Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כולנו טועים בנהיגה וגם בדברים נוסעים, הכי חשוב זה ללמוד מהטעויות ובפעם הבאה להיות זהירים יותר.

אגב גם עצירה בשוליים מסוכנת מאוד, לא מזמן הייתה משפחה שנמחקה במחלף גדרה בגלל זה...

הלקח הכי חשוב זה לנהוג בזהירות, לבדוק תקינות צמיגים ולחץ אויר לפחות אחת לשבועיים ולפני נסיעות ארוכות, לפעול בשיקול דעת וכמובן, לצאת מוקדם כמה שאפשר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשבתי בדעתי אולי מישהו מהפורום ראה את הרכב חחח

השוליים שבהם עצרתי הם אחרי סיבוב בתוך מנהרה, שאדם נורמלי מאט שם, וגם השוליים בגודל של 2 נתיבים גדולים בערך, אז הייתי קצת יותר רגוע לגביי זה, מה עוד שקיבלתי אישור משטרתי.

פורסם
אני חייב לשאול, מה הדרמה, כולה פנצ'ר בשכביש מהיר מודרני עם שול רחב.

לא, אני לא שומר שבת ולא מבין - אבל בכל זאת.

בוא ונגיד שנכנסה שבת ואתה הגעת הבייתה 5 דק' מאוחר יותר - האם חיללת? יש פה איזה דיון ברומו של עולם שרלוונטי לפורום כי לקראת כניסת שבת אני רואה אנשים דתיים מאבדים את השפיות על הכביש ומתגרזנים ברחובות צפופים והכל בשביל מה? שחלילה לא יגיעו הביתה אחרי.

ההוא שם למעלה מעריך את מה שיש לך בלב, לא את מה שרשום על השעון - רק אומר.

התשובה היא כן. זמן זה זמן. אבל בפירוש כדי למנוע את ההתפרעות הזו בכבישים התבורה הציבורית באזורים החרדיים יוצאת עם מרווח זמן של כפול ממה שלוקחת הדרך.

והבקשות של הרבנים זה לשמור על כך גם בפרטיים.

פורסם

כמובן, אחרי המקרה, כשהגעתי לבית הכנסת לתפילת שבת, ביקשו שאדבר לפני הציבור כמה מילים, סיפרת את הסיפור והדגשתי את הנושא ההלכתי החשוב של להיזהר בזמנים, לצאת מוקדם ועוד את חשיבות הנושא הבטיחותי שהזכרנו למעלה, כלים ידע וכו'.

חשוב מאוד

פורסם

פות"ש

בצרפתיות שבהן הגלגל נמצא בגחוןשל הרכב, יש כמו שראית, בורג להורדת הגלגל לריצפה.

יש לך גם ברכב את המפתח ברגים של גלגלי הרכב.

צד אחד של המפתח הוא לפתיחת הגלגלים, צד שני שלו זה להורדת הגלגל לכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

החבר היה רק עם אשתו? אולי אפשר להתסדר, אבל עם 4 ילדים קטנים וביניהם תינוקת זה כבר סיפור אחר.

הייתי מעורב בסיפור על אמריקאי שנסע עם אשתו וביתו התינוקת ועוד נערה בת משפחה ונתקע בכניסת שבת בכביש 1 וההוראה של הרב הייתה לבן משפחה להרים טלפונים בשבת ולנסות למצא מישהו גוי שיקח אותו עם אשתו התינוק והנערה.

ההסבר היה מעניין.

התינוק חייב לנסוע כי מסוכן לו להשאר שבת שלמה שם. האמא נוסעת איתו כי הוא צריך אותה

האבא נוסע עם האמא כי אסור לה לנסוע לבד עם גבר זר בלילה. והנערה חייבת לנסוע כדי שהיא לא תשאר לבד באמצע הכביש, כי זה מסוכן לה...

פורסם
הייתי מעורב בסיפור על אמריקאי שנסע עם אשתו וביתו התינוקת ועוד נערה בת משפחה ונתקע בכניסת שבת בכביש 1 וההוראה של הרב הייתה לבן משפחה להרים טלפונים בשבת ולנסות למצא מישהו גוי שיקח אותו עם אשתו התינוק והנערה.

