Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום מזמן שלא כתבתי פה משו אבל אני חייב פשוט חייב עזרה מאנשים מקצועיים ולא משוחדים תיכף תבינו למה אני מתכוון.

שישי האחרון הלכתי להתקין אחוריים של DLS UP6I והתוצאה לא היתה מרשימה בכלל לדעתי בגלל ההתקנה תגידו לי מה אתם חושבים.

בתוך תיבות6+9 שסגר במיוחד שם את ה UP6I והעבודה שם פשוט מחפירה!.

באותו הזמן שהוא עלק עבד על הרכב אני שינתי את תצורת המגברים כדי שהקיקר הענקי ZX850 יוכל לשבת בנוח מאחורה.

מדובר על מגבר באורך 60 סנטימטר.

העבודה שלו על הרכב לקחה לו שעות על כלום,(6 וחצי שעות)ואני בזמן הזה סיימתי להעביר 2 מגברים ולחווט מחדש.

הבעיה מתחילה שאני מפעיל את המערכת ואני מקבל צמרמורת של עצבים!

מאחורה מתקבל צליל עמום ומאד צרוד בפיקים גבוהים על כלום.ידוע שהטוויטרים של מורל DLSו דומים בסדרות הגבוהות גם בשל תכנון מאד דומה וגם הטוויטר הוא אותו טויטר.כך שאין פה הבדלים מאד משמעותיים לשני סטים שונים. שחכתי לציין שמקדימה עובד סט של אקסטנט בעבר מבית מורל.

שניהם בנויים דום עם כיפת משי.באותו הספק.הטויטר מתנהג כאילו והוא כבוי ונותך סתם צלילים של סכין מזכיר מאד טוויטר ב 20 שקל. לא מנגן לא מוציא שום צליל וויד ראנג' כמו שמפיק לי האקסטאנט. ואחרי שפתחתי את הקופסה ושיחקתי עם הקרוס אך כלום.אני חושש שהם חבלו במתכוון בקרוסים או שעשו התקנה גרועה בכוונה כדי שאני אקנה מהם סט אחורי שהם משווקים.הם התנהגו בצורה קרה כל הזמן בגלל שהבאתי ציוד יקר ולא קניתי מהם אני בטוח בזה.פשוט הרמקולים לא מתנהגים כמו קומפוננט. יש למישו מושג קלוש מזה יכול להיות? מהקרוס של המגבר זאת לא הבעיה בדוק!. מהמכשיר גם לא. הסט לא מגיב לכיוונים פשוט כלום! רק הסט הקדמי מגיב למשו האחורי לא ממש. מזה יכול להיות? אני אזכיר רק שהם בתוך

תגידו לי מה אתה חושב אולי תשאל מישו אני מחפש בנרות. בכל מקרה כנראה שאני אפרק את ההתקנה ומחזיר להם הכל.

תודה מראש חברה

ג'ובני

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקומפוננט מותקן בפורד קונקט שחכתי לציין אז אין לי מגש אחורי.מה שכן עשיתי התקנתי את הרמקול בתוך תיבה של 6+9 וסגרו אותה עם עץ וחתכו מידה ל 6 וחצי.משם הרמקול תלוי בתקרת הרכב

ג'ובני

פורסם

UP 6 I מיד באס כסוף וטויטר ממשי שונה מUP 6 .

בלי קשר

מנגנן בנפח הדלת (תיבה של לפחות 20 ליטר ), אחלה קרוס כנראה שהוא לא מכוון טוב ,איפה התקנת ?

פורסם

סאונד בלאסטרס אחי אני שיחקתי עם הדציבל של הטויטר והוא פשוט לא מנגן יפה מה עוד נותר לעשות? זה כאילו לחשוב שמקדימה הרמקולים מקבלים הגברה אחרת ומאחורה מחוברים לאיזה מגבר שעובד על גחלים פשוט ככה מאחורה נשמע מוזר לגמרי אגב המכשיר שלי הוא אלפיין 9887 יש לו אפשרות חיתוך אחורי בלבד אולי? שבכל מקרה אמרתי הפכתי את ה RCA מקדימה לאחורה ולא היה שנוי זאת אומרת משו בקרוס אבל מה לעשות?

