Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי גשמים נכנסו מחריץ שהושאר פתוח בחלון וכנראה זה מה שהשבית את הקודנית (עם 11 מספרים כולל כוכבית).

פתחתי אותה ראיתי קצת התחלה של סימני קורוזיה בכמה מקום מקומות, ניקיתי מה שאפשר ניתקתי את הכבל שלה כשהחזרתי היא חזרה לפעול קצת בקרטוע (כאילו מצבר חלש) אבל כרגע הצלחתי להניע.

בפעם הבאה בטח זה יעשה את אותו הסיפור, השאלה למי אמורים לפנות בנושא? לחברת ביטוח?

יש אפשרות עצמאית לתקן את זה?

ובכלל מה הפרוצדורה?

פורסם (נערך)

לך למתקין מערכות / אביזרי רכב אצלך בעיר כנראה הוא יחליף לך אותה,

אבל לפני הכל תבדוק אם בפוליסה שלך חייב קודנית, אם לא זו הזדמנות פז להוריד אותה .

עריכה אחרונה על ידי MaorMasas

Audi A3 8L

פורסם

בקשר לביטוח, עכשיו כשאני עובר עליו יש סעיף ויתור מיגון ובהמשך "לא נדרש מיגון". לזה הכוונה?

אין לי בעיה עם הקודנית, אבל כרגע היא בעייתית, התיקון הוא החלפה של הלוח או חלק אחר? הרי הוא מחובר למחשב ובטח צריך לתכנת אותו מחדש.

אגב, איך נקראת הקודנית הזאת?

ככה היא נראית:

photo-1-11.jpg

אגב אם אני מזין קוד ואז מנתק את הכבל מהלוח שלה, זה מספיק לניתוק או שצריך לנתק אותה לגמרי מהמחשב?

פורסם

הקודנית הזו מוכרת לי...

יש כזו למישהו מהמשפחה...

הוא לא היה יכול להניע בבקרים אלא אם כן האוטו היה עומד כמה שעות בשמש...

הקודנית מצפצפת אבל לא נותנת להניע...

לא עזר שום ניקוי, הבעלים פשוט התרגל לחיות בבוקר בלי אוטו...

אני לא יודע איך לנתק אותה, ואני יישמח אם מישהו יסביר איך מסדרים או מנתקים את הדבר הזה..

פורסם

הקודנית הזאת היא של ספטרוטק. נפוצה בליסינגים והשכרות.

אם אינך דרוש לה מבחינה ביטוחית, גש לכל מתקין מערכות שיבטל אותה בתמורה למאה שקלים פלוס מינוס בתנאי שהניתוק לא נמצא בתוך כספת.

לא ניתן לעשות שום פעולה מלוח המקשים כדי לבטל אותה בצורה שתיארת. חייבים להגיע לניתוק עצמו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כן. נראה שניתוק מלוח המקשים לא מועיל, הקודנית כנראה מנטרלת משאבת דלק ככה שהרכב מניע ואז נכבה.

עכשיו כשניסיתי להחזיר את הכבל של המקשים הוא שוב לא עובד והרכב תקוע.

מה הפתרון במצב כזה, מלבד ניתוק הקודנית, צריך להחליף את הלוח?

לחשמלאי רכב יש לוחות כאלה? צריך לתכנת אותם מחדש או רק להחליף וזהו?

פורסם

קודם גלה לנו באיזה רכב בכלל מדובר. זה שמניע ונכבה לא בהכרח אומר שהניתוק הוא של משאבת הדלק.

אם הכפתורים לא נלחצים, ניתן להחליף את גומי לוח המקשים בלבד.

יכול להיות שיש תקלה בלוח המקשים עצמו, במתאם או בעלוקה.

בוא נגיע לסוף. אם אתה לא דרוש לקודנית מבחינת הביטוח, גשר אותה.

פורסם

ג'טה 1600 2011.

הבעיה לא בגומי. הקודנית עצמה לא נדלקת\אין הבהוב ולא קורה כלום במגע של הלחצנים.

בדקתי את הפיוזים, בתוך הרכב הכל תקין. מתחת למכסה מנוע יש איזה 5-6 פיוזים תקולים, יכול להיות הגיוני?

ננסה להחליף אותם ולראות אם זה יעבוד

פורסם

טעות שלי, הפיוזים תקינים.

לא יודע למה הקודנית הפסיקה לעבוד, הכבל מקבל מתח וגם כשהוא מחובר ללוח הכל נראה תקין (גם בבדיקת מתחים של הכרטיס\לוח).

בינתיים עשינו מעקף (גם המשאבת דלק היתה מחוברת לקודנית) עד שנדע מה לעזאזל הבעיה איתה.

אפשר לקנות כרטיס\לוח כזה באיביי או מחו"ל?

בכלל, אם בפוליסת חובה רשום לי פרמיה על ויתור מיגון ובהמשך הסעיף כתוב לא נדרש מיגון, משמע אני לא צריך בכלל את הקודנית המחורבנת הזאת?

