Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר כ-6 שנים אני מוכר את הסוזוקי אלטו ששירתה אותי נאמנה, לאור מעבר מסטטוס סטודנט לרופא, ולאור חזרה לצבא מה שמצריך יותר נסיעות בין עירוניות ארוכות מעל 100-200 ק"מ לכיוון.

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין 2 מכוניות אשר זולות יחסית למה שהן מציעות, כל אחת מסיבותיה:

1. מאזדה 3 שנתון 2008-9. עקב היצע גבוה מאוד של המכוניות נמכרת סביב 30-35K, עם ק"מ שלפעמים יורד מ100,000 ליד ראשונה או שניה.

2. טויוטה קורולה שנתון 2008 - רבות דובר על הרכב והגיר הרובוטי שלו בעטיו נמכר כעת הרבה מתחת למחירון, בערך באותם המחירים שצוינו מעלה. טרם עשיתי מבחן נהיגה, אולם נסעתי באוטו הזה מספר פעמים והתרשמתי מנוחות נסיעה טובה, ומרכב מתקדם יחסית. כמובן שלא מכיל ESP ו-6 כריות אוויר מה שגורע. אציין שלאחר 10 שנים בהן נהגתי על רכבים ידניים אני לא חושש מהגיר הרובוטי.

אשמח לעצות שלכם בנוגע לשני הרכבים נכון להיום, והאם לדעתכם יש מכוניות באותו התקציב שעונות על אותם הצרכים - נוחות נסיעה, בטיחות, צריכת דלק יחסית טובה (בטויוטה).

תודה רבה מראש!

פורסם

עם נסועה כזאת, למה לא לשקול רכב סופר מיני נוח וחסכוני?

בתקציב שלך תוכל למצוא כאלו בנות 4 בערך, שנוחות, מאובזרות, חזקות ובטיחותיות יותר מהאלטו שלך, ואף חלקן לטעמי יותר נוחות מהמאזדה 3 והקורולה, אם אין לך בעיה עם גיר ידני כמובן.

למשל אפשר לחפש פורד פיאסטה או רנו קליאו 2011 ידניות, אלו אמורות להמצא במסגרת התקציב שלך, הן חסכוניות, אמינות, בטיחותיות ונוחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היתה לי קליאו 2002, אני מחפש להשתדרג ברמת הרכב והנסיעה, למרות שבאמת הפיאסטה נראית כאופציה טובה. העניין שהיצע הרכבים האלו נמוך יותר מהמשפחתיות הקלאסיות, והאם לא עדיף לחפש דיל על משפחתית שתשרת אותי לכמה שנים טובות.

פורסם

להוריי הייתה קורולה 2008 (מ2007 עד 2010, למה 2007? כי פעם היה אפשר לקנות מודל מתקדם יותר בשנתון אחורה), הרכב לא ממש הציג אמינות גבוהה, האבזור לא וואו, הבטיחות נחותה מחלק מהמתחרות מאותה תקופה, הרבה ריקולים וגיר לא נעים ובגיל כזה סביר להניח שיעשה בעיות וידרוש החלפת קלאצ'ים וכו'.

המאזדה 3 שותה דלק ודי חלשה.

נסעתי על קליאו B ממודל טיפה יותר מוקדם משלך (משהו כמו 2000-2001), והיא פחות נוחה מהקליאו 3 (שרלוונטית עבורך בתקציב בשנתון 2011, ועם חריגה גם 2012).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בניגוד לדור אני דווקא חושב שהקורולה 2008 נותנת תמורה טובה ביחס למחיר המרוסק שלה.

היא נוחה, מרווחת וחסכונית מאוד בדלק.

היא אמינה מאוד (לי יש אותה כשנתיים כאשר לפני זה היא היתה אצל הוריי שרכשו אותה מהיבואן) ומעולם לא נתקלתי בתקלה כלשהי אפילו לא באזור הגיר המושמץ והרכב עם הקלאץ המקורי (98,000 ק"מ).

מה שכן, הגיר מעצבן אך אפשר להתרגל אליו.

שני הרכבים שאתה מתלבט בינהם הם מתחרים ראויים ולא תיפול בכל מקרה.

הקורולה שלי היתה למכירה עד לפני כשבוע אך בסופו של דבר החלטתי להשאר איתה.

אם תרצה סיבוב עליה ואתה מאזור יקנעם או חיפה, אתה יותר ממוזמן.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
  • תוכן חדש...