Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

לאחרונה נדלקה לי מנורת מנוע (צהובה), בדיקה במוסך מראה שיעילות ממיר נפגמה, וכנראה שיש להחליפו (סיפור של כמה אלפי שקלים)

הרכב שלי עשה 130K, אבל אני מבין שזה די נפוץ היום במכוניות עם שלל החיישנים, ומתישהו כל הרכבים נידונו להגיע לתיסכול הזה.

למה תיסכול? כי האוטו עובר טסט, והנורה רק מזיכרה לך שאתה מזהם יותר ממה שבד"כ מקובל. או שלא. בכל אופן, אי אפשר באמת להתעלם מהנורה, כי כרגע היא מתריעה על ממיר, אבל אולי מחר בבוקר היא תסתיר בתוכה תקלה אחרת, ולא תדע.

אז מה עושים?

א. החלפת ממיר

ב. קונץ

איזה קונץ? בדיוק מה שעולה לנו בראש (לא, לא שמים מדבקה שחורה על הנורה). המחשב מנטר עם חיישן שהממיר עבר זמנו? נבטל את החיישן (או משהו)

בדיוק בשביל זה יש שלל מדריכים, וגם סרטונים ביוטיוב (חיפוש על P0420 \ P0421 יניב תוצאות).

הקונץ בעיקרו הוא הרחקה של החיישן מהמקום המקורי שלו, כך שהוא יקרא נתונים שטובים לנו. החיישן הוא בעצם כמו מיקרופון (באמת, הוא נראה כמו מקרופון, עם חוט) שמחובר לצינור פילטה (..ו "מקשיב" לו). מפרקים אותו מהמקום, שמים משהו שנראה כמו צינורית מאריכה, ועליה שמים בחזרה את החיישן. פשוט, לא?

השאלה שלי היא על הצינורית, אבל קודם כל המדריך המקורי: http://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?123780694-The-non-fouler-trick-to-fix-P0421-for-noobs-by-a-noob.

הצינורית היא בעצם מרחיק פלאג רגיל, ובאוטו שלי (מאזדה פרמאסי) ההברגה שעל החיישן היא 18 מ"מ.

השאלה היא האם משיהו מכיר בארץ איפה קונים מרחיק כזה מוכן - שכבר קדחו בו

אם זה לא חיה שניצפית באזורינו, אשאל את השאלה השניה: האם מישהו יודע איפה משיגים בארץ מאריך פלאג עם קוטר הברגה (לא בוקסה) 18 מ"מ? בחלפיה הקרובה לביתי יש רק את המאריכים "סטוק" שמתאימים לפלאגים שיש בארץ, שהם קטנים מה 18 מ"מ.

בגדול, יש מלא כאלה באיביי (לא יודע למה, זה נקרא non fouler), אבל הם עולים לא מעט - 100 שקל (60 שקל למשלוח. איך הם שולחים את זה?? במונית?), וגם צריך לחכות קצת שיגיע. ואז לחכות יותר בתור בדואר.

אגב קוד תקלה, רציתי לשתף שקניתי מאיביי ב 60 שקל דונגל שמחברים לאוטו, ורואים בסמרטפון את התקלות, ואפשר גם לאפס אותן, וגם לראות עוד מדדים נחמדים חי מהמנוע.

עריכה אחרונה על ידי farmalot
פורסם

אז בעצם מה שאתה שואל זה איך לזהם אויר בלי שיתפסו אותך?

לא רואה מה ההבדל בין מה שאתה מתכוון לעשות לבין לשים מדבקה שחורה על הנורה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אז בעצם מה שאתה שואל זה איך לזהם אויר בלי שיתפסו אותך?לא רואה מה ההבדל בין מה שאתה מתכוון לעשות לבין לשים מדבקה שחורה על הנורה.
אני לא רוצה לסטות לדיון אחר, אבל אין פה משהו לא חוקי, ההנחה היא שהרכב עובר טסט. אם אשים מדבקה, ובמשך הזמן תתוסף תקלה אחרת, אני לא אדע.
  • ספונסר פורום
פורסם

לא הבנתי - באיזה רכב מדובר?

האם בדקת מה העלות של החלפת ממיר לממיר חדש תחליפי? יתכן שתופתע לטובה, כי לרוב הרכבים יש היום ממיר תחליפיים די זולים.

פורסם

הרכב שלי הוא מאזדה פרמאסי 2005. יש שני ממירים, במוסך מורשה הציעו לי להחליף כל אחד ב 8K~. אני מניח שכך או אחרת, זה לא יעלה פחות מאלפיה, ואני לא יודע כמה זמן תחליפי יחזיק עד שתדלק נורה שוב.

פורסם (נערך)

אני החלפתי אצל אבי פרטס לאחת הגולפים לפני שנתיים.

ממיר קנדי (לא סיני) שהוא מייבא כולל עבודה 900 ש"ח.

לא נדלקת נורה והכל בסדר.

אני לא יודע אם מה שאתה מתכוון לעשות (הרחקת החיישן).

זה טוב היות וזה ישפיע על הערכים שמחשב הרכב נסמך עליהם.

לוויסות תערובת אויר/דלק.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם
אני החלפתי אצל אבי פרטס לאחת הגולפים לפני שנתיים.

ממיר קנדי (לא סיני) שהוא מייבא כולל עבודה 900 ש"ח.

לא נדלקת נורה והכל בסדר.

אני לא יודע אם מה שאתה מתכוון לעשות (הרחקת החיישן).

זה טוב היות וזה ישפיע על הערכים שמחשב הרכב נסמך עליהם.

לוויסות תערובת אויר/דלק.

כבר לא זול הבחור, קיבלתי ממנו הצעה הכי גבוהה. עדיין לקבל בכמה מקומות.

• ספונסר פורום
פורסם
הרכב שלי הוא מאזדה פרמאסי 2005. יש שני ממירים, במוסך מורשה הציעו לי להחליף כל אחד ב 8K~. אני מניח שכך או אחרת, זה לא יעלה פחות מאלפיה, ואני לא יודע כמה זמן תחליפי יחזיק עד שתדלק נורה שוב.

אז זהו, שאני מציע לך לבדוק לא רק במוסך מורשה אלא גם במכוני אגזוזים שמשווקים ממירים תחליפיים במחיר מוזל.

כמה זמן זה יחזיק? כנראה שיותר משנה אבל לא 10 שנים כמו הממיר המקורי של הרכב. כנראה שזה יחזיק מספיק זמן עד שתמכור את הרכב.

פורסם

אוקי, אני מקבל את מה שאתם אומרים.עוד דבר אחד אוסיף, שקראתי איפשהו שהחיישן שאני רוצה להרחיק אינו משפיע על חישובי תערובת או כל דבר אחר, אלא רק מנטר את מצב הממיר כדי להתריע על ממיר חלש. אז הדילמה עכשיו היא בין להחליף ממיר באלפיה, ויסחוב כמה שיסחוב, לבין טיפול בחיישן. לומר את האמת, אני לא בטוח מה יותר גרוע (אני לא אוהב את הידיעה שאני מכרתי רכב למישהו שעוד חצי שנה תקפוץ לו הנורה. אני מעדיף שידע על הקומבינה של חיישן). תודה על העזרה. נישן על זה קצת.

• תוכן חדש...