Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הפנדה החלטתי שאני הולך על רכב שרציתי מאז שהייתי קטן, סיאט איביזה הדגם העגול ( מ 2003) ורצוי בצבע צהוב, חודשיים רצתי בכל הארץ ראיתי מעל 10 מכוניות, כשהתחלתי להתייאש החלטתי לפזול לפולו, או איביזה בכל צבע שייבוא.

ואז מצאתי אותה, פרטים יבשים, שנת 2003, יד 3 , 170 אלף קילומטר , כשבאתי לראות אותה קיבלתי חום, האוטו היה מוזנח מאוד, אבל הבעלים טיפל כל ה 7.5 שנים שהיא אצלו במוסך מורשה, בנוסף האוטו עם טסט לשנה 4 צמיגים חדשים משאבת מים טיימינג מקורי החלפת חיישן ( טיפול של מעל 4000 ש"ח מהחודש האחרון).החלטתי לתת צאנס ולהתקדם עם הבחור. הרכב היה מצופה בקרבון :?:?, כשהורד הקרבון התברר שכל הלקה של האוטו התפוצצה עם השנים, מצד שני האוטו לעולם לא נצבע, התווכחנו על המחיר, אחרי ויכוח האוטו נמכר 2500 ש"ח מתחת למחירון. ( 15 אש"ח), כמו כן האוטו היה חייב קלאץ, נסע על המקורי, ובתור אחד שיש לו איביזה חדשה בבית לא יכלתי לנהוג ככה, היה מחליק למעלה.

הופתעתי לגלות שקלאץ לאוטו הזה ממש לא זול, קיבלתי הצעות בצמפיון ובעוז. ההצעות עמדו על 2400-2600 ש"ח, לבסוף קניתי קלאץ מקורי מ"אום פארטס" של LUK, ונכנסתי למוסך שמטפל בי תמיד,וככה חסכתי מעל אלפייה.

לא יכלתי לנסוע עם הקארבון אז הוחלט על פחחות וצבע כללי, כל מקום שראה את האוטו לא ירד מה5000 ש"ח לפחחות וצבע, לבסוף פחחות נעשתה בבית ( זה המקום להודות לאבא) והרכב נצבע בתנור בצבע מקורי. הוזמנו מדבקות של סיאט ששמנו מתחת ללאקה ונראות מדהים ( לטעמי) הותקנו גאנטים מגנזיום, מערכת יוקרתית של JVC יחד עם מגבר וסאב, השחרת חלונות 100 אחוז מאחורה ומקדימה 30 אחוז, השחרת פנסים קדמיים ( ממש טיפה, נאמר שתקין בחוק)

נשאר השיפוץ בפנים, נקנה כבר סודה לשתייה(היו מעשנים באוטו ואני שונא את זה), הכסאות הולכים להתפרק ולעבור ניקוי יסודי, הדשבורד מעל ההגה יעבור קרבון בטבילה (מישהו חכמולוג החליט להדביק מעמד לטלפון עם דבק 3 שניות)

קצת על האוטו:

חוויית נהיגה לא רעה ביחס לשנתון, זה לא מטוס אבל נוסע ממש לא רע ( גיר רגיל ), מתרסק על באמפרים, בהתחלה חשבתי שהבולמים גמורים אבל מסתבר שהם תקינים, עברנו יחד כ 1500 קילומטר בחודש וחצי האלה ( רוב הזמן הוא היה בתהליכי שיפוץ ) צריכת דלק עמדה על 1-13.8 מאמין שאפשר להוציא ממנה קצת יותר.

מחבינת מחיר עברתי את המחירון בלא מעט, מצד שני כל המחמאות על הרכב, והשינוי שאני רואה כשמסתכל עליו, היו שווים כל שקל!

תמונות:

ברגע שנקנה: (עבר פוליש, הצד הזה נראה טוב, הצד השני נראה מת, מצאתי את זה במקרה במחשב כרגע)

54e21c42b0c14.jpg

יש לי תמונה מאמצע הפחחות, פשוט לפני זה לא צילמתי אותו:

54e21a78b4a2e.jpg

בזמן הצבע:(המדבקות נמצאים מתחת ללכה הלכה הותזה אחר כך)

54e21985bce70.jpg

54e219a45cfe5.jpg

54e219b60fabf.jpg

54e219c964a62.jpg

וזה התוצאה הסופית:

54e21879e99c6.jpg

54e21908e4f96.jpg

54e219180e442.jpg

54e2194e7573a.jpg

פורסם

תתחדש נראת בובה!

