עתידית , ואם הוא נעשה על חלודה, בכלל...

מה ז"א? איפה זה נראה?

• ואחרון חביב שיתחיל להבריש את המתכת במקום לשייף אותה, סתם מוריד את עובי הפח ( לפעמים זה הכרחי , לא תמיד ).

הוא משייף עם נייר שיוף, או עם משחזת זוית עם ראש מברשת נייר זכוכית (שקצת גסה איפה שרוצים גימור טוב), או עם משחזה גדולה יותר עם דיסק גדול וגס לחיתוך ושיוף גס. איפה היית מייעץ להשתמש באיזה כלי במקום מה שיושם בפועל?

ירחמיאל,

אם הבנתי, אתה מדבר על כך שהפח שנטלא אינו נצבע בצידו הפנימי, כמו במסגרת החלון למשל. וגם כשעושים 2 שכבות כמו אחת בפנים ואחת בחוץ אז בפנים זה סגור אך לא צבוע. נכון?

משכנתא זה קל

פורסם

בשיפוצים שנעשים בארץ ולא בשוויץ השיקול הכלכלי הוא מרכיב חשוב. כולנו היינו רוצים לפרק את כל הרכב לנקות אותו בניקוי חול לטבול אותו באמבטיה עם נוזל שייכנס לכל החורים וייגן על הרכב לעוד 10 שנים. גם כך הרבה פחחים לא רוצים לנגוע ברכב אספנות ואם כן הם "דופקים" מחיר בהתאם. אני חושב שבעודף שהוא חסך בשיפוץ הזה הוא יקנה עוד חיפושית בעוד 10 שנים. חוץ מזה כל הכבוד על ההשקעה ועל הדרך בה בחרת ללכת עם חיפו.

פורסם

שתהיה לך הרבה הצלחה והנאה מהשיפוץ.

לטבול אותו באמבטיה עם נוזל שייכנס לכל החורים וייגן על הרכב לעוד 10 שנים. חיפושית בעוד 10 שנים.

אחד הפחחים הציע לי לטבול את השילדה של ה MGA בשמן דגים, בשביל שיכנס לכל החורים ויגן על השילדה לעוד 10 שנים.:shock:

נשמע טוב אבל הריח!?

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

אכן, צודק, אבל באותה מידה שמן מנוע מהסוג הזול ביותר מעורבב עם קצת סולר יעיל באותה מידה. לאחר מכן יש לחכות עד שיזלגו כול העודפים מכול החורים, להטות ולחכות שוב, להטות לצד שני ושוב לחכות וכו' וכו' וכו'...:-(.

פורסם
אני יותר משמח לביקורת בונה! (בשביל זה אתם כאן, כן?).

KD2, רשמת 3 חלקים, ברשותך אגיב אחד אחד:

• לא ממש הבנתי על מה מדובר, אך אשמח ללמוד. ממה שכן הבנתי, אתה מדבר על חלודה "חבויה" שלא בשכבה החיצונית של פח הרכב:

הבנת נכון ורואים בתמונות הללו ובעוד כמה.

אם כן, אשמח לדעת איך אתה מציע לתקן את החלודה הנראית לדוגמא בתמונה הראשונה?

אם מדובר על פאנלים מוצמדים בריתוך נקודתי , לקדוח את הריתוך הנקודתי ולנקות מבפנים.

כל השאר רק בטבילה.

• ניקוי חול, כפי שרציתי בעבר לעשות לכלל הרכב, בהתייעצות מול יגאל (yigaljet) יעלה צפונית ל10,000 ש"ח. אולי למישהו זה כדאי/משתלם/מתאים, לי זה לא.

לא חשבתי לעצמי שזה כזה יקר...על מה בדיוק?

המכונה היא אכן מיג ישנה עם חוט רץ. אשמח לתת לו עצות טכניות לריתוך "טוב" יותר אם תעזור לי להגדיר מה הבעיה.

יש 2 סוגי ריתוך מיג - עם גז או בחוט מצופה ( FLUX ) נראה שהפחח משתמש בשני אבל זה לא עקרוני , זה לא נראה טוב.

הטיפים הם ללמוד כיוון מהירות חוט ואמפר בהתאם לצורך ולהשתמש בחוט 0.6 ולא עבה יותר( רוב החאפרים משתמשים ב0.8 ).

