Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"זה לא מעניין אותי זנזן או לא זנזן" :lol:

אז זה דורש בדיקה אצלי, אפרק את הלוח ואבדוק אותו לעומק.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

גם לא יודע, מעולם לא היה חסר לי, אני מקפיד לבדוק ולטפל בהכל בהקדם. הפעם היחידה שהיה אירוע "אמת" לפני איזה 8 שנים, שהרכב התחמם והנורה של הטמפ' הבהבה, גם אז אני לא זוכר ששמעתי זמזם. כשאפרק את הלוח אנסה לבדוק את הזמזם עם איזה סוללה חיצונית קטנה, לראות אם שומעים רחש כלשהו.

אולי יהיה מעניין לעשות ניסוי, לשאוב את שמן הברקס מהמיכל , או בעצם לקצר את המגעים של החיישן שם ולראות מה התגובה.

עריכה אחרונה על ידי erezfed

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם (נערך)

לא צריך לשאוב/לקצר...פשוט פתח את הפקק ותשאיר אותו פרק זמן קצר מחוץ למיכל כאשר המצוף כלפי מטה (הדבר נכון במידה ואצלך ברכב החיישן נמצא בפקק).

אולי גם ניתוק הפלג עשוי לגרום להדלקות מנורת האזהרה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

החלפתי את שני המפסקים, הבעיה בעינה עומדת …

פורסם (נערך)

בדקת את שכתבתי קודם לכן ? בדוק גם את חיבורי האלטרנטור ובמיוחד את החוט הדק שהולך ללוח השעונים מהאלטרנטור.

ייתכן שהבעיה בלוח השעונים ואתה סתם מחליף חלקים על עיוור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

הנ"ל לא מפסיק שום דבר (חוץ ממעגל חשמלי של נורת הבקרה) , זה רכיב חישה - משמש ליטור לחץ שמן ולא להפסקה או הפעלה של משהו.

ולכן זה חיישן.

בוקי, אתה טועה.

החלק הזה (Oil pressure switch) כן מפסיק או מפעיל משהו.... את הנורת לחץ שמן ! רשמת זאת בעצמך !

...ולכן - היו אמורים לקרוא לו "Oil pressure Lamp switch" אבל בחרו להשתמש במונח Oil Pressure switch בשביל להדליק נורת לחץ שמן במקרה של תקלה, לכן זה מתג הפעלה לכל דבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

מה שבוקי כתב זה מדוייק

מפסק אחד ללחץ נמוך עובד כל תווך הפעולה של המנוע

והשני דוגם ב 2000 סלד דרך לוח השעונים ומדליק נורה וזמזם .

הרעיון כאן הוא לבצע בדיקה בסלד גבוה שנחוץ בו לחץ גבוה .

באופן מעשי ברכב מצוי עם מפסק לחץ שמן אחד שיהיה כמובן בלחץ נמוך

לא נוכל לדעת על לחץ שמן מסוכן של 0.4 בסלד 3000 במהירות 120 באוטובאן .

יתכן שהמעגל הזה בכלל נולד כדי להפעיל זמזם שאין צורך שיופיע בכל הדלקת

מתג הנעה כמו בנורה רגילה .

לפותח השרשור ,מה בדיוק הבעיה ברכב ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

זו בדיוק הסיבה שכתבתי לארז לבדוק האם החיווט מהאלטרנטור תקין. באלטרנטור המקורי יש חיבור הנקרא W אשר מספק מידע ללוח השעונים לגבי הסל"ד.

פורסם

חברים, נתחיל בבשורות הטובות, הבעיה מאחוריי :-)

רון - הנורת לחץ היתה נדלקת כמה שניות אחר הנעה , ודולקת קבוע, לאחר כמה דקות נעלמת, ומופיעה שוב ברוטינה לא ברורה כל כמה שניות. המנוע התנהג כרגיל, כמו שאני מכיר אותו מאז ומתמיד, ומערכת השימון שלי סבבה (ניקוי משאבה לפני שנתיים), אז הכיוון לא היה לחץ נמוך אלא אינדיקציה שגויה.

הכיוון היה לבדוק את לוח השעונים, לאחר שהחלפת המפסקים לא הועילה. אמש בסוף יום עבודה הבטתי שוב בעסק והחלטתי לסדר את הבעיה הראשונה שכבר ראיתי שם, והיא חיווט גרוע. היוניט התחתון היה "תלוי על חוט" כפי שכבר ציינתי, בצורה פרוביזורית חשפתי אותו יותר ו"תקעתי" אותו חזק עם המגע שלו (רואים את המדובר בתמונה הראשונה ששמתי). אעשה שם ראש חדש לחוט היום.