חבל שלא השקעת קצת ועברת למידת צמיג של FR.

כמו כן סט טמבונים של FR/קופרה, היה נותן לך מראה הרבה יותר קרבי במיוחד הטמבון האחורי.(ניתן להשיג מכיוון שבהמשך הגיע גם ברמת אבזור גבוהה)

והמדבקה של הרייסינג מיותר משהו לטעמי

אם תוכל להעלות רשימה של עלויות וכמה יצא לך הרכב בסהכ.

כמו כן מדובר על מנוע 1.4?

Boris.K

פורסם

לשים טמבונים של דגם ספורטיבי, לדגם שהוא לא ספורטיבי זה כמו חזיית פוש אף. הכל יפה ומרשים עד רגע האמת. היא יפה איך שהיא. תתחדש ושמור עלייה.

פורסם (נערך)

הרכב עם מנוע 1.4, רמת גימור SIGNO, מנוע 16 שסתומים 75 כ"ס.

עלויות:

הקלאץ של LUK עלה לי 750 ש"ח, יחד עם המייצב וכל מה שנדרש, עבודה עוד 650 ש"ח.

פחחות נעשתה בבית.

הצבע, בהתחלה דובר על 1500 ש"ח, כשהוחלט לצבוע בתנור התווספו עוד 300 שח, וכשהוחלט על צבעי דיופון במקום "גלזורית" התווספו עוד 200 שח . סך הכל 2000 שח.

את המערכת לא קניתי אלא העברתי מרכב קודם.

המדבקות, המדבקה על הקורה עלתה לי 50 ש"ח זוג, המדבקות על המראות והידיות שרשום סיאט 40 שח והסיאט רייסינג 45 שח.

תוסף דלק 75 שח.

גאנטים מגנזיום סינים מאוטו דיפו, 1200 ש"ח כולל הרכבה ואיזון

לגבי כל הטיפול הגדול שהרכב עשה, כמו שאמרתי קניתי אותו אחרי, יש לי קבלה באוטו על סך 4000 ש"ח, אם זה יעניין מישהו אסרוק לכם אותה ( מדובר על חיישן למדה,טיפול 170אלף, טיימינג ומשאבת מים רפידות בלם קדימה ודיסקים, הכנה לטסט ( ??? ) ואיפוס מנורת EPC יחד עם החלפת בית מנורה ומנורת רוורס. עבודה ומע"מ.

רביעיית צמיגים 800 ש"ח ( זה מה שאמר המוכר לפחות).

לגבי הטמבונים , דווקא חשבתי להחליף את החזית, אבא שלי התעקש שזה לא יוסיף הרבה ( ובצדק ) האוטו לא אוטו ספורטיבי, ה"נגיעות " של המדבקות גם ככה משדרות משהו שהוא לא.

בהתחלה מצאתי גאנטים של קופרה יפייפים במצב טוב בפירוקיה, ועלותם יחד עם 4 צמיגים שיתאימו הסתכמה ב 2000 שח, גם פה אבא טען ובצדק שאין טעם לשנות את הגודל המקורי, ניחא אם היה צריך להחליף צמיגים אבל הצמיגים חדשים וחבל עליהם

עריכה אחרונה על ידי OranKimhi
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יצא יפה. יפה שהשקעת בה ככה והחזרת אותה לימים היפים שלה.

שלח תמונה לבעלים הקודם- יהיה בשוק :-)

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
יצא יפה. יפה שהשקעת בה ככה והחזרת אותה לימים היפים שלה.

שלח תמונה לבעלים הקודם- יהיה בשוק :-)

אני בספק אם יהיה מופתע, כשקניתי ממנו את הרכב שאלתי אותו איך מצפים רק חצי אוטו בקרבון ( לדעתי ציפוי בקרבון הוא מזעזע, אבל ניחא כבר ציפית תצפה הכל אי אפשר לצפות דלת כנף קידמית כנף אחורית וזהו)

התשובה שלו הייתה: אוטו לא רואים אף פעם מ2 הצדדים אז חבל על הכסף :?:?:?