הפיקים צריכים לחפוף אחד את השני והטיית אקדח הריתוך צריכה להיות בזוית 60 מעלות נגד כיוון התקדמות התפר( למניעת יצירת חורים ) , בצורה זו , פיק פיק פיק פיק עד יצירת השלמה בין הפח לטלאי.

אין לעשות מעבר לאינץ בכל פעם ולרתך תמיד בX ( קצוות מנוגדים ) למניעת עיוות המתכת.

האמת שזה כל כך קל במיג , שקשה לי לתת לך טיפים ממש מהותיים...

אני אחפש לך באינטרנט איך זה אמור להראות...

מה זאת אומרת? איך זה נראה?

החלודה נמצאת בדיוק במקומות אותם סימנת בירוק בצד הפנימי.

ריתוך מגיע לטמפ' המתיכה את המתכת וכידוע ככל שהטמפ' גבוהה יותר המתכת מתחמצנת מהר יותר.

המצב הוא שאתה מרתך חצי על הטלאי החדש וחצי על הפח הקיים כשמאחוריו ישנה חלודה, מ"מ ספורים מהטלאי החדש.

ע"י הריתוך אתה גורם לחלודה באזור "להתעורר" כתוצאה מהחום הגבוה ולכן אזור התפר רגיש יותר פי כמה כשיש התחלתיות של חלודה בצד השני.

הוא משייף עם נייר שיוף, או עם משחזת זוית עם ראש מברשת נייר זכוכית (שקצת גסה איפה שרוצים גימור טוב), או עם משחזה גדולה יותר עם דיסק גדול וגס לחיתוך ושיוף גס. איפה היית מייעץ להשתמש באיזה כלי במקום מה שיושם בפועל?

במקום ראש שיוף ( לא משנה על איזה מכונה ), ראש הברשה , כזה המנקה את המתכת מבלי להוריד עובי.

עדיפות לאלו הרכים יותר משום שהם מחממים פחות את הפח, וכמובן לא להתקע על מקום אחד מאותה הסיבה - "לנגן" על כל האזור.

ירחמיאל,

אם הבנתי, אתה מדבר על כך שהפח שנטלא אינו נצבע בצידו הפנימי, כמו במסגרת החלון למשל. וגם כשעושים 2 שכבות כמו אחת בפנים ואחת בחוץ אז בפנים זה סגור אך לא צבוע. נכון?

על זה אנחנו מדברים...

אני חוזר על זה עוד פעם , אין פה שום ביקורת על שירשור השיפוץ שלך.

אנחנו פשוט פוחדים לעשות את זה בשירשור של ליאור ברוך! :-D

בהצלחה

ים

פורסם
בשיפוצים שנעשים בארץ ולא בשוויץ השיקול הכלכלי הוא מרכיב חשוב. כולנו היינו רוצים לפרק את כל הרכב לנקות אותו בניקוי חול לטבול אותו באמבטיה עם נוזל שייכנס לכל החורים וייגן על הרכב לעוד 10 שנים. גם כך הרבה פחחים לא רוצים לנגוע ברכב אספנות ואם כן הם "דופקים" מחיר בהתאם. אני חושב שבעודף שהוא חסך בשיפוץ הזה הוא יקנה עוד חיפושית בעוד 10 שנים. חוץ מזה כל הכבוד על ההשקעה ועל הדרך בה בחרת ללכת עם חיפו.

אבל כל החיפושיות יהיו במצב דומה , והנדירות שלא - יעלו הון עתק.

מצד שני אני מבין לגמרי את המצב שאתה מתאר.

שתהיה לך הרבה הצלחה והנאה מהשיפוץ.

אחד הפחחים הציע לי לטבול את השילדה של ה MGA בשמן דגים, בשביל שיכנס לכל החורים ויגן על השילדה לעוד 10 שנים.:shock:

נשמע טוב אבל הריח!?

ישראל

כמו שירחמיאל אמר זה לא ממש משנה איזה שמן , ועדיף אפילו שמן מנוע אבל זה לא מעשי כל כך...

פעם חשבתי על רעיון מבריק במידה וניתן ליישם אותו...

קצץ פוליאוריטן שגם "צובע" , חור עם מקדח 8... מכניס קשית - מפוצץ בקצף שגם לא משאיר הרבה מקום לחמצן שם וגם צובע את הדפנות( ואולי אפילו יקפיץ קצת מכות בפח....).

