Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלת המזל נמצאת עכשיו עם שומאכר מעבר לעובדה שהוא נהג גדול ואגדה עוד בחייו
נהג גדול ?? - התמזל מזלו לנהוג בזמן שהגדולים באמת עזבו למחוזות אחרים/עזבו את העולם/פרשו, ומי שנשאר פשוט נמושה - חרא של בן אדם והתהילה לא מגיעה לו

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע מה איתכם

אבל עכשיו רואים שלא רק שה-FIA רוצים ששומאכר יזכה (אומנם לא בגלוי)

גם ה' עצמו, מגשם זלעפות ששמואכר בקושי ניכנס לעשיריה למסלול מתייבש, פרישה של קימי שנתנה לו שידרוג, אלונסו עם בעיה של בחירה, והקפה אלוהית על פיסיקלה, שאם לא ה' עצמו כניראה ששומי היה מאבד את הרכב

נכון שאלונסו סגר על פיסי ועל שומאכר בערך 2-4 שניות להקפה אבל הוא לא היה עושה את זה הרבה מידי פעמים בגלל הגשם שהתחיל לרדת, כי שומאכר שמר על הרכב והוא לבסוף, אם לא היה נוהג זהיר היה עושה קוביצה (זה קוביקה או קוביצה לעזעזל)

כן כניראה שה' אוהד פרארי וגם הוא רוצה ליראות את שומאכר זוכה בפעם האחרונה, ווילי וובר וז'אן טוד יצומו כניראה שעה אקסטרה היום

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
נהג גדול ?? - התמזל מזלו לנהוג בזמן שהגדולים באמת עזבו למחוזות אחרים/עזבו את העולם/פרשו, ומי שנשאר פשוט נמושה

תכלס' !

שיבוא אם הוא גבר , נראה אותו בירידות של סדום...

לגבי האופי תמיד אפשר להתווכח . אבל לגבי הנהיגה ? אתה צריך להפסיק לצרוך סמים . זה משפיע על פעולה סדירה של חשיבה .

הבן אדם ( ?! ) מכונת נהיגה . להגיד שמשנת 94 ועד היום הוא התחרה רק בחובבנים , זה לא מצחיק . זה מעציב שאתה באמת מאמין בכך . מי יודע , אולי טיפול יעזור . אני הייתי מנסה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אני מציע לכל אלו שקפצו על העגלה שנקראת "מסע ההשמצה התורני נגד שומאכר".. לרדת ממנה ומהר. בינתיים , אפרופו סוגיות אנטי-סוציאליות , חביבו של דובי יקירנו פה, הר-אלונסו, מתנהג לא פחות כמו איזה דוכס עם דפרסיה.

ולכל אותם הסובלים מזכרון קצר מועד.. עדיין מדובר בנהג עם 91 נצחונות . 91 שבגיל 37 לוקח פניות כאילו אין מחר. תופעה, פנומן, כל מה שרק אפשר לחשוב.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

הקטע הסימבולי ביותר היה בסוף המירוץ, אחרי טקס ההשפרצות המסורתית, אלונסו שחרר את השמפניה לצוות שלו למרגלות הפודיום, אך הבקבוק החליק והתנפץ.

שומאכר עשה את אותו הדבר 10 שניות אחריו אך ללא שום בעיות, הבקבוק נתפס ועבר לצוות לחגיגות.

תסיקו מזה את מה שאתם רוצים.

גמר חתימה טובה לכולם ושנדע עוד מירוצים כמו היום.

פורסם

החברה' של רנו לא תפסו והבקבוק נשבר וזה היה מצחיק ,

אבל הכי מצחיק היה לאחר שההוא עם הפיאות הגדולות תפס כמו תמיד את הבקבוק של שומאכר , רק שבניגוד לפעמים קודמות הוא נתן תנועת אגרוף של ניצחון עם צעקות וריצה...

חנק אותי מצחוק !

:lol:

אל תשכחו,

פורסם
תכלס' !

שיבוא אם הוא גבר , נראה אותו בירידות של סדום...

לגבי האופי תמיד אפשר להתווכח . אבל לגבי הנהיגה ? אתה צריך להפסיק לצרוך סמים . זה משפיע על פעולה סדירה של חשיבה .

הבן אדם ( ?! ) מכונת נהיגה . להגיד שמשנת 94 ועד היום הוא התחרה רק בחובבנים , זה לא מצחיק . זה מעציב שאתה באמת מאמין בכך . מי יודע , אולי טיפול יעזור . אני הייתי מנסה .

