Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים !

אני כותב דבר מאוד כואב ולדעתי גם חמור הקשור למכוני בדיקות הרכב לפני קניה/מכירה ושיש לטפל בו באופן יסודי, כמובן בעזרתכם האדיבה כי משרד התחבורה משום מה אדיש למתרחש ולא מוצא לנכון לעשות סדר "בברדאק". להלן הפרטים :

לפני כשמונה שנים משרד התחבורה (ביוזמתו של מר שמעון אברהם) כינס את כל מנהלי ובעלי מכוני בדיקות הרכב מכל רחבי המדינה בקנטרי-קלאב בתל-אביב כדי לעשות סדר בניסוחים של ממצאי בדיקות הרכב וגם במשמעותם של הממצאים באופן אחיד (נוסח אחיד) וחייב את כל המכונים בארץ להפעיל תוכנת בדיקות עם קודי תקלות הכוללת גם את המשמעות הממצא (משמעות גבוהה, נמוכה או שולית) וגם הפרדה ברורה בין כלי רכב עם שלדה נפרדת ושלדת-מרכב, תוכנה זהה בכל מכוני הבדיקה. תוכנה שכתב צוות נבחר שכלל

את מר שמעון אברהם (מנהל בכיר באגף הרכב), מר יצחק לוי (שמאי רכב) ומר אבי גנצנר (יו"ר מכוני הבדיקה והרישוי).

מזה כשלוש שנים "המסגרת" שבנה ועיצב משרד התחבורה נסדקה ונשברה וכל מכון בדיקה כותב מה שבא לו על טפסי הבדיקה בניסוחים הגורמים לעוול ולנזקים כספיים לאנשים המוכרים את רכבם במיוחד כאשר מדובר בתיאור נזקי פח/מרכב/שלדה .

דוגמא מאוד שכיחה: אדם שרכבו עבר פגיעה מאחור והפח האחורי תוקן (כידוע הפח האחורי מחובר לשפתיים של הקורה האורכית האחורית בריתוך) בהליך התיקון הפחחים "נוגעים" גם בשפתיים של הקורה האחורית , יש מכוני בדיקה רבים שרושמים על טופס הבדיקה של הרכב הנ"ל את התיאור הבא:

"תיקון תאונה בקצה קורה (שלדה) אחורית , תיקון פח אחורי" .

הקונה "נבהל" ולא קונה את הרכב !! , המוכר נכנס אף הוא לחרדה לאחר שמספר מכונים כותבים את אותו הנוסח הוא פונה לסוחר או לחברת טרייד-אין

והם "שוחטים" אותו , הם אומרים לו "אדוני המכונית שלך עברה תאונת שלדה" והוא (המוכר) "מתרסק" ומוכר את רכבו באלפי שקלים מתחת למחירון וזאת בגין תיאור מנופח ולא מדוייק של מכוני הבדיקה כאשר במציאות זהו תיקון קל בפח האחורי שירידת הערך הגולמית בגינה הוא לא יותר מ- 2 אחוז.

אני פניתי במקרים כאלה למכוני הבדיקה שכתבו "תאונת שלדה בקצה הקורה האחורית" על פגיעה ותיקון פח אחורי בלבד ושאלתי אותם למה לרשום תיאור מפחיד של "תאונה" ושל "שלדה" כאשר התיקון הוא רק בפח האחורי המחובר מטבע הדברים לקורה האחורית וברוב המקרים כאשר צובעים את הפח האחורי מותז גם צבע על קצה הקורה האחורית ויש גם מקרים בהם הפחחים לא נוגעים בשפתיים של הקורה האחורית ומשאירים אותם עם העיוות הקל, התשובה שלהם היא " אם אני לא ארשום את הנוסח הזה מכון אחר ירשום ואז אני בצרות ! " . בקיצור זהו כיסוי-תחת ולא מקצוענות לשמה !. דרושה פה התערבות משרד התחבורה !!.

אני בעל מכון בבאר שבע , ואנוכי מזועזע בכל פעם מחדש ממה שאני קורא בטפסי בדיקות של כלי רכב.

מתקשרים אלי לקוחות שבדקו אצלי רכב שעבר פגיעה מאחור או מלפנים ולא מצליחים למכור את רכבם בגין ניסוחי ממצאים לא מדויקים הכוללים את המילים "תאונה" , "שלדה" , "פגיעה בקצה קורה", יש לקוחות הבאים בטענות "למה לא רשמת לי ולא אמרת לי שהרכב שבדקתי אצלך עבר תאונה בשלדה ? , אני מזמין אותם אלי וכאשר הם מביאים את רכבם לבדיקה חוזרת אני רואה תיקון פח אחורי או פח קדמי עם התזה קלה של צבע על קצה הקורה דבר המתחייב בכל תיקון פח זה או אחר .

