Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הגעתי היום בעיקבות תוכניות קודמות...[מה לעשות ,עם וותק וכמות נוכחות כמו שלי,מותר קצת להבריז..]

אני מקווה שהיה לכם מפגשון חמודון.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתן לשים, ויש כמה וכמה חברות שמתכננות תיבות אטומות ללא מחיצות. אלו חברות שמתכננות בעצמן את התיבות שלהן. התכנון שלהן הוא מקצועי בהרבה ממה שכל אחד מאיתנו פה יוכל להגיע אליו. כדי להגיע למצב שבו תיבה אטומה "לא צריכה" מחיצה -צריך תכנון מדויק וייחודי, אחרת תמיד תיווצר הפרעה כלשהי של סאב אחד למשנהו. לכן, כדי לעשות חים קלים ולא להתעסק עם סימטריה ולא להידפק עם התיבה בסופו של דבר -יש פעולה נורא נורא פשוטה שמונעת את כל אלו. מחיצה. קל ונוח, ומונע בעיות.

פותח הת'רד - אתה כמובן מוזמן להחליט בעצמך איך תבנה את התיבה שלך...

יום טוב לכולם. ואלי, בלי עצבים! טורה טואלבי אמוגירפ !!! (אל תנסו להבין -זה בגרוזינית)

SPL - 143.6DB

"

פורסם

הסיבה למחיצה בתיבה, בין אם באטומה או לא, היא שבמקרה שסאב אחד יתקלקל מסיבה זו אחרת (או אם למשל יש שני טרמינלים ואחד מהם לא מחובר) הסאב השני לא יהיה בנפח כפול.

לא ידוע לי על כך שהסאבים מפריעים אחד לשני ולא ברור לי מדוע באטומה הם יפריעו ובפתוחה לא.

פורסם

הכל בראש אייל, הכל בראש :)

המחיצה לוקחת נפח מהתיבה, אמנם מזערי, אבל עדיין.

כמו שאייל ציין , המחיצה בתיבה נועדה כדי להגן על סאב שלא יעבוד מנפח פי שניים [או יותר, אם מסתכלים על הסאב השני בתור סאב פאסיבי]

עם קצת כיוונים, זה אפילו יכול לצאת יותר חזק מזוג סאבים בתיבה:) לא שסאב שרוף זה דבר טוב

אבל ריח של סלילים מחוממים זה תמיד טוב :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

נכון, הסיבה הרשמית היא מה שתואר כאן למעלה.

א-ב-ל ברכב שלי בניתי תיבה ל 4 סאבים. כולם כמובן מאותו הדגם. צד אחד של התיבה נמוך וצר מהצד השני.

למרות ש"בראש" זה היה נראה לי לא נכון - הקשבתי ל"מומחים" ובניתי אותה ללא מחיצות. עד לרגע זה אני מצטער על כך , והכיס שלי איתי...

הבאס היה פשוט גרוע. עוצמה אמנם הייתה - אך דיוק ואיכות - היו משהו שפשוט לא היו קיימים בבאס ברכב שלי.

אפילו בעין היה ניתן לראות את העיכובים וחוסר הדיוק בעבודה של סאב אחד למשנהו.

הסיבה - כפי שהבנתי בדיעבד, היא חוסר הסימטריה בתיבה. יכול להיות שבתיבה סימטרית אין חובה ולא נוצרת הפרעה כל כך מורגשת ומוחשית בין הסאבים (אך בטוח שהיא עוד קיימת, רק ברמות מזעריות ככל שהסמטריות גדלה. מעבר לכך- אין שום סאב בעולם שזהה ברמת המיקרון - לסאב אחר. גם אם אלו סאבים מאותו הדגם ואותו פס ייצור). עובדה זו גורמת להסיק כי תמיד יווצר ביטול /הפרעה כלשהים של סאב אחר למשנהו, שכן DELAY, ולו הקטן ביותר - יוצר ביטול והפרעה של התדרים המופקים.

ובכן, בניתי את אותה התיבה בדיוק - עם מחיצות. הפלא ופלא - הבאס היה איכותי ומדויק. "כמו שצריך".

