Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

כבר זמן רב אני תוהה מדוע אף חברה לא מייצרת את מנוע הדיזל האולטימטיבי.

ידוע כי לאחרונה מנועי הדיזל סוגרים את פער ההספק מול חבריהם לוגמי הבנזין תוך הגדלת פער המומנט.

קונצרן VAG פרסם שעם הפאסאט החדשה יוצע מנוע דיזל בנפח 2 ליטר עם 171 כ"ס ו37 קג"מ. הספק זה מושג באמצעות שימוש במערכת הזרקה חדשה על המנוע 2L TDI הסטנדרטי בעל 16 השסתומים.

העניין הוא כזה: כבר לפני כמה שנים פולקסווגן הוציאו מנוע דיזל בנפח 1.9 ליטרים עם 150 כ"ס ועם 8 שסתומים בלבד.

המנוע הבא בתור היה ה2 ליטר עם ה16 שסתומים, מדוע ההספק צנח ב10 כ"ס?

מדוע המנוע המגיע עלינו לטובה בפאסאט מוציא "רק" 20 כ"ס יותר מה1.9 השרירי בעוד יש לו 100 סמ"ק יותר, 8 שסתומים יותר ומזרקים חדשים ומשופרים.

בנוסף - BMW הוציא את הביטורבודיזל שמנפק לא פחות מ272 כ"ס ו56 קג"מ ממנוע 3 ליטר, למה הם לא משתמשים במזרקים בהם VAG משתמשים במנוע 2 ליטר שלהם?

בקיצור, השאלה הסופית היא - למה הייצרנים לא משתמשים בכל הטכנולוגיה שכבר קיימת ע"מ לייצר את המנוע ה"מושלם"...

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

תחשוב שאם היו לוקחים את כל השיכלולים החדשים היו מרכזים אותם למנוע אחד

אז היה יוצא מנוע מצויין! גם אמין גם חזק גם חסכוני ואז לא היה יותר מה לשפר לשנה הבאה...

לכן עדיף מבחינה כלכלית לשפר כל פעם קצת קת הרכב ע''מ שכל שנה הרכב יהיה קצת יותר משוכלל

אבל יותר יקר! וככה החברות מרוויחות יותר ושומרות על טווח מחירים נמוך

במקום כל 5 שנים לחדש רכב ושהוא יעלה הרבה כל שנה משכללים קצת והרכב שומר על מחיר

תחרותי.

מקווה שעזרתי לך עם ''התאוריה'' שלי

הדבר הכי שפוי שעלה למוחי היום בראש...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
תחשוב שאם היו לוקחים את כל השיכלולים החדשים היו מרכזים אותם למנוע אחד

אז היה יוצא מנוע מצויין! גם אמין גם חזק גם חסכוני ואז לא היה יותר מה לשפר לשנה הבאה...

לכן עדיף מבחינה כלכלית לשפר כל פעם קצת קת הרכב ע''מ שכל שנה הרכב יהיה קצת יותר משוכלל

אבל יותר יקר! וככה החברות מרוויחות יותר ושומרות על טווח מחירים נמוך

נו באמת...

התשובה האמיתית היא מורכבת. אני יכול רק לשער שמדובר במגוון רחב של סיבות, החל בסיבות טכניות - לא כל טכנולוגיה עובדת היטב עם טכנולוגיה אחרת. אולי המזרקים של ב.מ.וו מתאימים יותר למנוע מאשר אלו של פולקסווגן? אולי יש פה עניין של פטנט? ולמשל - למה ההספק צנח? אולי המומנט השתפר במקביל? אולי צריכת הדלק? חוצמזה ש-100 סמ"ק ועוד 8 שסתומים לא בהכרח משפיעים יותר מ-20 כ"ס. אל תשכח שיש גם סיבות אחרות לשמירה על הספק מסוים - יש תקנות של זיהום אוויר שצריך לעמוד בהן, יש עניין של רעש שלא מאפשר מערכת פליטה פתוחה יותר, יש עוד הרבה מרכיבים שאנחנו בוודאי לא מודעים להם.

