Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בבדיקתי היום נמצא כי חסר שמן במנוע.

בטעות מילאתי שמן כ- 1-2 ס"מ מעל המקסימום שמופיע במדיד.

לאחר חיפוש מדוקדק בפורום מצאתי מס' שרשורים בנושא, כאשר 2 המרכזיים הם -

א. בחור שמילא בטעות שמן עד הסוף והומלץ לו לרוקן.

ב. בחור שמילא כ- 1-2 ס"מ מעל המקסימום שמופיע במדיד, אך קיבל תשובה אישית, איני יודע כמה מקצועית היא.

אשמח לקבל תגובה מקצועית, האם מילוי שמן כ- 1-2 ס"מ מעל המקסימום המופיע במדיד קריטי בהחלט (יכלול מבחינתי הזמנת גרר למוסך) או שניתן לנסוע כך ללא כל דאגה.

תודה רבה,

אורן.

פורסם

לרוקן שמן אפשר גם לבד. מי שיודע לבד להתעסק עם האוטו - יש בורג בקרטר של מנוע.

האם קריטי או לא. תלוי מדגם הרכב.

יכול להיות מצב שכמות כזאת של עודף שמן תגרום לעלייה בלחץ שמן והשמן יפרוץ אטמים, גם מצב כזה עלול להגרם לאלה ש"לוחצים" על מנוע קר!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מדובר בפיאט פונטו '2001

מנוע 1250 , V8 , הדגם החלש ביותר

אם אהיה עדין עם הרכב כשהוא קר, אלחץ בעדינות על דוושת הדלק, יגרם נזק?

מצד אחד אני לא רוצה לקחת סיכונים, מצד שני אני לא יודע מי יוכל לעזור לי בעניין... (להשיג איזה צינורית ומזרק)

אורן.

פורסם

אם תהיה עדין והאוטו אוכל הרבה שמן, אולי אפשר להשאיר את העניין ככה - אבל אני לא ממליץ על פתרון כזה.

עם מזרק, אני חושב שקשה להוציא שמן. לא יודע איך זה בפיאט שלך, אבל באלפא שלי למשאל, זה בלתי אפשרי (אין לאן להכניס צינור שכן מדיד שמן הוא שטוח).

אם אתה לא רוצה לקחת סיכון, תאלץ למצוא דרך להוריד כמות שמן למקסימום (כניראה ע"י פתיחת בורג בקרטר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניסיתי להכניס צינורית לפתח של מדיד השמן כדי לשאוב, אך ללא הצלחה, משהו שם חוסם.

איאלץ לפתוח את הבורג, אך אני חושש - החשש הוא שהשמן לא יטפטף מהבורג, אלא ישפריץ לגמרי והבורג יעוף, מה שיגרום להרבה לכלוך ולמחסור טוטאלי של שמן במנוע.

יש סיכוי שזה יקרה? או שתמיד לפני שהבורג עף יש טפטופים..?

פורסם

כניראה גם אצלך מדיד השמן הוא שטוח.

איאלץ לפתוח את הבורג, אך אני חושש - החשש הוא שהשמן לא יטפוטף מהבורג, אלא ישפריץ לגמרי והבורג יעוף, מה שיגרום להרבה לכלוך ולמחסור טוטאלי של שמן במנוע.

הבורג לא עף, אין שם לחץ. שים כלי כדי לאגור את השמן. עם הכלי נקי ולא נכנס לכלוך לשמן, אפשר אולי אפילו להשתמש בו שוב. (למרות שאני אישית כניראה הייתי שם חדש)

יש סיכוי שזה יקרה? או שתמיד לפני שהבורג עף יש טפטופים..?

אם הבורג לא סגור טוב השמן מטפטף, אם מנוע קר ואתה לא מפחד להתלכלך, אתה יכול לעשות את זה.

במקרה שלך, אולי יספיק לפתוח את הבורג רק קצת שהשמן העודף יטפטף.

אם אתה מתכוון לעשות את הטיפול הזה בעצמך, וודא שהמנוע קר, כי שמן חם יכול להגיע ל-200 מעלות ויותר.

פורסם

לא צריך לפתוח את הבורג של הקרטר! הסיכוי להוציא משם כמות מדוייקת של שמן הוא אפסי.

