Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה שואל אותי, ורמז לך על כך דורקי, אני הייתי לוקח את הרכב למוסך המרכזי בלבד ובמידה ומדובר בפרוצדורה של פרוק מנוע, הייתי מייד פותח עמם במו"מ על טרייד אין לרכב, את הפרוצדורה הדרושה שיעשו בעצמם וימכרו את הרכב בעצמם.

לא הייתי מקבל אפשרות אחרת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה שואל אותי, ורמז לך על כך דורקי, אני הייתי לוקח את הרכב למוסך המרכזי בלבד ובמידה ומדובר בפרוצדורה של פרוק מנוע, הייתי מייד פותח עמם במו"מ על טרייד אין לרכב, את הפרוצדורה הדרושה שיעשו בעצמם וימכרו את הרכב בעצמם.

לא הייתי מקבל אפשרות אחרת.

תודה רבה על העזרה, אני אקח את הרכב למרכזי, אם הבעיה מצריכה החלפת מנוע שלם/חלק ממנו אחל במשא ומתן לטרייד אין (אולי אפילו עם מחלקת יד2 שלהם), לצערי אני כעת בתקופת מבחנים ואין לי זמן לנשימה, אצטרך לחכות כשבועיים לפני ההגעה למוסך המרכזי.

פורסם

ממליץ לך לקבוע תור.

הם מאוד עמוסים.

לחילופין. יקבלו אותך בהגעה על גרר. אבל הטיפול בך יתעכב ביחס לעומס העבודה הקיים

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם
ממליץ לך לקבוע תור.

הם מאוד עמוסים.

לחילופין. יקבלו אותך בהגעה על גרר. אבל הטיפול בך יתעכב ביחס לעומס העבודה הקיים

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

הרכב במצב נסיעה, לכן אני סבור שגרר יהיה מיותר.

אני אצור איתם קשר ואקבע תור לעוד שבועיים.

פורסם

זאת דעתי:

מסכים עם דורון ובגירה - לך למוסך היבואן לקבל אבחנה נוספת של התקלה.

בכל מקרה תדאג שכל הביקורים שלך מתועדים כדי שמה שהתחיל לפני תום האחריות יוכל להמשך באחריות גם אחרי סיומה. למשל אם יגידו לך להחליף אטם וזה לא יעזור, תוכל למשוך את אותה תקלה באחריות גם אחרי 3 שנים.

שוב מסכים עם שני חכמי הפורום - להחליף בלוק מנוע בלבד הוא פתרון גרוע מאוד !! מנוע שעבד יהיה קשה להתאים לו בלוק חדש בצורה מדוייקת. אם תרצה להשאר עם הרכב שלך, רק החלפת מנוע קומפלט ופיצוי על ירידת ערך בשל כך מהיבואן הוא פתרון סביר.

תשוטט קצת בפורומים של במוו בחו"ל ותראה אם זאת תקלה ידועה במנועי N13.

בסוזוקי גראנד ויטארה למשל יש בעיית סדק בבלוק שהיא מוכרת ונפוצה. אני לא מכיר מנוע במוו שדווח כבעיתי מבחינת הבלוק אבל מצד שני אני לא מכיר את ה N13

שוב, שכל ביקור ואבחנה יהיו מתוייקים בכרטיס רכב שלך. תבקש העתק.

בהצלחה.

פורסם
זאת דעתי:

מסכים עם דורון ובגירה - לך למוסך היבואן לקבל אבחנה נוספת של התקלה.

בכל מקרה תדאג שכל הביקורים שלך מתועדים כדי שמה שהתחיל לפני תום האחריות יוכל להמשך באחריות גם אחרי סיומה. למשל אם יגידו לך להחליף אטם וזה לא יעזור, תוכל למשוך את אותה תקלה באחריות גם אחרי 3 שנים.

שוב מסכים עם שני חכמי הפורום - להחליף בלוק מנוע בלבד הוא פתרון גרוע מאוד !! מנוע שעבד יהיה קשה להתאים לו בלוק חדש בצורה מדוייקת. אם תרצה להשאר עם הרכב שלך, רק החלפת מנוע קומפלט ופיצוי על ירידת ערך בשל כך מהיבואן הוא פתרון סביר.

תשוטט קצת בפורומים של במוו בחו"ל ותראה אם זאת תקלה ידועה במנועי N13.

בסוזוקי גראנד ויטארה למשל יש בעיית סדק בבלוק שהיא מוכרת ונפוצה. אני לא מכיר מנוע במוו שדווח כבעיתי מבחינת הבלוק אבל מצד שני אני לא מכיר את ה N13

שוב, שכל ביקור ואבחנה יהיו מתוייקים בכרטיס רכב שלך. תבקש העתק.

בהצלחה.

תודה רבה, הבעיה הספיציפית שלי היא לא בעיה נפוצה אבל כן נפוצים מנועי N13 ששובקים חיים בשל בעיות שונות (לדוגמא במוסך שאני מטפל בו יש כמה רכבים עם דטונציה שבסופה מחליפים מנועים). האם למישהו יש הערכה של הפיצוי הריאלי(במידה ואשאר עם הרכב), ירידת הערך הצפויה באחוזים/שקלים?

פורסם

לדעתי אם יציעו לך מחירון תמורת מחירון יצאת מרווח.

מבחינת החוק היבש היבואן צריך לתקן את התקלה ולהעמיד לך רכב חליפי בזמן שהרכב מושבת.

בכתב האחריות אין שום התייחסות לעניין ירידת ערך העתידית.

מהודעתך האחרונה ניכר שאתה רוצה "לרכב" על התקלה בכדי לסחוט הטבות מהיבןאן. אני מאחל לך הרבה הצלחה בזה אבל אל תתפלא אם במציאות הדברים יתנהלו אחרת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לסחוט?

