Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתן הוא משדרג, כנראה שהוא רק צריך שילוש קדוש ומקום אחסון.

אני מצטרף גם להמלצות על SSD גדול יותר. היה לי 128GB וכל הזמן הייתי צריך להיות מוטרד שהוא לא יתמלא, עכשיו יש לי 240GB של אינטל (שהוא מצוין אגב ויש לו 5 שנות אחריות) ואני לא מוטרד אם ישאר מקום או לא ישאר מקום. המחשב עובד מצוין כמובן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא מאוזן בעליל , מה התקציב ולמה השימושים.

 

לא מאוזן בעליל? אולי חליל.

אני אוהב את התגובות האלו מאוד, זאת ככל הנראה השפעה של קריאה בפורום HWZONE.

 

דבר ראשון, כפי ששמים לב, לבחור אין כרטיס מסך ( כנראה שיש לו מהמחשב הקודם, לא מעוניין או משהו כזה), אז מה לא מאוזן כאן? זה לא שהוא רוכש מעבד I3 עם 980TI או מערך של 980TI ב SLI עם I3 ואיזה 4GB עבור עמדת עיבוד ומשחקים וכו', נכון?

בסהכ רוכש מעבד I5 מהסדרה החדשה, אומנם הגזים קצת עם הלוח אם אבל היי, זה לוח אם מעולה, עם כל הפיצ'רים ונכון, עולה 900 שקלים, אבל אם הוא למשל יורד ללוח אם של 600 שקלים, נגיד, מה אז? מה הפסיד או הרוויח?

 

הפסיד חיבור TYPE C של USB 3.1, יכולות OC טובות, תמיכה בהמון חיבורים והרחבות לעתיד, זה פשוט לוח אם מעולה למי שיש תקציב, פשוט מאוד.

 

מארז? ככל הנראה הוא לוקח מהמחשב הקודם אבל מעניין תמיד לדעת מה יש.

 

הקירור? אומנם חיה מטורפת, לדעתי יש אפשרות לשקול את דגם ה 15 לטובת קירור אולטימטיבי ושקט אולטימטיבי עוד יותר.

ברור לך שהקירור שהוא בחר זה אחד הקירורים השקטים ביותר והטובים ביותר שיש באוויר, כן? במקרה יש לי אחד כזה על I7 4790K מומהר.

 

מה שכן, בהחלט נדרשת פה עוד השקעה לרכישות SSD בעל קיבולת כפולה, כיום הנפח שפותח השרשור בחור, אינו מספק כלל וכלל, מנסיון רבים.

אבל מה, בעל תקציב, ובחר בחוכמה בדגם ה PRO שמתאפיין ביתרונות משלו, אך במחיר קצת גבוה יותר מאחיו הזול יותר, סדרת ה EVO, נו מה הביג דיל? מה לא מאוזן? גם כאן וגם כאן הוא יקבל ביצועים מטורפים שאם עד היום לא חווה SSD, הוא הולך לחייך בכל פעם מחדש.

 

זכרונות DDR4, מה הביג דיל? זה משנה כל כך מה לקח? לא מדובר על אחד שמחפש לחסוך בתקציב אלה מעדיף חומרה "בסיסית" חזקה וטובה ככל הנראה לאורך זמן או לשדרוג עתידי.

 

דיסק קשיח מסדרה שחורה של WD, אתה רוצה שירכוש BLUE? GREEN? דיסק קשיח איכותי וטוב לא מזיק אף פעם אבל ברור, אדם שרק מאחסן נטו דברים וניגש אליו מדי כמה ימים אם בכל, כי SSD עם קיבולת גבוהה יאפשר לאחסן שם את רוב הדברים הנגישים, ניתן לרדת ברמת הדיסק הקשיח, אבל עדיין אין שום דבר רע.

