Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם החלפת הכיסאות המקוריים ברכב (306GTI) לכסאות ספורט מותרת?

האם ישנם צורך באישורים מיוחדים?

האם יש צורך להתקין במקום כזה או אחר?

ומה בנוגע לעניין החגורה, האם רתמות של הכיסא נחשבות כחגורת בטיחות.

והאם האם בטיחותיות בכלל?

תודה רבה לעונים,

אלעד.

"מתחילים בשיא המהירות ומגבירים לאט לאט.."

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם

תגדיר ספורט.

מתקפלים או כאלו שמורכבים מחלק אחד(AKA באקטים)?

עם באקטים כדאי גם להרכיב סט-אפ נכון לחגורות כדי להרויח משהו מהצד הבטיחותי שלו,ואני בספק אם אתה מוכן להקריב את המושבים האחוריים שלך בשביל זה או אם זה לא ידגדג לבוחן בעין יותר מדי.

מתקפלים הם סיפור הרבה יותר פשוט ואני מכיר מספר אנשים שמדבקת ה-2006 מתנוססת על השמשה שלהם וכסאות כאלו ברכבם... למרות שגם איתם זה די וענין של מזל.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

מכיוון שכסאות סופרטיביים דורשים גם את החלפת המסילות, ע"פ החוק היבש מדובר בשינוי מרכב. לכן אם אתה רוצה להיות בטוח שלא תתקל בבעיות, עדיף לעשות את ההתקנה במקומות כגון אספיר, גתוס וכו'. למקומות אלו אישור ממשרד התחבורה לבצע התקנות כאלו.

שחר

פורסם
מכיוון שכסאות סופרטיביים דורשים גם את החלפת המסילות, ע"פ החוק היבש מדובר בשינוי מרכב. לכן אם אתה רוצה להיות בטוח שלא תתקל בבעיות, עדיף לעשות את ההתקנה במקומות כגון אספיר, גתוס וכו'. למקומות אלו אישור ממשרד התחבורה לבצע התקנות כאלו.

שחר

אז מה שאתה בעצם אומר זה שאם אני עושה את זה שם אז זה לגיטימי וחוקי..?

ואם כבר בזה עסקנו, מה תחום המחירים לבאקט אחד עם רצועות פרופר?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
האם החלפת הכיסאות המקוריים ברכב (306GTI) לכסאות ספורט מותרת?

האם ישנם צורך באישורים מיוחדים?

האם יש צורך להתקין במקום כזה או אחר?

ומה בנוגע לעניין החגורה, האם רתמות של הכיסא נחשבות כחגורת בטיחות.

והאם האם בטיחותיות בכלל?

תודה רבה לעונים,

אלעד.

שלום אלעד,

להלן דרישות החוק - תקנה 355,לגבי מושבים ברכב בהתיחס לשאלתך:

סעיף ג' - מושב הנהג יהיה יציב, לא יגביל את שדה ראייתו ותנועתו של הנהג ויאפשר לו נהיגה בנוחות.

סעיף ג'1 - ברכב נוסעים ששנת יצורם 1981 או לאחריה יותקנו במושבים הקדמיים משענות ראש לנוהג ברכב וליושב לצדו.

סעיפים ד' וה', מתיחסים לדרישות תקן ובתוספת השניה לתקנות- מס' 18, קיימת הרחבה:

מושב יתאים לאחד מתקנים אלה:

1. FMVSS 222

2. מפמ"כ 363

3. ECE REG.25 - משענות ראש

4. ECE REG.17 - לגבי חוזק התקנת המושבים

5. ECE REG.21 - לגבי הלם גב המושב.

חובה ורצוי מאד לדרוש מ"המתקינים" מסמך בו רשום שהמושבים\כסאות והתקנה תואמים לתקנים האלו. כאשר אין הדברים תואמים את האמור, יש מצב של קבלת דו"ח והורדה מהכביש לצורך התקנה חוקית או החזרת המצב המקורי לקדמותו.

להלן דרישות החוק - תקנה 364,לגבי חגורות בטיחות:

א.חגורות הבטיחות לגבי כל נוסע יהיו אחת מאלה:

חגורת מתניים- חגורה החובקת את חלקו הקדמי של אגן הירכיים של החוגר.

חגורה אלכסונית-חגורה החובקת באלכסון את חזהו של החוגר מן הירך לכתף שמנגד.

חגורת 3 נקודות - מערכת חגורות המעוגנת ב 3 נקודות עיגון והמהווה שילוב של חגורת מתניים וחגורה אלכסונית.

חגורה נצמדת: חגורת מתניים או חגורת 3 נקודות המצוידת בסליל קפיצי לקליטת רצועת החגורה, שאינו מגביל תנועותיו של החוגר בתנאי נהיגה רגילים.

