Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מכתב ממשרד התחבורה שדורש שאני אעבור בדיקת ראייה כתנאי לחידוש רישיון מעל גיל 40.

בלי קשר היה לי השבוע תור לבדיקת ראייה שיגרתית אצל מומחית לרפואת עיניים, בדקה שדה ראייה, בדקה לחץ תוך עייני ובדקה כמובן את הראייה, עין אחת 6:10, שנייה 6:7, תקין לגמרי לקבלת רישיון לרכב, ביקשתי ממנה אישור למשרד התחבורה אבל מתברר שרק אופיקאי יכול לתת את האישור הזה.

למחרת הלכתי לאופטיקאי קרוב לבית, הנ"ל עשה לי את הבדיקה ותוך כדי מתחיל לצקצק בלשון ואומר "הראייה שלך לא בסדר אתה חייב משקפים" כמה ראייה יש לי שאלתי אותו - 6:18 !!! הוא אומר לי , אסור לך לנהוג ככה אתה צריך משקפיים.

נדהמתי, אמרתי לו שרק אתמול נבדקתי ונמצאתי תקין לגמרי, ובחרתי ללכת משם.

אחרי קצת בירורים מצאתי אופטיקאי מומלץ ממישהו במשפחה, ניבדקתי אצלו ונמצאתי תקין לגמרי - בדיוק כמו הרופאה 6:10, 6:7. שידר את הנתונים למשרד התחבורה ונגמר העניין.

יש עוד מישהו שנתקל בתופעה כזו ?

פורסם

בן כמה אתה? למה לא הלכת ל-סופר פארם?

שם הם לא אומרים לך כמה אתה לא רואה או רואה טוב, אלה אם עברת או לא.

3 דקות ואתה בחוץ. הבדיקה היא 6-12 בלבד. ולפי הנתונים שלך אתה עובר.

פורסם

אני מגיב לפוסט כאופטומטריסט מוסמך שעושה כבר 20 שנה בדיקות גם למשרד הרישוי,ומוסמך משרד הרישוי ומחובר למחשב שלהם.

השינוי בתקנה שדורש בדיקת עיניים בחידוש רישיון מעל גיל 40 מבורכת ונועדה למנוע מצב שנבדק עשה בדיקה בגיל 18 לרישיון נהיגה...בגיל 40 צריך משקפים למרחק ולא יודע על זה ומסכן את הסביבה,ואני נתקל בזה המון פעמים,חלק גדול מודה על הגילוי ,חלק לא מוכן לקבל,וחלק כועס וחושב שעושים עליו קומבינה - הבדיקה מאוד פשוטה ,ובסוף הבדיקה יש עובר לא עובר בלי ירידה לרמת חדות הראייה - עובר לא עובר תלוי בסוג הרישיון שאתה מחזיק.

שרלטנים יש לצערנו בכל תחום ואספקט בחיינו,וגם בתחום הזה יש כנראה,אני לא חותם במידה ולא עבר ,לא מחייב עבור הבדיקה במידה ולא עברו אותה - מחייב רק מי שעבר את הבדיקה עבור החתימה - ובמידה ולא עבר ובוחר ללכת למקום אחר לבדיקה נוספת אני גם לא מחייב עבור הבדיקה - במידה ולא עבר ממליץ לעשות משקפיים,כמובן שמציע לו אצלי,ובמידה ובחר שלא לעשות אצלי גם טוב.

תופעה חמורה יותר בעיני זה שחותמים עבר למי שלא עבר את הבדיקה ומעבירים את זה ונותנים לו עוד 10 שנים לסכן את כולנו בכביש.

בהחלט מומלץ לעשות בדיקה במקום שאתה יודע שלא משקרים אותך,ומי שלא בטוח שילך לעוד מקום.

פורסם
בן כמה אתה? למה לא הלכת ל-סופר פארם?

שם הם לא אומרים לך כמה אתה לא רואה או רואה טוב, אלה אם עברת או לא.

3 דקות ואתה בחוץ. הבדיקה היא 6-12 בלבד. ולפי הנתונים שלך אתה עובר.