הסיבה למחיצה בתיבה, בין אם באטומה או לא, היא שבמקרה שסאב אחד יתקלקל מסיבה זו אחרת (או אם למשל יש שני טרמינלים ואחד מהם לא מחובר) הסאב השני לא יהיה בנפח כפול.

לא ידוע לי על כך שהסאבים מפריעים אחד לשני ולא ברור לי מדוע באטומה הם יפריעו ובפתוחה לא.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אני לא יודע לאילו מומחים הקשבת אבל אף אחד לא ימליץ לך לבנות ללא מחיצות, עדיף עם מהסיבה שנרשמה.

אי אפשר להסיק מסקנות גורפות מהניסיון האישי שלך. אתה אומנם בטוח שזה יוצר DELAY אך לא שמעתי אף פעם את הטענה הזו או הסבר לה (וגם לא שמעתי את הבעיה הזו בתיבות ללא מחיצה). אם אתה מכיר הסבר שכזה אשמח לשמוע אותו ולהחכים.

פורסם

תראה אייל, ידוע כי עיכוב, ולו הקטן ביותר (אפילו מאיות שניה) יוצר ביטול של תדרים לאורך הגל.

מעבר לבעיה הפיסית שבה סאב אחד נמצא בקטע מסוים של המהלך וסאב אחר, בקטע אחר של המהלך לעיתים אף מנוגדים אחד לשני - מה שיוצר הפרעה פיסית של תנועת הסאבים - ומפריע לסאב לעשות את העבודה הבסיסית שלו - לזוז ללא הפרעות חיצוניות בקצב מסוים ובכך להפיק את הבאס. בעצם מדובר פה בחוסר הרמוניה בעבודה המשותפת של הסאבים.

זוהי הבעיה הפיסיקלית. הבעיה הנוצרת היא הפרשים (אפילו אם הם מינוריים ומאוד מאוד קטנים) - בהפקת התדרים של סאב אחד למשנהו. אפשר לדמות את זה לכך שמגבר מסוים מגביר שני סאבים בערוצים נפרדים, בסטריאו. ברור שלא תהיה פה רמת דיוק מושלמת כמצב שבו הסאבים יוגברו על ידי אותו המגבר, בערוץ אחד, במצב מונו. (אמנם זו הקבלה שרירותית - רק כדי להמחיש למה אני מתכוון)

אם כן ישנן שתי בעיות:

1. הפרעה פיסית של סאב אחד למשנהו לעשות את העבודה שלהם ללא תלות בגורמים חיצוניים.

2. כתוצאה מהבעיה ה -1, נוצר מצב שבו מקורות הסאונד מפיקים אותו בהפרשי זמנים (DELAY) שונים

ומשתנים דינמית, ולכן הסאונד לא יהיה תקין. אם זה מבחינת דיוק, עוצמה ואיכות הבאס. יווצר מצב של

ביטול והפרעה של תדרי הקול שמופקים מסאב אחד למשנהו.

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון, אני מודה לך על הניסיון להסביר אבל לצערי דברייך לא מסבירים מדוע נוצר DELAY.

למה שסאב אחד יהיה בקטע מסויים של המהלך והשני באחר?

למה חלוקה לשתי תיבות נפרדות פותרת את הבעיה?

האם בעצם לפי דברייך לא יכול להיות דווקא יתרון לכך שהם יחלקו את אותו הנפח מכיוון שבחלוקה יכולות להיות סטיות קלות בנפח שיגרמו לDELAY?

באילו שיטות נוקטות החברות הגדולות כדי למנוע את התופעה הזו על פי דברייך?

אילו משתנים ישנם שמשפיעים מלבד הנפח המשותף ואם רק הנפח הוא שמשפיע אז מדוע בנפח מסויים הם יפעלו בהרמוניה ובאחר לא?

וכמו כן מדוע התופעה קיימת רק בתיבות אטומות?

אני מעדיף שנסכם את העניין בכך שדעתנו חלוקה.

פורסם
סימון, אני מודה לך על הניסיון להסביר אבל לצערי דברייך לא מסבירים מדוע נוצר DELAY.

1. למה שסאב אחד יהיה בקטע מסויים של המהלך והשני באחר?

2. למה חלוקה לשתי תיבות נפרדות פותרת את הבעיה?