ההסבר היה מעניין.

התינוק חייב לנסוע כי מסוכן לו להשאר שבת שלמה שם. האמא נוסעת איתו כי הוא צריך אותה

האבא נוסע עם האמא כי אסור לה לנסוע לבד עם גבר זר בלילה. והנערה חייבת לנסוע כדי שהיא לא תשאר לבד באמצע הכביש, כי זה מסוכן לה...

זה לא המוטו של השב"כ "בתחבולות תעשה לך מלחמה"?:wink:

פורסם
פות"ש

בצרפתיות שבהן הגלגל נמצא בגחוןשל הרכב, יש כמו שראית, בורג להורדת הגלגל לריצפה.

יש לך גם ברכב את המפתח ברגים של גלגלי הרכב.

צד אחד של המפתח הוא לפתיחת הגלגלים, צד שני שלו זה להורדת הגלגל לכביש.

המפתח הקיים אצלי ברכב הוא לא המקורי, אשר על כן בדקתי את תאימותו לגלגלים, ולא תארתי לעצמי שהבורג להורדת הרזרבי הוא אחר, לכן כנראה לא בדקתי את זה בזמן הקניה.

ההסבר היה מעניין.

ההסבר אכן מעניין ומאוד ברור, האיסור להתקשר הוא מכח גזירת חכמים ולא איסור תורה ממש, לכן כשזה לצורך תינוק חז"ל לא גזרו במצב כזה, וכמובן שהוא צריך את אמו, וכיוון שזה בלילה אז יש לאישה איסור ייחוד לכן אסור לה לנסוע עם הגוי לבד לכן בעלה יכול להצטרף וממילא הנערה שתישאר לבד תתבטל מהרבה מצוות, ובנוסף יכול להיות לה סכנה להישאר במקומות בהם מצויים אולי אנשים עויינים לכן הותר לה גם כן לעלות עם הגוי.

הפחד שלי היה שאצטרך להגיע למצב הזה וברוך ה' הצלחנו להגיע בזמן. כי בסופו של דבר רוב האשמה מוטלת עלינו שלא יצאנו מוקדם ולא שנקלענו למצב כשאנחנו נקיים מאשמה.

פורסם

אחדד. האיסור להתקשר לפי חלק מהדעות הוא מהתורה. כי זה סוגר מעגל - בונה.

לגבי הנערה הסיבה היחידה היא הסכנה ולא הביטול ממצוות כי ביטול זה אינו חשבון שלנו. אנו לא מחשבים את הרווח וההפסד כך.

העיקר שזה הסתיים בטוב

פורסם

ההסבר היה מעניין.

מזכיר את החידה עם הזאב הכיבשה והחסה שצריך להעביר נהר.

פורסם

הלקח מהסיפור,מעבר למקדם הביטחון, הוא להיות מוכן לכל מקרה דרג א' שעלול לקרות.

בכל רכב שקניתי (רק רכבים משומשים), הדבר הראשון שעשיתי זה "מסדר ציוד" של ציוד החלפת גלגל וכבלי הנעה. לראות שהכל קיים והכל תקין.

משום מה אנשים מקלים ראש בעניין הזה, וחבל.

סעו בזהירות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ולהדגיש שאם לא מדובר בגלגל בגודל הרגיל צריך לחץ אויר מתאים. בבייגלה שלי מדובר ב-60PSI. ושהצמיגים האלה מיועדים לנסיעה במהירות מוגבלת (בד"כ עד 80 קמ"ש) וטווח מוגבל (עד 3000 ק"מ לאורך חיי הצמיג).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל הכבוד לחברים שעצרו וחזרו ברוורס על השוליים, על כביש מהיר אני תמיד רוצה לעזור אם אני רואה רכב שנתקע, אבל באמת שאני מפחד לעצור על שוליים של כביש מהיר, מרגיש לי כמו הימור על החיים.

פעם אחת נתקעתי עקב תקלה במנוע, בכביש 6, פשוט שמתי את הרכב כמה שיותר רחוק מהנתיב וברחתי כמה מטרים מאחורי המעקה בטיחות עד שהגיע גרר.

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...