אני 40 וקצת

לא ידעתי שאפשר בסופרפארם, זה גם לא הוזכר כלל במכתב שנשלח אלי ולא ראיתי שום זכר באתר של משרד התחבורה.

היה חוסך לי כל כך הרבה זמן ובילבול מוח.

בכל סופרפארם אפשר לעשות את הבדיקה ?

פורסם
אני מגיב לפוסט כאופטומטריסט מוסמך שעושה כבר 20 שנה בדיקות גם למשרד הרישוי,ומוסמך משרד הרישוי ומחובר למחשב שלהם.

השינוי בתקנה שדורש בדיקת עיניים בחידוש רישיון מעל גיל 40 מבורכת ונועדה למנוע מצב שנבדק עשה בדיקה בגיל 18 לרישיון נהיגה...בגיל 40 צריך משקפים למרחק ולא יודע על זה ומסכן את הסביבה,ואני נתקל בזה המון פעמים,חלק גדול מודה על הגילוי ,חלק לא מוכן לקבל,וחלק כועס וחושב שעושים עליו קומבינה - הבדיקה מאוד פשוטה ,ובסוף הבדיקה יש עובר לא עובר בלי ירידה לרמת חדות הראייה - עובר לא עובר תלוי בסוג הרישיון שאתה מחזיק.

שרלטנים יש לצערנו בכל תחום ואספקט בחיינו,וגם בתחום הזה יש כנראה,אני לא חותם במידה ולא עבר ,לא מחייב עבור הבדיקה במידה ולא עברו אותה - מחייב רק מי שעבר את הבדיקה עבור החתימה - ובמידה ולא עבר ובוחר ללכת למקום אחר לבדיקה נוספת אני גם לא מחייב עבור הבדיקה - במידה ולא עבר ממליץ לעשות משקפיים,כמובן שמציע לו אצלי,ובמידה ובחר שלא לעשות אצלי גם טוב.

תופעה חמורה יותר בעיני זה שחותמים עבר למי שלא עבר את הבדיקה ומעבירים את זה ונותנים לו עוד 10 שנים לסכן את כולנו בכביש.

בהחלט מומלץ לעשות בדיקה במקום שאתה יודע שלא משקרים אותך,ומי שלא בטוח שילך לעוד מקום.

כשאני נתקל בתקנה כזו אני תמיד מחפש את הלוביסט והגוף הגדול שדחף כדי לקדם אותה.

ולמה להתנות בגיל ? בעיות ראייה יכולות להתחיל גם מוקדם יותר, סבירות נמוכה יותר אבל קיימת, מספיק שיש סבירות שכמות קטנה של אנשים ידרדרו בראייה כדי לחייב בכל גיל. ורצוי בתדירות הרבה יותר גבוהה כדי לאתר את כולם בזמן ולמנוע תאונות לא ?

פורסם

אני לא מבין, למה מחייבים מי שרשום לו ברישיון שחייב להרכיב משקפיים לעשות בדיקה כנ׳׳ל.

שהרי גם כך וגם כך אני מתייצב כל שנתיים בערך אצל האופטומטריסט כדי לעשות בדיקת ראיה ולרכוש זוג משקפיים נוסף.

פורסם (נערך)

לא ידעתי שאפשר בסופרפארם, זה גם לא הוזכר כלל במכתב שנשלח אלי ולא ראיתי שום זכר באתר של משרד התחבורה.

רשימת האופטומטריסטים המורשים לבצע את הבדיקה, כוללת גם סניפי סופרפארם.

http://rishuy.mot.gov.il/he/services/optometrists

האופטומטריסט שבדק אותי קודם הזין את פרטיי ואז ביצע את הבדיקה. אני חושב שאם לא הייתי עובר בהצלחה, ראוי שידווח זאת למשרד התחבורה.

אני מתייצב כל שנתיים בערך אצל האופטומטריסט כדי לעשות בדיקת ראיה ולרכוש זוג משקפיים נוסף.

הבדיקה איננה זהה לבדיקת ראייה רגילה של אופטומטריסט.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תוכן חדש...