3. האם בעצם לפי דברייך לא יכול להיות דווקא יתרון לכך שהם יחלקו את אותו הנפח מכיוון שבחלוקה יכולות להיות סטיות קלות בנפח שיגרמו לDELAY?

4. באילו שיטות נוקטות החברות הגדולות כדי למנוע את התופעה הזו על פי דברייך?

5. אילו משתנים ישנם שמשפיעים מלבד הנפח המשותף ואם רק הנפח הוא שמשפיע אז מדוע בנפח מסויים הם יפעלו בהרמוניה ובאחר לא?

6. וכמו כן מדוע התופעה קיימת רק בתיבות אטומות?

אני מעדיף שנסכם את העניין בכך שדעתנו חלוקה.

תראה איל, אין לי בעיה שדעתנו תהיה חלוקה.

מה שכן יש לי תשובות לרוב השאלות ששאלת.

1. מפני שבמקרה שלי, כתוצאה מכך שסאב אחד (יותר נכון זוג סאבים) קרובים יותר לבסיס התחתון של התיבה מאשר אלו שנמצאים בחלקה העליון של התיבה נוצר מצב שהיה חוסר הרמוניה טוטאלי בפעולת הסאבים. היה ברור ומוחשי אפילו לעין שנוצר "בלאגן" במהלכי ובכיווני תנועת הסאבים, בטח ובטח שהיה קיים חוסר דיוק במהלכי הסאבים.

2. מפני שאז כל סאב יפעל באופן עצמאי ללא תלות (אפילו מינימלית) בסאב אחר. האמת היא שאם נהיה מדויקים לגמרי, גם כאן ישנה איזושהי הפרעה. הרי גם אם תשים סאב אחד שמחובר למגבר בתיבה עצמאית, וסאב אחר שלא מחובר לכלום בתיבה עצמאית, הסאב המוגבר ישפיע על הסאב הנייח. מה שכן, השפעה זו בלתי נמנעת.

3. לא יכול להיות יתרון בחלוקה באותו הנפח. הדיון פה הוא על החסרונות של העניין. כמובן שיכול להיגרם DELAY כתוצאה מנפח לא זהה של שתי תיבות (או יותר) - ולכן תמיד יש לדייק במידות ובנפחים. אבל גרוע יותר מDELAY לקבל מצב שבו סאב אחד גם מפריע לאחר לעבוד כראוי.

4. על זה אני לא יכול לענות. אני גם לא בדקתי אגב מי אלו ואילו סוגים של סאבים הולכים לתיבות אטומות ללא מחיצות.

5. לא עולים לי כרגע משתנים אחרים שמשפיעים על הפעולה של הסאבים. מה שכן הרי שברגע שאחד או זוג סאבים לא עובד בהרמוניה ובתאימות מלאה לכלל הסאבים בתיבה המשותפת - הרי לנו DELAY והפרעות.

6. פה אני יכול רק לשער על-פי ידע תיאורטי.

תיבה אטומה שונה מפתוחה בכך שהאוויר הכלוא בפנים משמש כ-RESONANCE למהלך הסאב. מאוד חשובה אי-תלות של האוויר בתוך התיבה בגורמים שונים. (אחת הסיבות שכל כך חשוב שתיבה אטומה תהיה באמת אטומה...)

בתיבה פתוחה המצב הוא שונה. האוויר בתיבה זז החוצה ופנימה עם פעולת הסאבים. אולי פה המשמעות של חוסר תלות של האוויר בתיבה בגורמים אחרים פחות משמעותי - ועובדה זו יוצרת מצב שהDEALY/ביטול הרבה פחות משמעותי, אולי אפילו זניח.

בכל מקרה, איל, אין לי בעיה כלל שנהיה חלוקים בעניין.

מה שכן, לפני שאתה חולק עליי, אני מזמין אותך להתרשם מהעובדות בעצמך. נשמע ונראה את הסאבים בתיבה המשותפת (שזהה בדיוק לתיבה הסגורה ובעת המחיצות, ולאחר מכן נעבור לתיבה הקיימת. תרגיש ותראה את ההבדלים בעצמך.)

יום טוב.

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...