Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדבור במערכת שמורכבת מ: קומפוננט של מורל (פולס 6.5" מוגברים), מגבר של ג'יביאל 75.4 (הדיוטי פריי), סאב של לאנזר (MAX 12 סליל יחיד, מחובר לגישור) לרדיו דיסק מתחברים רמקולים אובליים של פיוניר 260W. רדיו דיסק של קנווד דגם 2020 אם אני לא טועה.

הבעייה היא שתוך כדי עבודה (גם בניסעה גם בעמידה וגם כשהרכב כבוי בכלל) לפעמים יש מין רעש של פיצוץ ואחריו צפצןף (כמו נגיד בטקסים, כשמישהו עולה לדבר במיקרופון ויש צפצוף - משהו בסנגון הזה :)) חזק מאוד. הצפצוף לא מסתמיים כשאני מעביר את הרדיו למצב OFF ואפילו קרה לי שהצפצוף הופיע כשאר הרדיו היה על OFF במשך כמה דקות!. הצפצוף מסתיים רק כשאר אני מפרק את הפאנל של הרדיו, או אחרי 15 שניות בערך.

המערכת מורכבת כבר שנה בערך, זה קורה פעם בחודשיים בערך אבל בימים האחרונים זה קרה לי כבר איזה 5 פעמים!

המגבר מחובר עם חיווט איכותי של קדנס (8G) והכבל RCA איכותי גם כן.

חשבתי אולי שהבעייה נובעת מהתחממות של המגבר, אז הסתכלתי עליו והוא היה קר לאחר הצפצוף. כשהתסכלתי טוב יותר ראיתי שיש עליו גם קצת משקעי מים, כנראה כתוצאה מעיבוי או משהו כזה, ניקתי אותם מייד אך הבעייה עדיין ממשיכה גם כשהמגבר "יבש". יש לציין שהרטיבות לא הייתה באיזור המחברים אלא במרכז ההיט סינק, החיבורים לא נרטבו כלל.

אני חושב שהשצפצוף מגיע מהקומפוננט (מורל פולס) שיושב בדלתות הקדמיות. למישהו יכול להיות הסבר לתופעה הזאת?

תודה רבה..

פורסם

כשיש צפצוף הוא מגיע מהרמקולים הקדמיים רק??

מהאחוריים???

מכולם??

זה קורה אחרי פעילות מסוימת ברכב??

תנסה לפרט יותר..

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אם התופעה לא נעלמת כאשר אתה מכבה את המכשיר רדיו אז כנראה ששם נעוצה הבעייה,אם התקלה הייתה במגבר אז לא היה אמור להשפיע זה שאתה מוציא את הפאנל...

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

אוקיי ככה:

לגבי אם זה בפניות - לא, זה קורה תמיד. הארקה מחוזקת (של המגבר) כבר בדקתי.

לגבי הפיוזים במגבר - תודה אני אבדוק ובמדית הצורך אחליף.

לגבי הרעש - אני דיי בטוח שהוא בא מהקדמיים, אבל יש סיכוי שהרעש מהגיע מהאוחריים מכיוון שבזמן האחרון באמת שמתי לב שבקושי שומעים בהם. ניסתי לתקן את בעיית השמיעה ברמקולים האחוריים דרך הפיידר ברדיו אבל זה לא עוזר, כי המגבר מחובר על היציאה האחורית והרמקוליים הקדמיים על המגבר.. ככה שהפיידר של האחורה\קדימה לא אפקטיבי בכלל. בדקתי את החיבורים של הרמקולים לרמקול עצמו והוא נראה תקין, החיבור הוא בעזרת סופית מעיכה לא עבודה חאפרית. בנוסף החיבור לרדיו תקין אף הוא (גם נעשה בעזרת סופיות מעיכה שונות ולא איזולירבנד).

האם יכול להיות קשר בין זה שהרמקוליים האחוריים (להזכירכם, פיוניר 6X9 260 וואט, נקנו לפני כשנה) עובדים בווליום ממש נמוך ביחס לקדמיים, לצפצוף המחריש הזה?

