Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

דבר ראשון רציתי לדעת האם אוכל להשיג maintaince schlude - טבלת אחזקה ממקום שהוא לא היבואן.

בספר הרכב שהגיע יחד איתו (עם הרכב) אין אזכור למועד החלפת נוזל CVT בזמן שבאתר היבואן ההוראה היא להחליף ב 60K.

שנית,אני כרגע סטודנט באמצע תקופת מבחנים וכבר נמצא בפיגור של כ 2K ק"מ אז רציתי לדעת האם "כדאי" לי להיות בלחץ,לשים את הרכב במוסך ולקחת סיכון לעבודה ארץ ישראלית מצויה (אולי כן ואולי לא) או לבצע את העבודה לבד בבית בעוד כ 5-7K ק"מ.

לפי חיפוש ברשת אני רואה שמדובר בהחלפה חלקית + מסנן ושאין צורך במשאבה.

מה לדעתכם אני צריך לעשות?

תודה

פורסם

אין לך מה להיות בלחץ אם עברת סה"כ ב2K את מועד הטיפול שמומלץ ע"י היבואן.

בגלל שזה CVT יש לך בעקרון כמה "בעיות" עם הנושא הזה -

1. נוזל CVT לרוב יקר וגם מאוד חשוב להשתמש בתקנים המדוייקים שמומלצים ע"י היצרן - במקרה של CVT תעדיף "מקורי" בשביל השקט הנפשי.

2. נוזל CVT וכך גם תיבות CVT רגישים מאוד לזיהומים - תקפיד שהחלפת הנוזל מתבצעת בסביבה נקיה עם מכשור מתאים.

בכללי רוב היצרנים היום מצהירים שתיבות ההילוכים הן תיבות סגורות ואין צורך לתחזק אותן - זה גימיק שיווקי מן הסתם אבל!

במידה ואין וו גרירה ותיבת ההילוכים לא מתאמצת לסחוב משקל מעבר לזה של הרכב ובאקלים נוח - השמן כנראה יחזיקה הרבה מעבר למועד הטיפולים שהומלץ ע"י היבואן לפני שיווצרו בעיות קשות.

במידה והרכב כבר גמע קילומטרים רבים ומעולם לא הוחלף נוזל תיבת ההילוכים - אתה עלול אפילו לגרוע ע"י ריענון הנוזל.

בקיצור - במידה והרכב שלך טופל בזמן - תבצע את החלפת הנוזל כטיפול מונע אבל תעשה את זה עם השמנים הנכונים ובמקום שיש לו את הכלים הנדרשים לבצע את הטיפול (צריך למדוד את חום העבודה של תיבת ההילוכים, את כמות הנוזלים וצריך משאבה מתאימה בשביל לבצע את זה "ביי דה בוק").

במידה והרכב שלך עם וו גרירה ויש לך נגרר או שהרכב נוסע בצורה מאומצת רוב הזמן- אפילו כדאי להוריד את מרווח התחזוקה הזה מ60KKM ל45KKM.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אין לך מה להיות בלחץ אם עברת סה"כ ב2K את מועד הטיפול שמומלץ ע"י היבואן.

בגלל שזה CVT יש לך בעקרון כמה "בעיות" עם הנושא הזה -

1. נוזל CVT לרוב יקר וגם מאוד חשוב להשתמש בתקנים המדוייקים שמומלצים ע"י היצרן - במקרה של CVT תעדיף "מקורי" בשביל השקט הנפשי.

2. נוזל CVT וכך גם תיבות CVT רגישים מאוד לזיהומים - תקפיד שהחלפת הנוזל מתבצעת בסביבה נקיה עם מכשור מתאים.

בכללי רוב היצרנים היום מצהירים שתיבות ההילוכים הן תיבות סגורות ואין צורך לתחזק אותן - זה גימיק שיווקי מן הסתם אבל!

במידה ואין וו גרירה ותיבת ההילוכים לא מתאמצת לסחוב משקל מעבר לזה של הרכב ובאקלים נוח - השמן כנראה יחזיקה הרבה מעבר למועד הטיפולים שהומלץ ע"י היבואן לפני שיווצרו בעיות קשות.

