Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש מצב שכבר טחנתי לכם במוח עם הABS שלי. אז אם כן אני מבקש את סליחתכם אבל אני לא נפתר מזה.:-)

בכל מקרה היתה לי תקלה ביחידת ABS, הבאתי יחידה חדשה מתאימה מפירוק והמכונאי שלי, שלא מתמחה ברכבי VAG הרכיב לי אותה.

המנורה של ה ABS עדיין נדלקת מה שאומר שהתקלה עדיין תקפה.

יש צורך לעשות איפוס תקלות במחשב לאחר הרכבת היחידה?

אם כן... ניתוק המינוס של המצבר מספיק או שצריך לעשות את זה דרך הסורק?

פורסם

תחכה יותר מ-3 שעות ואולי מישהו יידע.

למיטב ידיעתי, תקלות מסוג ABS ושאר מערכות חשובות נרשמות ונשמרות בזיכרון המחשב , ודרוש איפוס , ע"י סקאנר/מחשב.

אני לא בטוח/חושב שניתוק המצבר יאפס את התקלה הזו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• ספונסר פורום
פורסם

אני לא חושב שניתן למחוק את התקלה בניתוק מצבר ,חוץ

מזה שכדאי לך לעלות לסורק כדי לוודא תפקוד של היחידה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

כמה שאני יודע, אם התקלה תוקנה - היא אינה צריכה להופיע שוב, אלא בזיכרון התקלות. בעברית: החלפת המוח לא פתרה את התקלה שכן היא עדיין קיימת ולכן הנורית דולקת, נכון? עקרונית אין צורך למחוק את התקלה מזיכרון התקלות.

האם המכונאי שלך, שלטענתך מתמחה בסוג רכבים אלו, לא יודע? האם הוא רק יודע להחליף? מדוע אינו מתחבר עם המחשב ומבצע דיאגנוסטיקה כהילכתה?

פורסם

יש סוגי תקלה במערכת הABS, לפחות זו שאני מכיר, שיש צורך לנסוע במהירות של מעל ל30 קמ"ש, על מנת שהמערכת תאפס קודי תקלה אקטיביים, כאלה שגורמים להדלקות נורה.

יש סוגי תקלות אקטיביות (אקטיביות- כלומר, לא כאלה שהן כבר לא רלוונטיות ולכן נשמרות בזכרון) אחרות שבשביל לאפס אותם צריך לעשות תהליך לימוד מאוד סדור ומיוחד של דוושת הבלם.

מן הסתם יש עוד סוגים של תקלות ושל דרכי איפוס. כדאי להכיר את המע' הספציפית שיש אצלך.

פורסם
אני לא חושב שניתן למחוק את התקלה בניתוק מצבר ,חוץ

מזה שכדאי לך לעלות לסורק כדי לוודא תפקוד של היחידה .

איך זה יתכן ? הריי אין שום "סוללה" בתוך המחשב רכב, והריי שהוא לא "צורב" מידע שנכתב ונמחק אלא מחזיק את המידע על מעיין זיכרון "RAM" שכזה, זיכרון מבוסס מתח, יש לו קבלים ומייצבים שמונעים נפילות מתח כתוצאה מזה ניתוק קצר לא תמיד מאפס אבל להערכתי ניתוק "ארוך" של כמה שעות ימחק כל דבר שהיה שם....שוב הערכה...

בכל מקרה מחזק בכל לשון את מה שרון אמר ואף יותר מזה - לא כדאי אלא : חובה ! לבדוק תפקוד תקין של המערכת ע"י התחברות לסקאנר\מחשב יעודי ! מדובר במערכת בטיחות ממעלה ראשונה !

פורסם

למה אתה חושב שהמידע לא נצרב על זכרון EPROM למשל? יש מחשבים שעובדים בצורה הזו.

אני לא מבין את ההדגשה על חובת בדיקת המערכת בסורק. אם נורת החיווי עדיין דולקת, אז בוודאי שזה יכול לעזור, אבל אם השואל הצליח לסדר באמצעים אחרים את מה שדורש סידור והגיע למצב שבו נורת החיווי מתנהגת נורמלי הוא לא יגלה בסריקה משהו חריג שמצביע על סיכון כלשהו.

פורסם
כמה שאני יודע, אם התקלה תוקנה - היא אינה צריכה להופיע שוב, אלא בזיכרון התקלות. בעברית: החלפת המוח לא פתרה את התקלה שכן היא עדיין קיימת ולכן הנורית דולקת, נכון? עקרונית אין צורך למחוק את התקלה מזיכרון התקלות.

