Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל - תודה על הרמת הכפפה, וחזרה לדיון נורמלי, והחלפת ידע.

עדיין , לא הייתי שולל את היונדאי I30 , הרכב עלה מדרגה, הוא נעים לנהיגה

וקצת שונה, מהנוף הרגיל, של הרכבים בכביש.

אבל כמובן - הכל בעיני המתבונן, ואמוציות כן קימות, וזה חלק מהכייף - להיות שונה ומיוחד.

לפותח הדיון - נסיעות מבחן, וראיית הרכבים מקרוב, יעזרו לך בבחירה.

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-I30 היא אופציה לא רעה בכלל , היום קראתי על הרכב מבחן דרכים שנערך במגזין אוטו.

הם ערכו השוואה בינו לבין מאזדה 3 , בסיכום הכללי הם הגיעו למסקנה שהיונדאי עדיפה מעט על המאזדה 3.

הרכב מאובזר למדי וזה כבר לא אותו רכב קוראני כמו לפני כמה שנים , הפעם איכות ההרכבה והפלסטיקה טובה למדי וגם האיבזור עשיר עם תוספות נחמדות כמו חיבור לאייפוד וכ'ו . מבחינת בטיחות יש לרכב מערכת ESP שאין ב-3 (לפחות לא ב-1600) זה גם שיקול דיי רציני לדעתי בנוסף הרכב הרבה פחות המוני מה-3 שרואים בכל מקום.

פורסם
אוסף סטיגמות כזה מזמן כבר לא ראיתי..

גולף מוכרת מעל ל 400,000 רכבים בשנה, כלומר כנראה שיש שם משהו אשר קורץ לציבור רחב מאוד של אנשים.

דרך אגב, אני לא יודע מאיפה הבאת 20,000 אירו, הגולף הבסיסיות מתחילות ב 13K ומעלה.

דבר אחרון, הגולף פופולארית במגוון אוכלוסיות רחב מאוד באירופה, ההכללות שלך לא מראות על ידע רב , ודי מקבעות אותך כישראלי חובב יפניות.

מה הקשר בין כמו מכוניות לטיב הרכב, מה זה מוכיח בדיוק? למעשה זה רק מראה על פנייה על המכנה המשותף הנמוך ביותר. מבחינה דינמאית ומבחינת הנוחות הגולף החדשה (ממש כמו שני הדורות שקדמו לה) היא מכוניות משעממת מאוד שאפילו לא מתקרבת למובילות של הקטגוריה (מישהו אמר פוקוס?).

מצחיק לראות שנכון להיום, בישראל המכוניות הכי נמכרת בישראל, מאזדה 3, היא הרבה יותר דינאמית ומהנה לנהיגה מאחת מהמכוניות הכי נמכרות באירופה.

רוב רובם של "חולי" הגולפים עושים זאת בגלל התדמית שהיא משדרת (ורק התדמית הרי היכולות הדינאמית של הגרסאות הספורטיבייות של הגולפים כבר הוכחו מזמן כריקות מתוכן ספורטיבי) וגם איזשהוא חסד נעורים לדגמי הגולף האחרונים שהיו עוד ראוים לנהיגה. (G60 לדוגמא).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הדיון הזה סטה מהנושא שלשמו הוא נפתח.

לפותח השרשור:המלצתי עדיין בתוקף, קח לנסיעת מבחן את ה-I30, אל תפסול מראש, יש סיכוי שתופתע לטובה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
מה הקשר בין כמו מכוניות לטיב הרכב, מה זה מוכיח בדיוק? למעשה זה רק מראה על פנייה על המכנה המשותף הנמוך ביותר. מבחינה דינמאית ומבחינת הנוחות הגולף החדשה (ממש כמו שני הדורות שקדמו לה) היא מכוניות משעממת מאוד שאפילו לא מתקרבת למובילות של הקטגוריה (מישהו אמר פוקוס?).

מצחיק לראות שנכון להיום, בישראל המכוניות הכי נמכרת בישראל, מאזדה 3, היא הרבה יותר דינאמית ומהנה לנהיגה מאחת מהמכוניות הכי נמכרות באירופה.

רוב רובם של "חולי" הגולפים עושים זאת בגלל התדמית שהיא משדרת (ורק התדמית הרי היכולות הדינאמית של הגרסאות הספורטיבייות של הגולפים כבר הוכחו מזמן כריקות מתוכן ספורטיבי) וגם איזשהוא חסד נעורים לדגמי הגולף האחרונים שהיו עוד ראוים לנהיגה. (G60 לדוגמא).