אני נדהם כל פעם מחדש מעזות המצח של בודקי הרכב שפוחדים אחד מהשני

ולכן קבעו לעצמם "כיסוי" הגורם לנזקים לבעלי כלי רכב שבסך הכול עברו פגיעות או תיקוני פח המחוברים בריתוך לקורות .

כתבתי מכתב למשרד התחבורה למר שמעון אברהם ששוב יכנס את מנהלי מכוני הבדיקה כדי לעשות סדר "בברדאק" שנוצר בענף הבדיקות , כמו כן כתבתי מכתב תלונה על מספר מכוני בדיקה שרשמו בטפסי בדיקה ממצאים "דמיוניים" , תשובתו של מר שמעון מאברהם : "זה לו מעניינו של משרד התחבורה לטפל בסוגיות אלה". הוא שכח שפעם כינס את בעלי המכונים כדי לעשות סדר כי המכונים השתוללו בניסוחים מפולפלים ולא מדוייקים , אז... כן היה מעניינו של משרד התחבורה ? מה נשתנה מאז ...והיום ? .

בכבוד רב

דוד ברזילי

בודק רכב, הנדסאי מכונות/רכב

מנהל מכון בבאר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצאתי מקום להקפיץ חזרה את ההודעה שלך - מכיוון שבמקרה של דו"ח הבדיקה שלי הבעיות שציינת מתגלות במלואן.

כמובן שניצלתי זאת גם כדי להוריד את המוכר במחיר הרכב, אך גם לו ולי היה ברור כי יש בכך כסת"ח ברור.

כששאלתי את הבוחן אם הניסוח של "ריתוכים בקצה שילדה קדמית" או "מכות קצה שילדה" זו בעייה חמורה עם משמעות בטיחותית? או אם זה אומר שפגעו במרכב עצמו (שבר או סדק) הוא אמר מפורשות שלא!.

להלן הקישור לדו"ח הבדיקה שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=148229

פורסם

יש רבים שלא מצליחים למכור את הרכב בגין ניסוחים של "פגיעה בקצה שלדה" וכדומה.

הם מהווים טרף קל לסוחרי רכב חסרי רחמים !!!!!!:evil:

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אין תגובות כי הנושא מוכר כבר לכולם - נושא רציני ובעייתי, אמנם הוא כבר מושרש עמוק כמעט בכל מכוני הבדיקה בארץ.

זה לא חדש שהתחילו להיסחף עם הכסת"חים - ולהגזים.

לדוגמא - לפני כמה ימים הייתי עם חבר בעת שביצע בדיקת קנייה לרכב (AX), הרכב נפגע מקדימה בעבר והמוכר הצהיר זאת לפני הבדיקה והודיע שלרכב יש קצה שלדה מקדימה, כשהבוחן הרים את הרכב על הליפט, הוא קרא לנו והראה לנו את איזור הפגיעה והריתוך (שהיה ממש בקצה הרכב, על הגשר הקדמי שעליו מורכב הטמבון, כמו כן הריתוך היה בסך הכל פיק קטן) לדברי הבוחן הרכב עבר תאונה קשה מאוד שהחריבה את כל קדמת הרכב והמפגע בעל דירוג בטיחותי גבוה מאוד, שכן רכב כזה יתפרק במידה ויעבור תאונה שוב - בלי לזלזל, ובלי להשתחצן, זה היה בבירור קצה שלדה מזערי ביותר, שנגרם כנראה (לפי מיקום הפגיעה, ומיקום הריתוך) כתוצאה מכניסה מאחורה במישהו - כמו שהמוכר ההגון הצהיר.

כקונה זה לא ממש מפריע, שכן החבר הצליח לקבל "הנחה" נוספת במחיר הסופי, אמנם כמוכר ממש לא הייתי שמח במידה ובוחן היה קובע כאלו ממצעים ללא בסיס.

המסקנה היא אחת - תמצאו מכון בדיקה מקצועי, שאתם סומכים עליו - ותדבקו בו.

***נמחק הפרסום לפוצח השרשור***

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מכיוון שאינני מצליח לערוך את ההודעה הקודמת, ולא יודע איזה מנהל יישם את האזהרה - סתם בשביל הפרוטוקול, באמת שאין לי קשר, ולו הכי קטן - מה שכתבתי זה תוצאה של יחס ברמה אחת מעל כולם ללקוחות.

בקשר לבעייה שהוזכרה בהודעה המקורית, החלטתי לבצע צעד קטן בעצמי - ושלחתי מכתב לאיגוד המוסכים לגבי אותו מכון בדיקה שבדק את ה AX.:mm_yeah:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...