האמת היא, שאני לא ממש מבין מה מפריע לך - מנועי הדיזל נמצאים בתנופה נהדרת בשנים האחרונות. הם שקטים יותר, חלקים יותר, פחות מזהמים, הרבה יותר חזקים ונעימים לשימוש. אני לא מוצא שום סיבה להתלונן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מפריע לי? ממש לא, סתם יצא לי לעשות 1+1 ולתהות על קנקן העניין.

התוספת של ה20 כ"ס היא במנוע העתיד לבוא. מנוע ה2 ליטר החדש (זה שיש לי באודי, לא זה שיצא בקרוב עם הפאסאט) מפתח "רק" 140 כ"ס בעוד המנוע PDGT הקודם פיתח 150 כ"ס ומומנט זהה (32.6 קג"מ) עם 100 סמ"ק פחות ו8 שסתומים פחות.

איך שאני לא מסתכל על זה - 100 סמ"ק יותר, הזרקת סילון (זה מה שיש לי במנוע 2 ליטר 140) ו8 שסתומים יותר אמור לפתח יותר הספק...

כמובן - אני לא לוקח בחשבון בכלל תקנות זיהום אוויר, יכול להיות שזה מה שמשנה.

פורסם

יש גם סיבה מאוד פשוטה והיא נקראת "פטנט רשום" (כאילו, דא...) והבעיה של הסיבה הזאת היא שמה ששלי שלי ורק שלי, ומה ששלך- שמור לעצמך(כמה עמוק...גם אני לא הבנתי) הכוונה היא שחברה א' לא יכולה לעשות שימוש במה ששיך לחברה ב' וההפך. אבל כיוון שהיום כל החברות שייכות אחת לשניה בדרך זו או אחרת, עיקר העניין הוא כנראה אידאולוגי

והעניין העקרון הוא לגרום לנו (הצרכנים) לחשוב שהחברות נמצאות בתחרות מתמדת ולגרום לנו לרדוף אחרי הדגם החדש יותר הנוצץ יותר, וכמובן גם היקר יותר.(גם קיבלתם שיעור בשיווק) בזמן שהמנהלים והזכיינים של החברות נהנים ממנועים כמו שאנו רק חולמים עליהם.

ובינתיים רק מקבלים צינורות מהמנוע הקיים.

וכמו שמישהו אמר כבר- אנחנו באמת עלולים חס וחלילה לקבל מנוע מצויין...

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

המזרקים בהם פולקסווגן השמתשו ע"מ לפתח 170 כ"ס מה2 ליטר TDI מיוצרים ע"י בוש, BMW פשוט יכלו לקנות אותם גם...

בכל מקרה, הסיבה היחידה שעולה לי כרגע לראש זה עניין זיהום האוויר...

פורסם

לדעתי - כול התשובות נכונות.. לגבי פטנט רשום: לעניות דעתי, בתחום האוטומוטיבי פג התוקף לאחר מספר שנים. חוץ מזה שבתשובתו של BMW 525 יש הרבה מן האמת! לכול יצרן רכב גדול יש מחלקה שלמה שעוסקת אך ורק בתכנון אורך חיי הרכב, עמידות המכלולים שבו ומתי יתחיל תהליך הבלייה. זאת כמובן בכדי לקטוף את פירות החלפים. יצרן רכב לא מרויח רק ממכירת הרכב למפיץ אלא כמובן גם מהחלפים. זאת הסיבה שה- BSA שלי עדיין נוסע במצב מקורי לאחר כ- 60 שנה וכול רכב חדש אחר לא יגיע לקרסולי אורך החיים האלה מהסיבה הפשוטה שפעם לא חשבו על נושא זה, אלא בנו בפשטות ובאמינות. אני חושב, שברגע שמרימים אנשים לירח ושולחים רובוטים מעופפים למאדים, הטכנולוגיה ברת השגה וכול מה שנשאר הוא הענין הכלכלי.

• תוכן חדש...