Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קראתי באחד השרשורים לפני כמה זמן את המשפט הבא :

"נקרעה לי רצועת טיימינג, אבל למזלי נגזר פין גזירה ולא נגרם נזק נוסף למנוע"

מדובר היה ברנו קנגו 1.9D

הייתי מאוד רוצה לדעת יותר על המנגנון הזה, איך הוא עובד, איפו ממוקם הפין הנ"ל, מתי ולמה הוא אמור להגזר, באילו מנועים קיים וכו'

יום נפלא לכולם ותודה מראש למגיבים.

פורסם

בכללי פין גזירה הוא חיבור שנועד להיקרע תחת עומס וכך אתה למעשה שולט בנקודת הכשל.

בנושא הטיימינג אם תחבר את גל הזיזים עם ברגי גזירה אז כשהטיימינג ייקרע הפינים ישברו וגל הזיזים יזוז מבלי לגרום נזק לראש המנוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כלומר - אם הבנתי אותך נכון - אז במקרה של קריעת טימיינג במנוע עם פין גזירה, גל הזיזים יתנתק ממקומו בלי שיגרם נזק לשסתומים?

פורסם

זה מאוד פשוט חיבור בין הגלגל של הרצועה לגל הזיזים ע"י בורג המתוכנן להכשל במומנט שקטן מהכוח הדרוש כדי לעקם שסתום.

השסתום יגע בבוכנה אבל היא תחזיר אותו למעלה ללא נזק משום שברגע הפגיעה הוא השתחרר.

אם אתה מכיר פולי וורינר אז כבר יש לך רעיון לביצוע.

פורסם

ב 307 (1587 סמ"ק 16V) קיים פולי קאמשאפט עם פין זכר יצוק כחלק מהפולי עצמו (ראו תמונה).

כמובן שבקאמשאפט עצמו יש חריץ הכנה ייעודי לפולי הזה.

16v_cam_gear.jpg

(התמונה להמחשה בלבד)

במידה ונקרעת רצועת התיזמון והעסק עובד כמתוכנן, הפין היצוק הזה (המשמש כ-שגם) נשבר ואז הפולי של הקאמשאפט מסתובב על ריק.

אני יכול לדווח שלפחות מניסיון אחד עם מקרה כזה - זה הציל את המנוע. 2 יח' פולי חדש + רצועת תיזמון, מותחן ומחזירי שמן חדשים החזירו את המנוע לחיים עם 0 תקלות ובעיות עד עצם היום הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במידה ונקרעת רצועת התיזמון והעסק עובד כמתוכנן, הפין היצוק הזה (המשמש כ-שגם) נשבר ואז הפולי של הקאמשאפט מסתובב על ריק.

איציק

אני לא מבין משהו - אם נקרעת רצועת הטיימינג אז גל הזיזים חופשי בכל מיקרה.

מה זה משנה אם גל הזיזים משוחרר כתוצאה מקריעת הרצועה או כתוצאה משבירת השגם?

אודה לתשובה

פורסם

אין שום פין גזירה, השגם/פין משמש למיקום ומרכוז בלבד בעת תקנה.

חיזוק הבורג הוא זה שמחזיק את החלקים, הגלגלת וגל הזיזים, יחדיו.

פורסם
ב 307 (1587 סמ"ק 16V) קיים פולי קאמשאפט עם פין זכר יצוק כחלק מהפולי עצמו (ראו תמונה).

כמובן שבקאמשאפט עצמו יש חריץ הכנה ייעודי לפולי הזה.

16v_cam_gear.jpg

(התמונה להמחשה בלבד)

אני יכול לדווח שלפחות מניסיון אחד עם מקרה כזה - זה הציל את המנוע. 2 יח' פולי חדש + רצועת תיזמון, מותחן ומחזירי שמן חדשים החזירו את המנוע לחיים עם 0 תקלות ובעיות עד עצם היום הזה.

איציק

היי איציק,

אתה בטוח שהיצרן תכנן את השגם בצורה כזו שייגזר תחת עומס יתר ? ייתכן שפשוט זו הנקודה החלשה במבנה ולכן השגם נגזר, זו פעם ראשונה שאני נתקל בשגם שמתוכנן להיגזר.

איזה כייף לי :)

פורסם
כי אם הגלגל שיניים וגל הזיזים היו יחידה אחת, גל הזיזים היה ממשיך

להסתובב בעוצמה חזקה, בגלל המומנט של גלגל השיניים.

ואני לתומי חשבתי שהנזק בזמן קריעת טימיינג מתרחש כתוצאה מנגיחת בוכנה בשסתום שהפסיק לפעול בסינכרון אליה.

פורסם

בדיוק כך, לא גזירה ולא בטיח. לפעמים עקב קריעת רצועת התימון המכה של הבוכנה בשסתום/ים גורמת להחלקה בין הגלגלת לגל הזיזים ואז השגם נגזר. זה לא כלול בתכנון היצרן. למעשה היצרן לא מתכנן כלל כשל בקריעת הרצועה ואין מנגנוני הגנה כלל.

פורסם

אם מדובר על מנוע של 2 שסתומים לצילינדר( שבהם זה יותר נפוץ אך גם ב4 ויותר ) והשסתום יורד אנכית לבוכנה אז יש מצב שזה יציל את השסתום אם הוא מאיכות טובה וגל הזיזים בנקודת מגע רחוקה משיא הזיז( פין גזירה ).

מנוע עם שסתומים שבאים בזוית זה יותר בעייתי.

אז מה נסגר?

יש דבר כזה פין גזירה או אין.

• ספונסר פורום
פורסם

השגמים שאתה מדבר עליהם איציק נשברו כנראה בזמן הפתיחה עם פטיש אויר .

במנוע 1.8 של VAG אם אתה לא מחזיק את הגלגל עצמו בזמן הפתיחה אפילו לא עם כלי אויר,הלך על השגם

והלכו 530 שח .

כמו שדניאל אמר לא גזירה ולא בטיח ,אין דבר כזה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
והשסתום יורד אנכית לבוכנה אז יש מצב שזה יציל את השסתום אם הוא מאיכות טובה וגל הזיזים בנקודת מגע רחוקה משיא הזיז( פין גזירה ).

.

מה שאתה מתאר לא נכון לוגית.

אם רצועת הטימינג נקרעה, אז הגלגל חופשי. אם הוא חופשי אין שום אפשרות שנגיחת הבוכנה בשסתום תביא לשבירת השגם.

הסיבה- הגלגל חופשי (מכיוון שהרצועה נקרעה) נגיחת הבוכנה מזיזה את גל הזיזים אבל לא מייצרת עומס על השגם כי הגלגל ח-ו-פ-ש-י

• תוכן חדש...