האם המכונאי שלך, שלטענתך מתמחה בסוג רכבים אלו, לא יודע? האם הוא רק יודע להחליף? מדוע אינו מתחבר עם המחשב ומבצע דיאגנוסטיקה כהילכתה?

אם היית קורא את ההודעה כמו שצריך היית רואה שכתבתי שהמכונאי הוא לא מתמחה ברכבי VAG.

בכל מקרה מחזק בכל לשון את מה שרון אמר ואף יותר מזה - לא כדאי אלא : חובה ! לבדוק תפקוד תקין של המערכת ע"י התחברות לסקאנר\מחשב יעודי ! מדובר במערכת בטיחות ממעלה ראשונה !

תפקוד מערכת ה ABS לקוי ונבדק ב3 סקנרים שונים, במוסכים שונים ובעלי מקצוע שונים! וכולם הצביעו על אותה בעיה!!!

זה מה שמעצבן אותי, שהלכתי ושברתי את הראש למצוא את החלק הזה מפירוק ואחרי שמצאתי זה גם לא מסדר את הבעיה.

פורסם

לא בהכרח.

אני קראתי במדריך של VAG-COM (סקאנר לצורך העניין), שיש תקלות שצריך למחוק מהמחשב לאחר ביצוע התיקון.

אני די בטוח ששלך היא אחת מהן.

עריכה: נבדק. אתה צריך למחוק את התקלה דרך סקאנר , ואם היא חוזרת זה אומר שהבעיה לא תוקנה.

חפור קצת באתר הזה

http://www.vagcom.co.uk/vagcom_demo.html

למידע נוסף, וסתם כדי ללמוד יותר על המערכות שלך הרכב.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יש תקלות שלא מדליקות נורה אבל לפעמים מעידים על פעילות לא תקינה, אני יכול לספר לך על על מצב שבו נתקלתי :

סקודה אוקטביה, הוחלף לה מיסב+נאבה במוסך כלשהו מאותו רגע הABS התחיל להתנהג בצורה מאוד מוזרה כל נגיעה בברקס הוא היה נכנס לפעולה, מנורה לא נדלקה, בדיקה עם מחשב וVAG-COM הראה שבמערכת הABS אין שגיאות, החלטתי לעשות סיבוב עם האוטו ואחרי זה לשבת בשקט בצד ולנתח את הלוג שנכתב, אחרי נסיעה של משהו כמה 3 דקות ראיתי מייד שגלגל אחד (אותו גלגל שהוחלפה בו הנאבה) מסתובב תמיד במהירות נמוכה יותר מהאשר (כמובן שהוא לא באמת מסתובב כך, אלא כך החיישן קורא) כתוצאה מכך בעת בלימה המערכת חושבת שהוא ננעל ומרפה ממנו משזה לא עוזר לה (כי הריי הוא בכלל לא ננעל) היא משתגעת ומגיעה לשחרורים מלאים ולחיצה (כמו במערכות מיושנות) תחושת פמפום,

העלנו את הרכב על ליפט העפנו מבט ואחרי 2 דקות הבנו, סטיה קלה מאוד ככל הנראה במרווחים בין "השדריות" ב"סלסלה" שהחיישן קורא אותה נותנים לו קריאה שגויה, פירקנו את הנאבה החוצה החלפנו נאבה + מייסב למקוריים (לבקשת הנהג) ונפתרה הבעיה,

אז נכון זה לא הכי נפוץ אבל קיים, במערכות כאלו דעתי האישית שתמיד יש לנתח את המצב פרסונלית חיישן אחרי חיישן כדי לוודא תקינות מלאה, אבל שוב זאת דעתי ובתקופה שעבדתי במוסך עשיתי תמיד הכל "אובר" בכל מה שקשור לבטיחות

התשובה מתייחסת בעיקר לשאלה של חנן

פורסם

ה ABS עובד בכלל?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
לא בהכרח.

אני קראתי במדריך של VAG-COM (סקאנר לצורך העניין), שיש תקלות שצריך למחוק מהמחשב לאחר ביצוע התיקון.

אני די בטוח ששלך היא אחת מהן.

עריכה: נבדק. אתה צריך למחוק את התקלה דרך סקאנר , ואם היא חוזרת זה אומר שהבעיה לא תוקנה.

חפור קצת באתר הזה

http://www.vagcom.co.uk/vagcom_demo.html

למידע נוסף, וסתם כדי ללמוד יותר על המערכות שלך הרכב.

תודה... ראיתי את הסרט הדגמה על בדיקת ה ABS.

אהבתי.

בכל מקרה מחר אני אצל רון אני מאמין שהוא ייתן לי תשובות מדוייקות לגבי הבעיה.

תודה לכל העונים.

