Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, ברשותי סיאט איביזה 2015, ברכב ישנה מערכת מולטימדיה מקורית מהייבואן, ויחד איתה עשיתי אצל מתקין מורשה מערכות התקנה של המערכת הבאה:

RockFord R300-4 מגבר 50X4 RMS ב 4 אום.

Sub woofer Pioneer 308D4 שהוא סליל כפול, 400 RMS ב 4 אום.

זוג קומפוננט של רוקפורד (אינני יודע דגם המדוייק) אך הם 65 RMS.

באחד מין הימים, נשרף לי הסאב (Rockford p1) ויחד איתו נשרף לי הקומפוננט השמאלי (המיד-באס?, עובד רק הטוויטר) ואתמול המגבר נכנס לפרוטקשין מסיבה לא ידועה כשאיתה גם הרמקול הימני מגמגם בצורה מחרידה ומעצבנת.

החלטתי להשתדרג ולקנות מגבר חזק יותר עם זוג קומפוננטים חדשים. התקציב שלי הוא בערך 1300-1400 לשניהם (עם חריגה של 100 שקל - במידה והיא שווה כמובן) ללא ההתקנה.

האפשרות ליד2 נכון לעכשו לא מעניינת אותי מהסיבה שאת המערכת קניתי כולה ביד2 (מלבן הקומפננט) והתחיל הבלאגן.

נכון לעכשו, חשוב לי שהקנייה של המגבר והקומפננט תתבצע בחנות אחת.

אני מאשדוד וכתלמיד, כבד עליי הוצאת הדלק המיותרת.

אופי השמיעה שלי הוא רוב הזמן בקצה יכולת הרמקולים, ממש קצת לפני העיוותים. 90% מהזמן.

אשמח להמלצות, למגבר 4 יציאות וכמו כן המלצה לזוג קומפננטים, סביב ה 70 RMS.

לבנתיים ראיתי את המגבר הנ''ל: http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=17459

והנ'ל: http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=11189

אשמח להכוונות, המלצות וחוות דעת בבקשה.

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסאב שלך הינו בעל 2 סלילים של 4 אוהם מה שאומר שחיבור סופי הוא 2 אוהם אם מחוברים במקביל (מה שמסביר למה המגבר נכנס לפרוטקשיין אם כך מחובר) או 8 אוהם אם מחוברים בטור.

לפי הודעות קודמות שלך, סבירות טובה שתמשיך לשרוף אלמנטים אם תעבוד עם מגבר בעל הספק נמוך ביחס לרמקולים ועבודה בווליום גבוה מאוד לפני מה שאתה חושב שהינו עיוות (וסביר שהוא קיים עוד לפני), ואני גם מטיל ספק בכיוון של המערכת/מגבר כפי שעשיתי גם בעבר.

פורסם
הסאב שלך הינו בעל 2 סלילים של 4 אוהם מה שאומר שחיבור סופי הוא 2 אוהם אם מחוברים במקביל (מה שמסביר למה המגבר נכנס לפרוטקשיין אם כך מחובר) או 8 אוהם אם מחוברים בטור.

לפי הודעות קודמות שלך, סבירות טובה שתמשיך לשרוף אלמנטים אם תעבוד עם מגבר בעל הספק נמוך ביחס לרמקולים ועבודה בווליום גבוה מאוד לפני מה שאתה חושב שהינו עיוות (וסביר שהוא קיים עוד לפני), ואני גם מטיל ספק בכיוון של המערכת/מגבר כפי שעשיתי גם בעבר.

לכן, אני מחפש להחליף את המגבר, להשתדרג לאחד חדש יותר וחזק יותר. אשמח שתכוון אותי במה לבחור הקוממפונטים שלי יהיו בין 60 ל70 RMS.

פורסם

אתה לא חדש בפורום, אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

תביט בהודעות אחרות. יש המלצות ציוד פה ושם וזה לא השתנה יותר מדי בחודשים האחרונים. או שתמתין לתגובות נוספות.

המגברים שהצעת לא רק שאינם חזקים יותר (אפילו חלשים יותר), אלא שלפחות ה-JBL מתומחר בכ-300 ש"ח יותר מבחנויות אחרות.

יכול להיות שהמגבר שלך תקין והבעיה היא בכיוון שלו.

להיות קצת יותר חלש מהרמקולים זה בסדר, אבל אם יש פער משמעותי, הנטיה לנסות להגביר את הווליום עולה על יכולת המגבר להפיק אות נקי ולכן אלמנטים ניזוקים.

