Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם.

תודה רבה לכל העונים והמציעים.

כרגע מה שנראה לי כאופציה הכי ריאלית לאחר שיחה עם אבא שלי והעלאת הרעיונות שעלו פה זה שאנחנו נלך לבדוק את הסקודה סופרב, הטויוטה קאמרי ובגלל שיש לנו עוד קצת זמן עד רכישת הרכב, אנחנו נחכה גם לראות את הפאסאט החדשה.

בכל מקרה, הC5 בפרט והצרפתיות ככלל, ירדו מהפרק, בגלל בעיות אמינות או כמו שאבא שלי אמר לי הבוקר, אני לא רוצה לגור במוסכים.

אם יש למישהו עוד משהו להוסיף על הרכבים שפירטתי, או להציע עוד מספר רכבים אני אודה לו, בכל מקרה, תודה רבה לכל העונים, וחג שמח.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרו לפני - אני הייתי שוקל מנוע TDI, אבא שלך פטור כמעט לחלוטין מאגרת רישוי (למעשה - הוא משלם את אותם ~60 השקלים לבנזין ולדיזל).

מנוע דיזל יהיה חסכוני מאוד ובינתיים הדלק עולה קצת פחות (אם כי העניין ישתנה והמחירים יושוו).

החישוב פשוט:

אם אבא שלך נוסע 25000 ק"מ בשנה, הרי שהוא צורך כ2500 ליטרים של דלק (חישוב מאוד אופטימי למנוע 1.8T). בכסף זה אומר - כ12,500 ש"ח (לפי 5 ש"ח לליטר)

מנוע דיזל לעומת זאת יצרוך רק כ1500 ליטרים, מה שיוצא בערך 7,500 ש"ח (מחושב לפי מחיר זהה של 5 ש"ח לליטר, כרגע זה הרבה יותר זול...)

חיסכון של כ5,000 ש"ח בשנה.

שים לב ש1-10 לבנזין הוא נתון אופטימי מאוד אם אבא שלך לא נוהג חסכוני ומחוץ לעיר רוב הזמן בעוד ה1-16 של הדיזל הוא נתון מאוד צנוע ויקרה רק אם אבא שלך ינהג בצורה אגרסיבית. אם הוא ינהג רגוע, מנוע ה2 ליטר החדש יפצה אותו בלא פחות מליטר לכל 20/21 ק"מ!

פורסם

לא הייתי פוסל צרפתיות כלכך מהר בגלל דעות קדומות.

כל סוגי המכוניות האחרות יכנסו למוסך גם מתישהו, ואבא שלך יפסיד יום גם בגללן. לפיג'ו יש דווקא מרווח טיפולים מאוד גדול, כלומר פחות ימים מבוזבזים על מוסך. בנוסף האוטו חדש ויהיה באחריות, וכספית לא אתה תישא בתיקונים אם יהיו ממילא.

לנו יש 406 שכבר בת 7, האוטו עשה כמעט אפס תקלות מאז שהיה חדש. הוחלפה צינורית דלק אחרי שנתיים ומפוח(של האיוורור) אחרי 4 שנים. תושבות מנוע אחרי 7.

אם יש בעיות בכל זאת בצרפתיות חדשות, הן מהסוג ה"מעצבן-אלקטרוני" שניתן להמשיך לחיות איתן עד לטיפול הבא, ולא מהסוג שבאמת חייבים לגשת למוסך ולתקן. אגב, גם בפולקסווגן שמעתי שיש אנשים שמקללים את היום שקנו רכב שלהם(גולף)

-- כמו כן, לדעתי ליבואן פיג'ו יש תוכנית מועדון שבו לוקחים לך את האוטו מהבית או מקום עבודה, מטפלים בו ומחזירים. אתה לא מפסיד יום.

הצרפתיות נבנו לענות בדיוק על הקריטריונים שהצבת, הרבה יותר מהאחרות (למעט אולי הפאסאט, אבל היא לא נראית הכי מהנה לנהיגה).

ה407 תהיה מהנה מאוד לנהיגה, הC5 פחות, אבל נוחה יותר.

בקיצור הבחירה שלך, אל תיתן לפחדים לקלקל לך ולאביך מכוניות נהדרות.

בברכת סע רגוע -

נהג רגוע.

פורסם

אני אישית לא פוסל כל רכב, אבל כמו שאמרו כאן קודם, ה407 הוא רכב שיגרום לאבא שלי סבל רב בכל כניסה ויציאה מהרכב. לי בתור בנאדם לא מוגבל הייתה מעט קשה הכניסה והיציאה מהרכב ולכן הוא נפסל עוד לפני בדיקה של אבא שלי.

לגבי השירות של יבואן פיג'ו, זה אולי שירות טוב וחוסך יום עבודה, אבל עבורנו הוא לא יהיה טוב מכיוון שהמטרה היא לא לחסוך לאבא שלי יום עבודה או טירטור. המטרה היא שהאוטו יכנס כמה שפחות למוסך - ז"א רק לטיפולים שוטפים או אולי יום אחד או שניים לטפל בתקלה זו או אחרת במהלך תקופה ארוכה כדי לחסוך בעלויות שכירת רכב חלופי וטירטור שלי בריצות שמסביב כי אחרי הכל הרכב הוא הרגלים שלו.

לגבי הדיזל, זו אפשרות, ואולי אפילו אפשרות טובה, אבל את כל זה נבדוק ברגע שנחליט על רכב מתאים מבחינת שאר הצרכים, כי אין הבדל באגרה, ואבא שלי לא מחפש ביצועים מרקיעי שחקים ולא מחפש את ה0-100 בכמה שפחות.

פורסם

אני מצטרף להמלצה של הסופרב, רכב פשוט מצויין, איכותי ואמין..

