Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לעזרה לגבי רכב משפחתי. זה קצת ארוך, מצטער מראש.

אנחנו משפחה קטנה (2+ילד+כלב) אך בשנתיים-שלוש הקרובות צפויים להתרחב בעוד אחד.

כרגע נוסעים בטויוטה יאריס 2005 וחושבים להחליף את הרכב.

ממש התלהבנו מיונדאי i30cw. אהבנו את המרווח ואת התא מטען שגם הכלב יוכל להצטרף איתנו לטיולים.

מצד שני הבנתי שצריכת דלק די נמוכה שם. האם אתם ממליצים באופן כללי על הרכב? האם יש בו בעיות? האם צריכת הדלק באמת כה נמוכה?

בנוסף, האם יש הבדל מהותי בין התצורה החדשה של הרכב לתצורה הישנה? חשבנו לקנות משומש מ2012 אבל

לרוב הם בתצורה הישנה. האם ההבדל באמת גדול? האם שווה לקנות רכב חדש? ההפרש במחיר (כחמישים אלף)

הוא משמעותי.

אופציה אחרת היא הקיה סיד סטיישן. הבנתי שזה רכב די זהה ליונדאי. האם יש עדיפות ביניהם?

אופציה שלישית היא כי ההורים שלי חושבים שאנחנו צריכים לקנות טויוטה קורולה. האמת יופי של רכב. הבנתי

שצריכת הדלק שלו ממש טובה והוא כמובן אמין. מה שכן, לא יהיה נוח עם הכלב אבל אפשרי להסתדר. גם ראיתי

שהתא מטען שלו ממש גדול.

אז הייתי שמח להמלצות הבאות:

1 - האם דחוף להחליף את היאריס שלנו או שכדאי להישאר איתה עוד שנתיים עד הילד הבא?

2 - האם כדאי לקנות רכב חדש (בהנחה שאני מחליף רכב אחרי הרבה זמן - היאריס אצלי 8 שנים ואם אקנה רכב

חדש אני מניח שאשאר איתו שמונה שנים ואולי יותר) או שכדאי לחסכוך כמה עשרות אלפים וללכת על 2012 או

2013?

3 - מבין החלופות שהצעתי, מה הכי כדאית?

4 - האם יש המלצות עדיפות על מה שכתבתי?

תודה מראש!

פורסם

1. למה דחוף להחליף? היאריס שלכם נוסעת? לוקחת אתכם לכל מקום וחזרה? אם כן אז שום דבר לא דחוף. אתם אולי רוצים לשדרג, אבל זה בטח לא קולע להגדרה של "דחוף". דחוף זה "כבר נולד לנו הילד השלישי ופיזית אי אפשר להיכנס חמישה אנשים + ציוד ליאריס". דחוף זה "הלך ליאריס מנוע ואנחנו חייבים רכב כי אנחנו גרים בהתנחלות ואין כאן אוטובוסים".

2. מבחינה כלכלית לא כדאי לקנות רכב חדש, זה עולה יותר בסופו של דבר. מעשית כדאי, כי זה יותר כיף וגם אפשר לבחור בדיוק את הצבע שרוצים.

3. יונדאי i30cw או קיה סיד סטיישן.

4. גם פורד פוקוס סטיישן (אבל רק הצורה הישנה, לא לגעת בצורה החדשה גם בחינם) יכולה להתאים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בנוסף - אם חשובה לך צריכת דלק נמוכה, אתה יכול לשקול להוסיף כמה שקלים ולרכוש את האוריס סטיישן ההברידית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האמת שההורים לוחצים עלינו להחליף את הרכב. היאריס באמת אחלה של רכב ועד כה לא היו לה בעיות מהותיות ואנחנו ממש אוהבים אותה. מצד שני היא בת עשור ועשתה 230 אלף ק"מ.

השיקול שלי הוא שעוד שנתיים או שלוש כנראה שיהיה עוד ילד ואז כבר יהיה ממש צפוף, כך שבכל מקרה את ההוצאה הזו אני אעשה בטווח של השנתיים-שלוש הקרובות. אם אני קונה עכשיו אז אני מוריד סיכון שיקרה בשנתיים הקרובות משהו לרכב הוותיק שלי (לאחי הלך מנוע של יאריס בת עשור לפני כשנה).

לגבי הטויוטה אוריס סטיישן - נראה אחלה רכב אבל מבחינתי עצם הקנייה של רכב חדש היא כבר הוצאה מאד כבדה ולהוסיף "רק" עוד שמונת אלפים שקל זה כבר מייקר את העניין ממש מבחינתי.

פורסם

עוד שנתיים-שלוש יהיה צפוף, אז בעוד שנתיים-שלוש תחליפו אוטו. זה רכב, לא דירה מקבלן. ברגע שאתם מחליטים על רכב ושמים כסף על השולחן, תוך חודש במקסימום יש לכם רכב. לא צריך להתכונן לזה שנתיים מראש.

אם ילך מנוע - אז ילך מנוע. אני מקווה שאתה מבין שרק על ירידת הערך של הרכב שתקנה אתה תפסיד יותר מעלות של החלפת מנוע. וזה הפסד בטוח, לא הפסד שאולי יקרה כמו בהחלפה של מנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסכים עם זה שצריך לשקול ברצינות אם החלפת הרכב היא הכרחית כרגע כי זו לא החלטה של מה לקנות במכולת.

אם כבר כן תחליפו אז נראה לי שהסיד סטיישן יכולה באמת לעשות את ההבדל, מבחינת המרווח ובמחינת הנוחות.

אבל שוב- לכל דבר יתרון וחיסרון ובהנחה שאתם ילדים גדולים אני בטוח שאתה מבין זאת.

פורסם

כל עוד הרכב משרת אתכם בצורה טובה, לא רואה סיבה להחליף אותו.

יכול להיות שהלך לאחיך המנוע אבל זה מקרה ספיציפי (למרות שאני מבין את החשש).

לדעתי, תישארו עם הרכב.

• תוכן חדש...