Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה ניגש לחשמלאי רכב או מוסך ומבקש בנימוס:

"שלום, אני מעונין לבצע כיוון הצתה ברכב".

בהצלחה.

:D

פורסם
אתה ניגש לחשמלאי רכב או מוסך ומבקש בנימוס

אל תשכח להיות מנומס :lol:

סתם... כמו שקודמי אמר כיוון הצתה עושים אצל חשמלאי רכב או במוסך.

דרך אגב מה הבעיה שיש לך ברכב :?:

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

אבל.... הייתי רוצה לדעת איך עושים זאת בעצמי...

ולמנהלים: אני מבטיח שאשתדל ללמוד לכתוב כותרת, כי אני מתייחס ברצינות ובכובד ראש

לרצונותיהם של שאר חברי הפורום - להיות מסוגלים לדעת מה יש בשרשור לפי הכותרת, ולא

להתקל בכותרות בסגנון "שאלה", "צריך עזרה", או "הצילו".

פורסם

אתה לא יכול לבד , אתה צריך אקדח הצתה מיוחד.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

קבל הסבר על הצתה:

1. הצתה מאוחרת. הניצוץ מגיע אחרי שהבוכנה סיימה לדחוס את התערובת או כשהבוכנה החלה לרדת לפעימת הכח, או כשהבוכנה בנ.מ.ע. הניצוץ בתזמון תקין צריך לבוא קצת לפני שהבוכנה בנ.מ.ע כדי שהתערובת תספיק להידלק. כאשר הניצוץ מגיע מאוחר מדי , התערובת נדלקת מאוחר מדי. ואז היא יוצאת לתוך סעפת הפליטה, בחלקה. וככה נוצרים בק פיירים, פיצוץ התערובת בתוך מערכת הפליטה.

2. הצתה מוקדמת. הניצוץ מגיע כשהבוכנה דוחסת את התערובת או שהניצוץ מגיע כשהבוכנה יונקת. מצב זה הוא חמור בהרבה ממצב של הצתה מאוחרת. הבוכנה יכולה להיות בדרכה מעלה לדחוס כאשר יבוא הניצוץ וידליק את התערובת ואז יתנגד לתנועת הבוכנה ואז יווצר מצב של תערובת לוחצת כנגד תנועת המנוע. יכול לגרום נזק חמור להרבה חלקים בתוך תא הבעירה ובלוק המנוע.

כאמור המצב התקין הוא שהניצוץ מגיע ממש טיפה לפני שהבוכנה מגיעה לנ.מ.ע ואז התערובת תידלק בתזמון מושלם עם סיום תנועת הבוכנה מעלה ואז הניצול של האנרגיה המשתחררת יהיה מקסימלי.

לפעמים מסיבות רבות, שונות ומשונות תזמון ההצתה יוצא מכיוון. ואז נוצרים המצבים שתיארתי למעלה. כדי להחזיר עטרה ליושנה יש צורך בכיוון הצתה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

דבר ראשון תודה רבה

אבל את החלק הזה אני מבין מה שהתכוונתי לשאול

זה איך מכוונים בעצם את ההצתה.

איפה? מה צריך לעשות?

תודה.

פורסם

בזמן פעימת הדחיסה הבוכנה מגיעה לנקודה עליונה שנקראת TDC שזה top dead center. מספר מעלות לפני נקודה זו יש לתת את הניצוץ.זה נקרא קידום הצתה ויש לכוון אותו. לצורך זה יש אקדח הצתה שיש לו סטרובוסקופ: אור שפועם חזק ומהר בקצב פרקית הכויל. מכוונים אותו על גלגל התנופה שם יש קו שצריך להתאים עצמו לשנתות על הבלוק בד"כ. מאחרים או מקדמים את ההצתה ע"מ שהקו יתלכד עם השנתה הרצויה ע"פ הנחיות היצרן.

זה מופיע עם איורים בכל ספר רכב.

נמרוד

פורסם

תודה רבה עכשיו הבנתי את זה יותר בגדול...

תגיד אתה יכול להפנות אותי למקום שבו זה מוסבר בהרחבה?

סטרובוסקופ: אור שפועם חזק ומהר בקצב פרקית הכויל

האם תוכל להסביר לי את השורה הזאת במילים המוכרות יותר ליצור האנושי?

נ.ב : איזה יופי אני נהג נמרץ :D

פורסם
סטרובוסקופ: אור שפועם חזק ומהר בקצב פרקית הכויל

האם תוכל להסביר לי את השורה הזאת במילים המוכרות יותר ליצור האנושי?

אני מכיר לא מעט יצורים אנושיים שדווקא מכירים את המילים האלה אבל ננסח שוב.

אמרנו שעל גלגל התנופה יש סימן בנקודה מסוימת עליו.כאשר המנוע מסתובב , אפילו בסרק , מהירות הסיבוב של גלגל התנופה לא מאפשרת לך לראות את הסימן. כדי לראות את הסימן יש אקדח הצתה שנותן הבזק אור חזק ומהיר בדיוק בזמן שהסימן מולך. אם המנוע מסתובב בסרק בנגיד 700 סל"ד , אקדח ההצתה יתן 700 הבזקים מהירים של אור בדקה ואם תכוון אותו על גלגל התנופה תראה את הסימן כאילו עומד במקום (כאילו הגלגל לא מסתובב). בשלב הבא אתה מסובב את הדיסטריביוטור (מקדם או מאחר את ההצתה) עד שהקו מתלכד עם סימן נייח שנמצא על הבלוק ליד גלגל התנופה. בד"כ יש שם סקאלה ואתה מכוון לפי הוראות היצרן.

איך אקדח ההצתה יודע לתת פולס בדיוק בקצב סיבוב המנוע? יש לו חיישן המתלבש על החוט שיוצא מהכויל. כל פעם שהכויל פורק , אקדח ההצתה נותן הבזק.כך יש תיאום בין הניצוץ בפלג לבין הבזק האור שמאיר את הסימן שלפיו אתה מכוון את תזמון הניצוץ.

סטרובוסקופ:מכשיר המאיר או חושף לסירוגין חפץ נע , על מנת לגרום לו להראות נייח.אקדח ההצתה הוא סוג של סטרובוסקופ.

נמרוד

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
כמה כסף אמור לעלות כייון הצתה בפונטו 75 שלי ?
בלי כסף! בפיאט פונטו מערכת ההצה וההזרקה ממוחשבת!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...