Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל מכך שאני מבין דבר או שניים בברזים ובהברגות, אבל פחות בתחום הצנרת הביתית, ובמיוחד הישראלית (למה אוהבים לערבב תקנים בכל תחום בארץ?).

הסיפור הוא כזה:

לפעמים אני ממלא בריכה קטנה במרפסת בשביל הילדים. מותקן שם ברז גינה סטנדרטי שאליו אני מחבר צינור במחבר מהיר. הבעיה שיש שם מים קרים בלבד, מה שאומר שצריך לחכות הרבה זמן עד שהם מתחממים מספיק שיהיה נעים.

עלה לי הרעיון להביא מים חמים מאיזור המטבח שמרוחק רק כמה מטרים. כלומר להחליף את ברז המים החמים מתחת לכיור לברז מפוצל (כזה נגיד), וכשצריך, לזרוק משם צינור להוספת מים חמים ישירות מדוד השמש. הקרים ימשיכו להגיע מהברז במרפסת (כדי לא לבשל איזה ילד 🙃).

עכשיו, אני לא מצליח להבין איזה מחברים\מתאמים אני צריך. ממה שהצלחתי להבין מהאינטרנט, החיבורים לצינור גינה הם עם תבריג GHT (?), היציאות מברז ניל מפוצל הן 3/8 ו-3/4 BSP (?), או שמע יש גם איזה NPT איפשהו?

לא מוצא מתאמים מ-BSP ל-GHT, אם זה בכלל מה שאני צריך. בקיצור הלכתי לעיבוד.

מישהו יכול להושיע?

פורסם (נערך)

עשיתי פרוייקט כזה בדיוק, לפני עשור, כשהילדים שלי עוד הסתפקו בבריכה מתנפחת על הדשא. מכיוון שהפטנט שלי עוד לא פג, צפה לטלפון מהעו"ד שלי 😂

החלפתי את הברז ניל של המים החמים באחד כפול + צינור גמיש + צינור חצי צול באורך 30 ס"מ + חור בקיר (יוצא לגינה) + ברז גינה חצי צול + מחבר לצינור גינה.

עזוב תקנים... גש לחנות חומרי בניין וקנה הכל. ואין הבדל בתבריגים (או שלא הבנתי אותך).

https://www.homeg.co.il/items/1441439-ברז-ניל-טע-כפול-1-2-1-2-ZM

במקרה שלך מספיק לחבר ברז כפול וליציאה הנוספת לחבר מחבר מהיר לצינור גינה.

https://www.wallashops.co.il/ברז-גן-אלגו-1-2-חיבור-לצינור-גן/pi1fu0e23be6

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לפני 1 שעה, yuvk כתב:

אין הבדל בתבריגים

רגע, רגע... אתה אומר שהמחבר מהיר 3/4 שמיועד לצינור גינה (נגיד כזה) מתאים להברגת ה-3/4 שיש על ברז ניל כזה ?

אם כן, אז אני רק צריך לקנות את שני אלו וזהו. קיבלתי את הרושם שההברגה של אביזרי צינורות גינה שונה מזו הנפוצה בצנרת הביתית. מישהו יכול לאמת?

פורסם (נערך)

בהחלט אותה מידה! בחנות בה תקנה את שניהם תוכל להתרשם בעצמך 🤒

אגב ניל זה שם של חברה והפך לשם נרדף לברזים קטנים מתחת לכיור/ארון. כמו פריג'ידר או פלאפון.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

תודה. אבדוק בטמבוריה אם כך.

לגבי השם -יודע. קונה של שגיב ולא של ניל בד"כ, אבל כולם מכירים את המונח ברז ניל.

• תוכן חדש...