ה ABS עובד בכלל?

לא הוא לא עובד. אם הוא היה עובד כמו שצריך לא היית כזה לחוץ על זה שהמנורה דולקת תאמין לי!

פורסם
יש תקלות שלא מדליקות נורה אבל לפעמים מעידים על פעילות לא תקינה, אני יכול לספר לך על על מצב שבו נתקלתי :

סקודה אוקטביה, הוחלף לה מיסב+נאבה במוסך כלשהו מאותו רגע הABS התחיל להתנהג בצורה מאוד מוזרה כל נגיעה בברקס הוא היה נכנס לפעולה, מנורה לא נדלקה, בדיקה עם מחשב וVAG-COM הראה שבמערכת הABS אין שגיאות, החלטתי לעשות סיבוב עם האוטו ואחרי זה לשבת בשקט בצד ולנתח את הלוג שנכתב, אחרי נסיעה של משהו כמה 3 דקות ראיתי מייד שגלגל אחד (אותו גלגל שהוחלפה בו הנאבה) מסתובב תמיד במהירות נמוכה יותר מהאשר (כמובן שהוא לא באמת מסתובב כך, אלא כך החיישן קורא) כתוצאה מכך בעת בלימה המערכת חושבת שהוא ננעל ומרפה ממנו משזה לא עוזר לה (כי הריי הוא בכלל לא ננעל) היא משתגעת ומגיעה לשחרורים מלאים ולחיצה (כמו במערכות מיושנות) תחושת פמפום,

העלנו את הרכב על ליפט העפנו מבט ואחרי 2 דקות הבנו, סטיה קלה מאוד ככל הנראה במרווחים בין "השדריות" ב"סלסלה" שהחיישן קורא אותה נותנים לו קריאה שגויה, פירקנו את הנאבה החוצה החלפנו נאבה + מייסב למקוריים (לבקשת הנהג) ונפתרה הבעיה,

אז נכון זה לא הכי נפוץ אבל קיים, במערכות כאלו דעתי האישית שתמיד יש לנתח את המצב פרסונלית חיישן אחרי חיישן כדי לוודא תקינות מלאה, אבל שוב זאת דעתי ובתקופה שעבדתי במוסך עשיתי תמיד הכל "אובר" בכל מה שקשור לבטיחות

התשובה מתייחסת בעיקר לשאלה של חנן

OK. תודה על התשובה. ובכל זאת אני אקשה:

הרי לשואל כן דולקת נורית חיווי. אז התקלה שיש לו היא כזו שכן נותנת חיווי ברור. כשהוא יסדר את התקלה הזו, והנורית תפסיק לדלוק, הסיכוי שיש לו תקלה אחרת, נוספת, מהסוג שלא מדליק נורית, יהיה זהה לחלוטין לסיכוי שלכל אחד מאיתנו שיש לו מע' ABS ברכב, והנורית אצלנו לא דולקת, ואנחנו לא חושדים בכלום, תהיה תקלה מסוג כזה. ואם אנחנו לא רצים למוסך להתחבר לסורק למה שהוא כן ילך להתחבר?

כנ"ל במקרה שתיארת. אם נורית לא היתה דולקת ולא היה סימפטום חיצוני ברור אתה בכלל לא היית מתחבר לרכב עם סורק ומזהה תקלה. אלא אם כן, לכל רכב שעבר במוסך התחברת עם סורק וביצעת נסיעת מבחן בזמן שהסורק מחובר. זה לא נשמע לי סביר.

פורסם

א.גם במקרה שאמרתי הנורה לא דלקה

ב.הסיכוי אצלו לכאורה זהה לסיכוי אצל כולנו, אבל בפועל היותר והתעסקו כבר במערכת הABS אי אילו מכונאים, והיות וחלקם לא בקיא במערכות הרכב הספציפי, אז כן הייתי ממליץ בסיום הפרשה לבדוק בצורה יסודית את המערכת כדי לוודא תקינות...

לשאלתך : מן הסתם שלא עשיתי נסיעת מבחן עם כל רכב שעבר במוסך, אבל בהחלט עשיתי נסיעת מבחן סרוקה עם כל רכב ורכב שנעשה לו טיפול כזה או אחר בABS (חיישנים, יחידה ראשית וכו') זה גזל לא מעט זמן שהרבה מכונאים אחרים היו חוסכים בקלות, אבל אני העדפתי שלא לחסוך היותר ומדובר במערכת עם חשיבות בטיחותית,

זה לא חובה מן הסתם על הנייר - זה לחלוטין חובה מבחינתי !

כל אחד יעשה כראות עינייו בנושא כמובן

• תוכן חדש...