תראה ילד - העובדה שאתה מתלהם ומפליץ מילים לא הופכת את הטיעונים שלך ליותר טובים

מספר הנצחונות שלו הוא ביחס ישיר לרמת המתחרים שלו לאורך ההיסטוריה - אבל אתה כנראה ילד צעיר ומתלהב אז אתה לא כל כך בקיא - אין דבר - על פי רוח החג אני סולח לך - סמים עלק

H. Ford

פורסם

הפולני של במוו עם דריפט יפיפה בבמוו... :lol:

יאשה, תצא מהסרט.

הגרוטאה האדומה שלך היא לא F1... :-D

TAZIO , במלוא הכבוד,אבל הטענות שלך לא מחזיקות מים. את מה ששומאכר עשה בפרארי (בוא נעזוב רגע את בנטון) ניסו לעשות נהגים מהגדולים שב-F1 של שנות ה-90 המהוללות.

פרוסט (זוכר איך הוא בכה על המשאית?) ,מנסל ,אלזי,ברגר. למעשה, מלבד סנה - לא היה נהג צמרת שלא עבר בפרארי.

אף אחד לא הצליח להביא את התואר לאורווה, אחרי שחיכו לו כמעט 20 שנה.

לא אכנס איתך לויכוחים של מי היה יותר גדול , כי זה לא ייגמר והבסיס להשוואה לא נכון בהיעדר נתונים שווים.

אבל שומאכר נכנס לסבב בעוד האסים הגדולים (פרוסט וסנה) עדיין על המסלול , והתחרה איתם לא רע (זכור את הישגיהם של סנה ופרוסט בשנים הראשונות. לא יותר מדי). הוא הרים את פרארי ממצב די נחות (אמנם המכונית של 95-6 החלה להיות תחרותית,אבל נדרשה עוד עבודה) ויותר מזה- בדוק את זמני ההקפה המהירה וכו' , לא רק את מס. הנצחונות ,נק',אליפויות, השד יודע.

אולי שומאכר לא הכי גדול , וכן , הוא בהחלט חרא בן אדם (לפחות כשהוא על המסלול), אבל ברשימת הכי גדולים אי-פעם, מקומו לא ייפקד.

פורסם
יאשה, תצא מהסרט.

הגרוטאה האדומה שלך היא לא F1... :-D

TAZIO , במלוא הכבוד,אבל הטענות שלך לא מחזיקות מים. את מה ששומאכר עשה בפרארי (בוא נעזוב רגע את בנטון) ניסו לעשות נהגים מהגדולים שב-F1 של שנות ה-90 המהוללות.

פרוסט (זוכר איך הוא בכה על המשאית?) ,מנסל ,אלזי,ברגר. למעשה, מלבד סנה - לא היה נהג צמרת שלא עבר בפרארי.

אף אחד לא הצליח להביא את התואר לאורווה, אחרי שחיכו לו כמעט 20 שנה.

לא אכנס איתך לויכוחים של מי היה יותר גדול , כי זה לא ייגמר והבסיס להשוואה לא נכון בהיעדר נתונים שווים.

אבל שומאכר נכנס לסבב בעוד האסים הגדולים (פרוסט וסנה) עדיין על המסלול , והתחרה איתם לא רע (זכור את הישגיהם של סנה ופרוסט בשנים הראשונות. לא יותר מדי). הוא הרים את פרארי ממצב די נחות (אמנם המכונית של 95-6 החלה להיות תחרותית,אבל נדרשה עוד עבודה) ויותר מזה- בדוק את זמני ההקפה המהירה וכו' , לא רק את מס. הנצחונות ,נק',אליפויות, השד יודע.

אולי שומאכר לא הכי גדול , וכן , הוא בהחלט חרא בן אדם (לפחות כשהוא על המסלול), אבל ברשימת הכי גדולים אי-פעם, מקומו לא ייפקד.

אני מסכים איתך שבסיכום כללי שומאכר יחשב כאחד הגדולים - בטח לא הגדול שבהם

כל הגדולים שעברו בפרארי , סבלו מהתקופה הרעה של פרארי - אמינות בלתי נסבלת עבר המעמד הזה מנעה מהסוס לצהול על נצחונות פעם אחר פעם - תקצר היריעה מלפרט

שומאכר באמת התחרה יחד עם הגדולים - אבל תבדוק למשך כמה זמן - רובם פרשו בזה אחר זה בתקופה קצרה מאוד והשאירה את הזירה רק לו - הצעירים שבאו אחר כך - פרק לבודדים לא ראויים לאזכור - בטח לא להשוואה למנסל, פרוסט, לאודה, סנה,

פרארי כקבוצה הלכה והשתפרה והעלתה את רמת האמינות מה שאפשר לה לצבור נצחונות - שומאכר פשוט היה במקום הנכון ובזמן הנכון - הוא פשוט ידע לנצל הזדמנות

H. Ford

פורסם

Tazio ,

אני אולי ילד , אולי .

אבל אני לפחות מבין שבשביל לקחת פניות אתה צריך להפנות את ההגה וגם לבלום לפני , אח"כ אתה צריך להאיץ .