 

עם המפרט הזה, הוא בכיף יוכל לרכוש כרטיס מסך בעתיד חזק מאוד או להרחיב כרטיסי SSD שונים בהתקנים שונים וליצור גם מערך SLI, נו ואז מה הביג דיל, אפשר לחסוך עוד כמה שקלים על זכרונות, יתרונות לא יהיו וגם לא חסרונות.

 

 

לענייננו,

 

במידה ומדובר על מערכת שבשלב כלשהו תגע או תכנס לתחום העיבוד סרטים, תמונות ועבודת MULTI TASKING מתקדמת יותר, מומלץ לשקול I7 בחיוב, מדובר על תוספת של כמה מאות שקלים שיכולה להתגלות כשימושית, אבל, בתנאי אחד, שיהיה מדובר על עמדה שכן תנצל את זה, זה כבר תלוי בתשובות של פותח השרשור.

 

כרטיס מסך, יש מובנה במעבד, מספיק לשימושים הבסיסיים של כולם, לקחת בחשבון שיכולות GAMING אין ויכולות מתקדמות בהאצת עריכה במידה ויהיו, אין גם כן. לא ביג דיל לשלב הנוכחי.

 

כמובן שהכל תלוי בספק הכוח הנוכחי שלך ובמסך עצמו ובשימושים הנוכחיים שלך, בהתאם לכך אפשר להבין מה עתיד המערכת ולכוונן קצת יותר.

 

 

לכל שאר הממליצים, אני מניח שכולם מבינים ומסכימים שבמידה והבחור יוצא מחר לרכישה, דגם כזה או אחר של זכרונות או דיסק קשיח או לוח אם לא ישנו לו שום דבר, בחר רכיבים איכותיים? שיבושם לו, המערכות יעבדו אותו הדבר.

לפעמים אנשים כאן שוברים את הראש לחסוך שקלים פה ושם ומתעקשים על דגמים כאלו ואחרים של לוחות אם וכו' שכבר שוכחים שלאדם הממוצע, המחשב יושב במארז, אף אחד לא הולך לבדוק שם שום דבר והכל צריך לרוץ על הצד הטוב ביותר !

 

 

*** כן המעבדים האלו כבר נמכרים זמן מה.

פורסם

עוד לא הבנתי איך דיסק 128 ג'יגה SSD לא מספק?

כמה דברים אתם מתקינים על המחשב שאתם צריכים כל כך הרבה מקום למערכת הפעלה ותוכנות?

 

אם יש לכם את הכסף, בכיף, אבל זה בהחלט מספיק אם רק מנהלים את החומר נכון.

פורסם

לגבי זיכרון, לוח אם, קירור אין לי מה להגיד כי מדובר בדברים באמת איכותיים שאני משוכנע שאתה רוצה בהם ספציפית.

לגבי גודל הSSD ללא ספק הוא קטן מידי. בדיוק היום הייתי ב-KSP וקניתי את הפרו 850 256 גיגה. הייתי עם ה-128 והוא פשוט לא הספיק לי אז במקום לשדרג בעתיד תעשה את זה כבר עכשיו זה שווה את זה וחוסך "בעיות" בעתיד.

אתה מתכוון לבצע המהרות?

8)
פורסם

אצלי מותקן ווינדוס 10, תפוס בסביבות 80GB:

1. מערכת הפעלה כמובן

2. דרייברים + תוכנות נלוות (לכרטיס מסך, קול, מדפסת)

3. אופיס 2010

4. תוכנות צריבה, תוכנות לצפייה בסרטים

5. פוטושופ, Photomatix

6. תוכנות לעריכת סאונד ולהמרת סאונד

7. פיירפוקס, JAVA, אדוב רידר ופלאש

 

וזה עוד לפני שהתחלתי ללמוד, הרי ברור לי שבזמן הלימודים אצטרך להתקין כל מיני סביבות עבודה לשפות תכנות, אולי עבודה עם Visio ותוכנות דומות. וכמובן שבמחשב מצטברים מסמכים, קבצים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1. מסמכים, קבצים, חומר עבודה, תמונות, סרטים, מקומם אינו על ה SSD.