במידה והרכב כבר גמע קילומטרים רבים ומעולם לא הוחלף נוזל תיבת ההילוכים - אתה עלול אפילו לגרוע ע"י ריענון הנוזל.

בקיצור - במידה והרכב שלך טופל בזמן - תבצע את החלפת הנוזל כטיפול מונע אבל תעשה את זה עם השמנים הנכונים ובמקום שיש לו את הכלים הנדרשים לבצע את הטיפול (צריך למדוד את חום העבודה של תיבת ההילוכים, את כמות הנוזלים וצריך משאבה מתאימה בשביל לבצע את זה "ביי דה בוק").

במידה והרכב שלך עם וו גרירה ויש לך נגרר או שהרכב נוסע בצורה מאומצת רוב הזמן- אפילו כדאי להוריד את מרווח התחזוקה הזה מ60KKM ל45KKM.

תודה רבה על העזרה.

בנושא ההחלפה אני מניח שאלה הוראות גנריות.

מצאתי את המדריך הזה https://www.pakwheels.com/forums/t/transmission-oil-change-of-toyota-vitz-belta-passo-k410-transmission/140094

ולא עושים בו החלפה מלאה או מודדים את הטמפ'.

תכננתי להכניס את הכמות שאני מוציא,יש בורג ריקון ואפשר יהיה להעריך בדיוק דיי טוב את הכמות.

הרכב בן 62K ואין לי מקום מיוחד לבצע בו את העבודה.

אשמח למקור המידע שהפוסט הזה הגיע ממנו.

ולגבי טבלת הטיפולים של היצרן - מניח שאין לך מידע אם לא רשמת.

פורסם
שלום לכולם,

דבר ראשון רציתי לדעת האם אוכל להשיג maintaince schlude - טבלת אחזקה ממקום שהוא לא היבואן.

בספר הרכב שהגיע יחד איתו (עם הרכב) אין אזכור למועד החלפת נוזל CVT בזמן שבאתר היבואן ההוראה היא להחליף ב 60K.

שנית,אני כרגע סטודנט באמצע תקופת מבחנים וכבר נמצא בפיגור של כ 2K ק"מ אז רציתי לדעת האם "כדאי" לי להיות בלחץ,לשים את הרכב במוסך ולקחת סיכון לעבודה ארץ ישראלית מצויה (אולי כן ואולי לא) או לבצע את העבודה לבד בבית בעוד כ 5-7K ק"מ.

לפי חיפוש ברשת אני רואה שמדובר בהחלפה חלקית + מסנן ושאין צורך במשאבה.

מה לדעתכם אני צריך לעשות?

תודה

אני בערך באותה סיטואציה, יש לי טויוטה ספייס ורסו 2012. תיבת הילוכים מסוג K411.

השגתי את ה service manual המקורי של טויוטה.

לפי המחקר שעשיתי טויוטה החליפה את סוג השמן מ toyota cvt tc fluid ל-toyota cvt fe fluid במתאריך יצור אפריל 2012 ואילך ולמיטב הבנתי המוסכים המורשים מחזיקים רק את השמן החדש.

השמן החדש קצת פחות סמיך ולכן על הנייר אמור לחסוך בצריכת הדלק אולם קראתי כי התיבה יכולה להחליק בטמפרטורות עבודה חריגות.

כמן כן על הנייר יש להכניס את התיבה למצב קליברציה/לימוד אחרי החלפת השמן ע"י מחשב של טויוטה או קיצור מגעים ע"י פלאג מיוחד בחיבור OBDII של הרכב - אני מאוד בספק שהמוסכים בארץ יקפידו על זה.

אם ללכת שלב הלאה, אני חושב שמומלץ להחליף את הפילטר הפנימי של התיבה אם פותחים אותה לצורך ניקוז - טויוטה לא מוכרת את הפילטר הזה אולם ניתן למצוא אותו online:

https://www.fitinpart.sg/index.php?route=product/product&product_id=581113

tribel - לפרטים נוספים פנה אלי בפרטי...

• תוכן חדש...