ב.חגורות הבטיחות תתאמנה, לפי הענין, לאחד מתקנים אלה:

1. ת"י 543

2. ECE REG.16

3. JIS D 4604

4. B.S 3254

5. FMVSS 209

חובה ורצוי מאד לדרוש מ"המתקינים" מסמך בו רשום שהחגורות והתקנה תואמים לתקנים האלו. כאשר אין הדברים תואמים את האמור, יש מצב של קבלת דו"ח והורדה מהכביש לצורך התקנה חוקית או החזרת המצב המקורי לקדמותו.

מריוס,

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

אין שום בעיה עם באקטים.

עברתי טסט בלי "קומבינות" עם באקטים +רתמות 3 נק' עיגון!

שוטרים הציקו לי מספר פעמים על החגורה ,אך אף אחד מהם לא רשם דוח או הוריד מהכביש!

אני לא ממליץ לנסוע על באקטים עם החגורה המקורית מכיון שזה לא בטיחותי! החגורה יושבת על הצוואר ויש מרווח קטן בין החגורה לאגן הירכיים- חופש תנועה לא בטיחותי! , לכן (מבחינתי) חובה לחגור רתמות בנסיעה על באקט! - משמע - לוותר על המושב האחורי , מה גם שהגישה אליו מאוד מאוד מאוד לא נוחה!

נ.ב: במקרה של "הורדה מהכביש" על רתמות (איום שכבר שמעתי פעם אחת משוטר תנועה שחיפש אותי על כלום) הוא איום טיפשי מכיון שאת מנגנון החגורה המקורית + החגורה , אין צורך לפרק מהרכב , זאת אומרת שבטסט החגורה המקורית קיימת ואין פה שום שינוי מבנה מבחינת החגורה!!!

את האישורים תצטרך לבקש מהיבואן (במקרה שלי , יובל מלמד.)

54544.JPG

rallbucket1.jpg

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
אין שום בעיה עם באקטים.

עברתי טסט בלי "קומבינות" עם באקטים +רתמות 3 נק' עיגון!

שוטרים הציקו לי מספר פעמים על החגורה ,אך אף אחד מהם לא רשם דוח או הוריד מהכביש!

אני לא ממליץ לנסוע על באקטים עם החגורה המקורית מכיון שזה לא בטיחותי! החגורה יושבת על הצוואר ויש מרווח קטן בין החגורה לאגן הירכיים- חופש תנועה לא בטיחותי! , לכן (מבחינתי) חובה לחגור רתמות בנסיעה על באקט! - משמע - לוותר על המושב האחורי , מה גם שהגישה אליו מאוד מאוד מאוד לא נוחה!

נ.ב: במקרה של "הורדה מהכביש" על רתמות (איום שכבר שמעתי פעם אחת משוטר תנועה שחיפש אותי על כלום) הוא איום טיפשי מכיון שאת מנגנון החגורה המקורית + החגורה , אין צורך לפרק מהרכב , זאת אומרת שבטסט החגורה המקורית קיימת ואין פה שום שינוי מבנה מבחינת החגורה!!!

את האישורים תצטרך לבקש מהיבואן (במקרה שלי , יובל מלמד.)

שלום עומר,

1.לצורך הבהרת הנושא, אולי תוכל לסרוק ולעלות לפורום את האשור שקבלתה מהיבואן או אם זאת בעיה, תרשום מה כתוב באשור?

2. לפי דבריך החגורה המקורית עדיין קיימת ומעוגנת - האם יש לך אפשרות לעשות שמוש בה כפי שתוכננה מלתחילה - לאחר התקנה הנוכחית של הבאקטים?

מריוס

פורסם

מריוס, תודה רבה על התשובה המפורטת.

אבדוק אצל המזמין, האם הכיסאות באמת תקינים ע"פ כל התקנים.

הכיסאות עליהם מדובר הינם באקטים תוצרת OMP. עימם רתמות תואמות (3 נק' עיגון) גם הן תוצרת OMP.

האם כאשר אתקין את הכיסאות אאלץ לוותר בעצם סופית על המושבים האחוריים?

אין מן מסילה (חוקית) המאפשרת תזוזה של הבאקט למען תתאפשר גישה למושבים האחוריים?

הדגש בכל הנעשה הוא שיהיה חוקי ומאושר.

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם
למה שלא תתקין כיסאות של אימפרזה GT ?!

גם תומכים, גם ספורטיבים,גם חוקיים וגם מתקפלים....

אתה מתכוון בוודאי לריקארו.

יש יבואן מסודר למוצרי ריקארו בישראל?

האם אוכל לקבל אחריות והתקנה ע"י היבואן (במידה ויש)?

