Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי רכב מסוג סיאט איביזה שנת 94 נפח 1300 (קופה) ידנית עברה 195000 ק"מ.

לאחר הקנייה, נעשה טיפול 10,000, הוחלפו פילטרים + מסננים ופלגים. כאשר יצאתי מהמוסך מילאתי טנק מלא (44 ליטר) ואיפסתי את מד הק"מ בכדי לבצע בדיקה. לאחר כ 314 ק"מ מילאתי שוב פעם טנק מלא (43 ליטר) והתוצאה היא: ליטר דלק ל 7.3 ק"מ.הנסיעות שביצעתי היו נסיעות קצרות מאוד, שהמנוע בקושי הספיק להתחמם, מלא סטרטרים, ללא מזגן, נסיעה רגועה לחלוטין. הנתונים מדברים על נסיעה בעיר בלבד!!! היו שתי נסיעות קצרות למחוץ לעיר שמסתכמות ב 50 ק"מ מחוץ לעיר מתוך ה 314 ק"מ שעברתי.

עכשיו לשאלה: האם הצריכה היא נורמאלית לאור הנתונים או מוגזמת?

כמה אמור לצרוך דלק רכב מהסוג והנפח הזה בעיר ומחוצה לה?

*יש לציין שהמנוע תקין לחלוטין, לא מעשן\מזייף\נוזל

הבחור שקניתי את הרכב ממנו הצהיר על צריכה של ליטר דלק ל 18 ק"מ בנסיעה בין עירונית.

תודה.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

בוא נתחיל בזה ש 1 ל - 18 היא לא עשתה גם כשהיא הייתה חדשה, אפילו בדרך בינעירונית.(אפילו אם הוא היה מכבה את המנוע בירידות:wink: )

1ל - 7 למנוע 1300 אפילו עם קילומטראז' כזה, זה הרבה (לשם השוואה זה מה שהג'יפ שלי עושה עם מנוע 4 ליטר, בנסיעה בינעירונית עם רגל ממש מלטפת:cry: )

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

1 ל 7 נראה לא הגיוני בעליל,נראה לי שיש לך טעות בחישוב או משהו כזה.

סתם לשם השוואה לי הייתה מאזדה 323 1.6 ידני,בנסיעה משולבת על מיכל דלק מלא,מחוץ לעיר,בתוך העיר,עם מזגן,בלי מזגן,היא הייתה עושה מינימום 1ל 13.

והיא הייתה עם 250,000 ק"מ,מנוע ראשון.

דרך אגב נמכרה מעל המחירון.

1 ל 7 נראה מוזר בהחלט - בדוק שוב וחזור לדווח.

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

דעתי שונה מדעתם של המגיבים הקודמים, הצריכה הזו בתנאים מסוימים סבירה:

1. תביא בחשבון שעכשיו חורף וצריכת הדלק של מנוע קר עד שהוא מתחמם - גבוהה במיוחד. אצלך מדובר בצריכת דלק של מנוע קר.

2. המגיבים הקודמים ציינו את צריכת הדלק שלהם בעיר עם מנוע חם.

3. נסה לבדוק את צריכת הדלק בשימוש סביר. אני הייתי מצפה ל- 1/9-10 בעיר

ו- 1/14-15 מחוץ לעיר בנסיעה סבירה (מהירה בלי להשתולל).

תהנה מהרכב :-P

פורסם

1. אני לא מכיר דגם קופה לאיביזה בשנת 1994.

2. איביזה 3 דלתות היא לא קופה.

3. אין משמעות רבה לנתון שקיבלת, כי כל אחד והנסיעה העירונית שלו, הפקקים שלו, קח גם בחשבון, שעכשיו קר יחסית, והמנוע מתקרר מהר, גם בחניות קצרות יחסית.

4. אני אתן לך דוגמא להמחשה - ביום רביעי האחרון נסעתי מנתניה לבאר שבע (157 ק"מ). תדלקתי בנתניה ותדלקתי שנית ביציאה מב"ש. 18 ליטר, מה שאומר 8.7 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית. (קנגו 1.9D) זוועתי, נכון ? אה, לא הזכרתי פרט שולי קטן אחד, זה היה יום גשום ביותר, יצאתי מנתניה לפני 10 בבוקר והגעתי לב"ש באיזור 1 בצוהריים, כי היה פקק מנתניה עד אשדוד. מקווה שהבנת את הרמז, צריכת דלק בודקים בנסיעה ארוכה מחוץ לעיר בכביש פתוח.

פורסם

קודם כל, תודה לכל המגיבים...

ולגביך בוקי, אני מעריך את הניסיון שלך לעזור לי, אך העקיצות שלך מיותרות. לא שאלתי איך קוראים לדגם של הרכב שלי, מה זה משנה?! ולעניין הבדיקה של צריכת הדלק, אם רוב נסיעותי הן עירוניות, מכאן שמה שצריך לעניין אותי מבחינת הצריכה היא בדיקה עירונית.

אודה על תגובות נוספות בעניין...

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

לא התקוונתי לעקוץ אותך, מתנצל, אם נפגעת.

שוב פעם, צריכת דלק עירונית זה משהו, שלא ניתן לבדוק בצורה מדוייקת, ולכן קשה להשוות בין מכוניות שונות.

היצרנים, כשמגדירים צריכה עירונית לרכב, מתייחסים למשהו כזה- מסלול נסיעה חופשי מעומסי תנועה, במהירות 50 קמ"ש, כשכל חצי קילומטר יש עצירה לדקה בהמתנה לרמזור. נסיעה בתל אביב רחוקה מאוד מהתנאים הנ"ל.

לנסיעה עם מנוע קר יש השפעה מאוד גדולה גם כן. אני ממליץ לך לבצע מדידיות נוספות. הנתון שלך, בתנאים שציינת, יכול להיות לדעתי, סביר.

פורסם

לא יודע אם הרכב שלך היה מגיע 1 ל 18

אבל בהחלט הוא יכול להיות קרוב

בדוק את הרכב שלך במיכל הבא בנסיעה בין עירונית רק על מנת לבדוק את תקינות המנוע

אני עם מיציבושי סופר לאנסר ידנית עשיתי טבריה הלוך חזור ועוד הסתובבתי קצת בטבריה עם 5 אנשים (ללא מזגן לא רציתי להרוג את המנוע) וציוד דחוס בבגאז'

כמובן בנסיעה על 100 האצה מתונה וגז קבוע

עשיתי 402 ק"מ עם 22.8 בערך 17.5 ק"מ לליטר

בדוק את הרכב שלך בנסיעה בכביש פתוח שאתה מניע את הרכב תן לו כחצי דקה לעבוד לפני נסיעה בשביל שיתחמם מעט

לאחר הבדיקה חזור עם נתונים

בנוסף בנסיעה בין עירונית צריך להיות מתון עם הגז בלי לשחק יותר מידי בהילוכים ככה תגיע למינימום צריכה

בהצלחה

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

• תוכן חדש...