מרווח מאוד (הכי מרווח במחיר הזה), נוח לכניסה ויציאה, מאובזר (מושבי עור, DVD בגרסה הבחירה).

פורסם
...

לגבי הדיזל, זו אפשרות, ואולי אפילו אפשרות טובה, אבל את כל זה נבדוק ברגע שנחליט על רכב מתאים מבחינת שאר הצרכים, כי אין הבדל באגרה, ואבא שלי לא מחפש ביצועים מרקיעי שחקים ולא מחפש את ה0-100 בכמה שפחות.

אין מה לבדוק - מצאתם רכב שאתם רוצים? פשוט תרכשו את גרסאת הדיזל שלו... אני מבטיח שלצאת ולהכנס יהיה קל באותה מידה ;)

לגבי הביצועים - אני מבטיח לך שלא תתאכזבו, מנוע ה2L TDI שמגיע עם הפאסאט מפתח יותר מ170 כ"ס ו35 קג"מ, בשילוב הDSG (אני מניח שאבא שלך צריך גיר אוטומאטי) תקבל גם אתה רכב ספורטיבי יחסית, עם גיר רובוטי משובח.

לגבי 0-100, הTDI שיגיע עם הפאסאט החדשה מגיע לשם באיזור ה8 שניות, לא רע בכלל ויותר טוב מה 2L FSI עם ה150 כ"ס.

פורסם
לדעתי C5, למה? המכונית הבטוחה בעולם, דרגת נוחות שרק מכוניות פאר יכולות להתחרות, היא מרווחת ביותר ורשימת האבזור ארוכה מאוד (במיוחד ב-PACK). אמנם האמינות לא בשמיים אבל היא גם לא בקרשים.

כמו שהציעו כבר, כדאי לקנות את האוונסיס, שכן היא המכונית הבטוחה שעולם, ולא ה-C5

האוונסיס מכונית בטוחה, אמינות של רכב יפני, רכב סבבה לאללה, כדאי לבדוק אפשרות כזו...

פורסם

שווה אולי לשקול קנייה של ג'יפון, לדוגמת ההונדה CRV. הרכב מרווח בצורה יוצאת מן הכלל, והכניסה והיציאה לא קשות כלל, אבל העניין הזה מצריך בדיקה.

בכל מקרה, מבין כל ההצעות שהועלו כאן אני הייתי משאיר את הסיטרואן C5, סקודה סופרב ואולי לחכות לפאסאט החדשה.

*הסיטרואן מאוד נוחה אבל עלולה לסבול מעט מהאמינות.

*הסקודה מאוד מאוד מרווחת אבל נוחות הנסיעה לוקה בחסר(לפי מגזין אוטו, אני לא נהגתי עליה).

*הפאסאט שתגיע תהיה כנראה הטובה בקבוצה, אבל היא תסבול ממחיר שערורייתי(כנראה- אם הגולף FSI 2 ליטר עולה יותר מהונדה אקורד, אז הפאסאט 2 ליטר תעבור את קו ה200 אלף).

פורסם

בוא אני אעזור לך קצת עם ה- C5 מניסיון אישי, בלי סיפורי מעשיות. יש תקלות, אבל לרוב לא קריטיות. זה לא יגרום לך לאובדן ימי עבודה, כי יש מוסכים שלוקחים את הרכב מהבית וגם מחזירים. לי יש אחד כזה. ואם אני לחוץ על נסיעה, אני מקבל רכב חליפי מהמוסך. לכל מוסך נורמלי יש גם שירות נהגים וגם רכב חליפי. צריך רק לבסס את הקשרים ולדעת לבקש.

אז בקיצור, כל נושא האמינות הוא טפשי.

ויתרון ענק של ה- C5, שאני נעזרתי בו מדי פעם, הוא היכולת להגביה ולהנמיך את הרכב בחניה. זה יכול מאד לסייע לכניסה ויציאה מהאוטו. ניתן גם לכוון את המושבים וההגה לכל תנוחה אפשרית. כך שלמי שיש קשיים בתחום, זה יכול להיות פתרון של ממש. שווה לנסות.

ולגבי הוצאות - זהו רכב הפאר (כן!) היחיד שניתן לבטח מקיף בסכום מגוחך של פחות מ- 3000 ש"ח, והוא גם שותה פחות דלק מיונדאי גטס. בדוק ומדוד מול הגטס של אחותי, כבר למעלה מ- 60 אלף ק"מ. הוא עושה 1:11 בממוצע אצלי.

ולובינסקי... סיפור ארוך שלא נגמר, אבל אי אפשר לומר שהם מתנערים מהאחריות. הם לא יודעים לתקן את התקלות, כי הן מסובכות, וגם לא מחלקים מתנות לכל לקוח מאוכזב, אבל מצד שני יש מחלקת שירות יעילה, ואכפת להם מהלקוח. הם תמיד עונים מיד לטלפון. כמה חברות כאלו יש בארץ בכלל ?

פורסם

די מה לא מובן

זה לא הבעיה בשירות של סיטרואן\פג'ו שהם גם לוקחים וגם מחזירים

הבן אדם ביקש רכב שלא יצטרכו לקחת בכלל או אולי לעיתים רחוקות.

הבעיה בג'יפון תמונה בשם שלו ג'יפון הכוונה רכב גבוה אבל לא מבחינת שילדה אלא מבחינת גלגלים וזה אולי יכול ליהיות בעיה לאדם מוגבל (תלוי מה המוגבלות)

שוב אמרו את זה לפני ואני חושב שאתה צריך להישאר עם שתי האפשרויות האלה

הסקודה,והטויוטה

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• 4 שנים מאוחר יותר...
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...