Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

הסקודה שברשותי נרכשה בשנת 2011 , זהו הרכב השלישי שלי שנקנה בצורה דומה (הלוואה עומדת).

אם אני לא טועה , ישנו פרק זמן בו לא משתלם לי מבחינה כלכלית למכור את הרכב ולאחר מכן אני יכל לעשות כאות נפשי.

הייתי רוצה לוודא את המידע עם גורם מקצועי , אולי יצאו תקנות חדשות .

בעקרון אני מאוד לא מרוצה מהרכב ,השאלה אם משתלם למכור עכשיו או שמומלץ להמתין.

תודה רבה

פורסם

עד תום 42 חודשיים אתה לא יכול למכור את האוטו

וגם בתום התקופה אף אחד לא מבטיח לך שלא תצטרך להחזיר סכום מסויים

פורסם

תודה על ההבהרה.

אם אני לא טועה את הרכב הקודם מכרתי בתום 3.5 שנים ואכן שלמתי בנוסף.

בתום 42 חודשים, האם המכס הוא המקום בו צריך לברר לגבי ההחזר הנוסף ?

פורסם

1. את הרכב אתה יכול להחליף החל מתום 42 חודשים.

2. כדי לדעת אם אתה צריך להחזיר סכום מסויים למכס אתה צריך להגיש בקשה להחלפת הרכב בביטוח לאומי.

3. לכשתאושר בקשתך תקבל ערימה של דפים שבה יהי כתוב בין השאר אם את צריך להחזיר כסף למכס או לא.

4. אם התשובה היא חיובית תוכל לפקסס את הדפים הרלוונטית למכס ולקבל הערכה מה גובה הסכום אותו תדרש להחזיר.

בכל מקרה מכיוון שהמענק לא גדל אם דוחים את החלפת הרכב שווה להחליפו כמה שיותר קרוב ל-42 חודש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

הדגם המדובר הוא אוקטביה TSI עם מנוע 1.4

ידני זה לא כי יש לי הגבלה לאוטומט בלבד ברישיון הנהיגה.

אוטומט זה גם לא אלא יותר רובוט שמתיימר להידמות לאוטומט

לא הצלחתי להתרגל להתנהגות הגיר המתבטא בקפיצות וזינוקים מוזרים .

מה שהכי מוזר שהגיר ברפיד (ברכב ליסינג ) מתנהג בצורה שונה לחלוטין.

אני לא מרוצה בעיקר בגלל אמינות לוקה בחסר,תקלות מוזרות ואי יכולת של המוסכים לטפל בבעיה.

הרכב חדש יחסית , בקרתי במוסכים השונים כ20 פעמים ,בעיקר עם תקלות הקשוקות לגיר אך לא רק.

לצד החסרונות, ישנם גם יתרונות רבים: הנדסת אנוש,עיצוב,בטיחות,התנהגות כביש (מחוץ לעיר בלבד),נוחות ישיבה, בהחלט ברמה גבוהה.

מבחינתי ,היתרונות לא הצליחו להעפיל על החסרון .

יכל להיות ש"נפלתי" על לימון .

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

אז מה שאתה בעצם אומר זה שרק מחוץ לעיר נעים לנהוג, כלומר רק במהירות גבוהה כשהאוטו לא צריך להעביר הילוכים?

כי בתוך העיר יש מהירויות שונות ואז אתה מרגיש את הגיר.

פשוט שמעתי דברים טובים על האוקטביה, לא זוכרת אם זה לגבי גיר ידני או אוטומט/רובוטי.

האם זה רובוטי רגיל או כפול מצמדים?

אילו בעיות היו עם הגיר?

פורסם
בעוד חודשיים ימלאו 3.5 שנים מאז שהרכב נרכש.

אמתין עוד מספר חודשים על מנת להיות בטוח שההחזר יהיה מינימלי (אם בכלל) .

גובה ההחזר צמוד למחירון - המחירון ירד יותר ממה שתחסוך (אם בכלל) ההלוואה העומדת נשארת קבועה.

שורה תחתונה - אל תעשה את זה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
אז מה שאתה בעצם אומר זה שרק מחוץ לעיר נעים לנהוג, כלומר רק במהירות גבוהה כשהאוטו לא צריך להעביר הילוכים?

פשוט שמעתי דברים טובים על האוקטביה, לא זוכרת אם זה לגבי גיר ידני או אוטומט/רובוטי.

אילו בעיות היו עם הגיר?

מחוץ לעיר יותר נעים, בסיבובים (לדוגמא בכניסה\יציאה ממחלף) הרכב מאוד יציב וכמעט ואין צורך לבלום .

במהירות הבינעירונית (אני לא עובר 110 ) לקשיחות המתלים יש יתרון והיא מקנה יציבות נוספת לרכב,בעיר הקשיחות מפריעה .

הגיר עבר החלפת מצמדים פעמיים,עדכון גרסאות מספר פעמים וכל אלה לא עזרו.

גובה ההחזר צמוד למחירון - המחירון ירד יותר ממה שתחסוך (אם בכלל) ההלוואה העומדת נשארת קבועה.

שורה תחתונה - אל תעשה את זה.

השאלה היא האם פניה לביטוח לאומי היא תהליך שניתן לחזור עליו אם אמתין מספר חודשים בודדים לאחר שימלאו 3.5 שנים?

יכל להיות שהיה שינוי כלשהו בתקנות אבל כשרכשתי את הסקודה ,הפנייה לבט"ל נעשתה כעבור 3.5 שנים ושלמתי עוד 11 אש"ח בנוסף

ולפני כן ,הפנייה לבט"ל נעשתה כעבור 4 שנים+- (לא זוכר תאריכים מדויקים) ולא הוספתי כסף כלל .

אם לא היו תנאים ו\או תקנות חדשות כלשהן ,מהי הסיבה להבדל בסכומי הההחזרים?

פורסם

גובה ההחזר תלוי במחיר המחירון של הרכב בעת ההחזר ועוד נוסחה שלא ברור לי טיבה. לפני כחמש שנים שינו את הנוסחה לרעת הנכים וכמעט כולם נדרשו להחזיר כסף אחרי שנים שלא היה צריך בכלל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אילו בעיות היו עם הגיר?

אין דבר כזה בסקודה אוקטביה גיר רובוטי רגיל. רק כפול מצמדים - DSG6 או DSG7. במקרה הנ"ל DSG7.

הסקודה היחידה בארץ עם גיר ASG (חד מצמדי רובוטי) היא הסיטיגו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...