הוא בסה"כ מתיעץ מה ירידת הערך הצפויה כתוצאה מהחלפת המנוע בכדי שיהיה לו רפרנס במידה ויכנס למו"מ בנושא טרייד אין.

איך הגעת ללסחוט?

נכנס בך מישהוא ברכב, אומר לך סליחה, בא אני אתקן לך ולא נערב ביטוח, אתה לא מתעניין מה ירידת הערך הצפויה כתוצאה מהתאונה (במידה ויש?).

אתה ממליץ להחליק את נושא ירידת הערך כי דלק מוטורס על סף קריסה ובואו כולנו נירתם להציל אותם?

פורסם
לדעתי אם יציעו לך מחירון תמורת מחירון יצאת מרווח.

מבחינת החוק היבש היבואן צריך לתקן את התקלה ולהעמיד לך רכב חליפי בזמן שהרכב מושבת.

בכתב האחריות אין שום התייחסות לעניין ירידת ערך העתידית.

מהודעתך האחרונה ניכר שאתה רוצה "לרכב" על התקלה בכדי לסחוט הטבות מהיבןאן. אני מאחל לך הרבה הצלחה בזה אבל אל תתפלא אם במציאות הדברים יתנהלו אחרת.

אני חושב שאינך מבין את פני הדברים כלל, איני מנסה "לסחוט" או לגנוב מדלק מוטורס כסף, רק שאלתי בכדי לדעת עד כמה הדבר יגרור הפסד במכירה עתידית, ברכבים בסכומים כאלה כל ירידה של כמה אחוזים תתבטא בעשרות אלפי שקלים, סכום מאוד משמעותי שאין ברצוני להפסיד.

פורסם

לדעתי עדיף לך לא להתעסק בירידת הערך כי קשה מאוד לאמוד אותה. כמו כן היא תלויה במצב השוק ומספר המוכרים של רכבים כאלו בזמן שתחליט לפרסם את שלך.

ההצעה של בגירה (מחירון מול מחירון) בלי שתתעסק בכלל בתיקון, היא הכי טובה ומתאימה לך.

אני רואה בה רק 2 בעיות:

1. דלק לא מחוייבים להסכים כי החוק מדבר על תיקון.

2. כנראה שתצטרך להוציא כסף מהכיס כי דלק יסכימו בתנאי שתיקח חדש או במינימום משומש מהטרייד אין שיקר יותר משלך.

פורסם
לדעתי עדיף לך לא להתעסק בירידת הערך כי קשה מאוד לאמוד אותה. כמו כן היא תלויה במצב השוק ומספר המוכרים של רכבים כאלו בזמן שתחליט לפרסם את שלך.

ההצעה של בגירה (מחירון מול מחירון) בלי שתתעסק בכלל בתיקון, היא הכי טובה ומתאימה לך.

אני רואה בה רק 2 בעיות:

1. דלק לא מחוייבים להסכים כי החוק מדבר על תיקון.

2. כנראה שתצטרך להוציא כסף מהכיס כי דלק יסכימו בתנאי שתיקח חדש או במינימום משומש מהטרייד אין שיקר יותר משלך.

משיחה עם שמאי פרטי ישנה ירידת ערך ומגיע לי פיצוי או לפחות החלפת מנוע שלמה , האם יש צורך להעזר בשמאי רכב בכדי להבטיח פיצוי נאות?, פרט חשוב שלא הזכרתי הוא שבמהלך חיי הרכב אצל הבעלים הקודם (אני היד השניה), הוחלף מיכל עיבוי, יש לציין שלא הייתה תאונה ברכב ולכן האם הדבר יכול להעיד על תקלה במערכת הקירור? מה שיכל להסב נזק למנוע. יש לציין שהנזילה התגלתה בעקבות ניסיון לפתור רעש של שרשרת אשר מתחככת עם פלסטיק בסלד נמוך (בעיקר בעליות במהירות נמוכה), הוחלף מותחן טיימינג אך הרעש עדיין קיים והמוסך לא יודע את הסיבה, הם החליטו שיחליפו חלקים עד שיגלו את מקור הבעיה.

פורסם
הם החליטו שיחליפו חלקים עד שיגלו את מקור הבעיה.

לפחות מב.מ.וו הייתי מצפה למכונאות ברמה גבוהה יותר ממוסך מדרכה...

פורסם

אני יכול לכתוב לך, באגירה, על כמה פאשלות וטעויות שעשו אצלי המוסך המרכזי, גם בניר צבי וגם בפתח תקווה, ששערותיך יסמרו...

אם תרצה, בפרטי, כי אין לי משאבים לנהל תביעת דיבה מולם.

היו מקרים שאני באתי עם הפתרון אליהם אחרי שהם לא מצאו את מקור הבעיה.

ולמרות זאת, בדברים גדולים, בטח בבלוק מנוע ובמנוע באחריות, אין אלטרנטיבה אחרת.

פורסם

פו'ש, מרגע לרגע אני מקבל את ההרגשה שאתה מטפל אצל 'מכונאים' מדרג ז'.

גש למוסך המרכזי בניר צבי, זה לא סיפור כזה גדול, דבר שם עם מנהל העבודה ניסו, הבחור לדעתי תותח מקצועי ואיש שירות מצוין.

דווח מה דעתו על התקלה כדי שיהיה לנו בסיס סביר לדיון.

בהחלפת מנוע בוודאי שישנה ירידת ערך ואני סבור שראוי שתקבל עליה פיצוי הוגן במידה ודברים יגיעו לכדי כך.

אבל בוא ולא נקדים את המאוחר כי אני עדיין מעריך שהתקלה ברכב מינורית.

• תוכן חדש...