Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא אדון אבי נאור, מנכ"ל "אור ירוק" חזר שוב ושוב על המנטרה של הורדת המהירות תפתור הכל. רבות דובר על מר נאור,

שסבל מאובדן אישי (בנו נהרג) ופועל תוך תרומת כספים מאסיבית, אבל ללא הבנה אמיתית בתחום. עם כל הכבוד, השפעתו בתחום היא רק בגלל שיש לו הרבה כסף לתרום למדינה ולא בגלל הבנה כלשהי בנושא.

לגבי השוטר ה"חכם" - מייד קפץ לי הפרצוף של הטיפוס הזה מול העיניים. אותו אחד שתפס אותי על מהירות מסחררת של 135 קמ"ש בכביש מס. 1, על יד לטרון (גשר שעלבים), בקצה הישורת בה ניתן בקלות לנסוע 150 ומעלה, והמון נהגים אכן עושים זאת.

אחד השוטרים הכי עצלנים ומיותרים במשטרת ישראל. אני נתקל בו עשרות פעמים (אני עובר ליד הגשר באופן יומ-יומי), ותחביבו העיקרי הוא מארבים במקומות שמזמינים מהירות, כדי להראות לממונים עליו כמה הוא יעיל ומחלק דו"חות באופן סיטוני.

הפעם המארב היה בכביש 6. הוא לכד נהג על 142 במקום 110 המותרים (ומי יודע מה הייתה המהירות האמיתית, הרי הממל"ז הזה כוייל בפעם האחרונה לפני 10 שנים !). וואו ! עבריין צמרת ! מסוכן לציבור !

אדוני השוטר העצלן ! קום ממקום רבצך ותראה איך במרחק של פחות מקילומטר משם, נהגים עושים עבירות מסוכנות של אי שמירת מרחק, אי שמירה על הימין, דחיפת נהגים תוך מעבר נתיב.

אבל מה איכפת לך? העיקר שהבאת כמות דו"חות נאה. תתבייש לך ! בעיניי אתה אוכל חינם, ולא יותר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היות ושמר רצה לעשות משהו והנהגים הבריזו לו , והיות ואני חושב שהמשטרה מנסה לקחת לי כסף סתם (כי אם הם לא אוכפים מעבר באור אדום אבל אוכפים מהירות , ראיתי במו עיני). ולפי הסיפור של CROC הם נכנסים לכביש מהיר במהירות ,משמע מסכנים אותי אישית גם . אולי כדאי לחשוב על לרכוש וולנטיין ומשהו נגד לייזר .(יתכן והדוחו"ת/"מיסים" שיחסכו לי ע"י כך ישלמו את מחיר הוולנטיין ועוד ישאירו עודף :lol: )

אבל זה רעיון במיוחד אם זה חוקי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ג'יוקר, אולי כדי למנוע סקנה שרכבי משטרה יוצרים במרדפים המיותרים שלהם - אולי לקנות לכולם וליינטיין ולחקל חינם? כך יהיה יותר בטוח בכביש :lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בכביש המהיר, הרחב, הסלול טוב, בעל הפרדה בין נתיבים, המואר, המסומן נכון - שם יחכה השוטר

:evil:

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני פוחד פחד מוות מהנהגים שנוסעים לאט: אלה שמחזיקים בטלפון ביד על ספיקר תוך שהרכב מטייל ימינה ושמאלה לביקור בנתיבים אחרים, אלה שברגע האחרון מחליטים לצאת ביציאה מטר לפני הסוף של שטח ההפרדה תוך גרימת כמעט תאונה במקרה הטוב, אלה שבחיים לא מאותתים ועוברים נתיבים כמו בGTA סאן אנדריאס. ביחד עם חבריהם השורצים בשמאלי שדופקים לך ברקס כשאתה מאותת שמאלה ע"מ לעקוף, בגלל שהם עסוקים מדי בסנדביץ' או בעיתון הפרוש על ההגה, כל אלה דוגמאות לנהגים הנוסעים במהירות המותרת. נוסעים לאט ו"בטוח" לפי שטיפת המוח אבל הם המסוכנים באמת, והאכיפה של עבירותיהם דלה ביותר וכמובן לא ניתנת למיספור סקסי.

