Jump to content

ניקו פ.

  • הודעות

    8,825
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

  • ימים ב"תורמים ביותר"

    18

כל מה שפורסם על ידי ניקו פ.

  1. בדיקות ישיר בכפ"ס זה לא באמת בדיקה. האיש מאוד נחמד, המחיר יותר זול ממקומות אחרים. יחד עם זאת, לא עושה בדיקות עבר ביטוחי וגם טען שאור רוורס לא עובד כשיש רק אור רוורס אחד ברכב שמכרו במשפחה. לא אסון, אבל היה צריך לשכנע את הקונה שצד ימין זה ערפל וצד שמאל זה אור רוורס. בכלליות אין לי ניסיון מדהים עם מכוני בדיקה. רק פעם אחת נתקלתי במכון שיחסית עמד בציפיות, שבו ישב איתי ועם הקונה הבוחן, עבר סעיף סעיף, אמר מה לדעתו זה בלאי טבעי ומה מומלץ לתקן כעת, וגם בדק דו"ח סליקה וכו'.
  2. תודה לכולם. מניח שאצטרך לנסות למצוא את היזמים/קבלנים שבונים ולרכוש מהם שטח מסחר (או לשכור). תודה שוב על העזרה.
  3. תודה לכם. זו אכן שכונה שתהיה לדעתי עם איכות חיים טובה והאמת שגם השכונות מסביב שכבר קיימות. הבעיה היחידה זה כבישי היציאה שבפוטנציה יהיו עמוסים כשהנ"ל תוקם, אך נקווה לטוב. שאלה נוספת ברשותכם: ואם לצורך העניין קופת חולים רוצה להקים שם סניף. הרי יש תקני בנייה מיוחדים (מיזוג, מיגון וכו') וקשה לי להאמין שבבנייה רוויה זה אפשרי, לא? האם יש שטח ייעודי לדברים כאלו? מוזר לי שכונה כזו גדולה בלי קופת חולים לקופות הגדולות.
  4. תודה רבה על העזרה, מעריך מאוד. זה האזור: https://mavat.iplan.gov.il/SV4/1/99000984989/310 אני רואה שיש ייעוד לבניה גם מסחרית, אבל אני אחדד את השאלות שלי לשתיים ספציפיות. נגיד אני רוצה להקים שם מבנה משרדי קטן ששוכן על נגיד 100 מ"ר מ"ר ומפלס בודד, למי אני יכול לפנות כדי לברר ולהתחיל את התהליך של קניית/שכירת קרקע, קבלת אישורים, התחלת בנייה וכל הבירוקרטיה? נגיד ולא בא לי להתעסק בבנייה של מבנה והלוואות עסקיות וכו' ובא לי פשוט לשכור משרדים בתוך קניון/מרכז מסחרי או אזור שיהיה יותר מסחרי באופיו וסביר שיבנו שם משרדים - למי אני יכול לפנות במקרה כזה כדי להבין מי הקבלן או האדם שאיתו אני אמור לדבר ולומר לו "היי, אני ישראל ישראלי ואני רוצה משרדים אצלך מתי זה יהיה מוכן לדעתך כי אני צריך שנה להיערך?"
  5. היי, נניח וקמה שכונה חדשה, די גדולה, עם מספר רב של קבלנים, שבונים באזור דירות מגורים, חלקן בבנייה רוויה וחלקן לא. חלקן משתכן, חלקן שוק פרטי. השכונה כולה כרגע חול ושדות. אין שם מבנים קודמים. היא נמצאת בתוך תחומה של עיר מסוימת ותהיה תחת אותה העיר. מי הכתובת לבירורים הבאים: מתי והאם ניתן לבנות בנייה עסקית (למשל משרד קטן)? האם זה בד"כ קורה לאחר הבנייה של המגורים? האם יוקם קניון/מרכז מסחרי בשכונה? ואם כן מתי הצפי? למי פונים אם רוצים לברר לגבי שכירת משרדים באותו מרכב משרדי או לחלופין אם רוצים לב ע בנייה עסקית של מבנה משרדי קטן (לא לגובה). תודה ומקווה שהשאלה ברורה.