איפה כדאי לי לחפש? אולי קרע כלשהו בכבל של הרמקול שנוגע איפשהו במרכב?

פורסם

לפי דעתי הבעיה נובעת מהמגבר כי אם זה היה קצר כלשהו בחוטים מהמגבר לרמקול היה לך רעש חלש

ומעצבן או שלא היה עובד בכלל הרמקול והמגבר היה נכנס לפרוטקשן

לפי הרעש החזק כל כך שאתה מתאר זה יכול לנבוע מהמגבר לפי דעתי ולא בחיווט שלך

פורסם

הבעיה נובעת מאופן ההתקנה - חיבור החוטים.

לדעתי, ממה שרשמת כאן, אם היית עובר חוט חוט, ומוודא תקינות של כולם, דהיינו:

מינוס למינוס, פלוס לפלוס, ערכי פיוז מתאימים, שום "קומבינות" לא היית מגיע לבעיה שכזו.

עצם העובדה שיש סאונד לאחר ניתוק מעיד על חיבור אחד הרכיבים (או כמה מהם) לפלוס קבוע...

אני אומר זאת מבלי לדבר עליך ישירות - זו בעיה לא לעצלנים.

זו בעיה שצריכה להבדק מן היסוד. (חיווט)

בהצלחה

פורסם

הסאונד אכן נשמע כשהמערכת לכאורה מכובת, אך במצב OFF ברדיו דיסק הזה, המכשיר לא באמת כבוי. התאורה עדיין דלוקה ועל המסך פשוט כתוב OFF. הרעש לא נשמע כשהמכשיר כבוי לחלוטין (כלומר פאנל מנותק). האם זה משנה משהו?

בכ"א ההתקנה בוצעה ע"י מקצוענים, ובהשגחתי. לא נעשו שום קומבינות משום סוג, כל החוטים מחוברים למוקמם הראוי. הפיוזים של המגבר הם המקוריים שבאו איתו, הפיוז שמותקן ליד המצבר נרכש עם סט יעודי למערכות לרכב. אני לא בדיוק מבין בערכים של פיוזים, אני רק זוכר שהוא 30 משהו.

בכ"א, אם אתה עדיין חושד בבעית חיווט אני אבדוק את זה יותר לעומק. האם בעייה כזאת יכולה להגרם בגלל שנגיד ה+ מהמגבר מתחבר ל- בסאב וה+ בסאב מתחבר ל- במגבר? (לא קורה, אבל הבלבול היחיד שאני מסוגל להעלות בדעתי שיתכן שקרה). בדקתי גם את ההארקה פעם נוספת, ניקיתי בעזרת נייר שיוף שוב את כל האיזור והסרתי את כל שאריות הצבע שהיו באיזור.

האם התקלה יכולה להגרם מהרדיו דיסק עצמו? מה הסבירות שמשהו ברדיו דיסק פגום?. אני בספק אם זה בא מהמגבר כי על פניו הוא לא מראה שום סמנים של תקלה, הוא אף פעם לא נכנס לפרוטקשן ואף פעם לא היו לי בעיות מיוחדת איתו. אני גם בכלל לא מעמיס אותו או את המערכת בכלל, מבחינה של ווליומים גבוהיים לפרקי זמן ארוכים.

תודה שוב על העזרה..

פורסם
לפי דעתי הבעיה נובעת מהמגבר כי אם זה היה קצר כלשהו בחוטים מהמגבר לרמקול היה לך רעש חלש

ומעצבן או שלא היה עובד בכלל הרמקול והמגבר היה נכנס לפרוטקשן

לפי הרעש החזק כל כך שאתה מתאר זה יכול לנבוע מהמגבר לפי דעתי ולא בחיווט שלך

ה6X9 אצלי מחוברים לרדיו דיסק. כמו שאמרתי בזמן האחרון הם פעולים בעוצמה ממש נמוכה משום מה. שום כיוון שעשיתי לא הצליח לסדר את זה. יכול להיות שיש בעייה ברמקול עצמו? אני אנתק את הרמקולים האחוריים לבנתיים ואראה אם הבעייה ממשיכה.