כרגע כיסאות ומסילות מפירוקיות לא באות בחשבון.

כמו כן דגש חשוב נוסף הוא בטיחות.

לדעתי מוצר שעבר תאונה או עמד בפירוקיה איבד המון מיכולת הספיגה שלו, וכך פוגע בעצם ביכולותיו הבטיחותיות.

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם

היבואן של רקארו - אספיר, במשמר השבעה (וגם בתל-עדשים). וכן, הם עושים גם התקנות. אני מניח שיש בידם את כל האישורים - הם מספקים מושבים למוסדות, עושים התקנות לנכים עבור משרד הבטחון וכו'. זול זה לא...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
שלום עומר,

1.לצורך הבהרת הנושא, אולי תוכל לסרוק ולעלות לפורום את האשור שקבלתה מהיבואן או אם זאת בעיה, תרשום מה כתוב באשור?

2. לפי דבריך החגורה המקורית עדיין קיימת ומעוגנת - האם יש לך אפשרות לעשות שמוש בה כפי שתוכננה מלתחילה - לאחר התקנה הנוכחית של הבאקטים?

מריוס

1. האישור לא נמצא אצלי , אך יובל עומד מאחורי המילים שלו , טסט כבר עשיתי עם המושבים ואין שום בעיה עם זה. אני אדאג לקבלת אישור מיובל בזמן שאני יעבור באיזור שלו!

2. החגורה המקורית ישנה וגם המנגנון הפירוטכני ישנו. התופסן של (שקע) החגורה מעוגן במקומו המקורי + מערכת הנפץ של החגורה. יש לי אפשרות להשתמש בחגורה בדיוק כפי שתוכננה אך המושב מפריע לחגורה להדק את גוף הנוסע . מה גם שהנוסע\נהג יושבים יותר עמוק מה שגורם לחגורה המקורית לשבת על הצוואר - מסוכן! לכן אני לא מוותר ונוהג אך ורק עם הרתמה (גם סיבוב של 3 דקות למכולת!).

נ.ב: רקארו יקרים מאוד!!! לאחר בדיקה וניסיון להשיג ריקארו מסוים , גיליתי יחס לא מקצועי ולא מסודר בכלל מצד היבואן (שאני כבר לא זוכר מיהו). לעומת זאת , יובל מלמד ועוזרו ירון אדרי (SPARCO) נתנו לי יחס מקצועי . כנ"ל לגבי אורי מOMP .

פורסם
כמו כן דגש חשוב נוסף הוא בטיחות.

לדעתי מוצר שעבר תאונה או עמד בפירוקיה איבד המון מיכולת הספיגה שלו, וכך פוגע בעצם ביכולותיו הבטיחותיות.

אין שום קשר.

אם מדובר על כסא ,הרי שכל עוד לא קיבל מכה ישירה או חלילה התעוות כתוצאה מכח שפעל עליו , הוא בטוח כמו כל כסא אחר.

מתכת מאבדת מחוזקה אם עברה עיוות (כתוצאה ממכה , קורוזיה ,חום או דברים אחרים) - לא בגלל ישיבה במקום כלשהו . הכוחות שעובדים על כסא ביום יום במשך כמה השנים שהוא באוטו - לא פחותים מתאונה חד פעמית.

אגב - החתימה שלך - זה לא המ"כ.

זה קרמבו ב"עצה של אלופים". "מבצע סבתא".

פורסם
למה שלא תתקין כיסאות של אימפרזה GT ?!

גם תומכים, גם ספורטיבים,גם חוקיים וגם מתקפלים....

מניסיון אישי שלי , מושבים של GT לא כאלו תומכים וגם דיי רחבים (בעייתי קצת לרזים בינינו שרוצים מושב תומך באמת!). עדיין לא ישבתי על שום ריקליינר שמשתווה לבאקט! הבאקט תומך מאוד ונותן תקשורת נהדרת עם הרכב! ההבדלים בין המקור לבין הבאקט הם גדולים וחווית הנהיגה שונה!

החסרונות בבאקט הם גדולים מאוד , השאלה עד כמה אתה "חולה" במחלה הנפוצה ביותר כאן בפורום...

"DRIVING MACHINE"... כנראה שאני בשלבים קשים:wink:

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=58713&highlight=%E1%E0%F7%E8

פורסם

מושבים של אימפרזה הם מדהימים, מאוד נוחים ואיכותיים, אבל זה לא באקט.

לפני שבועיים התקנתי באקט ברכבי (לבד, בעזרת חבר) ובשבועות הקרובים אני גם אבדוק על בשרי אם זה יעבור טסט :-)

norm_00B8E7E364134D98B3556278FEA021C6.JPG

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...