קשה לקרוא למכונית עם מנוע וגיר חלשים כמו הפוקוס : "מובילת הקטגוריה".

בקשר לגולף , סלח לי אבל רוב הרכבים בקטגוריה לא יותר נוחים מהגולף (כולל הצרפתיות החדשות שאיבדו את היתרונות שהיו להן בעבר מבחינת ניהוג ונוחות והפכו לבלתי כדאיות לקניה).

בקשר לדגמים הספורטיביים של הגולף : הגולף GTI-5 היא ההצ'בק לנהג הטובה ביותר שיש לקנות היום, אז אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

(גם הMK4 תתן לך בראש כל עוד לא מדובר בג'ימיקנות דרך אגב...)

דרך אגב, אשמח לשמוע מה מתוך דבריך מבוסס על קריאה בפורומים ומה מבוסס על התנסויות אמיתיות...

נ.ב.

אם כבר הולכים על הצ'בק , אפשר לבדוק גם את הסובארו B3.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
קשה לקרוא למכונית עם מנוע וגיר חלשים כמו הפוקוס : "מובילת הקטגוריה"..

אני עדיין לא מבין מדוע לא מייבאים לישראל את הפוקוס II הידני, הרי שגיר ידני משודך עם מנוע 1.6 VVT שמפיק 115 כ''ס. זאת הייתה יכולה להיות האופציה הכי טובה בקבוצה, ואפילו יותר זולה באיזה כמה אלפי שקלים בגלל גיר רגיל. לדעתי כולנו פה קורבן של מונופול יבואני רכב.:?

לגבי i30.... מישהו אוהב איך שהיא נראית? אני לא נסעתי ולא התבוננתי בפרטים של הרכב, אבל כשאני רואה אותה סתם כך ברחוב אין שום דבר שמושך את העין. "שום דבר" כזה.... :|

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בוודאי שהיא הכי נמכרת למוסדות ממשלתיים וחברות ליסניג תפעולי שמחפשים רכב פשוט ללא איבזור בטיחותיי ומחיר נוח.

הפורום אינו משקף את המציאות מכיוון שכול מי שתשאל איזה רכב היה מעדיף לקנות במידה והפרוטה היתה בכיסו היה בוחר בגולף לעומת כול רכב יפני/קוריאני בקרוב סיני.

קצת היסטוריה, תעשיית הרכב הקוריאנית קנתה לפני 20 שנה פסי ייצור מחברת אופל (קדאט אסקונה) וייצרה את דיהו רייסר. מה שהחברות הגרמניות שכחו הקוריאנים ועכשיו הסינים לומדים.

בקרוב בפורום השוואה בין גולף לרכב תוצרת סינית שנקרא לו סינגזאקקה...

איזה כייף לי :)

פורסם
קשה לקרוא למכונית עם מנוע וגיר חלשים כמו הפוקוס : "מובילת הקטגוריה".

בקשר לגולף , סלח לי אבל רוב הרכבים בקטגוריה לא יותר נוחים מהגולף (כולל הצרפתיות החדשות שאיבדו את היתרונות שהיו להן בעבר מבחינת ניהוג ונוחות והפכו לבלתי כדאיות לקניה).

בקשר לדגמים הספורטיביים של הגולף : הגולף GTI-5 היא ההצ'בק לנהג הטובה ביותר שיש לקנות היום, אז אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

(גם הMK4 תתן לך בראש כל עוד לא מדובר בג'ימיקנות דרך אגב...)

דרך אגב, אשמח לשמוע מה מתוך דבריך מבוסס על קריאה בפורומים ומה מבוסס על התנסויות אמיתיות...

נ.ב.

אם כבר הולכים על הצ'בק , אפשר לבדוק גם את הסובארו B3.

אייל, בעבר הלא רחוק שימשתי כמדריך לנהיגה מתקדמת ואני יכול להגיד לך שלא רק עפ"י ירחונים מחו"ל, בהזדמנות זאת אני יכול להגיד לך שכמנוי של ירחון EVO הדעות שלהם כלפי הדגמים הספורטיבים של הגולף סותרת את הדעות שלך (בוודאי בהשוואה לפוקוס, מגאן והאימפרזה לדוגמא) אגב, תקרא את הכתבה שערך ירחון "אוטו" הישראלי מול הCTR והWRX לGTI ותוכל לראות שלא רק אני חושב כך-אגב תבדוק את הזמנים של הגולף בטבלאות המשוות של המסלול בערד, שלשות הדורות האחרנים של הגולף סבלו מהגה נוראי ואנמי (בעיקר דור 4) שהורס לא רק בג'ימקאנות שם הגולף באמת לא מככבת, ובנוסף לגולפים יש נטיה לתת היגוי מתסכל ברמות (כאן השוואה למאזדה 3 והפוקוס רק תחדד איך צריך לעשות את זה כראוי).

