Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת,בכל מקרה אני צריך להחליף את החלק המכני מאחר וגם אם אני דוחף לשם חתיכת ברזל אני מצליח להתניע את האוטו.

אבל יש לי גם בעיות אחרות שאני חושב שקשורות אליו לכן השאלה.

תודה מראש

פורסם

תפקיד הסוויץ מבחינת הנהג , לאפשר הנעת הרכב ונסיעה מחד, ולא לאפשר לאחד שאין לו מפתחות להניע את הרכב (לא שזה קשה...)

גם לא לאפשר סיבוב גלגל ההגה ללא שיחרור הסוויץ'

יש להבדיל בין סוויץ' מכני תקול,ו/או היחידה החשמלית תקולה.

לגבי יחידה חשמלית תקולה:

מכיוון שהסוויץ' מקבל מתח קבוע מאת המצבר הידוע בכינוי "30" , ומעביר פלוס אחרי סיבוב המפתח , הידוע בכינוי פלוס אחרי סוויץ' וגם " 15" . לאחר מכן מעביר פלוס פקודה לסטרטר לצורך ההנעה הידוע בכינוי "50" , יתכנו בעיות במעגלים אלהכדלקמן

הראשונה ולא נוראית: סוויץ' תקול לא יאפשר הנעת הרכב במקרה הטוב.

במקרה הפחות טוב, הרכב עלול להכבה תוך כדי נסיעה. ועוד אי אילו תופעות פחות בטיחותיות, כמו מאוורר מנוע שעלול לא להכנס לעבודה באם הוא מחובר לפלוס אחרי סוויץ' ו עוד.

לגבי סוויץ' החלק המכני תקול:

לא יאפשר שיחרור גלגל ההגה ואו בכלל סיבוב המפתח ו/או :

במקרה קיצוני, הוא גם עלול לנעול את ההגה בזמן נסיעה.

אין לנסוע עם סוויץ' תקול.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

****אין צורך לצטט הודעה מעליך - הנהלת הפורום****

הבעיות שלי הן:

1)בעיות בתנעה.

2)המנוע מתכבה באמצע נסיעה.

3)החלק המכני ממש רופף ושחוק צריך להחליפו,אפשרי לעשות זאת בלי לרכוש מפתח חדש?

כמה יעלה לי להחליף גם את המכני וגם את החשמלי?

פורסם

בדכ מה שנהרס זה החלק החשמלי, לא יודע מה קורה אצלך. צריך לראות.

סוויץ' יכול לגרום לכיבוי מנוע באמצע נסיעה, כמו גם גורמים נוספים כמו הצתה למשל.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא יודע אם זה סממן אבל היום כשנכבה לי המנוע באמצע והוצאתי את המפתח הוא היה לוהט.

למה אתה בדיוק מחכה????? :shock:

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ובפיאט אונו מחליפים את כל מתג ההצתה כמכלל הכולל את החלק המכני עם החשמלי והוא מגיע עם 2 מפתחות חדשים. יש לשים לב שאין קצה חוט שרוף באחד ממחברי החשמל אל המתג ואם כן אז לתקן זאת.

את המפתחות החדשים תוכל לסמן ע"י חריץ באבן משחזת כדי להבדילם ממפתחות המקוריים שישמשו לדלתות.

מנעולן רכב יכול לבצע שינוי של המפתחות החדשים שיתאימו גם לדלתות, אך זה בתוספת תשלום ולדעתי לא כדאי.

בברכה - רפי לין :idea:

• ספונסר פורום
פורסם

מעלה בי נשכחות...

לפני מספר שנים לאחי הצעיר היתה אונו 70s,אחי אינו ניחן בחוש טכני כלל,ולא סיפר לי על בעיה דומה מאוד בתיאורה לשלך, לאחר מספר ימים באמצע נסיעה הסוויץ נתפס על מצב סטרטר(כאשר המנוע עובד).

לקח לי שבוע ימים להחליף את הסטרטר שהתפחם,את הסוויץ התקול ואת כל צמת החוטים מהמנוע למתג ההצתה, את הכבל מתח של הסטרטר והאלטרנטור ואת המצבר שנמס.

רק במזל האוטו כולו לא עלה בלהבות.

נסיעה עם סוויץ תקול ובמיוחד אחד שמתחמם ומעיד על קצר חשמלי מסוכנת וגובלת ברשלנות פושעת.

אורן

פורסם

מתג הצתה חדש קנה רק איטלקי מהיצרנים SIPEA או MAGNETI MARELLI ותוכל לברר את מחירם

מחר בבקר בחנות חלפים מתמחת פיאט "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א,

טל' 03-5618052 ובקש את נחום או חזי או נמרוד.

כחבר הפורום אתה זכאי ל 10% הנחה אצלם.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

כבעל אונו אני יכול להמליץ לך על פתרון הרבה יותר זול וטוב: מנעולן

אני טופלתי אצל האחים אזיקרי בבני ברק והם ישקמו לך את הסווי'ץ עם המפתחות המקוריים !

חפש בדפי זהב לפני שאתה מחליף את הכל.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...