2. עובדתית 80 גיגה מספיק לך, תוסיף עוד 20 ג'יגה בהערכה לסביבות הפיתוח שלך. - האם בדקת את צרכי פותח השרשור?

3. מבטיח לך שתוכל לפנות כמה ג'יגות טובות אם תנקה את הקבצים הזמניים (תלוי כמה זמן אתה עובד עם המחשב).

4. קבצים שוטפים שמאוחסנים ע"י תוכנות דוגמת ITUNES שעושה גיבויים, דרופבוס, מקומם על דיסק רגיל ולא על SSD.

זה גם יפנה לך כמה גי'גות טובות.

 

בקיצור, אם בא לכם לשלם ולהיות בראש שקט, תהנו לכם, אבל להגיד חד משמעית ש 128 לא מספיק זה שטויות.

זה בהחלט תלוי למי, ומה הצרכים שלו.

פורסם

מי שרוצה להתקין משחקים או תוכנות חשובות על SSD, צריך גם לחשוב על המקום הפנוי.

אני סתם זרקתי דוגמה של סביבת פיתוח. יש שני הרדיסקים של 2TB כל אחד. אלו משמשים לכל השאר (תמונות, מוזיקה בFLAC, סרטים, סדרות וכו').

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אז ככה, קודם כל אני מודה לכל אחד ואחד מכם על ניהול הדיון,

עברתי על כל התשובות שלכם וכמובן אענה על הכל.

 

1. מה שלא מופיע ברשימה כפי שהבנתם - עובר מהמחשב הנוכחי:

 

- ספק כח (Thermaltake ToughPower 650W)

 

- מארז LIAN LI אלומיניום אם זה משנה איזה דגם תגידו אני ארשום.

 

- כ. מסך בשלב הזה אשאר עם הנוכחי (GTX 550 TI)

 

- מסך DELL U2412M

 

 

2. לגבי SSD יש מצב שאתם צודקים, אשקול שידרוג ל256 אני מעדיף להשקיע עכשיו ולא לרוץ לשדרג בעוד שנה/שנתיים.

 

3. אכן מדובר בשידרוג המערכת הנוכחית, וישנה סיבה למה בחרתי את החלקים היקרים ומהדגמים האחרונים.

 

השידרוג מיועד לטווח ארוך, וישמש "כלבויניק" לכל דבר מהרצת סרט ועד למשחקים הכל עפ"י ה"ג'וק" שיקפוץ לי לראש.

 

נקודה נוספת שלא לקחתי בחשבון לגבי הקירור - אני לא בטוח שהוא יכנס לי למארז מבחינת הגודל.

מדובר במארז מיד ולא פול טאוור. היום אני עם הקירור NOCTUA NH-U9B SE2.

עריכה אחרונה על ידי Alex_b

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לי יש זוג כונני SSD דגם OCZ- VECTOR במצב רייד 0, כל אחד מהם בנפח של 128GB וביחד הם נותנים 238 בפועל.

כל המערכת שלי מותקנת עליהם וגם זוג משחקים. לא פעם קרה לי שהגעתי לקצה הקיבולת כשפרסתי או התקנתי קבצים גדולים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

 Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

 

פורסם
עוד לא הבנתי איך דיסק 128 ג'יגה SSD לא מספק?

כמה דברים אתם מתקינים על המחשב שאתם צריכים כל כך הרבה מקום למערכת הפעלה ותוכנות?

 

אם יש לכם את הכסף, בכיף, אבל זה בהחלט מספיק אם רק מנהלים את החומר נכון.

 

מכיוון שאנחנו נמצאים בעידן של חומרה מתקדמת מאוד, דיסק קשיח שמהווה גורם כשל מבחינת איטיות זה NO NO גדול.

