Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבית מצערת נדפק אצל חבר שלי באוטו ואני מחפש אחת כזאת משומשת.

הטורים בסרק אינם יציבים והמנוע צעדים אינו מגביר בקביעות את הטורים(יוכל פעם כן ופעם לא ), באת הפעלת מזגן או סיבוב הגה כוח. ירידת הטורים גורמת לפעמים אפילו לכיבוי המנוע.

איפה אני יכול למצוא בית מצערת משושמת?

ד.א (ניקוי בית המצערת כולל פירוק מנוע הצעדים לא עזר, הוא שיפר את התופעה למספר שעות אך המצב חזר לקדמותו)

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אם הלך רק המנוע צעדים? יש טעם להחליף את כל הבית מצערת

ואם מחליפיים לבית מצערת משומש צריך לעשות כיול ואיפה עושים את זה?

כמה אמור לעלות בית מצערת?

וכמה רק המנוע צעדים?

תודה

פורסם

ע"פ AUTO-DATA ההתנגדות של החישן מצב מצערת במצב סגור אמורה להיות 0 במדייד שערכנו יצא 25 אום

כאשר המצערת פתוחה ההתנגדות אמורה להיות אין סוף לפי אוטו-דטה ואצלנו זה יצא משהו גבהו אבל לא אין סוף.

האם יש צורך בכיוון מצערת או שהחיישן פשוט דפוק?

פורסם
בית המצערת שלך ניתן לשיפוץ בהנחה שהמנוע החשמלי עדין תקין,עלות קיט השיפוץ 350 ש"ח ואין שום צורך בכיול המצערת אם לא תגע בברגי חיישן ה TPS .

מה בדיוק מחליפים באת שיפוץ המצערת?

איפה ניתן להשיג קיט?

פורסם
מה בדיוק מחליפים באת שיפוץ המצערת?

איפה ניתן להשיג קיט?

מחליפים את תשלובת גלגלי השיניים שמזיזים את הבוכנית שפותחת את מעבר האויר ואת גומית האטימה.

אני רכשתי בעבר כמה קיטים כאלו אצל שוסטר באשקלון.

בכול מקרה לפני שרצים לקנות רצוי לבדוק אם המנוע החשמלי עובד במידה והוא לא אין טעם בשיפוץ .

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לא לא אתם תואים בקריזמה אין את המנגנון של תשלובת גלגלי השיניים כמו בס.לאנסר ובגלאנט בקריזמה ישנו המנוע צעד כמו בפאג'רו והיונאי לאנטרה הישנה והוא לא זול כלל.

אמנם ניתן לבדוק את התנגדות סליליו אך זה לא מעיד על תקינותו אלה רק על המעגל החשמלי שלו.

ניתן לקנות בית מצערת משומשת עם חיישן ה TPS ומנוע צעד עם הסיכונים שבאים איתה או רק את המנוע חדש או משומש .

פ"ה קלים ולא זקוק לקיול או כיוון מיוחד.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים תודה על התגובה!

יש לך מושג אולי מה צריכה להיות ההתנגדות של הTPS באת שהמצערת סגורה?

ומה ההתנגדות של הTPS כאשר המצערת פתוחה?

כאשר אני רוצה למדוד את ההתנגדות של הTPS במצב סגור, האם עלי לפתוח את הבורג שמגביל את סגירת פרפר המצערת עד שהמצערת תיהיה אטומה לגמרה? (כלומר שכוח הקפיץ יסגור את פרפר המצערת עד הסוף, ללא הפרעת התנגדות הבורג שמכוון את סגירת הפרפר?)

פורסם

שלום טוס טוס .

אני לא מבין מדוע לבדוק התנגדות - לא תוכל לכוון אותה ע"י בדיקת התנגדות , בדוק מתח סיגנל בסרק - כוון ל 650mlv ובדוק עלית מתח עם הפעלת המצערת לעליה חלקה עד כ 4.5v .

בהצלחה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

המנוע צעדים אצלי כרגע אינו מגיב להפעלת מזגן או סיבוב הגב כוח.

אני חושד שהמנוע צעדים לא מופעל, בגלל שהמצערת לא משדרת לECU שהמצערת במצב סגור.

זה נראה לך הגיוני?

פורסם

לא טוסטוס במידה והבעיה רק ביצוב עם מזגן \ הגה כח - המנוע לא תקין מפני שבמצב זה הוא עובד ע"פ פקודה .

ניתן לבדיקה בקלות .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אני שומע קרקושים מהמנוע צעדים אך הטורים אינם עולים, גם באת התנעת בוקר המנוע נכבה עד להתחממות האוטו.

מה שעשיתי ,באופן זמני, הרמתי את הטורים ע"י הבורג שמכוון את זווית פרפר המצערת באת סגירתה.

הטורים כרגע יציבים על 1000 סל"ד כאשר המנוע חם. אך הסלדים שלו יורדים אפילו עד לכיבוי כאשר המנוע קר, שמסובבבים את ההגה כוח, מפעילים מזגן ואפילו שמעלים טיפה את הקלאץ' הטורים יורדים.

בעבר כאשר הייתי מרים טיפה את הקלאץ' המנוע צעדים היה מגביר את הטורים.

ד.א באת נסיעה רגילה אין כל בעיה באוטו והמנורת תקלת מנוע גם היא לא דולקת.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב החלפת הבית מצערת פתרה את הביעה, קניתי אותה בפירוקייה ב370 ש"ח אצל ויצמן באזור.

לאחר פירוק הבית מצערת התקול מהרכב, לקחתי אותה ל"מעבדה שלי" (הסלון שלי) ובדקתי את המנוע צעדים לפי ההוראות של אוטו-דטה.

התנגדות הסלילים היית לעיתים היית תקינה כלומר בין 28-31 אום אך לפעמים חלק מהסלילים נתנו לי התנגדות של 50 אום.

חיברתי את פינים 2 ו5 לחיבור פלוס 6V ואת פינים 1 ו4 למינוס והנוע צעדים רק עשה קרקושים ונתקע.

על כן המנוע צעדים תקול, חיישן זווית המצערת (TPS) נתן לי את התוצאות המדוייקות לפי אוטו דטה כלמור 0 אום שהמצערת סגורה ואין סוף כאשר המצערת פתוחה.

בין פינים 1 ל4 ב TPS יצא לי התנגדות של 4800 אום+- שזה תקין ע"פ אוטו-דטה.

DSC01078.jpg

DSC01079.jpg

DSC01085.jpg

• תוכן חדש...