Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש ברשותי את המגבר Platinum Audio - V12.

בצידי המגבר יש כל מיני דברים שאני רוצה לדעת מה הם עושים ואיך הם משפיעים על השמיעה.

*אני רוצה לציין שעברתי על ה-FAQ לפני שפתחתי את הנושא וכמו-כן, הרצתי חיפוש... אך לא מצאתי תשובות מתאימות.

השאלות הן:

1) מה זו האפשרות של X-OVER(שבה יש אפשרות לבחור בין Full/LPF/HPF [כרגע זה מוגדר אצלי על HPF בצד שמאל, ובצד ימין על Full, כאשר צד ימין זה בקטגוריית Channel 3/4 וצד שמאל זה Channel 1/2 ..מקווה שלא סיבכתי אתכם יותר מדי])

2) מה זה BASS EQ? (יש 12DB/6DB/0DB והוא כרגע מוגדר על 12DB בשני הצדדים שהזכרתי מקודם)

3) הפיוז שמחובר בצידו השני של המגבר הוא 80 אמפר. פיוז עם יותר/פחות אמפר ישפיע במשהו?

השאלות נראות לי די בסיסיות... פשוט אני לא מבין גדול בתחום, ואני אשמח אם תוכלו לעזור.

שיהיה חג שמח לכולם :)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

X OVER זה קרוס אובר ,תוחם תדרים.

HPF )High pass filter )לא ינגן תדרים נמוכים (באסים) מפעילים על הערוצים שעליהם הרמקולים יושבים.

LPF )Low pass filter )לא ינגן תדרים גבוהים (ז"א מנגן רק באסים) מפעילים על הערוצים שעליהם יושבים וופרים \ סאב וופר.

FULL מנגן את כל התדרים .

Bass EQ נועד להדגיש תדר מסויים - התדר לא נתון לבחירה זה דבר שהיצרן קובע,למשל היצרן יכול לקבוע שהBass EQ ידגיש את התדר 50 הרץ, וזה משתנה ממגבר למגבר,לפי מה שהבנתי - מומלץ לכוון על 0DB כי זה יכול לגרום לקליפינג.

בנוגע לשאלה האחרונה תחכה שמישהו שיותר מבין ממני בנושא יסביר לך,בוקר טוב וחג שמח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לגבר האמפרז'.

המגבר היה יסתדר עם פיוז של 30-40A בלי בעיות!

איזה כבל חשמל הוא מקבל. (10G- 30A. 8G-40A. 4G-70A) הנתון שנתתי הוא המקסימלי שיש לחבר על הכבל!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ArikC - תודה רבה על העזרה!

אגב, כשביצעתי חיפוש מקודם על המושגים LPF/HPF מצאתי המון הסברים.

רק חבל שכל אותם ההסברים היו בשבילי חסרי משמעות, שכן הם היו מוסברים בשפה מקצועית ומסובכת מדי עבור בן-אדם פשוט מן השורה :)

תודה רבה על ההסבר.

בנוגע למה שאמרת על ה-Bass EQ: אם זה גורם לקליפינג ב-12DB, והאפשרות נועדה להדגיש תדר מסויים, אז אולי אפשר להתפשר על האמצע = 6DB?

שהעניין הוא אם זה בכלל חיוני להשתמש בזה... עד כמה זה משפיע על השמיעה?

Soundman - אם אני אשים פיוז אחר זה ישנה משהו, או שפשוט אין טעם להתעסק בזה?

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

המטרה האמיתית של הפיוז ליד המצבר היא להגן על הכבל!! של המערכת. ולא על המערכת!

כי עם הכבל יפגע. ויגע בשלדה. יהיה קצר. שיכול להרוס לך את הרכב.

ולכן יש יחס בין הערך המקסימלי של הפיוז והעובי של הכבל.

אתה צריך לבדוק איזה כבל יש לך. ולפי זה להתאים פיוז. ולא הפוך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...