בהנחה והוא אכן תקין, ולמען האמת בכל מקרה, הייתי מציע להשקיע בהתקנת סט קומפוננט בדלתות הקדמיות ולא מאחור, מה שיביא את הסאונד קדימה, ענין שהוא לא רק נכון יותר אלא גם יפגין לדעתי פוטנציאל טוב יותר בכל הקשור לעוצמה הנשמעת עבורך.

פורסם
אתה לא חדש בפורום, אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

תביט בהודעות אחרות. יש המלצות ציוד פה ושם וזה לא השתנה יותר מדי בחודשים האחרונים. או שתמתין לתגובות נוספות.

המגברים שהצעת לא רק שאינם חזקים יותר (אפילו חלשים יותר), אלא שלפחות ה-JBL מתומחר בכ-300 ש"ח יותר מבחנויות אחרות.

יכול להיות שהמגבר שלך תקין והבעיה היא בכיוון שלו.

להיות קצת יותר חלש מהרמקולים זה בסדר, אבל אם יש פער משמעותי, הנטיה לנסות להגביר את הווליום עולה על יכולת המגבר להפיק אות נקי ולכן אלמנטים ניזוקים.

בהנחה והוא אכן תקין, ולמען האמת בכל מקרה, הייתי מציע להשקיע בהתקנת סט קומפוננט בדלתות הקדמיות ולא מאחור, מה שיביא את הסאונד קדימה, ענין שהוא לא רק נכון יותר אלא גם יפגין לדעתי פוטנציאל טוב יותר בכל הקשור לעוצמה הנשמעת עבורך.

אני מעוניין בהמלצת מציאת מגבר, לא פתרונות אחרים. אז אם לא אכפת לך, תתמקד במגבר וקומפפונט לאחורה.

פורסם (נערך)
תקרא שוב את השורה הראשונה של ההודעה שציטטת :shock:

אם אין לך כסף לדלק, נסה לקנות מחנויות באינטרנט.

זה לא שאין לי כסף לדלק, זה פשוט שאני לא רוצה לבזבז זמן ודלק כשהחנות של המגבר נמצאת בנתניה וקומפוננטים נמצאים בבאר שבע, אתה מבין? אני מעדיף לשים עוד 50 שקל ולקנות הכל בחנות אחת.

עלתה אפשרות להזמין מחו''ל, מה החוות דעת לזה? http://www.bossaudio.com/es/auto/car-audio-sound-system-auto-4-channel-amplifier-boss-audio-r2504/

עוד אפשרות : http://www.ebay.com/itm/New-Crunch-GPA2000-4-2000-Watt-Amp-4-Channel-A-B-Class-Car-Audio-Power-Amplifier/231776962977?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D777000%26algo%3DABA.MBE%26ao%3D1%26asc%3D34493%26meid%3D9099b77b95ba423d89a94d413a6ce6b8%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26mehot%3Dpp%26sd%3D231205684094

הקרנץ' ממש הדליק אותי, 550 שקל, 250 RMS ליציאה ב 4 אום, לא משתלם?

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
פורסם

מכיוון שאני לא יכול לערוך, החלטתי להשתדרג בהמשכים. זאת אומרת אני אשקיע את מירב הסכום 1500 לקניית מגבר בתור התחלה, לאחר מכן, ימשיך בזוג קומפוננט.

נכון לעכשו, עומד על הפרק מחיר של 1500 למגבר 4 ערוצים (בלבד), אפשרות קנייה מחו''ל (המחיר צריך לכלול משלוח).

פורסם

חבר, מנסים לעזור לך פה, למצוא לך פתרונות שיחסכו לך בכסף, ותגובות בסגנון "אני מעוניין בהמלצת מציאת מגבר, לא פתרונות אחרים. אז אם לא אכפת לך, תתמקד במגבר וקומפפונט לאחורה." לא יביאו אנשים להגיב לך.

אגב, מנסים לעזור לך כדי למנוע ממך לפרסם הודעה באותו נוסח בעוד חצי שנה-שנה (ואוליי מוקדם יותר) שחבל שלא הקשבת למה שאמרו לך והלכת עם הראש בקיר.

*הערה קטנה לגבי ציוד יד שניה - כל הציוד שלי (כולל חיווט - חוץ מהכבל מתח הראשי כי זה פשוט ח*א עבודה לפרק מהרכב הקודם) הוא יד שניה, ומעולם לא היו לי את אותם בעיות.*

בעניין הקראנץ', אם הוא באמת היה טוב עד כדי כך אתה לא חושב שכל העולם היה קונה אותו? בעצם אם זה ככה אני מוכר את ה- XETEC P2 EVO שלי וקונה 4 קראנצ'ים שכאלו.