פורסם

האם כשניסית לנתק את לוח המקשים השתמשת במברג שטוח? נפוץ שאנשים מקצרים את הפינים בלוח והורסים את המעגל למרות שזה היה לרגע קצר והפיוז לא נשרף.

קשה לי להאמין שברכב כזה עשו ניתוק למשאבת הדלק. יש מקום מאוד ספציפי שנהוג לבצע בו את הניתוק ברכב הזה. אולי בליסינג ההוא היו יצירתיים יותר.

בכל אופן כל רכבי VAG עם ניתוק אימובילייזר מניעים ומיד מתכבים.

ברכבים עם ניתוק של משאבת הדלק הכיבוי הוא הדרגתי ואיטי יותר.

אם חברת הביטוח רוצה שתהיה לך קודנית, היית נדרש להוכיח את קיומה בכל מעבר בין חברות ביטוח/שנתיים באותה חברה.

דרישה נפוצה לרכב מהסוג הנ"ל בזמנים אלו, היא כספת על מחשב ניהול המנוע. קשה לי להאמין שאינך נדרש לשום מיגון מחברת הביטוח.

פורסם

השתמשתי בציפורניים לנתק את לוח המקשים.

יכול להיות שאחד הכבלים על הלוח עצמו נפחו את נשמתם.

בכל אופן זה מה שרשום לי בפוליסת ביטוח (מה שציינתי - על 'מיגון נדרש 01' ואז "לא נדרש מיגון"), כבר שנה שניה אצלם ולא נדרשתי להוכיח להם שיש לי קודנית או מיגון כלשהו.

בחודשים האחרונים גם רכבי VW נכנסו ביחד לקטגוריה של הסקודות כגניבים, יותר הגולף.

אתה לא מכיר רכבים אחרים משנתון 2011 שלא מחוייבים במיגון? היום כולם דורשים מיגון מינימלי?

בלי שום קשר האמבולייזר הזה זה חתיכת בולשיט אחד גדול, זה אולי יעכב בעוד כמה שניות גנב רכב מיומן.

אף על פי שאני רוצה להחזיר אותו לכשירות.. אז אתה אומר שהחלפת לוח ככל הנראה תעשה את העבודה?

יכולות להיות עוד סיבות למה זה לא עובד (מנקודת הנחה שאין פיוזים שרופים, אגב איפה הפיוזים שלו יושבים?, והוא מקבל מתח כמו שצריך)?

פורסם

מכאן קשה לי מאוד להחליט אם החלפת לוח המקשים תפתור את הבעיה.

אולי נתפסה העלוקה? אולי המתקין התעצל ולא הלחים ועכשיו אחד החוטים השתחרר? אולי נשרף פיוז של הקודנית? (נפרד מהפיוזים המקוריים שבתיבת הפיוזים - בדרך כלל מוצמדים בתי פיוזים חיצוניים לחיווט) אולי חיברו נעל כבל למינוס ולא הידקו טוב מספיק ועכשיו היא פעם נוגעת ופעם לא?

במסגרת תפקידי בעבודתי הנוכחית, אני לא יודע על מי שלא נדרש למיגון, אלא רק על אלה שכן נדרשים אליו ובאים להוכיח את קיומו.

אבל כמובן שהשנתון הוא לא הדבר היחיד שקובע.

בפיאט בראבו 2011 שלי לא נדרשתי לשום מיגון, גם לא בפונטו איבו 2010 (שום מיגון = קיום אימובילייזר מקורי במפתח)

מצד שני ביום שישי האחרון הגיע אלינו אדם עם פונטו איבו 2010 שחברת הביטוח דרשה ממנו דברים הזויים כאילו שיש כמה גנבים שמחכים שהאוטו הזה ישאר לבד לכמה דקות.

אם אתה כל כך בטוח שהביטוח שלך לא דורש את הקודנית, פשוט תעשה מה שאני עשיתי:

IMG-20151028-WA0030[1].jpg

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

:D

זה מה שרשום בפוליסת ביטוח.

בכל מקרה כשארצה למכור את הרכב עדיף שתהיה בו קודנית לא?

אגב מאיפה אני משיג כרטיס לקודנית הנ"ל (ספטרוטק)?

אפשר למצוא באיביי או אתרים אחרים? (מה אני צריך לחפש אגב?)

או בארץ, כמה עולה כרטיס כזה ואיפה אפשר להחליף אותו?

פורסם

עד כמה שאני מכיר את הקודנים האלה הם יודעים לבצע שני ניתוקים. אחד באמצעות עלוקה קווית ואחד באמצעות עלוקה אלחוטית. ולמיטב זכרוני אין לקודנים הללו "מתאם".

אם להסתמך על הנ"ל, הרכיב שמתקשר עם העלוקה האלחוטית נמצא בתוך לוח המקשים. כך שהחלפת המעגל בלוח המקשים לא תעזור. זה פשוט ימנע ממך לנטרל את הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...