ולמר היימי, אני חולק עליך באשר ל30 קמ"ש בעיר. יש מקומות בעיר בהם 30 קמ"ש זו מהירות מסוכנת לתנאי הדרך.

פורסם
אני פוחד פחד מוות מהנהגים שנוסעים לאט: אלה שמחזיקים בטלפון ביד על ספיקר תוך שהרכב מטייל ימינה ושמאלה לביקור בנתיבים אחרים, אלה שברגע האחרון מחליטים לצאת ביציאה מטר לפני הסוף של שטח ההפרדה תוך גרימת כמעט תאונה במקרה הטוב, אלה שבחיים לא מאותתים ועוברים נתיבים כמו בGTA סאן אנדריאס. ביחד עם חבריהם השורצים בשמאלי שדופקים לך ברקס כשאתה מאותת שמאלה ע"מ לעקוף, בגלל שהם עסוקים מדי בסנדביץ' או בעיתון הפרוש על ההגה, כל אלה דוגמאות לנהגים הנוסעים במהירות המותרת. נוסעים לאט ו"בטוח" לפי שטיפת המוח אבל הם המסוכנים באמת, והאכיפה של עבירותיהם דלה ביותר וכמובן לא ניתנת למיספור סקסי.

ולמר היימי, אני חולק עליך באשר ל30 קמ"ש בעיר. יש מקומות בעיר בהם 30 קמ"ש זו מהירות מסוכנת לתנאי הדרך.

מסכים על כל מילה.

פורסם
ג'יוקר, אולי כדי למנוע סקנה שרכבי משטרה יוצרים במרדפים המיותרים שלהם - אולי לקנות לכולם וליינטיין ולחקל חינם? כך יהיה יותר בטוח בכביש :lol:את האמת ? אם הייתי מנהל את המדינה ולא הייתי יכול לשנות את המשטרה בגלל הפרקליטות , מאוד יתכן והייתי מאלץ כול יבואן רכב לשים (בלי תשלום) ולנטיין :lol: אבל רק לאלו שלקחו קורס נהיגה מתקדמת והמדריך כתב שהוא כשיר:lol:

האמת היא שבגלל מה שDANIEL9622 כתב ועוד דברים אני חושב לפעמים שצריך למצוא דרך להוריד אותם מהכביש ואז לבדוק את נושא המהירות , נראה לי שמר מאור מאור ירוק יאלץ לבלוע את הכובע .

ולגבי המשטרה , פשוט אני רואה יותר מידי ניידות של שוטרים שנוסעים הרבה יותר מהר מהמהירות המותרת , ועם כול הכבוד , אני לא בטוח שהם יודעים לשלוט ברכב שלהם במהירויות האלו . לא יודע איך להגדיר את זה ואיך לתאר את זה אבל יש נהגים שאתה רואה שנוהגים מהר ואתה מרגיש טוב להיות לידם בכביש , ויש נהגים שכשאני רואה שנוהגים מהר אני מייד מחליט אם לברוח מהם או להשאר מאחורה ולשמור מהם מרחק . מחלק לא קטן מהשוטרים שנוסעים מהר אני פוחד (לא מהקנס) מהנהיגה שלהם .

אז אולי זה פראנויה שלי אולי ההרגשות שלי לגבי נהיגה אינן נכונות , אנני יודע אבל זה מה שאני אישית מרגיש

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בעיניי התנהגות של השוטרים בתור "אני אלוהים" ו-"אני יודע הכל" בתוספת "למה מה תעשה לי?" היא אחד הגורמים החשובים לברדאק שחוגג שם.

