Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתעניין ברכישת רכב מחברת ליסינג/השכרה, אשר היה בהשכרה גם לפי רישיון הרכב.

הרכב עלה לכביש באמצע נובמבר 2013 , זאת אומרת עד 12 חודשים בהשכרה. עשה 35,000 קמ, ולפי הסוכן היה בהשכרה ארוכת טווח!

לפי מחירון לוי-יצחק, היות ואני מקבל רכב עם ספר רכב+אחריות+התחייבות בבדיקה לתיקון ליקויים ( עם קריטריונים) ועדיין לא סיים 12 חודשים, ההפחתה היא 14% מהמחירון.

המחיר שהוצע לי הוא בסביבות 17%-18% מהמחירון.

השאלה היא כאשר אני ארצה למכור את הרכב בעוד X שנים, במידה והקילומטרז' יהיה סביר ואפילו פחות ( נסיעות עירוניות קצרות כרכב שני במשפחה), מה ההפחתה לפי המחירון של לוי-יצחק - האם הוא יחשב כרכב מ"חברת השכרה לשעבר" - מה שמוריד בין 22%-28% לפחות מהמחירון? או שישאר 14%?

הרי לגבי רכב ליסינג, נגיד לפי מחירון ההפחתה היא 18%, לא משנה אם אני יד 2 מליסינג, עדיין ההפחתה תהייה 18%...

מה הק"מ הממוצע לרכבי השכרה? ליסינג זה בערך 35,000 לשנה..

תעזרו לי קצת בכל הבלבול הזה..

אני לקראת בדיקה של הרכב במכון, ואחרי נסיעת מבחן קצרה.

תודה,

אופיר

פורסם

התחושה שלי אומרת שאתה תתקשה מאוד (מאוד!) במכירה. ותצטרך לרדת באופן מאוד משמעותי במחיר, כדי להיות אטרקטיבי בעיני הרוכש הבא. אולי אני טועה.

איך שלא תהפוך את זה, הלקוח הממוצע סולד מרכב שהיה בבעלות השכרה. וגם מליסינג עד לא כ"כ מזמן.

עדיין יש המון אנשים שנרתעים מליסינג, אבל הרבה פחות ממה שהיו...

כשאתה מסביר את התמונה המלאה, אני מבין מה אתה אומר.

הרכב היה בבעלות השכרה בסה"כ כשנה. מובן.

אם אתה שואל אותי, כל מה שהקונה העתידי יראה לנגד עיניו, זה רכב שהיה בהשכרה.. ותו לא.

אני חושב שהמון אנשים ישללו את הרכב ברגע שיראו שהוא היה בהשכרה. עוד לפני שבדקו ק"מ, יד וכו'.

אני חושב שהמחיר צריך להיות מאוד אטרקטיבי כדי שאני הייתי שוקל לקנות כזה רכב, וגם אז, כלל לא בטוח שהייתי עושה זאת.

למעשה, סביר מאוד להניח שלא הייתי עושה זאת :)

אלא אם מדובר על רכב ספציפי שהופך קנייה כזאת לכדאית... מה זה כדאית? את זה אתה יודע...

וזה מביא אותי לשאלה הבאה- על איזה רכב מדובר בכלל?

אני חושב שזה פרמטר מאוד חשוב בשיקול. לדעתי.

כמובן שיש פרמטר נוסף וחשוב- כמה זמן הינך מתכוון להחזיק ברכב???

ככל שזה יהיה לאורך פרק זמן ארוך יותר, תהיה משמעות פחותה לעניין הזה לדעתי.

פורסם
התחושה שלי אומרת שאתה תתקשה מאוד (מאוד!) במכירה. ותצטרך לרדת באופן מאוד משמעותי במחיר, כדי להיות אטרקטיבי בעיני הרוכש הבא. אולי אני טועה.

איך שלא תהפוך את זה, הלקוח הממוצע סולד מרכב שהיה בבעלות השכרה. וגם מליסינג עד לא כ"כ מזמן.

עדיין יש המון אנשים שנרתעים מליסינג, אבל הרבה פחות ממה שהיו...

כשאתה מסביר את התמונה המלאה, אני מבין מה אתה אומר.

הרכב היה בבעלות השכרה בסה"כ כשנה. מובן.

אם אתה שואל אותי, כל מה שהקונה העתידי יראה לנגד עיניו, זה רכב שהיה בהשכרה.. ותו לא.

אני חושב שהמון אנשים ישללו את הרכב ברגע שיראו שהוא היה בהשכרה. עוד לפני שבדקו ק"מ, יד וכו'.

אני חושב שהמחיר צריך להיות מאוד אטרקטיבי כדי שאני הייתי שוקל לקנות כזה רכב, וגם אז, כלל לא בטוח שהייתי עושה זאת.

למעשה, סביר מאוד להניח שלא הייתי עושה זאת :)

אלא אם מדובר על רכב ספציפי שהופך קנייה כזאת לכדאית... מה זה כדאית? את זה אתה יודע...

