Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי, לא שאני שולל את הכיוון שלך, אבל, כמה היי אנד כבר אפשר לסחוט מרמקולים "4 על הדשבורד?

אגב, הנה HU שכולל בתוכו BT, ב-450 ש"ח (במקום ה-580 שיברתי עליהם בהתחלה), אבל הצבע כחול ולא אדום :wink::

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?543857-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A7%D7%99%D7%98-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%99-%D7%9C%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%9C-DYNAMAT-%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A8-X4650BT-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%A1%D7%90&highlight=%D7%93%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש זוג 4 אינטשים שמאוד הייתי רוצה שתשמע, אמנם הם במערכת ביתית אבל זה יתן לך תובנות חדשות מה ניתן להפיק מקוטר שכזה :-)

בכל מקרה בין אם זה hu רגיל או האייפון הרמקולים מקדימה נשארים לפי מה שהבנתי אז כבר אפשר להשקיע את התקציב אולי על סאב טוב יותר.

או פרוססור שיכול גם לעבוד עד 4way אבל זה כבר להביט קדימה ורחוק מידי.

אם כבר hu אז שישלוט 3way ושגם תהיה יכולת tc

גם על הציוד הכי פשוט עם התנאים האלה אפשר לעשות הרבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יופי, חוכמה גדולה.

כבר יצא לי לשמוע רמקולים קטנים (נדמה לי 5 אינץ') בתיבות הולמות בתנאים ביתיים שהפיקו תוצאה מדהימה (אגב, זה היה אצל סמיון מסאונדסטורם שבנה תיבות למורלים כמדומני).

אבל פה מדובר ברכב, ובדשבורד עם מקום מוגבל ובטח לא אטום או מכוון למשהו מעבר לפונקציונאליות בסיסית.

אז קדימה אדי, ספק רשימת קניות בתקציב של 1000 ש"ח כפי שביקש ארז.

פורסם

אני רוצה להבין לפני כן מה הדרישות והאם אלף שקלים הינם סך כל התקציב או שחסכון בhu מפנה אלף שקלים נוספים לתוך התקציב הקיים? שוב, לא הספקתי לקרוא אחורה את השרשור ולכן אני שואל ברגע קיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ד"א HU מכפכף לי את התקציב, אז נניח אותו עכשיו על סכום של 1000ש"ח

והדיבורים על HU היו בסכום שנע בין 300 ל-600 ש"ח. תבין מה שתבין. :wink:

(או שתחכה שארז יפרט בדיוק).

אהה, ותפסיק לשחק אותה עסוק! :-D

פורסם

תם, אני בסהכ מציע אלטרנטיבה.

זה מאוד פשוט אם יש אייפון כי יציאת האזניות מאוד איכותית!

כבל pl to rca באורך 5 מטרים עם סיכוך טוב עולה כמאה שקלים, מכאן נשארו לך 900 שקלים לסאב וופר, זה לא מעט בשביל למצוא משהו פשוט שלא דורש הרבה הספק וגם נציל.

זה גם לא ממש הרבה אבל יש כאן טווח משחק יפה.

אני לא מזמן מכרתי מונובלוק של jbl פשוט אבל סהכ טוב, ב300 שקלים

אם ארז יצליח למצוא סאב באזור ה600 שקלים, יכול להכנס כאן גם מגבר מיד 2 בתמונה ואז גם יהיה אפשר להפעיל את האחוריים במקביל.

זה אפשרי.

אני הייתי בתור התחלה קונה ליין דרייבר פשוט עד ה70 דולרים כולל הכל ואת שארית התקציב מוציא על סאב.

משחקי פאזות, באלאנס ונגן טוב על האייפון ואפשר להגיע לתוצאה נאה על משהו כל כך פשוט.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים נא לא לריב , אני צריך את דעת שניכם פה.

התקציב היה "כמה שיותר נמוך" כשבראש חשבתי על 500 ש"ח, מהר הבנתי שזה לא הכי ריאלי, בטח אם צריך להחליף HU, אז מתחתי ל-1000 ש"ח.

מה שקיים כרגע במערכת נשאר, המטרה היא להוסיף סאב ומגבר עבור הסאב, אולי אפילו מגבר לרמקולים והסאב יוגבר עם המגבר הקיים.