כבר בקושי אפשר למצוא שם בן אדם הגון - ואם יש אז אוכלים אותו ודופקים אותו עד שהוא לא פורש. (לא עשיתי מחקר סטטיסטי אלא לפי מה שאני אצל אנשי משטרה בהם אני נתקל).

פורסם

שימו לב לאתר המשטרה, הדעה הרווחת שם היא לא חד משמעית כמו שהוצגה בפורום

יש הסתייגויות מאשמתה העקרית של המהירות בתאונות הדרכים והסבר על חסרונותיה.

למהירות מספר גורמי סיכון נוספים -

- ככל שגדלה המהירות, כן גדל מרחק העצירה.

- ככל שגדלה המהירות כך גדלים הכוחות הפועלים על הרכב – לדוגמא: בכח הצנטריפוגלי השואף ל"זרוק" את הרכב מנתיב נסיעתו במהלך סיבוב.

- ככל שגדלה המהירות כך קשה יותר למכללי הרכב השונים: מתלים, צמיגים ומערכות עזר נוספות – לרסן את הרכב ולשמור עליו בנתיב נסיעתו.

- ככל שעולה המהירות- כך מצטמצם שדה הראיה של הנהג ( הוא לא יכול להבחין – קוגנטיבית- בעצמים המגיחים מצדדיו- וכך הוא רואה אותם מאוחר יותר...).

- אנרגיית ההתנגשות עולה ביחס ישר לריבוע המהירות.

- יעילות התקני הבטיחות ברכב קטנה עם הגדלת אנרגיית ההתנגשות.

- ככל שעולה המהירות, כן קטנה אחיזת הצמיגים בכביש רטוב ומתערערת השליטה ברכב.

- ככל שהמהירות גדלה, כן נדרשת מיומנות גדולה יותר מהנהג, ולא כולם ערוכים לכך.

- סיכויי המוות של הולכי רגל גדלים בחזקה שלישית (!!!) ביחס למהירות.

- העלאת המהירות המרבית תגרום להגדלת הבדלי המהירויות בין כלי הרכב השונים, דבר המהווה סיכון בטיחותי לכשעצמו.

http://www.police.gov.il/districtmain.asp?path=/web_atan/hashpaa.xml

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

שחכת לצטט משהו יותר חשוב מאתר המשטרה:

אחת הטעויות הנפוצות בנושא מהירות היא ההתייחסות, אך ורק למקרים של נסיעה במהירות

העולה על המהירות המותרת על פי חוק.

חשוב מאוד לזכור, כי המהירות המרבית המותרת, כשמה כן היא – המהירות המרבית, וכי על כל נהג לנהוג במהירות המתאימה לתנאי הדרך, גם אם זאת נמוכה בהרבה מן המהירות המירבית המותרת. גורמים רבים ושונים צריכים להשפיע על החלטת הנהג בנושא זה: תנאי הדרך , סוג הכביש, האם מדובר בכביש חדש או ישן ומשובש, האם הכביש רטוב או שמנוני, תנאי הראות – האם יש ערפל או עקומה המסתירה את שדה הראייה, קרבה למעבר חציה להולכי רגל , מצב הרכב וכו'.

פורסם

הכל נכון - אבל זו לא הפואנטה.

עוד לא ראיתו אותם עומדים בפניות או בגשם ו, למען בטיחות בדרכים, מטפלים בנהגים שנוהגים מהר מדיי לתנאי הדרך.

הם הרי עומדים על כביש 6 ועל כביש 1. וכמובן רק בקטעים ישרים ולא בעליות מעוקלות לפני גינות סחרוב שם לפעמים אוטוביסם דוהרים ומנדנדים לכל הכיוונים וזורקים את הרכבים הסובבים לכל כיוונים ולכל הרוחות.

פורסם

כן, הנחתי שתראו את זה בדף.

בכל מקרה, הם לא מציגים את הנוהגים במהירויות גבוהות כרוצחי אדם חסרי אחריות

אלא מנמקים בצורה ברורה מה הסכנות.

