Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז אם כבר נשארנו עם ה C3 PICASO.

מה אני צריך לדעת אם אני מתעקש לקחת את הגיר הרובוטי?

יותר תיקונים? תיקונים יקרים? צריכת דלק פחות טובה?

פורסם

אני נוסע עם רכב כה מאז שהיה חדש, 88,000 ק"מ. הרכב אמין מאוד בלי עין הרע.

עלות הטיפולים במוסכים מתמחים אינה גבוהה מהעלויות של טיפול ברכב בנזין אחר.

הדלק עולה חצי שקל פחות לליטר והצריכה טובה יותר ב-50% לפחות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

היי אלעד, תודה רבה על השיתוף!

איזה שנה הרכב שלך? אתה עם הגיר הרובוטי? אם כן, יש לך איזה מדד לתת לי על הצריכת דלק שלו?

פורסם

אני עם הרובוטי. שנת 2012 מהראשונים שהגיעו לארץ בחודש מרץ.

צריכת הדלק מאוד תלויה באופיה נסיעה, מהרצון להיות/לא להיות ראשון ברמזור (קשה מאוד עם הרכב הזה, פקקים מזגן וכו' וכו..

מחדש הדרך שלי לא אופס הרבה זמן. הוא מראה על צריכת דלק ממוצעת של 18.5 ק"מ לליטר. בפועל הצריכה היא 1:16-17 משולבת.

כתבתי בעבר על נסיעה אחת שחזרתי מאילת לכיוון מעלה אדומים. לאחר העליות מים המלח למעלה אדומים, תודלק הרכב והראה שצרך כ-12 ליטר דלק על 300 ק"מ. אבל זו צריכה קיצונית לטובה. בין עירוני אני מוציא ממנו 1:20 פחות או יותר.

החלק הכי יקר להחלפה ברובוטי לעומת הגיר הרגיל הוא הקלאץ. מייסב הלחץ של הרכב הרובוטי הוא חשמלי ועלותו בארץ כ-1,000 ש"ח (ביררתי לידיעה). החלקים עצמם להחלפה עולים:

סט קלאץ' - 1977.41

מייסב לחץ - 1112.39

מחזיר שמן קראנק - 248.74

יש עוד אטם של הילוך ישיר ומחזירי שמן לציריות, שמן גיר ועבודה.

העלות של החלקים עוברת את ה-3,000 שקל בקלות.

בגלל המחירים הכל כך גבוהים והחשש מלהיתקע עם גיר שהקלאץ שלו נשחק, רכשתי את כל החלקים בחו"ל לרכב.

עלות החלקים היתה 1,400 ש"ח כולל משלוח. כולל הכל.

גם עלויות החלפים לטיפולים יקרים יחסית בארץ. אני רוכש אותם בעלויות של כ-30% פחות ונהנה ממחיר תחזוקה זול מאוד.

אלעד

אלעד

פורסם

אלעד אתה כנראה דוגמא קיצונית למישהו שמטפל ברכב שלו. אני ממש לא מבין במכונאות הנדרשת וגם אין לי את הזמן להתעסק איתה ולכן החשש שלי מטיפולים יקרים ברכב :(

אגב, צריכה ממוצעת של 1/16 לא כל כך מרשימה לעניות דעתי.

פורסם

1:16 משולב זו צריכה יפה מאוד. מחירי הטיפולים, גם אם יהיו גבוהים יותר, עדיין יחזירו את עצמם במחיר הקניה הנמוך ובמחיר הסולר.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

אני נוסע עם 4 אנשים ברכב עם מזגן ועמוס בעגלה אופניים של הילד וציוד לסופ"ש. ככה כל סופ"ש. לנסיעה של 120 ק"מ לכיוון ובעליות.

שאר השבוע נוסעים במרכז, לפעמים פקקים, לפעמים נסיעות קצרות. אני לא מתלונן.ל

לפני הייתה לי 307 שנתנה באותם תנאים 1:10. מבחינתי אני נוסע 60% יותר ומשלם פחות.

אלעד

• תוכן חדש...