האמת שגם עם הנוחות אני לא מסכים איתך, מהלך המתלים של הדור הנוכחי וגם השנים שקדמו לו, היו קצרים מאוד ומהלך על בורות גדולים מראה זאת (וגם משמיע זאת) ובעיקר כיול נוקשה גורם לרכב להיות די נוקשה על כבישים ישראלים, כאן אגב, השוואה לפוקוס (שוב היא:wink:) היונדאי החדשה והB3 מראה שוב עד כמה לא רכה הגולף.

אני לא מזלזל בגולף וגם לא חושב שהיא מכונית רעה חלילה רק אני חושב שיש לה חלופות עדיפות.

בהקשר לת'רד עצמו, אם היכולת הדינמאית והנאה מנהיגה עומדות בראש מעיניו אני חושב שיש קונצנזוס שהמאזדה עדיפה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
אייל,

אני לא מזלזל בגולף וגם לא חושב שהיא מכונית רעה חלילה רק אני חושב שיש לה חלופות עדיפות.

בהקשר לת'רד עצמו, אם היכולת הדינמאית והנאה מנהיגה עומדות בראש מעיניו אני חושב שיש קונצנזוס שהמאזדה עדיפה.

קונצזוס בין ROEY B ל-ROEY B :-)

אני נהגתי על גולף דור 4 במשך 6 שנים והיום על גולף דור 5 ולא הייתי מחליף אותה במאזדה 3 בשום מחיר.

כול מי שנהג על מאזדה והתיישב בגולף דור 4 מבין על מה אני מדבר.

העם לא מחפש רכב לטיולי שטח וג'מיקנאות.

יש לך טעות גמורה ההגה בדור 5 אנמי ולא בדור 4 את הנהג/נהגת הממוצע לא מעניין אם ההגה אנמי או סובל מיתר ברזל.

איזה כייף לי :)

פורסם
אייל, בעבר הלא רחוק שימשתי כמדריך לנהיגה מתקדמת ואני יכול להגיד לך שלא רק עפ"י ירחונים מחו"ל, בהזדמנות זאת אני יכול להגיד לך שכמנוי של ירחון EVO הדעות שלהם כלפי הדגמים הספורטיבים של הגולף סותרת את הדעות שלך (בוודאי בהשוואה לפוקוס, מגאן והאימפרזה לדוגמא) אגב, תקרא את הכתבה שערך ירחון "אוטו" הישראלי מול הCTR והWRX לGTI ותוכל לראות שלא רק אני חושב כך-אגב תבדוק את הזמנים של הגולף בטבלאות המשוות של המסלול בערד, שלשות הדורות האחרנים של הגולף סבלו מהגה נוראי ואנמי (בעיקר דור 4) שהורס לא רק בג'ימקאנות שם הגולף באמת לא מככבת, ובנוסף לגולפים יש נטיה לתת היגוי מתסכל ברמות (כאן השוואה למאזדה 3 והפוקוס רק תחדד איך צריך לעשות את זה כראוי).

האמת שגם עם הנוחות אני לא מסכים איתך, מהלך המתלים של הדור הנוכחי וגם השנים שקדמו לו, היו קצרים מאוד ומהלך על בורות גדולים מראה זאת (וגם משמיע זאת) ובעיקר כיול נוקשה גורם לרכב להיות די נוקשה על כבישים ישראלים, כאן אגב, השוואה לפוקוס (שוב היא:wink:) היונדאי החדשה והB3 מראה שוב עד כמה לא רכה הגולף.

כל הקטע הזה של המגזיני רכב נחמד, אבל בשורה התחתונה, כל מגזין ומגזין מונע מאינטרס כלשהו לכן אינני ממהר להסתמך עליהם.

בנוסף, מה מעניינים אותי רכבים שאני לא יכול לקנות בארץ ? (פוקוס ST, מגאן ספורטיבית וכו'...)

מזדה 3 פשוט לא מעניינת מכיוון שבא להקיא כבר כשרואים את הרכב, הוא נמצא בכל חור ויש אותו לכולם.