דבר שתפס את עיני היה הסעיף :

ככל שהמהירות גדלה, כן נדרשת מיומנות גדולה יותר מהנהג, ולא כולם ערוכים לכך

וזה בדיוק העניין.

הרי יש הבדל בין בן תשחורת שסוגר את הסקאלה באיילון לעומת זה שמתגרזן לבד באיזורי ההר או המידרון.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

הרשתי לעצמי לעשות עוד פעם קופי ופאסט לחומר המופיע שם

"

- ככל שגדלה המהירות כך גדלים הכוחות הפועלים על הרכב – לדוגמא: בכח הצנטריפוגלי השואף ל"זרוק" את הרכב מנתיב נסיעתו במהלך סיבוב. נכון

- ככל שגדלה המהירות כך קשה יותר למכללי הרכב השונים: מתלים, צמיגים ומערכות עזר נוספות – לרסן את הרכב ולשמור עליו בנתיב נסיעתו.לא מובן , האם זה אומר שלדעתם הבלמים ובולמי הזעזועים אמורים לפעול באותה צורה בפניה כמו בישורת ? או שהם ממציאים את הגלגל מחדש בכך שהם מספרים לי שהצמיגים נושאים בעומס מוגבר בפניה ? או שאולי מדובר בקו ישר ואם כן אני לא מבין איזה מכלולים/מתלים/צמיגים קשה להם המהירות ? בהנחה והכביש אינו עם באמפים מה בדיוק הם חושבים?

- ככל שעולה המהירות- כך מצטמצם שדה הראיה של הנהג ( הוא לא יכול להבחין – קוגנטיבית- בעצמים המגיחים מצדדיו- וכך הוא רואה אותם מאוחר יותר...). נכון בהחלט כול תלמיד נהיגה שנהג אח"כ לבד ראה שהוא צריך זמן הסתגלות למהירות , אבל אחרי ההסתגלות המוח אינו רואה מאוחר . להפך אם אתה נהג טוב המוח שומר כול הזמן את כול המכוניות ואת מהירויותיהם היחסיות , ויש לך תמונה די מדוייקת מה קורה גם אם אתה לא רואה

- אנרגיית ההתנגשות עולה ביחס ישר לריבוע המהירות.

- יעילות התקני הבטיחות ברכב קטנה עם הגדלת אנרגיית ההתנגשות.

- ככל שעולה המהירות, כן קטנה אחיזת הצמיגים בכביש רטוב ומתערערת השליטה ברכב.נהיגה ע"פ תנאי הדרך

- ככל שהמהירות גדלה, כן נדרשת מיומנות גדולה יותר מהנהג, ולא כולם ערוכים לכך.כנ"ל כמו שורה קודם

- סיכויי המוות של הולכי רגל גדלים בחזקה שלישית (!!!) ביחס למהירות. נכון , אבל למה להסתבך עם הולכי רגל אם אתה נוהג ע"פ תנאי הדרך ?

- העלאת המהירות המרבית תגרום להגדלת הבדלי המהירויות בין כלי הרכב השונים, דבר המהווה סיכון בטיחותי לכשעצמו ".נכון אם לא תאכפו את העובדה שנהגים איטיים נוהגים בימין . וזה גם אחת הסיבות מדוע אסור לכם לשים מצלמות , כי כולם מאיטים בפתאומיות מחשש המצלמות , משמע שאתם יורים לעצמכם ברגל עם המשפט הזה

בקיצור מישהו יכול להסביר לי מדוע מהירות PER SE גורמת לתאונות ?

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
בכביש המהיר, הרחב, הסלול טוב, בעל הפרדה בין נתיבים, המואר, המסומן נכון - שם יחכה השוטר

:evil:

יניב

אופיר - יניב ניסח את התשובה בהא הידיעה למה שרשמת, לפני שרשמת את זה.

• תוכן חדש...