ג'ובני

פורסם

אני יאמר לך מה לעשות , לקחת את הקסטנט (שזה רמקולים OEM שמורל יצרה תקופה בארץ) שהם מקסימום ברמה של דוטק הישנים , לשים אותם בתיבות מאחורה לקחת את האפ 6 לשים מקדימה לחתוך על 50 בסלוף 24 באלפיין להתחיל לפתוח גיין במגבר ולראות מתי הבאס מתעוות , להוריד טיפה , ואז לשחק עם העוצמה של הטויטר , (אני מכיר את הסט הזה הוא טוב בהרבה מ UP6 ) הוא ממש ברמה גבוהה . תנצל אותו .

פורסם

ואללה אחי(עם אחים שלך דבר בבית) אם היתי מבין מבין מזה סלוף אבל איך אתה מסביר את זה שמקדימה הם נשמעים מעולה ומאחורה בושה להגיד שזה רמקול בכלל מזה איך זה יכול להיות זה מחובר לקרוס המקורי שלו מזה יכול להיות?

ג'ובני

פורסם

איזה סלט!

יש לך אלפיין 9887 שרק אלוהים יודע איך חיברו לך אותו ואיך הוא מכוון.

אתה עבדת על המגבר בזמן שהמתקין עבד על הרמקולים - לדעתי המתקין אולי צריך לשלם לך?

אתה אומר שאתה לא יודע מה זה סלופ, אז אני שואל את עצמי איך בכלל חיברת את החוטים לרמקולים, אני לא בטוח שאתה ממש יודע מה אתה עושה ואני גם לא חושב שאתה צריך לגעת במערכת אם זה המצב.

פשוט מאוד תמצא מתקין טוב, תשלם לו על התקנה וכיוונים סכום קצת יותר נכבד מ300 שקל ואל תסכים לצאת מבית ההתקנות כשאתה לא מרוצה.

בנוסף לזה אתה מתקין סט קומפוננט לא הכי חזק בעולם על מגבר ZX קלאס D של קיקר שהוא מפלצת לכל הדיעות (הוא מוציא לפחות את ה175 RMS לערוץ אם אני לא טועה וגם מכניס אחוז עיוות של אחוז אחד שזה גבוה, אבל אל תשכח - מגבר קלאס D - בכלל מיועד לסאבוופרים ולוופרים באופן תיאורטי).

מגבר טוב, אבל בחירה לא הכי חכמה - אם כוונים נכונים הכל יהיה בסדר, אבל עם כוונים לא נכונים המגבר הזה יקרע לרמקולים שלך את הצורה בפחות מ3 שניות ואני ממש לא אתפלא אם זה כבר קרה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רגע אתה רוצה להגיד לי ש הקיקר לא מיועד לקומפוננט? ראיתי ב מפרט שלו והוא מיצר עיוות של 0.5 לא אחוז כמו שרשמת.

ובקשר לזה שהם צריכים לשלם לי אני פשוט חסכתי לי עלויות אני ידעתי מה אני עושה בהתקנה פשוט אני לא מבין את הכל אני רק מתחיל בכל העסק הזה זה ממש מושך אותי.אגב לגבי איך שהם התקינו את ה אלפין אני חושב שהוא בסדר למרות שאני לא שולל לגמרי בעיית חיווט או חיבור אין לי מושג אחי! פשוט משו שמה מגעיל מאחורה ואני לא מבין בכווונה לקחתי את ה קיקר כי הוא מוציא כמו שרשמת 175 וואט אמרתי עדיף לי הגברה חזקה על רמקול פחות חזק.מה אתה מציע לעשות? אחרי שאמרתי כבר משו פשוט לא בסדר בחיבור מאחורה זאת אומרת החיבור שלהם לקרוס רגיל וופר לוופר טוויטר וכו'.

אני אובד עצות אם אתה לנוספורס יודע משו אחר דבר איתי חייב עזרה.

תודה מראש!