במידה ותפתח את הבורג של הקרטר סביר להניח שיעוף לך כל השמן מהקרטר.

חשוב להוציא את הכמות העודפת של השמן, מכיוון שכמות עודפת גורמת נזק גדול למנוע (תעשה חיפוש יש הרבה תשובות)

הדרך הנכונה להוציא שמן מהמנוע, היא בעזרת מזרק שקונים בסופר פארם ומחברים אליו צינור מעריך שגם אותו קונים בסופר פארם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הדרך הנכונה להוציא שמן מהמנוע, היא בעזרת מזרק שקונים בסופר פארם ומחברים אליו צינור מעריך שגם אותו קונים בסופר פארם.

כניראה אצל 0r3n כמו באוטו שלי, אין איך להכניס צינור, מכיוון שהפתח בפנים דק מאות ורק מדיד שטוח נכנס (מה שמשוטף רכב שלי ושל 0r3n מאותו יצרן).

פורסם

אני פעם ניסיתי לרוקן כמות קטנה של שמן מנוע מהקרטר ומה שקרה זה פשוט שיטפון של שמן.

זה לא פשוט לעשות את זה, אני חושב שכדאי לך לחפש צינורית שמן דקה ככל שניתן.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הצלחתי לארגן צינורית דקה יותר שנכנסה עד למטה, שאבתי עם הפה עד שכל הצינורית מולאה בשמן, לאחר מכן תפסתי בקצה עם האצבע ואז רוקנתי את הצינורית לתוך כוס.

כך עשיתי מס' פעמים, עד שמילאתי חצי כוס (לקח כחצי שעה)

לצערי לא נראה שינוי במדיד, כמה כוסות כאלו יהיה עליי לרוקן עד שמצב השמן ירד בחזרה למקסימום ?

נ.ב. - בנוגע לחוק כלים שלובים - במקרה הנ"ל לא ניתן לבצע ,הצינורית קצרה מדי... ניסיתי אף לחבר בין הצינורית הדקה לעבה יותר כדי לקבל יותר אורך, אך אז איבדתי את אפקט הוואקום ולא הצלחתי לשאוב שמן כלל.

פורסם

מישהו במקרה יודע כמה שמן נכנס במנוע של רכב זה לאחר ריקון טוטאלי שלו?

לפי זה אוכל לעשות את החישוב.

משום שמדובר בגלון של 5 ליטר, שמילאתי ממנו שמן במנוע (עד למקסימום של המדיד) לאחר ריקון טוטאלי של השמן הישן במנוע, לאחר מכן, היום, ראיתי שהמדיד מראה על 1/3, כך שחסר 2/3 מדיד, מילאתי מאותו גלון ונשאר בגלון 0.7 ליטר.

כמו כן רוקנתי מהמנוע חצי כוס שמן.

הנתון הנ"ל (כמה ליטר שמן מכיל המנוע שלי לאחר ריקון טוטאלי שלו) יעזור לי לחשב בכמה חרגתי.

לפי המדיד אני לא מצליח לזהות האם השמן נמצא ס"מ אחד או 2 מעל המקסימום.

תודה רבה,

אורן.

פורסם

בעיה פשוטה וברורה וגם הפעולה אז למה כל כך הרבה תגובות לא ענייניות/נכונות?

• כמות של 1-2 ס"מ מעל המדיד זה הרבה! יש לרוקן ומייד.
  • שמן לא מגיע ל200 מעלות סלסיוס.
  • לא לפתוח מסנן שמן כדי לרוקן שמן אלא אם רוצים להחליף אותו - גומית האטימה שלו חד פעמית.
  • הריקון יתבצע רק דרך פקק הריקון לתוך כלי נקי, אם יוצא יותר מידי משלימים שוב למידה הנכונה מהשמן שרוקן.
  • יש מכשיר שאיבה מיוחד שפועל על תת-חץ - גם הוא מומלץ לשימוש אך רק במוסך.

פורסם

תודה רבה דניאל.

חברים יקרים, בהמשך להודעתי האחרונה, האם מישהו יודע מה קיבולת כלי השמן ברכבי ?

• תוכן חדש...