אני רואה ששניכם מומחים עם מליון רעיונות טובים, עם תקציב בלתי מוגבל (שאין לי) השמיים הם הגבול, יש התקדמות יפה בכיוון.

אבקש רק, כשאתם פורסים את הרעיונות, קצת יותר פירוט כשמדברים במושגי אודיו-טכני (אין לי מושג מה זה SPL, TA/TC וכו', כל מילה שניה אני רץ לגוגל :-) )

הכיוון כרגע הוא המגבר שדיברנו עליו, וחיפוש סאב (טום, שלחתי בפרטי סאב לבחינה שלך, תודה רבה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

חס וחלילה לריב. אני בסה"כ מעודד את אדי לכתוב תכלס ופחות באוויר :wink:

אדי, אני כמובן בעד אלטרנטיבות - ראה שורה לעיל. אוהבים אותך אדי! :ladysman:

בראייה שלי המגבר הקיים כנראה חלש מאוד. 4 יציאות עם סה"כ 120W שלך תדע אם RMS או בכיוון הסביר יותר MAX. בקיצור לא מתכון בטוח בשביל להגביר סאב. זה היה הראש שלי. אבל אני עוד כנראה תקוע כמה שנים אחורה ואדי (ועוד רבים אחרים פה) מומחה גדול ממני בכל הנוגע לחיבורי סמרטפונים/טאבלטים ופרוססורים.

פורסם

התמונה של הרדיו דיסק שלך... החזירה אותי 16-17 שנה אחורה, לשירות הסדיר שלי.

בפעם האחרונה שראיתי HU כזה, זה היה ב GMC ספארי, דור שני, צבאית :lol: !

מת כבר לשמוע מה יש למומחים פה להגיד.

ארז

אהמ...

MAY.jpg

:-);-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרעיון של במארטפון במקום hu הוא רעיון טוב לדעתי, אבל דורש קצת התעסקות ,ידע, סבלנות, וכמובן שאיננו חף מתקלות ( כגון יללת אלטרנוטר בזמן הטענה וכו').

ואם כמה שאני בעד זה, במקום פותח השרשןר הייתי הולך על hu טוב, ואולי בהמשך מוסיף סאב.

SCANSPEAK

פורסם

בשעה זו של הלילה קראתי שוב והתרכזתי בעצות, תודה חבר׳ה.

טום, הרעיון שלך לשיטות החיבור הוא הכוונה הכללית שלי, רק אני לא כ״כ מבין את הכוונה בלתחבר את האחוריים 6x9 ישר דרך ה hi ולא דרך מגבר. עד שיש רכיב סבבה שסוחב עומס, לא נגביר אותו?

לנוס, אני רואה את היתרונות שבשימוש באייפון כ hu , אבל הרעיון לא קוסם לי, זה יכניס אותי ליותר מידי התעסקות בנהיגה ומחוצה לה, ועל זה אוותר. גם לא אוסיף פרוססור כי אין לי מושג מה זה, אני הדיוט אל תתן לי בזוקה, אני צריך רק זבוב ;-)

כרגע בחיפושים אחר hu, אם לא אמצא משהו מכובד יד שניה, אלך על האדום שפרסם תום.

ממשיך לחפש גם סאב, מצאתי מציאות מעניינות, אני מציק בפרטי למי שצריך לגבי חוו״ד.

עושה רושם שהמגבר הנוכחי שלי לא ישתתף בחגיגה? הוא מעפן מידי להגביר סאב או רמקולים ? דוקא אהבתי את הרעיון להגביר איתו את הקדמיים

ועם מגבר אחר את

האחוריים וסאב.

לנוס עכשיו מחוברים אצלי הרמקולים דרך המגבר, והאיילון מחובר ישירות

למגבר, בגישור . יש סראונד חביב אבל הבאס עף מהחלון, והמון רעש צליל לא נקי כשהווליום גבוה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בגללך הייתי צריך לקרוא את ההודעה של עצמי שוב.

קבל כעונש עוד מגילה :twisted:

זו היתה אחת מהאפשרויות שהעלתי.

הגברה של ה-6X9 בהספק גבוהה יותר ביחס לקדמיים עלול למשוך את הסאונד לאחור. יתכן וזה לא מפריע לך, אך בכל זאת.

מצד שני, הקדמיים שלך גם כך לא מסוגלים לספוג הספק גבוהה במיוחד.