חוצמזה היתה לי כזאת לתקופה קצרה מהעבודה הקודמת, הגיר+מנוע לא מוצלחים במיוחד, הפנים של האוטו עשוי מפלסטיק זול ,המזגן גרוע ומבחינה דינמית אני לא מבין מה ההתלהבות הגדולה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ה-I30 היא אופציה לא רעה בכלל , היום קראתי על הרכב מבחן דרכים שנערך במגזין אוטו.

הם ערכו השוואה בינו לבין מאזדה 3 , בסיכום הכללי הם הגיעו למסקנה שהיונדאי עדיפה מעט על המאזדה 3.

הרכב מאובזר למדי וזה כבר לא אותו רכב קוראני כמו לפני כמה שנים , הפעם איכות ההרכבה והפלסטיקה טובה למדי וגם האיבזור עשיר עם תוספות נחמדות כמו חיבור לאייפוד וכ'ו . מבחינת בטיחות יש לרכב מערכת ESP שאין ב-3 (לפחות לא ב-1600) זה גם שיקול דיי רציני לדעתי בנוסף הרכב הרבה פחות המוני מה-3 שרואים בכל מקום.

שתי המכוניות האלו מאזדה ויונדאי אוהבות לשתות דלק כמו שאני שותה בלגימה אחת בקבוק קולה לאחר אכילת לאפה .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
תודה עידן. לגבי ה i30, אבא שלי (שמשתתף בהוצאה)לא מוכן שאקנה רכב קוריאני למרות שאנמקבל את מה שאתה אומר שהיה שווה לבדוק.

לגבי הגולף האם היא באמת יותר בטיחותית מהמאזדה? האם זה נכון שהמאזדה ממש לא טובה בהתנגשויות?

האם בגולף אני סתם מוסיף אלפי שקלים בשביל פוזה שלא עומד שום דבר מאחוריו?

גם לי די נמאס מלראות את המאזדה 3 ,אבל ההאצ'בק פחות נפוץ ונראה סביר לטעמי (אין ספק שהגולף והפולו נראים יותר טוב). גם גולף לא חסר על הכביש...

כשאתה יושב בתוך המכונית, לא איכפת לך איך היא נראית. נכון שאת המאזדה הרבה יותר קשה למצוא בחניון, אבל אז מה?

מהמעט שנסעתי במאזדה 3, היא לא נוחה. נסעתי גם בג'טה הנוכחית, והיא יותר נוחה מבפנים. אני לא יודע עד כמה הג'טה והגולף דומות מבפנים.

פורסם
שתי המכוניות האלו מאזדה ויונדאי אוהבות לשתות דלק כמו שאני שותה בלגימה אחת בקבוק קולה לאחר אכילת לאפה .

אתה ממש טועה

הI30 החדשה ממש לא שותה דלק היא דיי חסכונית.

שלומי.

פורסם

אייל, את הדעה שלך אפשר להבין, לא חסר אנשים שכבר לא יכולים לראות מזדה 3,

לכל העולם ואחותו יש אחת כזרת מליסיניג שכבר הספיק לקרוא לה את הצורה, לשבור לה דברים ולצאת איתה לטיול שטח.

ולא שהיא רכב רע, אנשים פשוט לא רוצים להיות חלק מהעדר.

הקטע הכי עצוב זה שכל ה"נזק" הזה נגרם על ידי חברות הליסינג.

כל אחד שמתיישב בגולף מרגיש שהוא יושב פתאום ברכב סופר מפואר ויוקרתי.

מעניין מה היה קורה אם החברות היו רוכשות גולפים הכמויות.

ל BURZUM, הסיבה שלא מביאים פוקוס VVT, היא אותה סיבה הסיבה שלא מביאים פוקוס ידנית,

ואותה הסיבה שלא מביאים פוקוס 3 דלתות, ואותה הסיבה שלא מביאים פוקוס ST

והיא גם אותה הסיבה שלא מביאים פוקוס סטיישן. והסיבה היא שאין סיבה מספיק טובה.

ולא נשכח להגיד תודה על ה2.0 ליטר.

וזה רק לגבי הפוקוס, מה לגבי שאר היצרנים\דגמים.

וכן, אני חושב שאנחנו בהחלט הקורבן פה.

ולגבי הספורטיביות, נא לא לשכוח את המאזדה, כן המאזדה 3, הMAZDASPEED 3.

עם 265 כח סוס.

שבינתיים מקבלת רק מחמאות.

• תוכן חדש...