  6. מחזק. כל פעם שוכר מחו"ל מחברות מקומיות ותמיד ניתן להחזיר מתי שרוצים. מםתח בתיבה וביי. כמו כן תמיד ניתן לעשות ביטול השתתפות עצמית ישירות דרכם ואז אין באמת כאבי ראש או הפתעות.
  7. ברוב המקרים של הרעלת מזון זה לא המזהם, אלא הרעלן שהוא מייצר, והתגובה מהירה ואף מיידית בהתאם. על כן נקרא הרעלת מזון. כשמדובר בזיהום ולא צריכה ישירה של הרעלן בלבד, ישנם מזהמים שגורמים לתסמינים תוך יממה או פחות, יש כאלו שיותר.
  8. אתה צודק. החשד שלך יותר מסביר. אם תפרט מה המנה שהם הזמינו ואיזה רכיב בה היה המשותף או לא לאחרים, יהיה יותר קל להבין באיזה סוג זיהום מדובר. זה רק לסקרנות. שמח שאתם מרוצים. מה שעוד כדאי לעשות, אם בא לך, זה לדווח למשרד הבריאות שבתורו יעשו להם ביקורת. זה לא מבטיח כלום, אבל אולי יעזור למנוע את המקרה הבא. לפעמים זה סתם עובד משלשל שלא שטף ידיים אחרי השירותים והכין לכם אוכל. לפעמים זה השמירה של המזון בתנאים לא טובים. לפעמים זה ההובלה. יש הרבה מקומות בשרשרת, כנראה שלעולם לא נדע. אבל שתדע שמסעדות בישראל נסגרות באופן מאוד תדיר (זמנית) בביקורות אלו.
  9. חשוב לציין שמבחני iq לא השתנו שנים, ואילו המיומנויות האינטליגנטיות שאנחנו מפעילים כיום שונות אלפי הבדלות מהתאמות חזותיות או מספריות. מה שאני מנסה לומר זה שאני סבור שמבחן האייקיו של שנות ה50, לא משקף בהכרח ירידה באינטלגינציה כשם שהוא משקף את חוסר בתוקף של מבחן האייקיו המסורתי כמדד אינטליגנציה של בני נוער בימינו. יש עוד סיבות להטיל ספק במסקנה שהאינטליגנציה יורדת, אך כמו שציינת, לא לשרשור הזה.
  10. באוגוסט האחרון הזמנתי 5 רכבים (4 מתוכם ידניים) בצ׳כיה, מחברה מקומית. קיבלנו 5 קודיאקים אוטומטיים ברמות האבזור הגבוהות. במגרש שלהם עברתי על איזה 4 דורות עד שהגעתי לרכב שלי והכל היה אוטומטי. לא עברתי רכב רכב, אבל הסתכלתי על לא מעט. לפני שנה וחצי במדריד דווקא היה מבחר יפה של ידניות בחברת השכרה מקומית. לא יודע אם זה מעיד על משהו המקרה הפרטי שלי.
  11. מָה־זֶה שָׁמָּה בַּשָּׁמַיִם — לֹא צִפּוֹר וְלֹא מָטוֹס.
  12. אמת. אבל 94 היה אחלה ולמעשה היה התחלה של 20 שנות זהב בכדורגל.
  13. מצטרף להמלצה. בנוסף, פרטים ניתן לקבל בקרנית אם יש מספר רכב. יש שם סעיף איתור מבוטח ואתה ממלא פרטים על התאונה וניתן. אפשר גם לחכות למשטרה.
  14. ניקו פ.