ומה שהתכוונתי הוא שאם אתה רוכש מגבר "חדש" 4 ערוצים, שמתוכם 2 ערוצים ילכו לסאבוופר ועוד 2 לאחד מזוגות הרמקולים, אתה נשאר בעצם בלי יציאות RCA נוספות מה-HU (אלא אם כן תמצא אחד עם 3 זוגות בתקציב שלך).

במקרה כזה, במידה ואתה מחליט לחבר את זוג הרמקולים הנותר גם למגבר (לצורך הענין הפרו-סאונד), יעמדו בפניך 2 אפשרויות.

האחת, פיצול של זוג ה-RCA הקדמי שיוצא מה-HU. והשניה, שימוש בחיווט הישיר לרמקולים מה-HU וחיבור לכניסות ה-Hi-Level במגבר ומשם לרמקולים.

אם אתה מוותר על המגבר, אבל עדין רוצה להפעיל את זוג הרמקולים הנותרים, ניתן לחבר ישירות את חוטי הרמקולים מה-HU (ולהתבסס על המגבר הפנימי שלו).

מקווה שזה קצת יותר ברור.

------------------------------------

בנוגע לחיבור הנוכחי שלך שתיארת - אני לא בטוח שאתה מתכוון לגישור באופן שאליו מתכוון המושג במקור.

גישור מתבצע ביציאות של הרמקולים כאשר לערוצים 1+2, לדוגמה, אתה מחבר רמקול אחד - פלוס שלו לפלוס של ערוץ 1, ומינוס שלו למינוס של ערוץ 2.

כמו כן, הסוויץ' שבורר בין 2CH ל-4CH סביר שצריך להיות על 2CH (אם כי לא ברור לי אם הוא שולט על משהו שקשור לגישור או שהוא גורם לכך שכניסות של 2 ערוצים יוכפלו גם ליציאות של שני הערוצים הנוספים).

כמו כן, אני מאוד מקווה שהורדת את הגיין לפני כל הנסיונות האלו והעלת חזרה בהדרגה כפי שהצעתי בהודעה מס' 5.

אגב, לא מן הנמנע שאחד או יותר מהרמקולים סיים כבר את חייו. עם או בלי קשר לניסויים האחרונים.

פורסם

או קיי אז הכוון כבר ברור -

HU סטנדרטי 1DIN

מגבר + סאב

בעקרון ההמלצה שלי תהיה לחפש מגבר מונובלוק יד שניה פשוט וזול ככל האפשר עד אזור ה300-400 שקלים

סאב וופר באזור ה500-600 שקלים אבל לצערי זה משאיר אותך ללא תקציב לHU סביר.

אז נכון לעכשיו מה שהייתי עושה זה -

קונה HU טוב ככל הניתן ומשתדל לא לוותר על TC\TA (הכוונה היא לתיקוני-השהיית זמנים לרמקולים - בצורה כזו אתה יכול ליצור מרחק וירטואלי שהוא שווה בין כל רמקול ורמקול והראש שלך ולקבל תחושה שאתה יושב במרכז המערכת - שם הכל נשמע נכון, כמו שתוכנן להשמע בזמן ההקלטה)

ומגביר את הקדמיים + אחוריים וכרגע מוותר על סאב וופר.

לאחר מכן אם יתפנה תקציב נוסף - סאב+מגבר ופשוט תוסיף על הקיים.

המגבר הנוכחי לדעתי לא יסחוב סאב וופר בצורה נאותה.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

TA/TC זה פיצ'ר של HU או של מגבר?

איך אני מוודא שזה נמצא במכשיר? היצרן מציין זאת בMANUAL, בשימוש במושגים הללו בדיוק? או שיש לזה שם שיווקי אחר?

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

זה לא פיצ'ר זה באג! :-P

ארז - יש כאן ביד2 גם 9887, גם 9885 וגם 117 למכירה - לכולם יש TC אם אני זוכר נכון והם HU מעולים מבית ALPINE וכולם במחיר מתחת ל1000 שקלים - ה9885 אם הוא תקין לחלוטין - ב500 שקלים זה פשוט "לחטוף"!

זה עוד משאיר לך תקציב לסאב וופר ולמגבר לסאב תצטרך להתאמץ קצת - אבל זה יהיה פשוט שווה את זה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...