עכשיו אתה צריך גם לעשות את הכל הכי מהר שאפשר , הרי רק ככה תוכל לזנק מהמקומות הראשונים .

אז סבבה , לאט לאט אתה מתחיל לעשות זמנים טובים . אבל אז אתה נתקל במישהו לפניך , במיקום לפניך מין הסתם... אז אתה גם צריך לעקוף אותו . ואתה לא עוקף סבתא בפיאט 127 אלא מישהו שנוהג לא רע בכלל ( עדיין הוא בפורמולה 1 ) אז איכשהו אתה צריך גם לדבוק אחריו וגם להצליח לעקוף אותו .

לדעתי זה אומר שהוא צריך לסובב את ההגה לא רע בכלל וגם לבלום ממש טוב ואח"כ להאיץ ממש טוב .

ולעשות את הכל ב 60 הקפות רצוף במשך 15 שנה בערך ותמיד להיות בצמרת...

אז אתה בא להגיד שהוא סתם היה מזליסט ?

תעשה חישוב , 15 מסלולים ( סתם דוגמא ) כפול 60 הקפות בערך כפול 15 שנה = 13500 הקפות !!!

אז אתה בא להגיד לי שהוא החזיק 13,500 הקפות רק כי הוא מזליסט ? היה במקום הנכון בזמן הנכון ?

לא , סליחה .

זה כי הוא התחרה מול הומואים .

כולם הומואים .

זה לא שכולם אולי נראים קטנים לידו אלא כי במשך 15 שנה לא נולד איזה בן זונה אחד שאולי יודע לנהוג...

זה ברור , כי כל שאר הנהגים הם עבודות יד . לא ממכונות כמו היום .

מילא לצרוך סמים... אבל ביום כיפור ?

אל תשכחו,

פורסם

שומאכר, אלונזו....

קימי היה זוכה לדעתי בעשר נקודות גם היום אלמלא נהג במקלארן הכושלת של העונה הנוכחית.

והגיע לו!

נראה איך זה יראה בשנה באה בקבוצה האדומה.

פורסם

קודם כל אלונסו הוא לא יקירו של דובי . להזכירכם כי אני הייתי היחיד שאמר פה ויש עדויות שמיכאל שומאכר יקח את האליפות הזו .

דבר שני , ולמרות שאני ממש לא זה שמעריץ את הגרמני , מה שהוא עשה בפרארי אף אחד אחר לא עשה לפניו .

כן , נכון , כולם קיבלו מכונית דפוקה , משאית אמר מישהו , אבל הוא היחיד שהשכיל לגבש סביבו קבוצה , בדיוק כמו שעשה קודם לכן בבנטון , וידע גם להנות מהפירות בצורת איזו אליפות או שתיים או שבע .

שוב אני חוזר ואומר - בעידן אחר , ולא עידן רייכל , ונגד נהגים גדולים באמת יכול להיות שהוא לא היה משיג את מה שהשיג עד היום אבל התחרות היחידה שבאמת היתה למיכאל שומאכר , כאשר נהג בפרארי היתה מול מיקה האקינן והשנה מול פרננדו אלונסו , יתר הזמן זה סתם להגדיל סטטיסטיקה ותו לא .

אני לא חושב שבעתיד מישהו ישבור את השיאים שלו , אבל מצד שני , לפני כן מישהו חשב שיבוא יום ויהיה נהג כמו שומאכר שיצבור כל כך הרבה שיאים.

נקודה מעניינת שבלטה גם היום בסין - בשום שלב לא היה הגרמני הכי מהיר במשהו .

לא הקפה הכי מהירה וגם לא איזה קטע מהיר במסלול , אבל במצטבר הוא פשוט היה הכי טוב .

ואיך אמרתי קודם ...?

שלא יגמר לעולם !!!

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני לא בטוח אם ראיתי את אותו המירוץ כמו כמה מאלו שהגיבו כאן :|.

אני ראיתי את מייקל שומאכר מנצח מירוץ ענק ואת פרננדו אלונזו מפסיד מירוץ לא פחות ואולי אפילו יותר, כי ההפסד היה לא רק למייקל אלא גם לפיסיקלה שרק "רוח" הקבוצתיות (עאלק) שלו נתנה את המקום השני לאלונזו.

מייקל ניצח לא בגלל אלת המזל ולא בגלל שיש לו אופי חרא, הוא ניצח כי הוא נהג ענק, ומי שלא מבין שמייקל היה הנהג היחיד על ברידג'סטון שבכלל הגיע למקום תחרותי על קו הזינוק כשכל שאר הנהגים מסביבו וגם כמה שורות אחורה נוהגים אך ורק על מישלינים.