    המלצה לבדק בית

    כן זה הגיוני. כרגע לא מחוברת למים, אבל אמר שנבוא נראה את האריחים, את המטבח, את חדרי השירותים. בכל מקרה אמר שתהיה מסירה נוספת. פשוט הנחתי שאם יאתרו ליקווים עכשיו יהיה הרבה יותר קל לסדר את זה וזה גם עדיף לי, היה וזו דירה שמיועדת להשכרה ככה"נ ולכן לא רוצה התעסקות אחר כך שתעלה לי בחודשים בלי שוכרים.
  15. ניקו פ.

    המלצה לבדק בית

    מתעלק עם המלצה לאזור ראש העין. מעדיף מישהו אחד שבא ועושה בצורה מקצועית מאשר חברת ענק שרק מחפשת תסמן וי. @Nakamichiניסיתי לשלוח לך פרטית אבל אין לך מקום. היה לך שרשור עם המלצה לבדק, אשמח לשמוע מה עשית בסוף, אפילו בפרטי. אצלנו הקבלן (רייסדור) הזמין אותנו למסירה ראשונית (לא פרוטוקול מסירה אלא רק שנבוא לראות אריחים וכו). אמר שבהמשך יהיה גם פרוטוקול מסירה רשמי ואז מסירת מפתח. אם יש למישהו טיפים לשתף, אשמח. אני חשבתי להביא מהנדס בדק בית לפגישה הראשונה מתוך רציונל שעוד מספיק מוקדם שיתקנו הכל במקום. יש כאלו שאמרו לי חכה עם זה לאחרי קבלת מפתח כי זה חסר משמעות. יש כאלו שאמרו כל פגישה שתביא עדיף.
  16. לא זוכר מונדיאל פח אשפה כזה בכל תקופת חיי. מהמר שצרפת תיקח.
  17. המושבים מתקפלים, כן? ואז מקבלים פשוט תא מטען עצום. זה לא שחייבים שהרכב יהיה 7 מקומות. יחד עם זאת, הג'אקו היא אחלה, היא תיתן את חווית הנסיעה שמחפשים. לא מכיר ענייני אמינות. הטוסון לא מרגישה "ג'יפ" בכלל. היא נמוכה יחסית בתחושה ומרגישה כמו פרייבט מוגבהת, בחווית הנסיעה. אני במקומך, לוקח קודיאק חדשה או ג'אקו. זה ליסינג פרטי או עבודה?
  18. אני משער שזה תלוי בכמה מהמוכרים הם כאלו שהזמינו ברז חדשה. ככל שיותר, כך יהיו יותר ברז יד 2 בלוחות וסביר שהמחירים ירדו. כמובן שכל אחד ינסה למקסם רווחים ולמכור ביוקר, מי שלא יצליח, לקראת קבלת הרכב החדש יוריד במחיר ובסוף ימכור במחיר היותר נמוך אבל לדעתי עדיין יפה. ומאידך? אני חושב שאם הרבה מהרוכשים יהיו חדשים אין סיבה ששוק יד 2 ישתנה מהותית, אולי מעט (כי מי יקנה ברז בת שנתיים) ב200 אלף כשעוד 30-50 אלף מביאים לו חדשה.
  19. אז בהזמנה מak על מה ממליצים? פדקס? Dhl? דואר ישראל? נשים מחירים בצד, עם מי יש פחות כאבי ראש? בהנחה ו10-20 דולר הבדל לא משנים כלום.
  20. זו בדיוק הנקודה. אני מוכן להתפשר על גב שבור, צריכת דלק גרועה, רעש בנסיעה מעל 100 קמ"ש, לשבת נמוך, ועד ועוד. עשיתי את זה בעבר ובחרתי ברכבים פחות טובים לשם ההנאה (עד שהגיעה ילדה ראשונה). כל עוד זה אני, הייתי מוכן להתפשר. לילדים זה כנראה יהיה פחות כיף, לפחות עד גיל שהם יכולים להיכנס לבד. ניסיתי לחשוב האם עם תכנון נכון בילודה של 3-4 ילדים, אוכל להגיע למצב שבו הברז היא שנייה אצלי וגם זה מרגיש מאוד לא ריאלי כסידור קבוע. בסוף זה לא אסון גדול, כנראה שמי שיש לו ילדים ורוצה ברז יכול לרכוש משפחתית ישנה וזולה לאחזקה וברז כרכב שלו/סופ"ש; והנזק הכלכלי לא יהיה משמעותית גדול יותר מאשר להחזיק שני רכבים מודרניים יקרים. אותי אישית זה ביאס כי הייתי רוצה לעשות גם נסיעות קצרות עם הברז אם תהיה לי, אני מכיר את עצמי וכשכיף לי על רכב אני רוצה לנהוג עליו בכל הזדמנות. אבל בסדר יש חיים גם מעבר לתחביבים.
×
×
  • תוכן חדש...