ככה שאני לא מאמין שבאמת אכפת לו מאיך שהרכב נראה היום

פורסם

אני מקווה שכששאלת אותו לגבי הטיפולים הוא לא ענה לך: מנוע לא רואים גם ככה מבחוץ.:lol:

תתחדש,ניראית טוב עכשיו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התשובה שלו הייתה: אוטו לא רואים אף פעם מ2 הצדדים אז חבל על הכסף :?:?:?

וואו, זו כזו תשובה מטומטמת שאין לי אפילו איך להגיב עליה... :shock:

בכל מקרה, תתחדש, ההשקעה רבה והתוצאה מדברת בעד עצמה.

אגב, שקול החלפת פנסים אחוריים לכאלה של קופרה או FR עם בקלית שקופה,

זה יראה הרבה יותר טוב בשילוב עם צבע הכסף של הרכב.

פורסם
אני מקווה שכששאלת אותו לגבי הטיפולים הוא לא ענה לך: מנוע לא רואים גם ככה מבחוץ.:lol:

תתחדש,ניראית טוב עכשיו.

למען האמת הבן אדם היה אחלה גבר, פשוט מאוד מאלה שחושבים שאוטו לוקח אותך מנקודה א ל ב.

המנוע יבש כל הטיפולים בזמן ( נדיר לאוטו בן 12 שעבר ידיים) אפילו את המצבר הוא החליף אחרי X שנים כדי לא להתקע.

כשבאנו לראות את האוטו הוא הצהיר כי הוא לא מבין כלום במכוניות ושכל מה שנגיד לו מבחינתו קדוש, למשל לא התווכח על כך שצריך לעשות קלאץ פשוט חשב שזה מה שקורה לרכב עם השנים וכשהגיע לטיפול ונאמר לו שצריך להחליף המחיר היה יקר וההחלפה "לא קריטית" אפשר למשוך עד לטיפול הבא.

קיבלתי עם האוטו את השמנים והמים שיש לו, את השמן הוא קונה בצמפיון ייעודי לאוטו ומשלם עליו לא זול בכלל, מים אדומים תמיד ( אמר שלעולם לא הוסיף לא מזה ולא מזה) בבדיקה שלי לאחר 1200 קילומטר ( לא שזה מדד) לא אוכל שמן.

נשאר רק לקוות שייעשה את עבודתו נאמנה.

אני פשוט מת על הצורה של הרכב הזה, הסכמתי ללכת בשנים אחורה בשביל זה, בנוסף למצוא אחת במצב טוב זה משימה כמעט בלתי אפשרית, זה לא ייאמן, אני גר בחיפה, הגעתי למעלה אדומים, באר שבע, דימונה תל אביב, טבריה, כל זה בשביל למצוא איביזה אחת נורמלית, מצאתי כאלה שנראות טוב עם קילומטר חצי משלי, אבל לא נקיות מבחינת גוף, מצאתי אחת יד 1 צהובה עם קילומטר כמו שלי, הבן אדם חשב שהוא המציא את הגלגל בגלל שהאוטו יד ראשונה הוא שווה מחירון או 2000 ש"ח מתחת. הוא רק לא לקח בחשבון שהצבע של האוטו גמור, הוא לא עשה טיימינג 110 אלף קילומטר, יש לו טסט לשבועיים, צריך להחליף 4 צמיגים, הקלאץ בדרך, המצבר מקרטע כשהרכב מניע ( בן 4) צריך מיסבים בגלגל שמאל, צירייה דופקת, מטופל לא במורשה, צריך דיסקים מקדימה ורפידות.( עזבו את זה אין ברקסים! לוחצים על הברקס והוא פשוט חורט את הדיסק!!!! ) אנשים מטפלים ברכב באחזקת שבר ואז רוצים עליהם מחירון, כי הם יד 1.

פורסם

יפה שנסעת גם למרחקים,זה שווה את זה, כי נסיעה אחת של כמה שעות ואחרי זה שנים אתה נהנה עם הקניה שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני זוכר אותה כשיצאה חדשה ב- 2003. שכן שלי החליף איביזה שנת 2000 שהייתה לו בזו. עד היום היא אצלו- יד ראשונה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...