Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי מה ניסית להראות עם הקישור לוקיפדיה.

אתה מודע לכך שמחר רומן ואני יכולים לערוך את זה ולכתוב שם שתיבת נח נבנתה בשנת 2012 על בסיס מטוס איירבאס ישן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה מעוניין לצפות עכשיו בסרט הסבר באורך שעה אתה יכול בכיף בזמנך הפנוי להריץ חיפוש בגוגל. שגם שם אדם כזה או אחר יכול לטעון מה שבא לו. עם התמונות שתראה בסרט אתה גם יכול להתווכח, תמיד אפשר למצוא על מה להתווכח.

פורסם

תמונות של *מה*?

כן, אתה יכול להאמין גם במפלצת הספגטי המעופף, וזה בסדר.

אם אתה באמת משכנע את עצמך שמישהו בעולם יודע איך נראתה תיבת נח, אז.. חבל.

שים לב שגם במאמר מויקי שקישרת אליו, ה"עדות" למציאתה של תיבת נוח מגיעה מ-15 נוצרים מאמינים.

שוב, מאמינים שמשהו נכון וההוכחה לזה היא שמאמינים שהוא נכון. מעגל אין סופי.

פורסם

לגבי ויקי, הכוונה היא, כפי הנראה, לציטוט הזה:

ממצאים אלו מושמעים רבות בקרב התומכים באמיתות סיפורי המקרא, והם מוצגים בפי מחזירים בתשובה כהוכחה לנכונות סיפור המבול

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כן. יכול. ויש הוכחות שהוא משקר. למשל, אני יכול לקרוא לסבתא שלי, שתספר על המשפחה שלי שנרצחה בגטו מינסק.

לא בהכרח. למשל: אתה יכול לעלות השמימה ותגלה שיש שם כוכבים, אסטרואידים, ירחים. דבר אחד אין שם - אלוהים.

כל ספר בעולם הוא תיעוד היסטורי. השאלה היא תיעוד של מה.

התנך מתעד את תקופת בית שני, הסכסוכים הפוליטיים שהיו כאן, מנהגים ודתות שהיו קיימים במזרח התיכון הקדום דברים שלא עוברים לי בראש כרגע. הוא גם נותן עדות מצוינת על צורות מחשבה ועוד.

זה לא אומר שכל מה שכתוב בו הוא נכון.

מה שאפשר להצליב עם מידע אחר - כנראה שכן. מה שאי אפשר - כנראה שהומצא על ידי פקידי וכוהני המלך ישאיהו.

עדיין אני יכול לחזור ולומר מה יקרה עוד 200 שנה שדורות ארוכים כבר לא יהיו כאן כדי לספר על התקופה ההיא.

אם אתה מגדיר אלוקים כמשהו חומרי כאן ישנה בעיה.

פורסם

אני באמת צריך להזכיר לכם שהדיון הזה לא יתקדם לשום מקום? אף אחד לא יוכיח לאף אחד שכן/לא קיים אלוהים, כולנו יודעים את זה, אז עזבו אתכם - יש דברים הרבה יותר קלים להפרכה שכן אפשר לדון בהם ולהראות כמה בלבולי מוח אנשים רגילים לפלוט על בסיס קבוע, לדוגמא:

שאתה נוסע ברכב פרטי אתה עושה את זה מבחירה אישית, שאתה נוסע באוטובוס אתה גורם למישהו אחר לעבוד בנוסף כי אתה צריך להגיע ממקום למקום.

גם כשאתה צורך חשמל אתה גורם למישהו לעבוד, אז אולי נפסיק לספק לאזרחים חשמל בשבת?

שמסתכלים על המצב בארץ, בתכל'ס יש תחבורה ציבורית בשבת, הקווים שנוסעים בשבת בצהריים הם קווים מאוד רווחיים (מציע לך לבדוק לו"ז של קווי אילת או קריית שמונה הבינעירוניים), מה שמראה שיש הרבה אינטרסים לא להפעיל.

קווים רווחיים אז אין אינטרס להפעיל? הא?

כנראה התכוונת לקווים לא רווחיים, ואז זו סתם שטות פשוט מסוג אחר: יש מעט מאוד קווים פעילים, ממש לא רשת תחבורתית, כך שרוב האנשים שזקוקים לתח"צ לא באמת יכולים להשתמש בה.

שאתה נוסע בתח"צ, אתה מקבל סבסוד מהמדינה על הנסיעה, אבל ברכב אתה משלם מיסים בעקיף (כמו דלק).

תחבורה ציבורית יעילה תורמת למשק (יותר שעות עבודה כי אתה פחות זמן בפקקים), אבל בשבת זה לא קורה.

חה חה חה, מדינת ישראל היא המדינה המערבית היחידה בעולם (או בין היחידות, אם במקרה יש עוד מדינה מערבית נכשלת תחבורתית כמונו) שעורק התחבורה משותק בסוף השבוע - אבל זה נכון כלכלית. כל העולם טועה, ורק אנחנו צודקים, כמה יהודי מצידך לומר זאת - אתה יודע, העם הנבחר והכל.