לעניין המחיר, בטווח המחירים שציינת, כל המגברים מאיכות טובה מגיעים בהספקים נמוכים שנעים בין 70-90 וואט RMS.

פורסם
חבר, מנסים לעזור לך פה, למצוא לך פתרונות שיחסכו לך בכסף, ותגובות בסגנון "אני מעוניין בהמלצת מציאת מגבר, לא פתרונות אחרים. אז אם לא אכפת לך, תתמקד במגבר וקומפפונט לאחורה." לא יביאו אנשים להגיב לך.

אגב, מנסים לעזור לך כדי למנוע ממך לפרסם הודעה באותו נוסח בעוד חצי שנה-שנה (ואוליי מוקדם יותר) שחבל שלא הקשבת למה שאמרו לך והלכת עם הראש בקיר.

*הערה קטנה לגבי ציוד יד שניה - כל הציוד שלי (כולל חיווט - חוץ מהכבל מתח הראשי כי זה פשוט ח*א עבודה לפרק מהרכב הקודם) הוא יד שניה, ומעולם לא היו לי את אותם בעיות.*

בעניין הקראנץ', אם הוא באמת היה טוב עד כדי כך אתה לא חושב שכל העולם היה קונה אותו? בעצם אם זה ככה אני מוכר את ה- XETEC P2 EVO שלי וקונה 4 קראנצ'ים שכאלו.

לעניין המחיר, בטווח המחירים שציינת, כל המגברים מאיכות טובה מגיעים בהספקים נמוכים שנעים בין 70-90 וואט RMS.

אני בן אדם ריאלי עם תקציב מוגבל. מתקינים כששומעים איביזה בכלל לא מדברים על לפתוח את הדלת, רק לפתוח ולפרק רוצים סכום כסף נכבד. אחרי זה גם עבודה וחיווט. ידוע שסאונד צריך לבוא מקדימה והבאס מאחורה אין ספק. צודק.

אבל כשאני מבקש המלצה למגבר, וללא קשר מוצע לי קומפוננט קדימה כשיש את בעיית הדלתות באיביזה - מן המצופה שלא אתייאחס לתגובה כזו בתגובה.

לעניינו, עלה על הפרק המגבר של הייפוניקס הנ''ל - http://www.ebay.com/itm/NEW-HIFONICS-BRX1616-4-1600W-4-CHANNEL-BRUTUS-BRX-SERIES-CLASS-A-B-AMPLIFIER-/171791559017?hash=item27ff932969%3Ag%3A7x0AAOSw9N1Vof7V

מה דעתכם?

פורסם

הייפוניקס הם מגברים שלא מתקרבים להצהרות שלהם, שכח מ 200rms לערוץ.

אם כבר מחול אז תסתכל על זה: http://www.sonicelectronix.com/item_38338_Precision-Power-PPI-P900.4.html

מגבר מעולה.

בנוסף אתה יכול לבדוק את מאסיב אודיו שיש להם מגברים טובים, הייתי ממליץ לבדוק גם את אטון יש סיכוי שיכנס בתקציב(יד שניה).

פורסם

משוגעים, עכשיו נקבל תגובה עם שלושה ציטוטים ותגובה של אי יחס כי שגיא העז להמליץ על מגבר יד שניה למרות שהילד (מילולית. הבחור בן 18 ) ציין שהוא לא מעוניין, shapin העז לחזור על אותה בקשה כבר פעם שלישית בשרשור ואני סתם דגנרט שמנסה להבין אם המצב מחייב באמת שדרוג כפי שמתבקש או שאולי ניתן לחסוך או לייעל את השדרוג.

אם הבחור היה עושה חיפוש כפי שהצעתי, הוא אכן היה נתקל בשלישיה של PPI, NVX ו-Polk Audio שחולקים את אותו לוח, והומלצו מספר פעמים ע"י אודיו קינג. גם לגבי המאסיב אודיו, היה מגלה שניתן לרכוש כחדש בארץ בקמצוץ מתחת ל-1000 ש"ח.

האמירה הזו של מתקינים שמביעים פחד מהתקנה נורמלית באיביזה מעידה רק על רמת המקצועיות שלהם ומסבירה איך הציוד של פותה"ש כנראה נהרס. יש שני "מתקיני על" שמומלצים בפורום, מר. יוסי אלפין ומר. ישראל ג'וניור שפיתחו מומחיות ברכבים האלו והתקנה טובה של קומפוננט קדמי תהיה עדיפה משמעותית. וגם עוד טרם נשלל אם אכן יש בעיה במגבר הנוכחי.

• תוכן חדש...