פורסם

לשאלתך - זה לא משנה, עדיין יש בעיה שכזו.

לא שאני מזלזל במתקינים שלך, אולם גם מתקינים טובים לעיתים עושים קיצורי דרך ו"שואלים" כבל

מתח (+) ממקור אחר לטובת עוד רכיב, וזה יכול להוות בעיה.

בכל אופן, כמו שציינתי, לדעתי, יש לעבור חוט חוט, מתחילתו ועד סופו (בעיקר בחוטי המתח למיניהם)

פורסם

בדקתי את עניין ה+ים והכל נראה תקין.

עקבתי אחרי ה+ של המגבר והוא מגיע ישירות למגבר (עם פיוז בדרך). לא נראה כאילו הוא גם מתחבר גם למשהו אחר.

הצמה של הרדיו מתחברת ישירות לצמה של הרכב, לא נראה שיש שום קומיבנות שם.

בכ"א ניתקתי לבנתיים את הרמקולים האחוריים. אני אעדכן.

פורסם

התפתחות אחרונה. יצאתי מתוך נק' הנחה שהרעשים האלה נגרמים או עקב חיבוררים רופפים, או עקב בעיות עם ה+ וה- כמו שגל אמר.

כמו שאמרתי ניתקתי את הרמקולים האחוריים של פיוניר. הצפצוף המשיך גם בלעדיהם.

בהתחלה לקחתי את האוטו לסיבוב ובדקתי אם יש קשר בין מקרי הצפצוף, שמתי לב שכל פעם שהדלת הימנית נפתחה הופיע צפצוף (היו גם צפצופים תוך כדי נסיעה, עם דלת סגורה כמובן). ומכיוון והרעש נשמע יותר חזק מכיוון ימין (לא הצלחתי לקבוע חד משמעית אם הוא מגיע *רק* מהרמקול הימני), החלטתי שאני אפרק את הדלת הימנית ואבדוק מה מצב החיבורים. החיבורים כולם היו מחוזקים במקום, בדקתי כל אחד ואחד (+ - מהמיד לקרוס, + - מהטוויטר לקרוס ו+ - למגבר). היו כמה חיבורים שהכבל בהם היה קצת מתוח, שיחררתי אותו. חיזקתי את כל הברגים שמחזיקים את הכבלים לקרוס. אחרי שסיימתי לטפל בחיווט בתוך הדלת עקבתי אחרי החוט של הרמקולים עד למגבר ובדקתי שהוא לא חתוך או משהו כזה.

כעצתכם, בדקתי גם הפיוזים של המגבר, של הרדיו והפיוז הראשי של המערכת שנמצא מתחת למכסה המנוע. כולם תקינים.

פירקתי את הרדיו וראיתי שהמתקין שלי לא תיקן את כל הנזקים שהשאירו לי הבעלים הקודמים של הרכב (חוטים מחוברים בחאפריות, כל מיני קומבינות שונות, בעיקר עם ההארקה של הרדיו דיסק) תיקנתי את כולם ועכשיו הם בסדר. גם הכבל של הרימוט היה כולו מקומבן, הוא היה מורכב בערך מ5 כבלים שונים בצבעים אחרים!.

בכ"א אחרי כל זה, בדקתי את עדיין יש צפצוף כשהדלת הימנית נפתחת - והפעם אין. למען האמת, שמעתי רדיו בערך 10 דקות ברכב ולא היה צפצוף. אני לא יודע אם הבעייה נפתרה סופית, אבל אני מקווה שכן! אני אעדכן בעוד כמה ימים כשאני אדע סופית.

פורסם

שמח לשמוע, ומקווה שנפתר.

בגדול, כל סאונד חריג (לא רעש אלטרנטור) מצריך בדיקה של תקינות מלאה, מקצה לקצה.

לכן, כל התקנה שאני עושה (לעצמי או אחרים) אני מתחיל מאפס ומחווט לבד הכל, וכך מונע צרות

להמשך, ויתר קלות לפתרון בעיות עתידיות.

• תוכן חדש...