וזה מביא אותי לשאלה הבאה- על איזה רכב מדובר בכלל?

אני חושב שזה פרמטר מאוד חשוב בשיקול. לדעתי.

כמובן שיש פרמטר נוסף וחשוב- כמה זמן הינך מתכוון להחזיק ברכב???

ככל שזה יהיה לאורך פרק זמן ארוך יותר, תהיה משמעות פחותה לעניין הזה לדעתי.

מדובר בפורד פיאסטה החדשה (1.6, גיר רובוטי כפול מצמדים), ואני מתכוון להחזיק ברכב לפחות 5-6 שנים מינימום. לפי מה שאני יודע הרכב די סחיר.. כמו שכתבתי, המחיר הוא לא מאוד מאוד אטרקטיבי, בסביבות 17-18 אחוז פחות מהמחירון.

פורסם

לדעתי אם תחזיק את הרכב לשנים רבות אז זה יהיה פחות משמעותי, הרי שההנחה בדרך כלל באחוזים וכשהרכב ירד משמעותית במחיר אז זה יהיה פחות משמעותי, אבל אם תחליט פתאום למכור בתווך הקצר זה יהיה משמעותי יותר. זה קצת מזכיר רכישת רכב חדש עם 0 קמ יד שנייה מליסינג

אני ממליץ לבדוק מול עוד חברות וכך לוודא שזו ההנחה המקסימאלית ןמה שרץ בשוק

פורסם

זה שתחזיק את הרכב 5-6 שנים, זה פרט די חשוב בשיקול לדעתי. זה לא מעט זמן, ולכן יש סיכוי שזה יפעל לטובתך במכירה.

דבר נוסף שעכשיו שמתי לב אליו, ולא ציינתי מקודם זה הק"מ.

שים לב שבשנה אחת הרכב עבר כמעט כפול מנסועה ממוצעת. לא נסועה ממוצעת של רכב השכרה כמובן.

מה הנסועה השנתית שלכם? אם היא נמוכה, אני מניח שלאחר 5-6 שנים, הק"מ של הרכב יתאזן, ואולי אפילו יגיע למצב שהוא נמוך יחסית לשנתון.

אם אתם נוסעים הרבה, הוא לא יתאזן לעולם. וזה עוד פרט שלא יקל עליך במכירה.

כיגיע היום שתרצה למכור, הרכב יהיה עם X ק"מ, יד שניה. נניח שלעומתך יהיו עוד מוכרים, בעלי יד וק"מ זהים, אבל ליסינג ולא השכרה.

אני מניח שהרוב המכריע של הקונים הפוטנציאליים יעדיפו את רכב הליסינג ולא את רכב ההשכרה.

לסיכום, כמו שאתה מבין, אני לא כ"כ בעד העניין :)

כמובן שכל מה שאני אומר, וכל ההתייחסות שלי פונה אל השאלה העיקרית ששאלת. והיא שלב המכירה בגדול.

אין שום התייחסות לנושא הרכב נטו.

יכול מאוד להיות שאתה בכלל לא אמור לחשוב על זה כאשר אתה קונה רכב ל 5-6 שנים.

יכול להיות שמספיקה העובדה שאתה מקבל הנחה של כמעט חמישית ממחיר הרכב (!), וזה מה שצריך לעניין אותך.

נכון שהמחירון אומר אחרת, אבל אתה יכול להסתכל על זה באופן שונה, ולהגיד- "וואלה, אני מקבל רכב בשווי של כ- 80K, במחיר של כ- 65K!"

בגדול מה שאני אומר זה שיכול להיות שאם אתה מתעלם משלב המכירה, זו עסקה מצוינת! אבל גם זה לא בטוח... הכל שאלה של השקפה.

פורסם

השאלה שלי היא מדוע כשאני רוכש רכב מהחברת השכרה ההורדה לפי לוי-יצחק היא 14%, בעוד שמי שיקנה ממני (ולא יקבל ממני אחריות), ההפחתה תהיה בין 22-28 אחוז? זה נשמע לי קצת מוגזם לא? או שלא הבנתי נכון את המחירון?

לפי ידיעתכם, האם הפיאסטה החדשה עם שוק טוב במשומשות? רכב מבוקש יחסית?

הרכב לא כל כל זמין ביד 2 ולא בליסינג, כמעט ולא קיים בליסינג בכלל.

אכן, הרכב אמור לשמש אותי להרבה שנים, לא 3-4 ( כרכב שני במשפחה)

לסיכום, מה אתם ממליצים לי? לקחת את האוטו לבדיקה, ואם הכל סבבה, להמשיך?

פורסם

אין נכון ולא נכון. הכל שאלה של היצע וביקוש , מחיר, שימוש ברכב וכו'. 35,000 ק"מ על פניו זה המון. הרכב לא נח שניה. מצד שני זה רכב צעיר , ו35,000 קמ באופן כללי זה כמובן כלום.