ומתן אחי(הפורום אינו צ'אט) אני כן גר במרכז ואני לא מתמצא בפורום איך עושים פרטי?

ג'ובני

פורסם

חצי אחוז עיוות למגבר קלאס D זה מאוד יפה נתחיל בזה.

זה מגבר שתיאורטית מיועד להגביר סאב וופרים או וופרים, צריכה להיות לו צריכת זרם נמוחה משמעותית ממגבר קלאס AB עם אחוז עיוות נמוך יותר.

אתה יכול להגביר איתו גם קומפוננטים, בתיאוריה הוא מיועד למשהו אחר אבל זה רק בתיאוריה.

לגבי המערכת שלך -

א. זה HU מאוד מתוחכם וצריך לדעת איך הוא מכוון וזה בלאגאן היסטרי לנסות "לדבג" דבר כזה בהתכתבות.

אתה צריך לבדוק אם המכשיר עובד במצב של קרוס 2WAY או 3WAY לבדוק איזה RCA מחובר מאיזה יציאה לאיזה מגבר.

איך מכוונים החיתוכים לכל רמקול, לכבות את כל הבאס בוסט, לאודנס למיניהם.

ב. לבדוק שהחוטים שלך מחוברים נכון, להתחיל עם פאזות ישרות (סביר להניח שאתה לא מבין על מה אני מדבר) ורק אז להתחיל עם משחקי פאזות אם בכלל צריך (למכשיר שלך יש טיימקורקשיין ועוד הפתעות).

ג. לכוון באופן כללי את הגיינים של כל ערוצי ההגברה.

בקיצור זה סרט רע והמצב ההתחלתי שלך הוא ממש "לא ידוע" - תיגש למתקין מקצועי, תשלם לו כמו שמשלמים לבן אדם שמכבד את עצמו ואחרים ותצא מרוצה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני רואה שלא ממש הסברתי את עצמי נכון. זה שלא ידעתי מזה סלופ ואני עדיין לא יודע אין זה אומר שאני טיפש בתחום,פשוט אינני מומחה גדול!

בכוונה באתי לפורום כדי לקבל תשובות במקביל אני יעזר בבן אדם מקצועי שאני מכיר פשוט אין לנו את אותם שעות פנויות לכן זה בעיתי.

לגברי תשלום למישו מקצועי אני דוחה על הסף,בגלל שאני מעונין לעשות בעצמי וללמוד כמובן בלי לעשות נזק על הדרך.

לגבי מה שאתה אמרת איך המכשיר מחובר וכל זה זה באמת משו גדול שאני לא הכי מבין אשמח שמישו יספר לי פה ושם שאוכל לתפעל את המצב בעצמי ללא בעיות.אגב באמת אם מישו פה מאיזור המרכז ויש איזה מפגש משו או סתם בא לו לעזור ואללה אני יותר מאשמח.

ועכשיו לגברי איך שהמכשיר מחובר אני אמרתי בהודעות קודמות שאני הפכתי את ה RCA של הקדימה לאחורה ורציתי לראות אם יש איזהי השפעה וזה לא קרה.זאת אומרת שמשו שמה בקרוס לא בסדר.

עון אני אציין שאת ה אקסטאנט הקדמיים המתקין שעשה לי את העבודה בהתחלה לא שם עליו קרוס מלא.

מזה אומר? הוא חתך מהבורד של הקרוס את הקבל הקטן של הטויטר וזהו!

הוופר מחובר ישר למגבר בלי שום דבר בדרך ואין לי מושג מה הוא עוד עשה.

למה אני לא רוצה ללכת אליו? כי הוא משוחד לדעתי למוצר שלו ואין לי מושג מה הוא עוד שם לי מקדימה כדי "להשביח" את המוצר שהוא מוכר הלא הוא אקסטאנט המוכר מבית מורל.לדעת זאת הבעיה? כי אני לא ממש סגור על זה.

ג'ובני

פורסם

או קיי - בוא נראה מה יש לנו עד עכשיו

אופרת סבון!

