Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב ולילה טוב לכולם,

מזה זמן רב, אני מתכנן לרכוש רכב. זהו הרכב הראשון שלי ( בן 25 לצורך העניין ) והוא נבחר כתוצאה מהתנסות לא קטנה עם רכב דומה כגון פורד מונדאו 2008 בעבר לזמן מה ( הייתה במשפחה מהעבודה ).

בחרתי ברכב זה משיקולים שונים שאני באופן אישי רוצה וצריך, כגון: מרחב פנימי מוגדל מאוד ( אני אוהב שישנו מקום לרגליים ליושבים מאחור ובכלל, מרחב פנימי גדול עבורי זה נעים מאוד ), שקט בנסיעה ( התנסות מעולה בפורד מונדאו של 2008 ) ומאז התמכרתי לשקט שלהן, ביצועים ( שכן אני מדבר על גרסאת ה 2 ליטר אקובוסט לרוב אם לא כולן של טיטניום אשר החלו להמכר בשנת 2011 וכו'. כמו כן איכות החומרים בדגמים החדשים, הרכות של הפלסטיקה וסביבת הנהג, הגה מתקשר מאוד ( נסיון מעולה עם האלקטרו הידראולי שלהם מ 2008 ).

כמובן שאני מודע יחסית לצריכת הדלק הלא הכי חסכונית, זה ברור לי וידוע, אבל ממה שאני הולך לעשות שימוש, אלו נסיעות מחוץ לעיר בעיקר, משהו כמו חצי שעה לכל כיוון ובעיר? נסיעות מועטות למעט סידורים. לכן אני מבין שהרכב אמור ויכול לעשות בפועל בין 13-15 ק"מ לליטר מחוץ לעיר בנסיעה רגועה ( הדרך ללא פקקים ועל 90-100 לרוב ) ? ( אקבל החזרי דלק אבל מן הסתם צריך לדעת לעתיד ).

אני אשמח ואודה לכם מאוד בייעוץ הדברים הבאים:

1. מה עליי לבדוק בדגם הספציפי הזה מהשנתון הספציפי הזה? בעיות מזגן מהילדות? בעיות מנוע? מה אני אמור לבדוק בתור קונה מבחינה מכאנית וטכנית ברכב, כמובן שאקח למכון מאוד רציני ואמין שאני מכיר ואתן טיפ לבחור גם כן במידה ויצליח בכדי לקבל תמונה כללית אמינה מאוד.

2. מהנסיון האישי שלכם, האם ידועות לכם אי אלו בעיות בשנתון הזה? מדובר על האקו בוסט דגם ה 240 כ"ס שנמכר ב 2011 באופן כללי, או שהיו גרסאות של 203 כ"ס רגילות ללא אבזור מיוחד בשנתון זה? או שהן הופיעו רק ב 2012?

3. מהחקירה הקצרה שעשיתי ובדקתי, יש המון סוכניות אשר מוכרות מאשר אנשים פרטיים בפועל, רובם נותנים את השנה הרביעית של פורד כהשלמה, הרי לפורד יש אפשרות לרכוש שנה רביעית, זה נכון? שכן הרכבים האלו בעיקרון תכף וכבר חלקם סיימו את 3 השנים שלהם בכביש ולכן גם ירידת המחיר הלא קטנה.

4. אני מחפש רכבים על ק"מ נמוך ככל הניתן מן הסתם, אני לא מפחד ממספר כגון 100,000 לרכב בן 3 וקצת שנים, זה לא בדיוק נורא אם הבן אדם נסע 30,000 וקצת בשנה לעומת 20,000 כן? מה שכן מדאיג זה מספרים כגון 140,000 או 160,000 ל 3 שנים שזה קצת יותר מדי עבורי, או שאני סתם דואג? לרוב הרכבים האלו משייטים מחוץ לעיר?

מצאתי וראיתי מספר רכבים פרטיים באתרי מודעות של בין 50-70 אלף ק"מ שזה מאוד מאוד מצא חן בעיניי וסביר לחלוטין.

5. האם ישנם תיקונים או יישורי קו שיש לעשות? למשל בגלל הטורבו? למנוע? דברים ששמעתם או שעולים לכם לראש?

6. לאחר בדיקת מחירון כמובן, מה הטיפים שעליי לבדוק או לנסות בכדי להגיע לעמק השווה מבחינת מחיר, שכן אני מבין ויודע שאת הרכבים האלו לא קל למכור בכלל ולכן בתור קונה יש לי יתרון לא קטן בשוק מצומצם שכזה, לא? ( אני לא גרידי ולא מנייאק וממש לא הבחור שמתווכח על כל שקל, אני מוכן לשלם על הרכב שאני בוחר את המחיר שדורשים אבל הקטע הוא בשוק מצומצם שכזה עם ירידות ערך לא קטנות יש מקום להתמקחות שכן אותם האנשים שקנו הם לא בדיוק עניי הכפר כן ועבורי אלפים שקלים לפה ולשם זה פלוס לא קטן בתחילת הדרך שאוכל להשקיע ברכב ).

7. הכי חשוב ! תיבת ההילוכים, POWERSHIFT של פורד, מהנסיון שלכם, ממה שניסיתם שמעת או ראיתם? כמובן שראיתי המון באינטרנט ושאלתי פה ושם אנשים, בעיקרון התיבה למיטב הבנתי חלקה מאוד ונעימה אבל יש אי אלו גליצ'ים קטנים, השאלה האם היו עדכוני תוכנה במוסך? תקלות? שווה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

*** עריכה: 8. לגבי הסאנרוף, נזילות דרכו? איך לבדוק? לבקש לשפוך מים עם צינור או דלי? האם זה מהתקנה מקומית? או מגיע מקורי מהיצרן? אני מניח שמקורי אמור להיות רשום ברשיון או...? אשמח אם תכוונו בנושא זה.