אם אין חלופות אחרות, ואתה נעול על הרכב, והוא שמור ויפה , עם אחריות לשנה, מחברה גדולה ואמינה, לא בטוח שישר צריך לפסול.

בטח ובטח אם אתה מתכוון להחזיק 5-6 שנים, העסק יהיה פחות קריטי שתמכור, ובטח ובטח אם שתבוא למכור יהיה לך רכב יפה ושמור עם ק"מ סביר שתאזן אותו.

אתה קונה בזול, ותמכור בזול, יכול להיות שיהיה קצת יותר קשה במכירה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

35,000 קילומטר בשנה זה המון, ממש קרעו את הרכב והוא לא נח לשניה.

לדעתי אין סיבה שלא ירד עליו הפחת המקסימלי על רכב מהשכרה, גם לך תספר בעוד כמה שנים למי שירצה לקנות ממך את הרכב אם הוא בהשכרה ארוכת טווח או קצרת טווח. אף אחד לא יאמין לך וגם אני במקומך הייתי לוקח בעירבון מוגבל את מה שחברת ההשכרה טוענת.

בכל מקרה אין סיבה שלא תקנה את הרכב בכ 30% פחות מהמחירון שזה מה שמורידים לרכבים שהיו בהשכרה.

פורסם

ממליץ להתרחק מרכבי השכרה.

בעבר קניתי סובארו B4 שביד הקודמת הייתה השכרה, המחיר פיתה אותי, מחירון רגיל היה 110 אלף ורכשתי אותה ב80 אלף,האוטו היה חדש!!

אחרי שנתיים כשניסיתי למכור הבנתי הטעות,אף אחד לא רצה להתקרב לרכב. בסופו של דבר מכרתי אותו לסוחר רכבים ב50 אלף ש"ח.

פורסם

אור לוגאסי, זה בגלל שקנית B4. רכב שאף אחד לא רוצה להתקרב אליו גם אם הוא פרטי ומלוקק.

בכל מקרה, תבדוק כמה עולה לרכוש את הרכב דרך "ליסינג 0 ק"מ". בד"כ מקבלים הנחה של 10-12% ממחיר המחירון של רכב חדש.

ככה תוכל לעשות חישוב - האם אתה מקבל באמת הנחה ששווה את זה - שמשקללת את העובדה שמדובר ברכב בן שנה + השכרה.

סתם לדוגמא, עכשיו רציתי לרכוש קיה פיקנטו מליסינג, והמחיר היה 59 אלף ש"ח לרכב יוצא ליסינג עם ק"מ נמוך. לעומת זאת, הציעו הצעה מחברה אחרת, של 69 אלף ש"ח לרכב חדש לגמרי. כשמשקללים את הנתונים של יום המכירה, מקבלים שההבדל בין רכב חדש לגמרי לבין רכב משומש, הוא כמה אלפים בודדים. הלכנו על חדש.

פורסם
השאלה שלי היא מדוע כשאני רוכש רכב מהחברת השכרה ההורדה לפי לוי-יצחק היא 14%, בעוד שמי שיקנה ממני (ולא יקבל ממני אחריות), ההפחתה תהיה בין 22-28 אחוז? זה נשמע לי קצת מוגזם לא? או שלא הבנתי נכון את המחירון?

לפי ידיעתכם, האם הפיאסטה החדשה עם שוק טוב במשומשות? רכב מבוקש יחסית?

הרכב לא כל כל זמין ביד 2 ולא בליסינג, כמעט ולא קיים בליסינג בכלל.

אכן, הרכב אמור לשמש אותי להרבה שנים, לא 3-4 ( כרכב שני במשפחה)

לסיכום, מה אתם ממליצים לי? לקחת את האוטו לבדיקה, ואם הכל סבבה, להמשיך?

גם כשתעמיד את הרכב למכירה ההפחתה תהיה לפי "עבר השכרה פחות מ 12 חודשים". אבל בפועל תצטרך להוריד אחוז גבוה יותר מהמחיר כי הרבה רוכשים של רכב משומש לא אוהבים את הכתם ברישיון.

בגלל שאתה מתכוון להחזיק ברכב תקופה ארוכה, תוכל לגלגל את ההנחה שקיבלת לקונה הבא (כי היא תהווה אחוז גבוה יותר בגלל שהמחירון יורד).

מצד שני, מדובר ברכב יחסית חדש, המחירון שלו קרוב עדיין למחיר של רכב חדש וגם מי שמוכר אחת מבעלות פרטית בדר"כ נאלץ להוריד מהמחירון כדי שהעיסקה תהיה אטרקטיבית לקונה, ככה שהפחתה של 18% בשביל רכב עם כתם ברישיון וקילומטראז' גבוה נראה לי כמו עיסקה לא אטרקטיבית בכלל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...