לאחר התנעה הנורה כמובן נדלקה שוב... וכבתה... ואז בוירטואזיה לא ברורה היא דלקה ל-5 שניות וכבתה ל-5 שניות לערך, לאחר כ-3 מחזורים כאלה היא כבתה ללא שוב :-) זמזם מעולם לא זמזם.

מאז נסעתי מב"ש לאשדוד , והבוקר חזרתי משם, ומאז הרגע אותו ציינתי למעלה לא חזרה לדלוק, חזרתי לשגרה. בצורה לא ברורה משום מה גם המד סל"ד, שכל השבוע לא זז מילימטר, חזר לעבוד.

אולי מיהרתי להחליף יוניטים, אבל לא הכי מפריע לי, נראה לי שמה שהוצאתי היו היוניטים המקוריים שהיצרן שם, עכשיו יש לי ספייר.

אולי נמשיך את הדיון לגבי רוטינות בדיקה, לרבות הזמזם? מעניין אותי אם אכן קיים לי כזה (מאמין שכן) ולמה הוא לא עובד.

ד"א מרק, אמש ניתקתי את הקונקטור של הנוזל בלמים ודבר לא קרה , כנראה הוא NO ואם אין נוזל אז הוא נסגר, משמע קיצור התקע יניב נורה דולקת - לבדיקה בקרוב.

פורסם

כול עוד הרכב לא נוסע הזמזום בדרך כלל הוא לזמן קצר ואז מפסיק. נסה להוציא את המדיד למשך 30 שניות כאשר הרכב מונע.

בדרך כלל הבקר של לוח השעונים לא מיד נותן פקודה לזמזם לעבוד אלא עם השהייה קצרה בכדי למנוע מצבים של הדלקות המנורה בכול תנודה של נוזל הבלמים.

פורסם

טוב אין לי בעיה בבלמים אז אני אנתק אותו לגמרי ואסע ככה, זו גם תהיה דרך הבדיקה שלי לזמזם כשאבדוק אם/למה הוא לא עובד.

פורסם

לא התכוונתי שתסע ככה. תוציא את המדיד כאשר הרכב מונע.

כתבתי לך קודם לכן גם לבדוק את החוט מהאלטרנטור. בלי החוט הזה הבקר של לוח השעונים לא יודע את סל"ד המנוע ולכן גם בדיקת לחץ השמן בסל"ד מסויים עלולה להיות לא נכונה או משובשת.

פורסם

אצלי זה לא מדיד, זה פלאג קבוע במיכל, בתחתיתו, ורק המחבר החשמלי ניתן לניתוק, המצוף עצמו נותר בפנים.

התכוונתי לנתק אותו , ואולי לקצר אותו עם חוט כדי לסגור מעגל (בהנחה שככה הוא עובד), ולנסוע נגיד מהעבודה לבית, 5 ק"מ, כדי לראות אם יש לי איזה סוג של התראה.

אבדוק גם את החוט מהאלטרנטור, לא ידעתי שקיים כזה. האם החוט הזה מספק גם את המידע ללוח שעונים לגבי הסל"ד? למיטב ידיעתי השעון סל"ד מקבל נתונים ממחשב הרכב, ובכל מקרה זה שהוא מפסיק לעבוד אצלי לעיתים קשור למגעים הגרועים שלו, בהם טיפלתי כבר פעמיים, כנראה שלא מספיק טוב. לפעמים כאפה טובה על הדש-בורד מחזירה אותו לעבוד.

פורסם

אח שלי :roll:, איזה מחשב יש לך ברכב ? סתם מודול הצתה/הזרקה פרמטיבי.

חשבתי שאצלך מדיד השמן הוא כמו בגולפים אז טעיתי.

מצאתי מידע בשפה הגרמנית שבן ניתן לראות את לוח השעונים עם הזמזם.

אל תקח את המידע בקובץ כתורה מסיני מכיוון שהמידע נכון לשנת 92 ובדרך נעשו שינויים וגם תלוי ברמת האבזור של הרכב.

מהו קוד המנוע ?

Pages from SSP_139.pdf

• תוכן חדש...