והשוס האמיתי , אם בטעות נפלת מאיזה צוק , סיכוי טוב שתתחיל לצוף...

אם מישהו יוציא מוצר כזה זה יהיה פנטסטי ( איזה פטנט זרקתי עכשיו לפח...יאללה)

אחלה יום לכולם

ים

פורסם
קצץ פוליאוריטן שגם "צובע" , חור עם מקדח 8... מכניס קשית - מפוצץ בקצף שגם לא משאיר הרבה מקום לחמצן שם וגם צובע את הדפנות( ואולי אפילו יקפיץ קצת מכות בפח....).

אחלה יום לכולם

ים

טעות. עצם זה שמדובר בקצף הרי שהחומר מכיל בועות אויר. בועות אויר אלו יכלו קורוזיה...

פורסם
אנחנו פשוט פוחדים לעשות את זה בשירשור של ליאור ברוך! :-D

אם כך, הכל ברור.

אגב ליאור, אני בטוח שגם אצלו, כמה שהשיפוץ מושקע, מוקפד וכד' הנק' האלה קיימות.

הפאנלים שמדוברים, זה האיזור מאוחרי הדלת ועד לכנף. מה שניתן לעשות זה רק לחתוך את כל המעטפת (סקין) ולנקות/לזפת/לצבוע בפנים, ואז לסגור עם ריתוך.

בנוגע למחיר של ניקוי, אין לי שמן של מוסך. אבל זה המחירים. על צביעה ביסוד של כל הרכב ישר לאחר הניקוי יעלה עוד כמה אלפים. :? וגם אין בכלל מדיות אחרות חוץ מחול.

יש לו על הרתכת (TPC או TPS MIG270) גם בלון גז וגם חוט רץ. אולי באמת החוט עבה מדי. האמפרג' גבוה מדי והחוט רץ מהר מדי. אבל זו מכונה חדשה אצלו, אולי עוד לא התאקלמו אחד לשני. :oops:

בנוגע לצביעה, מדובר על פח מגלוון, והוא מורח ממיר חלודה על איזורי הריתוך מיד אח"כ. אני יודע שיש פח צבוע בצידו האחד, כדאי להשתמש בכזה?

בנוגע לטבילה, אני בטוח שזה לא קיים. ואם כן, משהו תעשייתי. ואם כן, אז הרבה $$$.

הנה שיפוץ "לדוגמא"!

בהצלחה לכולנו, אשמח לשמוע עוד רעיונות ועצות לעתיד.

משכנתא זה קל

פורסם

אחלה יום לכולם

ים

אל תתבאס, לא זרקת שום פטנט לפח!

" גוף המושקע במים ידחק כלפי מעלה כמשקל המים אותם דוחק הגוף "

כך שלא משנה מה טיב המילוי, אלא היחס בין משקל לנפח. כך שאין סיכוי שהרכב יצוף.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם
טעות. עצם זה שמדובר בקצף הרי שהחומר מכיל בועות אויר. בועות אויר אלו יכלו קורוזיה...

לכן אני אומר - כזה שצובע לפני כן במגע עם המתכת( עשיר ממש בצבע ) ובעל מרקם פחות אוורירי ויותר "קרמי".

אולי בעתיד יהיה משהו דומה...

ברגע שאתפנה אגיב לשאר הפוסטים , חייב לזוז.....

פורסם

ניר כל הכבוד .. אגב הלינק שנתת על השיפוץ בחול.. מממ ואי .. בטח בארץ המחיר מרקיע ,ובכלל אין מי שיבצע עבודה ברמה כאזת.למרות הכל אני בטוח שהחיפי שלך תהיה בין הכי יפות שיש:)

אגב אין לזאת מסמבה בכלל חלודה הלוואי עלינו:)

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

ניר , יש ניקוי בטבילה וזה לא כזה נדיר בחו"ל , בארץ לא תמצא לדעתי.

אם הרתכת של הפחח שלך היא 270 אמפר סביר להניח שהיא לא בנויה לקבל חוט 0.6 , אבל יש ויש.

מסור לו שלזיקה יש רתכת מיג חדשה במחיר מעניין מאוד וביצועים מעל ומעבר למה שהוא זקוק.

לא הבנתי את השאלה על הצביעה...

אין לי שמן של מוסך.

ענק!

שרוליק , אני סתם מתבדח...

• תוכן חדש...