Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה לא ברורה.

אם פגעת ברכב אחר עליך לשלם תמורת תיקונו. בעל הרכב זכאי לבחור מי יתקן את הרכב, או לבקש את מחיר התיקון ולבצעו בזמנו החופשי.  האם לשלם מחשבון הבנק שלך או באמצעות הביטוח? שתי האפשרויות לגיטימיות, הבחירה היא שלך, בהתאם לסכומים ולנסיבות.

אני גרמתי פעם למישהו נזק דומה, הוא העביר לי הצעת מחיר לתיקון, נתתי לו המחאה על סכום זה, הוא חתם לי על מסמך כי כי אין לו יותר תביעות בגין הפגיעה, ובכך הסתיים העניין. באותו מקרה היה מדובר בסכום קטן - כ-1,000 ש״ח, וכלל לא היתה מחשבה לערב את הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

שאלה לא ברורה.

אם פגעת ברכב אחר עליך לשלם תמורת תיקונו. בעל הרכב זכאי לבחור מי יתקן את הרכב, או לבקש את מחיר התיקון ולבצעו בזמנו החופשי.  האם לשלם מחשבון הבנק שלך או באמצעות הביטוח? שתי האפשרויות לגיטימיות, הבחירה היא שלך, בהתאם לסכומים ולנסיבות.

אני גרמתי פעם למישהו נזק דומה, הוא העביר לי הצעת מחיר לתיקון, נתתי לו המחאה על סכום זה, הוא חתם לי על מסמך כי כי אין לו יותר תביעות בגין הפגיעה, ובכך הסתיים העניין. באותו מקרה היה מדובר בסכום קטן - כ-1,000 ש״ח, וכלל לא היתה מחשבה לערב את הביטוח.

דיברתי עם הנהג הוא עשה בירור ואמרו לו שכנראה יצטרכו להחליף דלת אם זה חריטה ולא שריטה משהו כזה והנהג לא רוצה להחליף דלת  ולא לערב ביטוחים ... 

הוא לא הלך עדיין למוסך פיזית 

• מצחיק 1
פורסם

שיתן לך הצעת מחיר.

החכן לתקן את הרכב (או קבלת מחיר התיקון ללא ביצועו) זו החלטה של הנפגע.

כיצד לממן את התיקון זו החלטה שלך.

*אם הביטוח מעורב ההחלטה על דרך התיקון, בחירת חלקי החילוף וכו׳ נעשים על ידי שמאי. שכר טרחת השמאי משולם על ידי הביטוח.

אגב, האם ישלך ביטוח מקיף או צד ג׳ בלבד? האם יש צורך בתיקון הרכב שלך? שני אלה נתונים חשובים בקבלת ההחלטות.

הערה טכנית: כשאתה מגיב להודעה האחרונה אין צורך לצטט אותה. זה רק מכביד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להבא למד את תנאי הביטוח שלך. הפעם זה ייגמר בכמה אלפי ש״ח, בפעם אחרת זה עלול להיות הרבה יותר.

פורסם

למה אתה קורא ״מחיר מופרך״. מה הסכום ובאיזה דגם רכב מדובר?

פורסם

מתי עלה לכביש?

אני לא מכיר את התימחור של חלקי החילוף של לקסוס, אבל תביא בחשבון שמדובר ברכב יוקרה, ואם הוא פחות משנתיים על הכביש יש לתקן בחלפים חדשים.

כיוון שאנחנו לא יכולים לבצע שמאות תצטרך לשקול לדרוש שמאות (ולשלם תמורתה).

פורסם

כן, יש אופציה. אבל נראה לי שתצטרך בשביל זה שת"פ מהנפגע וזה כבר תלוי ברצונו הטוב. 

אתה יכול לחפש את החלקים בפירוקיות:

https://car-part.co.il/

https://www.galgalim.co.il/

אולי אפשר למצוא גם חדשים מחו"ל לדוגמה כאן:

https://partsouq.com/
תמצא את המק"ט לפי מס' שלדה (אפשר למצוא מס' שלדה לפי מס' רכב באתר 'משומשת').

אבל זה מורכב. משלוח ומיסים.

כתלות בשווי הרכב (שנתון) אתה יכול להציע לו סכום כסף נכבד אך נמוך בהרבה מההצעת מחיר (10-15K), ושיעשה איתו מה שהוא רוצה. אינו דומה רכב ששווה 100,000 ש"ח או פחות לרכב ששווה 300,000 או יותר, שעבור האחרון סביר שהבעלים יעדיף תיקון הכי טוב שאפשר ולא עוד כמה אלפי שקלים.

פורסם

להציע למי? 

בעל הרכב הנפגע ידרוש החזר כל הוצאותיו, לא משנה אמצעי התשלום.

לבעל עסק אסור לעשות עסקה במזומן מעל 6,000 ש״ח, ובכל מקרה אין לו שום עניין לתת ״הנחות״ או לבצע עבירה של העלמת מס.

פורסם (נערך)

התכוונתי אם אשלם במזומן אולי ניתן לקבל הורדה במחיר ואני רואה שאתה אומר שאסור מעל 6000

עריכה אחרונה על ידי noname1234

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...