Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

רכשתי פיאט בראבו 2009, אחרי השכרה ו142K, ביצעתי בדיקה בקופיוטסט, והלכתי עם חבר שמאוד מבין ברכבים (מתעסק בדיאגנוסטיקה), הוא אמר לא לקחת את הרכב, אבל נדלקתי ולקחתי בכל מקרה.

לפי קומפיוטסט והחבר אלו הדברים שצריך לתקן ברכב:

1. בולם זעזועים אחורי אחד דולף (נוזל), אז הבנתי שצריך להחליף את שני האחוריים ביחד.

2. בלמים קדמיים, דיסקים ורפידות.

3. טרמוסטט ובית טרמוסטט.

4. מסרק הגה דולף, (ההגה עושה רעשים מוזרים בעמידה, ברגע שמשחקים איתו קצת הוא מפסיק), בנסיעה מרגיש תקין לגמרי.

5. תושבות מנוע, (הרכב רועד), ותושבת גיר.

6. קולר (מצנן) שמן, גם יש לו נזילה, קראתי איפשהו באינטרנט שאפשר להחליף רק את האטמים..

7. כיוון פרונט.

השאלה שלי היא מה התיקונים הקירטיים ביותר כאן. מה יכול לגרום לתקלות חמורות אם לא יתוקן.

ועוד שאלה, אני טס לאמסטרדם בסוף החודש, האם שווה לי להביא חלקים מחו"ל? מצאתי כמה אתרים, מישהו מכיר אם ההפרשים מצדיקים את הטירחה?

כמו כן קיבלתי טיפול חינם מסמלת כשביצעתי את העברת הבעלות, והיה כתוב שהם בודקים את הרכב מכאנית, אני לא מתכנן לבצע אצלהם שום תיקון, אבל אשמח אם יבדקו את הרכב, הם אמינים?

תודה רבה לכל עזרה,

מיכאל.

פורסם

נשמע שנכנסת להרפתקה רצינית, תפנה לאוטו איטליה שיבדקו את הרכב ויעשו יישור קו. באופן כללי תמיד כדאי להביא חלקים מחול הפערים מטורפים. יש אפשרות בארץ לפרוקיות.

פורסם

אם נכתב בטופס בדיקה של קומפיוטסט שיש נזילה ממסרק ההגה, גש לשם ובקש את כספך בחזרה מכיון שממילא הבודק אינו מבין משהו.

נזילה ממסרק הגה אפשרית כאשר יש לו מנגנון תגבור הידראולי. בפיאט בראבו מנגנון התגבור הוא חשמלי ולכן אין מה שיכול לנזול או לדלוף ממנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

^^

וזה חדש לך? (שהם לא מבינים כלום).

ראיתי כאן בפורום טופס בדיקה לרכב בעל גיר DSG.

נכתב "בלאי דיסקיות" "שמן כהה".

כאילו של DSG יש דיסקיות או שניתן לבדוק את מצב השמן שלו.

בעצם כעת שאני חושב על זה, במרבית הגירים האוטומטיים המודרניים.

לא ניתן לבדוק שמן ללא ריקון, לכן כל עניין ה "שמן כהה" זו הונאה לשמה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם נכתב בטופס בדיקה של קומפיוטסט שיש נזילה ממסרק ההגה, גש לשם ובקש את כספך בחזרה מכיון שממילא הבודק אינו מבין משהו.

נזילה ממסרק הגה אפשרית כאשר יש לו מנגנון תגבור הידראולי. בפיאט בראבו מנגנון התגבור הוא חשמלי ולכן אין מה שיכול לנזול או לדלוף ממנו.

בדרך לבדיקה הוא נכנס בשלולית קטנה, אז המסרק נרטב...

לך למוסך שמתמחה בדגם. מכוני הבדיקה האלה לא שווים שום דבר חוץ מלספר לך אם הרכב עבר תאונה קשה, וגם את זה ניתן לברר אצל פחח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
להלן הסיכום של הבדיקה, ולא טעיתי לגבי המסרק הגה..

[ATTACH=CONFIG]445823[/ATTACH]

לא טעית אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי ההגה בבראבו חשמלי. אז המקסימום ש"דולף" שם זה קצת גריז שברח בגלל גומיה קרועה.. לא סיפור גדול אם לא תזניח את זה ואז כל המסרק ילך לפח

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

אני חושב שרצוי לבדוק שאין נזילת שמן ממקום אחר אולי עד כמה שזה אפשרי.

חוץ מזה, אני מקווה שרכשת הרכב במחיר ראוי בהתחשב בכל התיקונים שאתה צריך לבצע (תבדוק במוסך באמת מה צריך לבצע ומה סתם נרשם).

אני גם מקווה שחבר שלך טעה ( בדיעה שלו אם לרכוש או לא), אבל זה כבר נעשה וימים יגידו.

בהצלחה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

לא טעית אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי ההגה בבראבו חשמלי. אז המקסימום ש"דולף" שם זה קצת גריז שברח בגלל גומיה קרועה.. לא סיפור גדול אם לא תזניח את זה ואז כל המסרק ילך לפח

קראתי איפשהו שאפשר להחליף רק גומיות, זה יעיל? ולמה אתה מתכוון לא להזניח?

אני חושב שרצוי לבדוק שאין נזילת שמן ממקום אחר אולי עד כמה שזה אפשרי.

חוץ מזה, אני מקווה שרכשת הרכב במחיר ראוי בהתחשב בכל התיקונים שאתה צריך לבצע (תבדוק במוסך באמת מה צריך לבצע ומה סתם נרשם).

אני גם מקווה שחבר שלך טעה ( בדיעה שלו אם לרכוש או לא), אבל זה כבר נעשה וימים יגידו.

בהצלחה.

תודה רבה.

החבר חובב גרמניות, וממש לא אוהד של הגיר הרובוטי, אני דווקא מאוד התחברתי אליו, בתור מישהו שהיה לו תמיד גיר ידני, האבולוציה הזאת נראת לי טבעית לחלוטין (וזה שאפשר להעביר הילוכים מההגה בכלל תענוג :)).

ורכשתי את הרכב בטיפה פחות מ20. אחרי העלות של הבדיקה והעברת הבעלות, נסעתי על הבראבו מעל 1500 ק"מ באירופה, והטורבו דיזל הידנית פשוט חלום, וכשראיתי שאני יכול להרשות לעצמי את זאת קפצתי על המציאה, בתקווה שאחרי שאסדר את התקלות האלו יהיה לי שקט נפשי..

עריכה אחרונה על ידי mickel116
פורסם

אני לא מבין דבר אחר: עד מתי יעבדו במכוני הבדיקה בוחנים שלא מכירים את המכלולים של הרכב אותו הם בוחנים.

אני כבר לא מדבר על זה שהבדיקה שלהם לא שווה כלל. חבל שלא שמעתה לחברך. גם אני לא הייתי קונה רכב עם צרור של בעיות.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...