לגבי הנפחים והעבודה עם SSD? אסביר תכף:

 

1. עם התקנת מערכת הפעלה, זה יכול לגזול כולל עדכונים (אם מדברים על 7) כ 20-40 ג'יגה תלוי בעדכונים, תוכנות שמותקנות.

2. התקנת אופיס + תוכנות של עריכה ועבודה שונות או תוכנות CAD שונות שכל אחת מהן שוקלת מספר גי'גות

 

לאחר כל זה, נגיד שאתה תופס כ 50-70 גי'גה בכיף, סבבה לא? לא.

למה? אם אני רוצה להתקין GTA V ששקול כ 60 ג'יגה על ה SSD? נגמר המקום.

אם אני רוצה להתקין 2 משחקי באטלפילד 3+4 שביחד שוקלים כ 60 גיגה = אין מקום

 

אם אני רוצה משחק כזה וכזה שכל משחק כיום יכול לשקול גם כ 15-20 ג'יגה בכיף ואם לא 30 בחלקם ובנוסף לכך, אני רוצה לצפות במספר סרטים שהורדתי בטורנט, או גם תוכנת הפופקורן שמורידה לתיקיה זמנית בכונן C למשל (מתנקה בסגירת התוכנה, תלוי בהגדרות).

 

הרעיון? הכוונה היא שה SSD אמור לשרת אותך, כן אני רוצה להתקין הכל, כולל כמה סרטים, תמונות, קבצים, מסמכים וכמה משחקים ואת כל התוכנות שלי על ה SSD, אחרת לשם מה קנית את זה? בשביל המערכת? זה לא חכם. עובדה, הבחור שדרג ל 250GB אבל מסדרת ה EVO המעולה גם כן והכל נשאר באותו המחיר. אז אתה תחסוך 200 שקלים, זהו, ואז כל החיים תתמרן בין הנפח?

 

כזכור לי, המחשב עובד עבורי, לא אני עבורו, אני חושב שכדאי שתפנים את זה.

 

למען הסר ספק, אני מגבה את כל החומר שלי שיושב ב SSD גם על זוג דיסקים קשיחים, מן הסתם כי אני לא לוקח סיכון שאחד מהם ייכשל, זה די ברור.

דבר נוסף, למה שלא תשמור כמה תמונות כמה מסמכים ותוכנות וקבצים על ה SSD לגישה סופר מהירה?

גם המשחקים כיום מנצלים יפה את ה SSD וזמני הטעינה בין אם זה משחקי און ליין הם חשובים וגם אוףליין חשובים, זה פשוט תענוג.

 

אני כיום עם זוג כונני 250GB של EVO840 וביחד יש לי 480 קצת גי'גה, אבל הם עובדים בנפרד, ואני מתקין משחקים בנפחים עצומים, סרטים, תמונות, תוכנות, פריסת קבצים, העתקת קבצים מה USB 3 מה DOK האולטרה מהיר שלי לכוננים ומשם מעביר לקשיח אם צריך וכו', הכוונה היא להסביר לך שה SSD משרת אותי ומקצר לי זמנים בהכל.

 

זה לא עניין של כסף, כשאתה רוכש מחשב חדש בעלות של 4-5 אלף, להגיד כי צריך לחסוך על SSD ולהתחיל לנהל כל החיים את הנפח בקמצנות? סלח לי, כאן הטעות והחוסר הבנה אצלך.

יותר מזה, עם ההגעה לקצה הנפח של הכונני SSD הם מראים ירידה לא קטנה בביצועים, עם 128 אתה תגע בתקרה הזאת מהר מאוד ואז מה? מבאס.

 

בקיצור, הבחור משדרג, רוצה להנות ורוצה מחשב למספר שנים נוספות במיוחד עם חומרה איכותית, אין שום סיבה להתעקש או לחסוך בנפחי ה SSD.


×
×
  • תוכן חדש...