אם זה לא הספיק, בא אותו מייקל ונתן תצוגת נהיגה משכנעת ביותר כשהוא נצמד ומאיים על בריקלו עוד בשלבים הראשונים של המירוץ, כן, אותו רובן בריקלו שהתחביב שלו זה להתחרות בגשם והוא גם במקרה נועל מישלינים.

ראיתי את אלונזו מפסיד מירוץ בכוח.

טקטיקה שגויה בהחלפת צמיגים שעלתה לו ב-4 שניות להקפה, תגובה איטית בטירוף לשינויי התנאים בעוד מייקל מהנדס לעצמו אסטרטגיה שהיא לא פחות ממלאכת מחשבת.

מי שחושב שהעקיפה על פיסיקלה באה בפוקס צריך לחזור לקרוא את הפרקים הרלבנטיים בספר הילכות טקטיקת מירוצים.

אלונזו לא הגיע שני כי הוא נלחם והצליח, אלונזו הגיע שני אחרי שהוביל בלמעלה מעשרים שניות במירוץ!

מה צריך יותר מזה כדי לנצח?!

אפילו פיסיקלה התפלא על עצמו על העקיפה הקלה מדי על אלונזו ומרוב בלבול נתן לו את ההובלה מחדש למרות שזה מראש נדון לכשלון - ואכן האסטרטגיה של קבוצת רנו קרסה כמו מגדל קלפים.

ראיתי את פיסיקלה עושה הכל כדי שאלונזו יינצח רק כדי להתבזות ע"י החלטה קבוצתית.

ראיתי את קימי רייקונן נופל קורבן בפעם נוספת לחוסר האמינות של המקלארן, ובאותה מידה ראיתי איך פליפה מסה בקושי מצליח לעקוף את רלף שומאכר למרות מכונית עדיפה בהרבה... איך רוצים בפרארי שמסה יוביל וקימי יישחק כינור שני אני לא מבין, לדעתי למסה "אין את זה" וקימי קורץ מחומר של אלופים.

הקרב בתוך פרארי בשנה הבאה הולך להיות מעולה או נוראי, תלוי את מי ההנהלה תגבה.

אגב חומר של אלופים, לקוביצה הצעיר יש ממנו והרבה.

עתיד גדול מצפה לו לבחור!

אני אפילו לא לגמרי בטוח שהוא היה זה שבא עם הרעיון ללכת על סליקס ראשון, לדעתי יש סיכוי שמהנדסי המירוץ שלו באו עם הרעיון ורצו ללכת על קלף מטורף עם הבחור הצעיר, בסופו של דבר הם נכשלו בהחלטה אבל בהחלט רואים שיש כאן פוטנציאל נדיר באיכותו.

לדעתי מייקל לוקח את האליפות אלא אם ייפול קורבן לכשל טכני.

אם האליפות הייתה נגמרת במירוץ הזה הרי שמייקל היה הזוכה בה למרות מספר הנקודות הזהה לאלונזו וזאת בזכות מספר גבוה יותר של נצחונות העונה.

סוזוקה מסלול חזק אצל מייקל, כאן יהיה קשה לערער אותו.

לפי הפרצוף של אלונזו אחרי המירוץ נראה שהוא כבר מושפע לרעה באופן פסיכולוגי מהתשובה לשאלה "איך יתרון של 25 נק' אליפות הופך לשיוויון עם יתרון למייקל במספר הנצחונות".

מוטי

נ.ב: סקוט ספיד קורע אותי לגמרי, באופן מפתיע הוא לא ריסק למישהו אחר את האוטו בסין, לא נורא, יש עוד שני מירוצים לסיום, יש לו עדיין סיכוי טוב!

נ.נ.ב: סאטו צריך לבצע חראקירי.

פורסם

לא היית היחיד שהימר על שומי לאליפות השנה דובי [תחפש את השרשור אח"כ]. למרות שאני נורא רציתי שקימי ייקח את האליפות, המקלארן הדפוקה מנעה ממנו כל סיכוי. עדיין, לטעמי הוא הנהג הכי כשרוני על המסלול. וגם אם שומי ייפול בשני המירוצים האחרונים.. ניחא. מבחינתי זה לא גורע ממנו מאומה.

לגביי שומאכר ורק לחזק את הדברים המדוייקים של מוטי. כמעט בכל מירוץ שצפיתי עד היום, את שומאכר תמיד אפשר לזהות על המסלול. כבר אמרנו - סוג של רובוט. וכך גם הנהיגה הדקדקנית שלו מאחרי ההגה. הכול בצורה חלקה , בלי הסתבכוית , בלי תיקוני הגה. כשהמצלמה עושה סבב בין תאי הנהגים , שימו לב לזרימה שבתנועה שלו לעומת האחרים. זה משהו אחר לגמריי..

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

• תוכן חדש...