אם זה היה רק מסיבות דתיות נטו, גם את הקווים שכן נוסעים בשבת לא היית רואה.

באיזו ארץ אתה חי? אני חי בישראל, ובישראל - כל פעם שנושא התח"צ עלה, הוא נפסל בגלל ה"סטטוס קוו" ולא בגלל אינטרסים כלכליים. get your facts straight, כרגע יש לך קצת מיש-מאש בלוגיקה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תמונות של *מה*?

כן, אתה יכול להאמין גם במפלצת הספגטי המעופף, וזה בסדר.

אם אתה באמת משכנע את עצמך שמישהו בעולם יודע איך נראתה תיבת נח, אז.. חבל.

שים לב שגם במאמר מויקי שקישרת אליו, ה"עדות" למציאתה של תיבת נוח מגיעה מ-15 נוצרים מאמינים.

שוב, מאמינים שמשהו נכון וההוכחה לזה היא שמאמינים שהוא נכון. מעגל אין סופי.

ישנם תיאורים מדויקים בתנ"ך לגבי איך הייתה בנויה תיבת נוח.

פורסם

מאזדה 6, אתה יוצא מתוך הנחה שאלוקים קיים - דבר שהוא בהכרח בגדר אמונה. כל ראיה שתביא לקיומו של אלוקים היא בהכרח, בהיותה תופעה קיימת, ניתנת להסבר גם בדרך אחרת. אם אתה מבין שאתה מאמין - זה דבר אחד. אם אתה חושב שמה שאתה מאמין בו, בהכרח קיים - אין פה הרבה טעם להתווכח, זה פשוט דיבור במקביל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מאזדה, סיפור תיבת נוח מופיע בספרים הרבה יותר קדומים לתנך וגם מתוארכים הרבה קודם. גם מגן דויד זה סמל הינדואיסטי אז זה אומר שהם חזו את העתיד או שהתנך העתיק וניכס את הסיפור לעצמו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תגידו לי, אתם רציניים?

אתם מנסים להסביר שהסיפור על תיבת נוח היה קיים ממזמן ובלה בלה בלה, במקום פשוט להצביע על הסתירה הקצת יותר מסובכת: איך, לעזאזל, נוח פתר את בעיית ה'חם מדי לפינגווין וקר מדי לג'ירפה'? איך הוא הצליח להפריד כראוי בין האריות לבין הזברות? ואיך אנשים בוגרים קוראים את הסיפור החביב הזה ולא עולים להם סימני שאלה...?

(לשאלה האחרונה תשובה פשוטה, והיא הסיבה שהדיון הזה פוינטלס)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דיין אני יכול לחזור ולומר מה יקרה עוד 200 שנה שדורות ארוכים כבר לא יהיו כאן כדי לספר על התקופה ההיא.

אם אתה מגדיר אלוקים כמשהו חומרי כאן ישנה בעיה.

אני לא מגדיר את אלוהים כמשהו חומרי. אני מגדיר אותו כהמצאה אנושית.

לא הבנתי את המשפט הראשון שלך.

ישנם תיאורים מדויקים בתנ"ך לגבי איך הייתה בנויה תיבת נוח.

איך אתה יודע שהם מדויקים? איך אתה יודע איך היא נראתה? שהיא בכלל היתה קיימת?

כי כתוב בויקיפדיה?

אני שואל ברצינות ולא מצליח להבין: אתה לא מבין שאתההולך במעגלים? אתה מאמין שתיבת נח היתה קימת. אתה מספר על התיאור שלה על סמך מה שכתוב בתורה. האסמכתא שלך לנכונות התורה זה מה שכתוב בויקיפידה, שנכתב על סמך מה ש.. נכתב בתורה.

אור, אנחנו מתווכחים לכיף.. בינתים אפילו בלי להעליב אחד את השני :p

פורסם

דיון שהתחיל קליל...

רק חסר שמישהו יזרוק פה פיאט/אלפא עם DSG7 והפורום יתפוצץ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכוונה שלי היא האם בעוד 200 שנה שיום השואה יהפוך לדבר שמאבד קצת מהחשיבות שלו כי לא יהיו את הדורות ששמעו את הסיפורים ממקור ראשון שני ושלישי ואז לא יהיה מי שיספר על הסבל הנורא. האם זו תהיה סיבה מספקת כדי להפריך את השואה?

ידידי אני לא למדתי דבר מויקיפדיה. הבאתי לך ראיה זריזה.

בתורה יש הסברים ותיאורים על התיבה. בפועל שמצאו את תיבת נוח הממצאים לגבי מידות, קומות וכו' זהים!

עכשיו אתה מוזמן להוכיח את זה.

חבריי היקרים קשה מאוד להסביר דברים מאחורי המקלדת במיוחד שאני ברמת ידע שלא כמו מי שלמד את כל התורה על בוריה.

בלי שאלות אין תשובות, בלי ללמוד את הדברים קל מאוד להגיד דברים מהצד השני ולשלול.

פורסם

בפועל אף אחד לא מצא תיבה ולכן אנחנו לא מוזמנים לכלום.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...