אודה לכם מאוד ותודה רבה מראש כמובן על התשובות והעזרה :)

לילה טוב.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לבדוק כמו שבודקים כל מכונית.

אכן, ניתנה אפשרות לרכוש שנת אחריות רביעית - עדיף לקנות אחת שעדיין באחריות - זה יוריד לך כאב ראש.

מדובר במכונית מוצלחת מאוד מכל הבחינות. אין מחלות לא לגיר ולא למנוע.

כדאי לעשות התאמת ציפיות לגבי צריכת הדלק. המכונית עם ביצועים מעולים אבל יש לזה מחיר בצריכת דלק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על תגובתך. שאלה נוספת לגבי האחריות, למרות שאני יכול תמיד להתקשר אבל אולי מנסיון של אנשים יחסכו לי מספר שיחות ליבואן או לשירות.

השאלה היא לגבי שנת האחריות הרביעית. נגיד ובמידה ובעל הרכב כרגע, בדיוק לפניי שבוע או חודש נגמרה לו האחריות של ה 3 שנים ואני רוכש ומעוניין לרכוש שנת אחריות רביעית, האם זה אמור להיעשות ברצף? הכוונה ללא סיום אחריות כלל ואז להמשיך ברצף ל 4? או שיש אפשרות לרכוש גם אם לפניי חודש נגיד נגמרה האחריות ואני מכניס את הרכב לבדיקה והם מחדשים לי את האחריות לשנה בתשלום מן הסתם?

*** הייתי שמח ומבקש עצה לגבי מכון בדיקה אמין איכותי ומודרני באשדוד במידה ומישהו מכיר/אשקלון אפילו.

פורסם

לגבי הסאנרוף יש ארבעה צינורות ניקוז באמבטיה של הסאנרוף. בקש מהמוסך פעם בשנה עם לחץ אויר לנקות את הקדמיים,יש בעיית סתימה לפעמים בזוית שבסוף הצינור שיוצאת דרך הכנף הפנימית של הרכב.

לצינורות האחוריים אין גישה מלמעלה והם גם פחות נסתמים.

אם הנקזים פתוחים הכל בסדר.

פורסם

תודה על תשובתך ניצן, אני מבין שישנו רכב דומה ברשותך? האם הסאן רוף הוא התקנה מקורית או מקומית? לפיהתיאור עם צנרת הניקוד נראה שזה ככל הנראה התקנה מקורית של היצרן למיטב הבנתי?

פורסם

בבעלותי רכב שכזה מזה כ-3 שנים.

החלון בגג הוא מקורי

סה"כ הרכב מפנק, נוח ומהיר מאוד אך לא ספורטיבי. באופן אישי אם לא הייתי צריך רכב כזה גדול, הייתי הולך על רכב יותר קטן ושובב

פורסם

לשאלתך לגבי האחריות - ככל המובן לי, לא ניתן לרכוש אחריות בתום 3 שנים אלא יש להצטרף לתוכנית השירות של מוסכי הרשת עד תום שנת הבעלות הראשונה ואז לשלם אחת לשנה סכום קטן עבור התוכנית וכן עבור השנה הרביעית.

פורסם

תודה על התשובה, אבדוק את הנושא הזה עם הבעלים הפרטיים כמובן, ממה שראיתי המון סוכנויות מפרסמות שרוב הרכבים שלהן, של הסוכנים שלהן וכו', מגובים עם שנת האחריות הרביעית... שזה עוד איכשהו יכול להטות את הכף לטובתם פה ושם תלוי ברכב.

הבעיה עם סוכנויות הרכב שהרכבים של רובן הק"מ שלהם הוא באיזור ה 100,000 ואצל הפרטיים הוא בין 50-70 אלף. הבדל לא קטן יחסית לעומת עוד שנת אחריות :roll:

פורסם

שים לב שהאחריות הנוספת מוגבלת בקילומטראג' ל 33,000 ק"מ נוספים.

פורסם

זה נשמע הוגן מאוד ויחסית סביר ( הרי ה 100,000 בדרך כלל ב 3 שנים זה אותו הדבר ) כך שזה באמת יכול להוריד כאב ראש למשך השנה הרביעית במידה ואותו רכב אכן מבוטח בה ואוכל לנצל את הק"מ הגובה הזה ללא חשש.

פורסם

זה באמת עוזר לחסוך כאבי ראש בגג מקורי ללא התקנה מקומית. תודה על התשובות ועל העזרה והטיפים לגבי כל הנקודות.

אני מבין שהרכב לא הכי פופולארי בפורום שכן כמעט ואין אנשים המגיבים לכן אני מניח שאת רוב העבודה אני אאלץ לעשות בעצמי ולגלות את שאר הדברים במידה וקיימים.

פורסם

אתה הרי מכיר את המונדאו.

לי יש 2 מכוניות עם המנוע הזה, אחת גם משודכת לאותו גיר שבמונדאו.

אמנם הותיקה מהשתיים בת שנתיים וחצי בלבד, אבל אני לא מזהה שום סימן לחשש. רק עניין צריכת הדלק.

פורסם

הוא כתב שיש לו ניסיון עם מונדאו אז למה אתה חושב שעכשיו פתאום המזגן יהיה בעייתי עבורו?

• תוכן חדש...