תקשיב - אני גם עושה הכל לבד ואני גם חובבן, אבל הרסתי לא מעט רכיבים בדרך עד שהגעתי לרמה טובה כולל חיישני קריות אוויר בדייהו לאנוס הקודמת שלי וכולל ידית איתות בפורד פיאסטה אל תשאל איך זה קרה.

אבל אצלך מדובר ברכיבים טובים! יקרים! חבל להרוס - אתה לא מספיק מקצועי לפי הדברים שאתה רושם, תיגש למתקין ותשב לידו לפני שתזרוק המון כסף לפח. חבל!

ולפי מה שרשמת עכשיו נשמע כאילו שהמתקין שלך חיבל בקרוס המקורי של האקסטנט בתחום הטוויטר, המידבאסים שלך מקדימה כנראה חתוכים בHU ובזמן הזה אתה התעסקת עם המגברים ורק אלוהים יודע איזה חוטים אתה כנראה הפכת שם בין הערוצים של המגברים, יש סיכוי שבכלל הטוויטרים שלך מקבלים את מה שהמידבאסים אמורים לקבל וההפך - סע מיד למתקין ולא לאחד שאתה מדבר עליו כי נשמע שהשילוב ביניכם באמת לא מהמוצלחים.

תריץ כאן חיפוש בהודעות על כל מיני נוסעים שמעניינים אותך ותקרא לפני שאתה עושה משהו, יש דברים שלפני שלומדים דרך הידיים והאנזיים לומדים דרך הראש.

אני לא אומר שאתה טיפש, אני אומר שאתה בעל יוזמה וצמאון לידע - אבל לא ככה עושים את זה.

אם אתה רוצה להתנסות בעצמך - תתחיל עם ציוד פשוט, תקרא על מבוא לחשמל ואלקטרוניקה, תלמד קצת על תיאוריות סאונד ואז תתחיל ליישם. בעיקר חוקי בטיחות בעבודה עם מערכות חשמליות.

לגבי מפגשים - כל שלושה שבועות יש מפגש בכל אחד מהאזורים בארץ, צפון מרכז או דרום, תעקוב אחרי ההודעות בדביק ותגיע למפגש - ברוך הבא, נשמח לעזור.

אני אדי דרך אגב.

Pioneer TS-X150

פורסם

נעים מאד אדי אני רענן אמרת יפה.צמא לידע ובעל יוזמה אכן נכון.

אדי דיי חדש בפרום ככה שאני לא מאד מתמצא כמו שאתה רואה אבל טוב לדעת שיש פה אנשים טובים מאד שרוצים רק לעזור. מקווה שאוכל ללמוד פה משו.

לגבי ההתקנה אדי ההתקנה של האקסטנט נעשתה לפני כחצי שנה.

על שישי האחרון אני מדבר שהוא התקין לי אחוריים עם קופסאות בזמן שאני "שיניתי תצורת מגברים"פשוט הקיקר הזה בגודל של ספינת טילים היתי חייב לעשות משו והוא חלב ממני כבר מספיק על התקנה.פשוט שבועיים קודם לשישי האחרון הוא התקין לי את המונובלוק של JL AUDIO 500 ועשיתי טעות שלא חיכיתי עד שהקיקר יבוא ואז להתקין את הכל.

אתה רואה יהירות? לאן היא הביאה אותי לשלם סתם על התקנה שבכל מקרה אחרי שבועיים פירקתי וגם פה יש כל מני קטטנות.

דרך אגב יש לך מושג מתי יתקיים מפגש? אני רוצה לבוא.

ג'ובני

פורסם

הכי טוב , קח את הזמן , תעשה חיפוש בפורום ותקרא ב FAQ על כיוונים לסוגיהם פאזות חיתוכים גיינים וכו . תאפס הכל ברכב ותתחיל מאפס לכוון ולכייל את המערכת. מעבר לזה תנסה לשמוע מערכות אחרות כעל מנת שיהיה לך רפרנס. לגבי ה DLS מהסדרות האלו - אני אישית מאוד לא התרשמתי מהמידבאס שלו במקרים ששמעתי אותם , לטעמי הסט נותן תמורה מאוד נמוכה למחיר שלו - אולי הציפיות שלך גבוהות מידי ממנו .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...